Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רכב קיה נירו היברידי עלה לכביש 10/2021. לפני כחודש וחצי נורת הדלק נדלקה ונשארה דולקת גם לאחר תידלוק מד הדלק- נתקע

בבדיקה, נדגמה חלודה על הקפיץ של משאבת הדלק כמו גם כתמים בתחתית מיכל הדלק כתמים שחורים, אם כי לא גדולים, אפשרי לראותם חלקית בתמונה השחורה

במוסך הניחו כי תודלק לי דלק מהול, כנראה במים, וזה הגורם לחלודה.

קיבלתי הצעה אתמול לתיקון, אנא עזרתכם,

מוכרת לכם תופעה שכזו של חלודה תוך פחות משנה?

האם כל החלפים שנרשמו באמת דורשים החלפה?

איך אפשרי לצמצם את ה 9500ש"ח האלו?

כמובן שהמוסך מקצועי ורוצה למעני את הטוב ביותר ולהקטין נזקים ליתר החלקים ברכב בהמשך אבל כבד סכום תיקון כזה תוך פחות משנה על הרכב...

צרפתי כמה שיותר תמונות שיכולתי, לעיונכם ועזרתכם... :-/

משאבת הדלק מונחת עם ציר חלוד.jpeg

כתמים לא ברורים בתחתית מיכל הדלק.jpeg

חלודה על קפיץ משאבת הדלק.jpeg

תמונת מחברי מצוף הדלק אל משאבת הדלק.jpeg

תמונת משאבת דלק עם המצוף באוויר.jpeg

הצעת מחיר מוסך מורשה.jpeg

בדיקת מוסך מורשה.jpeg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני כשעה, motougly כתב:

מוכרת לכם תופעה שכזו של חלודה תוך פחות משנה?

המוסך לא מתקן באחריות כי סבור שזה נזק מדלק מהול? שיכתבו את זה + הצעת מחיר לתיקון ואם זה תנסה לפנות לתחנת דלק בה אתה מתדלק, מקווה רק שזו תחנה קבועה ויש לך חשבוניות. הם אמורים לשלם על התיקון.

פורסם

הייתי ממליץ לך לקנות חדשה מזנדני ובניו באזור התעשיה ברחובות.    600-1000 ש"ח.   

לי עלה לסיטרואן C4 600 ש"ח.    בהצלחה. 

פורסם (נערך)

ראה מקרה דומה מצורף, תנסה ליצור קשר עם הנפגע ולפעול יחד. אם זה אותו סוג רכב, אז אין צירוף מקרים, כניראה שזו תקלת ייצור והיבואן מתנהל בצורה לא הוגנת.

Screenshot_20220903-220349_Chrome.jpg

עריכה אחרונה על ידי Basko
פורסם

סבור שזה ... בלה בלה בלה ברור שיעשו הכל אם זה לא היה דלק מהול היו אומרים שנסעת עד הטיפה האחרונה והלחות גרמה לזה אז זה גם לא במסגרת האחריות, למעשה כל דבר שתבוא הם ימצאו למה לא.

ולגבי התחנת דלק, נראה לך שהם ישלמו לך אתה חי בסרט.

אין מנוס, קח יום חופש, גם לכמה פירוקיות באיזור מגוריך תמצא לך נירו מתאונה ותקנה את המשאבה מהם, אני הייתי מחליף אותה לבד,אבל תקנה ותלך לכל מוסך הם יחליפו לך.

• אהבתי 1
פורסם

הכל יכול להיות רק שהם לדעתי טועים ברצון שלהם להחליף מצתים ומזרקי דלק

ברגע שאתה מוריד את זה אז המחיר יותר הגיוני. לא רואה צורך באמת, קצת הגזימו.

למיטב הבנתי יש תקלה במצוף, אם אפשר להחליף רק את המצוף בלי משאבה זה הפתרון לדעתי.

אם לא אז להחליף את המאבה ולשים את המצוף הישן חזרה.\

שוב, צריך לראות מה ניתן לצמצם.

המוסך קצת עף פה

פורסם

ה 2 cents שלי:

לפני כ-15 שנה עבדתי במוסך במרכז הארץ ויום אחד הגיע אלינו רכב עם קשיי התנעה\נסיעה.

בזמן איבחון ובדיקה, שלפנו את משאבת הדלק הטבולה וכולה היתה חלודה כמו אצל פותח השירשור.
בבדיקה מעמיקה נמצא כי תחנת הדלק האחרונה שהוא תדלק בה, מכרה דלק מהול - ולאחר ימים מספר התקבלו שלל תלונות מכל איזור המרכז של אנשים שתדלקו באותה תחנת דלק ונגרם להם נזק - כמו של פותח השירשור. ידענו על כך כי יצאה הודעה בתקשורת (אתרי אינטרנט ועיתונים) על המהילה שהתגלתה.

אי לכך, ועל סמך הניסיון האישי שלי בלבד, אני *מאמין* כי דלק מהול גרם לתקלה הנ"ל - ואין כאן שום עניין של אחריות יצרן או דגם\סוג הרכב. 

אני ממליץ על פניה מיידית לתחנת הדלק, כולל תיעוד מקסימלי של שיחות\הודעות וכו' - ובמידת הצורך להתייעץ עם עו"ד לפני שפונים לתחנת הדלק בגין הנזק שנגרם.
כמו כן מן הראוי שהמוסך יכתוב את חוות דעתו ועם האבחנה שלו להתקדם הלאה. במידה ויש צורך במימון בדיקה של הדלק - ראוי לבדוק כמה עולה הבדיקה ואם מדובר בכמה מאות, אני באופן אישי לא הייתי מחכה יותר מידי ושולח מייד דגימה לבדיקה ולאחר מכן מכניס את עלות הבדיקה לתביעה כחלק מהתיק תביעה.

בנוסף, הייתי פונה גם למשרד האנרגיה ומדווח על חשד לדלק מהול בתחנות האחרונות שבהן תדלקת. במידה ומדובר בתחנה אחת, מדווח רק עליה. 
שים לב: התחנה האחרונה שבה תדלקת (לאחר שהמחוג לא עלה) לא בהכרח קשורה לעניין, עם כי אלו שתדלקת בהן קודם לכן - הן החשודות העיקריות (עם הסתייגות: אלא אם מדובר בתחנה אחת קבועה שאתה מתדלק בה...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

על פי החוק על מנת לא לממש אחריות אז חובת ההוכחה לזה שזה "באשמתך" (כי כביכול תדלקת בדלק מהול) היא עליהם. עד אשר יוכיחו זאת חובת התיקון עליהם.

לקורוזיה ישנם כל מני סיבות אפשריות, ואק אחת מהן היא דלק מהול. גם אז קורוזיה ברמה כזאת בזמן כה קצר מעידה על כשל תכנוני.

באופן אישי לא הייתי מוותר למוסך\יבואן והייתי עומד מולם ראש בראש בזה, כי החוק לצידך.

פורסם

מלבד חיפוש סיבות ונסיבות לאיתור האשם בתקלה , לקבל אישור לאחריותו והסכמה לשאת בעלות התיקון עלול להמשך תקופה לא קצרה . המשימה הראשונה אמורה כמובן להיות להחזיר את הרכב לשמישות, לשם כך הייתי דואג לדוח יסודי ומפורט של שמאי ועם סיום איסוף הנתונים הייתי דואג לתיקון והתשלום בהתאם.  בסופו של דבר יתברר כנראה בבי"מ מי אמור לשאת בעלות התיקון וכאן השאלה באיזה מוסך לבחור מורשה יבואן או מורשה כללי, זאת מבחינת הקטנת סיכון שהעלות התיקון תיפול בסוף הפרשה על פות"ש.

פורסם
לפני שעה, tepic כתב:

על פי החוק על מנת לא לממש אחריות אז חובת ההוכחה לזה שזה "באשמתך" (כי כביכול תדלקת בדלק מהול) היא עליהם. עד אשר יוכיחו זאת חובת התיקון עליהם.

לקורוזיה ישנם כל מני סיבות אפשריות, ואק אחת מהן היא דלק מהול. גם אז קורוזיה ברמה כזאת בזמן כה קצר מעידה על כשל תכנוני.

באופן אישי לא הייתי מוותר למוסך\יבואן והייתי עומד מולם ראש בראש בזה, כי החוק לצידך.

@motougly תשתדל לא להקשיב לעיצות מהסוג הנ"ל כי אף אחד לא חייב להוציא כסף מכיסו הפרטי בשביל להוכיח שהאשמה היא לא עליו.

לכן - במקום לבזבז זמן מיותר, אסוף את החשבוניות של התדלוקים האחרונים, תעשה כמה טלפונים (תקליט שיחות), פנה למשרד האנרגיה ודווח על המקומות בהם תדלקת - ובמידת הצורך, אם הרגשת אבוד, פנה לייעוץ אצל עו"ד.

בדוק עלות בדיקת דגימה לדלק ופעל בהתאם.

איציק

לפני 11 שעות, Basko כתב:

ראה מקרה דומה מצורף, תנסה ליצור קשר עם הנפגע ולפעול יחד. אם זה אותו סוג רכב, אז אין צירוף מקרים, כניראה שזו תקלת ייצור והיבואן מתנהל בצורה לא הוגנת.

זה כנראה אותו אדם, כי בפוסט פתיחה כאן בפורום הוא כתב שהמקרה אירע לפני חודש וחצי.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המוסך צודק 100% באבחנה הטכנית.
פירקתי מלא פעמים את המשאבות האלו והן יוצאות כמו חדשות גם אחרי 15 שנה.
כאן, רואים בבירור חלודה והרבה. אלא אם הרכב הגיע כך מהיצרן, אז זה בוודאות דלק מהול.
לאור הנזק למשאבה, אז כנראה שגם המזרקים והפלגים חטפו. 

פורסם
לפני 20 דקות, teyal כתב:

לאור הנזק למשאבה, אז כנראה שגם המזרקים והפלגים חטפו. 

הפלאגים זה בהחלט הכסף הקטן בכל הסיפור, אז באמת כדאי להחליף.

המזרקים בהחלט חטפו במקרה שנתקלתי, ולא לשכוח שצריך לפרק את המיכל הדלק, לשטוף אותו עם מעט בנזין נקי ולתדלק מחדש + לנקז את כל הקו עד למזרקים.

יש כאן עבודה שנגרמה מרמאות של תחנת דלק שמהלה דלק (דרך אגב - זה לא בהכרח מים) או המוביל של המיכלית.
במקרה שאני נתקלתי בו - הדלק (לאחר בדיקה של חברת הדלק) נמהל באתנול שהיה אז זול יותר.

אלו היו פרטי המקרה:
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3103060,00.html

• מעניין 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם מוסך רון פרסם פה פעם שבשבוע אחד טיפל בכמה גולף ואודי, כולם עם אותה תקלה במשאבת דלק, בהמשך התברר שכולם תדלקו באותה תחנה דלק מהול. 

• תוכן חדש...