Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מקרה מהבוקר,

כמו בקרים רבים אחרים, בדרך לעבודה אני נוהג על כביש 6.

בשלב מסויים אני רואה לפני כ150 מטר להערכתי פקק,רואה שהנתיב ליד פנוי- הרכב הראשון נמצא כ60+ מטר מאחורי,  פונה אליו, לנתיב שבו הפקק עם פחות רכבים, ומתחיל להאט-בסרטון אפשר לראות לא מדובר בעצירה פתאומית אלא הדרגתית לגמרי,

פתאום אני שומע צפירות מאחורי, ממשיך לנסוע פתאום קולט בזוןית העין איזה בבון מנסה להוציא חצי גוף מחוץ לחלון ולמשוך את תשומת ליבי- מן הסתם מנסה לריב,

אני ממשיך ברגוע ומתעלם באלגנטיות- לא נותן לערסים\בבונים\חולים בראש תשומת לב ולא מזין אותם.

בהמשך מספר פעמים הוא מנסה לחסום לי את נתיב הנסיעה, אני מבין שיש כאן דפקט רציני, וברגע שנוצרה האפשרות התרחקתי ממנו,

הוא מנסה לרדוף אחרי, ובשלב מסויים אישתו מוציאה טבלט ומתחילה לצלם אותי, מצד אחד כל הסיטואציה נורא שעשעה אותי, אבל מצד שני זה ממש FUCKED.

בגדול מה שגרם לכל הסיפור הזה כמו שאני מבין זה העובדה שהנהג הזה לא הבין בזמן שיש מולו פקק, וכשהרכב לפניו התחיל להאיט הוא קיבל את זה בהתפעה- צריך השתלת זוג עיניים.

מצרף סרטונים.

השאלה היא האם יש מה לעשות בנידון? תלונה במשטרה? האם צילום אדם ללא הסכמתו נחשב לעבירה? האם להמשיך עם זה לבית משפט- דפקטים כאלה צריך להעיף מהכביש אתמול.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. שאמנם לא ניתן כלכך לראות כי המצלמות מצלמות רק קדימה ואחורה ולא לצדדים, אך בצילום האחורי אפשר לראות אותו פותח את החלון-  בשביל לצלם אותי

*שני האחרונים הם לא אותה הדקה שמתי לב רק אחרי, אך מה שמוצג בהם הוא בעצם רלוונטי כי בדקה מקדימה לא רלוונטי, ודקה 20  מאחורה לא רלוונטי

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

בנסיבות האלה מותר לצלם.

בסרטון השלישי רואים שהוא מתנהג בבריונות פעמיים כשהוא נכנס לך לנתיב. אתה יכול להגיש על זה תלונה.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)

לא מצדיק אותו,אבל הוא התחיל להציק כי רצה לעקוף מין הסתם. 

פעם הבאה תעבור לימיני ברגע שאתה רואה נהג שמתקרב אלייך ותן לו לעקוף.... 

חסיכת כאב ראש ל2 הצדדים. 

אני לא מאמין שיש אנשים מספיק משועממים שיציקו לנהג בכביש סתם אלה אם נתקע מאחורייך בשמאלי. 

נהגים חממומי מוח מציקים שתופסים את השמאלי. 

איך לעזעל משאית באמצע הנתיב ועוקפת רכבים?מה רכב פרטי עושה בכביש על 80 קמש?(משאית לא יכולה לעבור את ה90) 

בצפייה שנייה בכלל...בסרטון הראשון היית בנתיב האמצעי,רכב היה מאחורייך בשמאלי במהירות גבוהה יותר,למה לא נתת לו לעקוף? 

מצטער,יכל להבין את העצבים של נהג. 

ותכלס,לקחת לו את הזכות קדמה כי אם הוא לא היה בולם הוא היה נכנס בך. 

רכב עוקף מהשמאלי למה בקצב מהיר יותר מימך,למה לעבור נתיב?

כי התקרבת לשירוקו מהר מידי ולא רצית לבלום?אל תיהיה תמים. מצטער.

עריכה נוספת:לא רק שעברת נתיב(מילא אם נותנים גז במקרה הזה)אתה גם בלמת ובגלל זה הנהג סקודה היה צריך לבלום בלימה חירום. 

תראה את העברת משקל של הסקודה,הבן אדם היה צריך לבעוט בדוושת בלם בגלל המעבר נתיב שלך. 

היית בנתיב אמצעי,עברת לשמאלי לנתיב לא פנוי וקפחת זכות קדמה,ונהג הסקודה היה צריך לבלום בגלל שקפחת לו את הזכות קדמה....

אמא שלי גם נוהגת ככה ואני מעיר לה והיא לא מבינה מה הבעיה. 

הנהג בסקודה חמום מוח,אבל עשית גם מעבר נתיב מאוד לא חכם. 

עריכה אחרונה על ידי Ido12
  • אהבתי 4
פורסם
לפני כשעה, ik3 כתב:

תלונה במשטרה?

על מה?

לפני כשעה, ik3 כתב:

האם צילום אדם ללא הסכמתו נחשב לעבירה?

במרחב ציבורי מותר לצלם, אסור לצלם סיטואציות מביכות או משפילות.

לפני כשעה, ik3 כתב:

האם להמשיך עם זה לבית משפט- דפקטים כאלה צריך להעיף מהכביש אתמול.

אתה לא מדינה ולא יכול להגיש תביעה על עבירה פלילית כנגד מישהו.

מסכים עם @Ido12 - קודם כל אתה לא הייתה צודק וגרמת למצב מסוכן. לפני שאתה רץ לצלם ולתבוע את כל העולם, תלמד תקנות תעבורה. ואם מישהו צופר לך, אז תחשוב שוב האם לא עשית בעצמך משהו לא תקין.

פורסם (נערך)

אמנם לא טרחתי ללמוד את כל הסרטונים, אבל אחרי שלושת הראשונים אני מסכים לגמרי אם מה שנאמר כאן - פות"ש, אתה רחוק מלהיות טלית שכולה תכלת.

נתחיל בסטיה שלך מהנתיב האמצעי לשמאלי - היא נראית כאילו לא טרחת לבדוק במראה מה מתרחש בו. או שהסתכלת אבל לא התיחסת לנתון החשוב, קצב ההתקרבות של הרכב העוקף. הסקודה מגיעה במהירות גבוהה, יש תחושה לא נוחה, אבל תחושה אינה ממל"ז. וגם אם הוא נוהג ב-170 קמ"ש תן לו לעקוף ואז, אם הנתיב השמאלי פנוי, צא לעקיפה שלך. מה יקרה אם תאט לרגע? תפסיד 3 שניות? חצי דקה? בהתנהלות שלך סיכנת חיי לפחות 3 אנשים.

שנית - נראה שיש לך נטיה להתנחלות שמאלית. סיימת עקיפה? חזור לימין, ותן לבריון להעלם מהעיניים. בקו התחתון אתה לא באמת טוב ממנו.

לגבי תלונה במשטרה - שיהיה לך בהצלחה. לא יודע מה ייעשה לנהג הסקודה, אבל אם אני השוטר אני ממלא לך צרור דו"חות על העבירות שאתה מודה בביצוען.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 4
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ב better call Saul היו פחות פרקים מהסאגה שהעלת
יש קורולציה בין דגמי רכב מסויימים לבבונים שנוהגים בהם
פשוט לפנות את הנתיב ולתת להם לעבור, אלוהים כבר יקח אותם בהזדמנות הקרובה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 10 שעות, Ido12 כתב:

מצטער,יכל להבין את העצבים של נהג. 

סבבה, מעצבן.

תמשיך הלאה. הכביש זה לא מגרש משחקים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ראיתי רק חלק מהסרטון הראשון.

הוא נסע במהירות קבועה, עברת נתיב, הוא נזכר לתת גז של החיים כדי שחס וחלילה מישהו לא יעז להיות לפניו

צריך להתעלם

פורסם
לפני 16 דקות, עדי-אל כתב:

הוא נסע במהירות קבועה, עברת נתיב, הוא נזכר לתת גז של החיים כדי שחס וחלילה מישהו לא יעז להיות לפניו

צריך להתעלם

אני לא רואה פה גז של החיים, פותח השרשור ציין שהוא עבר נתיב והתחיל לבלום

פורסם
לפני 9 דקות, עדי-אל כתב:

צריך להתעלם

הקצב שהסקודה ״האיצה״(בלמה) אליו,גם אם היה לו קופרה הוא לא היה יכל להתקרב בקצב הזה. 

הוא נסע במהירות גבוהה מפותח האשכול,בשמאלי לצורך עקיפה,ואז רכב נכנס לו לנתיב השמאלי שהוא לא פנוי והרכב השמאלי בלם שנייה אחרי שעבר נתיב וגם לסקודה לבלום בלימת חירום. 

זה קורה לי עם האופנוע לא מעט,ובמקום להאט אני יורד לשול השמאלי ונותן גז ועוקף מהשול השמאלי וחוזר לנתיב. 

סליחה,לא בולם בלימת חירום מיותרות על כביש מהיר,לא סומך על הנהג מאחורי שיבלום גם. 

בקיצור אשכול מיותר,זאת הבעיה בנהיגה בארץ שכולם חושבים שהם יודעים לנהוג ולא שמים לב איך הם נוהגים. 

אולי זה יגרום למשהו להבין...אם צופרים לך בכביש זה לא סתם. 

אם מציקים לך בכביש זה לא סתם. 

אין הצדקה לזה,אבל גם אני קצת מחנך אנשים שיושנים על השמאל/בטלפון בזמן נהיגה עם ציפצוף,וזה שאתה על אופנוע גורם להם לזרוק את הטלפון לפחות לשבוע. 

• אהבתי 2
פורסם

@Ido12המצב שלך שונה, משתי סיבות:

1. אתה נוהג ברכב עם נראות הרבה יותר נמוכה, לנהג המביט במראה הרבה יותר קשה לראות אותך ולהעריך את מהירותך בהשוואה למכונית, ויש סיכוי הרבה יותר גדול שתהיה בשטח מת שלו.

2. הכלי שלך מאפשר סטיה לשוליים, למכונית אין המרווח הזה, בוודאי לא משמאל (ולרגע נתעלם מכך שמבחינה חוקית מדובר במעבר קו הפרדה, לא ביציאה לשול).

ואני מנחש שכרוכב אופנוע בלימת חירום הרבה יותר מסוכנת מהסטיה מהנתיב, בשונה מבעל 4 גלגלים. אבל אין לי כל ניסיון עם דו"ג.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

במצב של פקק וכל הנתיבים מלאים- זה לא באמת להתנחל על השמאלי, וזה ממש לא מה שאני עושה- ברגע הראשון שיכלתי להמשיך יצאתי מהשמאלי והמשכתי.

לא ברור אם מישהו באמת צפה בסרטון הראשון- הוא ממש לא טס והמהירות שלו הייתה כמו שלי, אפשר לראות זאת לפני ובזמן העקיפה, לאחר שאני מתחיל להוריד לאט לאט מהירות- הוא זה שחולם ו״מופתע״ מזה שיש לו פתאום פקק באורך כמה קמ

הבלימת חירום שלו הוא דפק בגלל שהוא לא ראה שיש מולו פקק והמשיך לנסוע על 110-120 למרות שצריך היה לשחרר מהגז ולהתחיל להוריד מהירות, אין שום סיבה להגיע לבלימת חירום הזאת- רק חוסר ריכוז שלו.

את המעבר לשמאלי עשיתי אחרי שראיתי את המצב מאחורי והרכב לא היה מהיר ממני ומספיק רחוק כדי שאני אעבור נתיב בלי להפריע, לדעת שהבנאדם מאוחרי לא מסתכל בככלל על הכביש ולא מסוגל לתכנן את הנסיעה 5 שניות קדימה-אין לי הרבה מה לעשות בנידון.

לפני 13 שעות, Boltik כתב:

על מה?

על זה שהבריון מנסה לחסום  את הנתיב

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

איפה ראית פקק? אני ראיתי כמה נקודות עומס והאטה, לא משהו שלא רואים בכל העולו. לא ראיתי פקק. אולי יש משהו בסרטון האחרון, אבל זה 5 דקות אחרי הארוע עם הסקודה. 

חוץ מזה, לקראת סוף הסרטון הרביעי (סביב שניה 45-50) אתה מרביץ יופי עקיפה מימין וחיתוך של עוד סקודה. רק שהנהג שלה קצת יותר רגוע ולא יוצא עליך. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 34 דקות, ik3 כתב:

במצב של פקק וכל הנתיבים מלאים- זה לא באמת להתנחל על השמאלי, וזה ממש לא מה שאני עושה- ברגע הראשון שיכלתי להמשיך יצאתי מהשמאלי והמשכתי.

לא ברור אם מישהו באמת צפה בסרטון הראשון- הוא ממש לא טס והמהירות שלו הייתה כמו שלי, אפשר לראות זאת לפני ובזמן העקיפה, לאחר שאני מתחיל להוריד לאט לאט מהירות- הוא זה שחולם ו״מופתע״ מזה שיש לו פתאום פקק באורך כמה קמ

הבלימת חירום שלו הוא דפק בגלל שהוא לא ראה שיש מולו פקק והמשיך לנסוע על 110-120 למרות שצריך היה לשחרר מהגז ולהתחיל להוריד מהירות, אין שום סיבה להגיע לבלימת חירום הזאת- רק חוסר ריכוז שלו.

את המעבר לשמאלי עשיתי אחרי שראיתי את המצב מאחורי והרכב לא היה מהיר ממני ומספיק רחוק כדי שאני אעבור נתיב בלי להפריע, לדעת שהבנאדם מאוחרי לא מסתכל בככלל על הכביש ולא מסוגל לתכנן את הנסיעה 5 שניות קדימה-אין לי הרבה מה לעשות בנידון.

על זה שהבריון מנסה לחסום  את הנתיב

יש משפט בכביש שתיהיה חכם אל תיהיה צודק.(למרות שבמקרה הזה גם צודק לא היה) 

תפיק מזה לקח בפעם הבאה,לא עוברים נתיב שהתנועה ב110-120 ובהמשך הדרך קצב התנועה יורד,הנהג לא ציפה שתעבור נתיב כי אין סיבה.(לעזוב את זה שנהג נוראמלי היה יוצר לעצמו תרחיש כזה ליפני שהתחלת את המעבר נתיב) 

אתה אומר שאין צורך לבלום בלימת חירום,אתה מודע לזה שהקצב שהקפת את השירוקו,אתה היית בולם בלימת חירום אם לא היית עובר לשמאלי כן?אשכרה... 

עקפת אותו בקצב גבוה,אחרי שירדת חזק על הבלמים,זה לספר לעצמך סיפורים מצטער. 

כל הבעיה זה ה20 שניות של הסרטון הראשון,המעבר נתיב המיותר. 

ראית אותו במראה השמאלית לא רחוק מימך,לא היית צריך לעבור נתיב ומפה זה לספר סיפורים. 

אין בעיה אם הכביש היה ריק,אתה בנתיב אמצעי ונותן גז וצובר תאוצה בנתיב שלך ואז משתלב לשמאל מתי שאתה רואה במראה שבאמת אין פער במהירות. 

כן,זה לזה הכוונה תכנון נסיעה 5 שניות קדימה. 

לא לתת מבט של חצי שנייה למראה ולעבור נתיב.

• אהבתי 1
פורסם

@Ido12 לא מסכים עם מה שרשמת

אי אפשר להצדיק את ההתנהגות של הבבון, הוא סיכן את המשתמשים בכביש.

קורה שאני נוסע בנתיב השמאלי, אם זה לטובת עקיפה, השתלבות לפנייה קרובה או כי הכביש עמוס והרכבים בכל הנתיבים נוסעים 60 קמש  ואז ומגיע בבון מאחורה ב180 ומתחיל לצפצף ולשים אורות גבוהים. אז אני חייב לזרוק הכל ולשבור מהר ימינה? לא!

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...