Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוסיף לחישוב את ההפרש באגרה, את ההפרש בטיפולים ואולי לאוקטביה גם תיהיה איזו תקלת dsg או שתיים על הדרך ב 5 שנים האלה.

פורסם
לפני 17 שעות, חולה רכב#1 כתב:

אבל הוא אמר משהו אחד ואתה משהו אחר לא קשור בכלל. 

אתה מסתכל על עלויות הדלק נטו, ואילו הוא מסתכל כי בכדי לקבל את הרכב החשמלי החדש הבן אדם יצטרך להוסיף 50,000 ש"ח מעל הרכב הקיים שלו, שגם ככה לא נוסע הרבה. 

קח דוגמה קיצונית ש

נניח שהדלק יהיה 10 ש"ח לליטר. 

והאוקטביה תעשה 10 ק"מ לליטר, ז"א כל ק"מ יעלה לך ש"ח. 

ונניח שאביו של פות"ש הוא הבעלים של חברת החשמל והוא לא משלם ש"ח חשמל. 

לאביו של פות"ש יקח 5 שנים כדי להצדיק את קנייתו של רכב חשמלי מול האוקטביה. 

איך 5 שנים?

לצורך הדוגמה אם יש לך רכב שעולה 50,000 ₪ ואתה מחליף אותו ברכב שעולה 100,000 ₪ האם הפסדת 50,000 ₪ יותר?

תחשוב קצת מה קורה אחרי כמה שנים למחיר של רכב שעלה 50,000 ₪ לעומת רכב שעלה 100,000 ₪.

פורסם (נערך)

דיברתי נטו על צריכת הדלק, שגם עם הצריכה הגרועה ביותר של רכב בעירה פנימית, לא שווה לפות״ש להוסיף 50,000 ₪ כדי לקנות רכב חשמלי. 

אני לקחתי מצב קיצון כדי להמחיש עד כמה ההחלטה הזאת הינה גרועה כי אפילו גם אם לא תהיה ירידת ערך לרכב החדש, וטעינת הרכב החשמלי לא תעלה גרוש, פות״ש לא יחסוך גרוש אלא רק יפסיד כתוצאה ממהלך זה. 

לפני 3 שעות, evc כתב:

איך 5 שנים?

לצורך הדוגמה אם יש לך רכב שעולה 50,000 ₪ ואתה מחליף אותו ברכב שעולה 100,000 ₪ האם הפסדת 50,000 ₪ יותר?

תחשוב קצת מה קורה אחרי כמה שנים למחיר של רכב שעלה 50,000 ₪ לעומת רכב שעלה 100,000 ₪.

אני מסכים איתך, אני לקחתי רק מקרה בודד שרק הוא לבדו קוטל את ההצדקה של החלפת הרכב. 

לפני 20 שעות, galbh כתב:

תוסיף לחישוב את ההפרש באגרה, את ההפרש בטיפולים ואולי לאוקטביה גם תיהיה איזו תקלת dsg או שתיים על הדרך ב 5 שנים האלה.

עדיין יהיה יותר זול ויותר משתלם מאשר קניית רכב חשמלי חדש. 

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
פורסם

שלום לכולם.

אני אבא של רוני המדובר. האמת היא שהענין הוא לא כ"כ חסכון בכסף שהוא באמת לא כ"כ משמעותי פה. 

כרגע המצב הוא שאני מתלבט בין הג'ילי גאומטרי לבין הu5. רציתי לעשות בשתיהן נסיעת מבחן. 

הייתי שמח לשמוע מאלו שמכירים - למה לשים לב בנסיעה. 

כמו כן אשמח לשמוע חוות דעתכם - מי מהן עדיפה ולמה. 

תודה רבה לכל המגיבים עד כה 

פורסם
לפני 19 שעות, evc כתב:

איך 5 שנים?

מרוב דחיפה לרכב חשמלי אתה מאבד כל שמץ של היגיון ,

ומסתכל כל פעם על סעיף אחד מתוך חשבון כללי של אחזקת רכב כולל ירידת ערך ומה שתרצה. 

ואל תסתכל על התקופה הנוכחית כתקופת בוחן. 

גם אני רוצה רכב חשמלי אבל זה נטו כי זה כיף ונוח ומגניב .

קח לדוגמא אוקטביה בת 3 שנמכרת היום בסביבות ה90 , תוסיף את  ה70 אלף לרכב חשמלי נורמלי שייתן בערך מה שסקודה נותנת מבחינת נוחות ומרווח ,

ב3 שנים הבאות על פי רכבים קיימים האוקטביה תפסיד ירידת ערך של 20-30 אלף שקלים ,

MG חשמלית ממוצעת ביד 2 הפסידה בערך 30 אלף בשנה וחצי על הכביש , קשה לי להאמין שהחשמליות הסיניות האחרות לא יהיו בערך באותו טווח הפסדים , 

ככה שב3 שנים הפער גדל רק בירידת ערך לכמעט 100 אלף שקלים . 

אבל היייייי חסכת 10K בחסכון על דלק ! 

תוסיף את ההפרשי טיפולים ואחריות ואגרות טסט ב3 שנים והגעת לנניח עוד 15 אלף לטובת החשמלית ככה שאתה עדיין בהפסד של 75 אלף בתחזוקה ל3 שנים.

פורסם (נערך)

איך הגעת ל- 100 הפרש ירידת ערך?

אוקטביה משומשת שעולה 90 אלף תפסיד ב-3 שנים אחזקה נוספות סביב 20 - 30 אלף ₪ כמו שכתבת, נניח 25 אלף ₪.

Mg חדשה תפסיד ב- 3 שנים סביב 45 - 55 אלף ₪, נניח 50 אלף ₪ (היא לא מפסידה כל שנה וחצי 30 אלף ₪, אלא רק בשנה וחצי הראשונות כי זה רכב חדש, אחר כך ירידת הערך מתמתנת).

כלומר על mg חדשה תפסיד 25 אלף יותר מהאוקטביה ב- 3 שנים אחזקה.

מצד שני ב- mg תחסוך לפחות 8 אלף ₪ על דלק כל שנה (לאחר קיזוז עלות חשמל להטענה) אם לא יותר מכך אם אתה נוסע מעל הנסועה הממוצעת, כלומר ב- 3 שנים כבר חסכת כ- 24 אלף ₪ לפחות וקיזזת את כל ירידת הערך העודפת.

עכשיו מה עם חסכון באגרת רישוי וטיפולים, כל שנה עוד איזה 2,000 ₪ וסה"כ 6 אלף ₪ חסכון ב- mg.

ועכשיו האס הגדול, מחיר ה- mg כנראה יתייקר  בכל אחת מהשנים 2023, 2024 ו- 2025 עקב עליית המס על רכבים חשמליים, דבר שכנראה יגרום לירידת ערך נמוכה יותר ממה שרשמתי לגבי ה- mg חדשה שתרכוש השנה.

מעבר לכך אפשר גם לקנות mg משומשת כבר עכשיו ואז ירידת הערך שלה גם תהיה נמוכה יותר מ- mg חדשה (אבל מדובר בדגם פחות מעודכן).

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם (נערך)

Mg zs החשמלי שנת 2019 עולה לפי לוי יצחק 107000 שח כאשר כחדש עלה קצת יותר מ 140 אלף והוא עם טווח הרבה פחות שימושי מה zs החדש. אנחנו מדברים על ירידה של 35 אלף שח! בשלוש שנים ואין שום סיבה לחשוב שירידת הערך של החדש תהיה גדולה יותר מאחר והוא שידרוג של הישן בעיקר בטווח. כך שכל עוד ירידת הערך של האוקטביה תהיה קטנה מ 20 אלף ה mg יחסוך את הכסף רק בדלק לפני טיפולים, אגרות ותקלות שיכולות לקרות בסקודה והסקודה אולי יותר נוח (אין לי מושג) אבל ה mg מאובזרת ממנו. כך שהיא תהיה יותר חסכונית וראש שקט של רכב חדש באחריות. למה למען השם להעדיף רכב ישן אם אופציה לתקלות יקרות שעולה יותר ועל זה נוסיף שבסוף השנה חלק מהטבות המס יורדות ולכן המחיר ה mg ואיתו גם מחיר המשומש יעלו.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 22 דקות, evc כתב:

איך הגעת ל- 100 הפרש ירידת ערך?

אוקטביה משומשת שעולה 90 אלף תפסיד ב-3 שנים אחזקה נוספות סביב 20 - 30 אלף ₪ כמו שכתבת, נניח 25 אלף ₪.

Mg חדשה תפסיד ב- 3 שנים סביב 45 - 55 אלף ₪, נניח 50 אלף ₪ (היא לא מפסידה כל שנה וחצי 30 אלף ₪, אלא רק בשנה וחצי הראשונות כי זה רכב חדש, אחר כך ירידת הערך מתמתנת).

כלומר על mg חדשה תפסיד 25 אלף יותר מהאוקטביה ב- 3 שנים אחזקה.

מצד שני ב- mg תחסוך לפחות 8 אלף ₪ על דלק כל שנה (לאחר קיזוז עלות חשמל להטענה) אם לא יותר מכך אם אתה נוסע מעל הנסועה הממוצעת, כלומר ב- 3 שנים כבר חסכת כ- 24 אלף ₪ לפחות וקיזזת את כל ירידת הערך העודפת.

עכשיו מה עם חסכון באגרת רישוי וטיפולים, כל שנה עוד איזה 2,000 ₪ וסה"כ 6 אלף ₪ חסכון ב- mg.

ועכשיו האס הגדול, מחיר ה- mg כנראה יתייקר  בכל אחת מהשנים 2023, 2024 ו- 2025 עקב עליית המס על רכבים חשמליים, דבר שכנראה יגרום לירידת ערך נמוכה יותר ממה שרשמתי לגבי ה- mg חדשה שתרכוש השנה.

מעבר לכך אפשר גם לקנות mg משומשת כבר עכשיו ואז ירידת הערך שלה גם תהיה נמוכה יותר מ- mg חדשה (אבל מדובר בדגם פחות מעודכן).

הוספת 70 על הרכב הישן שהיה לך ביד!

תצמצם לי את הפער הזה.

אתה מסתכל תמיד על נתון אחד והופך אותו לאמת שלך , כל פעם מחסיר נתונים אחרים כדי להיות צודק. 

ובדלק אתה לא תחסוך 8000 שקל אלא אם אתה נוסע 25 בשנה. 

הבחור בדוגמא ישלם בסביבות ה5000 שקל בשנה על דלק למול 1500 בחשמל  (אתה רוצה להוסיף גם את עלות הקמת עמדת החשמל והחשמלאי שיבוא להעביר לך חיווט עד לחנייה ??).

ואתה לא מקבל בMG מה שאתה מקבל באוקטביה .

אולי נשווה גם לדאציה ספרינג החדשה , היא גם חשמלית , בואו נכניס אותה למשוואה.

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, eliordadon כתב:

תצמצם לי את הפער הזה

על ידי כך שתקבל את רוב הכסף בחזרה כשתמכור את הרכב.

אתה באמת לא יודע לחשב פחת שנתי לרכב?

וכדרך אגב, חשמל יעלה לו חצי ממה שכתבת.

והתקנת עמדה היא השקעה לטווח ארוך שכן גם כך רוב יצרני הרכב הכריזו שהם עוברים לחשמלי בטווח של עשר עשרים שנה ובכל מקרה ב mg מקבלים בחינם למיטב ידיעתי.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

זה כיף לנהוג ברכב חשמלי, שקט, לא מזהם, לא גורם לבלאי לבלמים, אין הרבה הפתעות במוסך, אתה חלק מהקדמה ועוד. לא הכל נמדד בכסף, וגם אם כן ההפרש יקטן. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

עשיתם השוואה בין ירידת ערך תאורטית של רכב חדש לבין כזאת של רכב בן 3. ההשוואה בעייתית בלי קשר לחשמלי או לא. תשוו mg מול אוקטביה חדשות, או שתיהן בנות שלוש.

לפני 4 שעות, eliordadon כתב:

ובדלק אתה לא תחסוך 8000 שקל אלא אם אתה נוסע 25 בשנה. 

הבחור בדוגמא ישלם בסביבות ה5000 שקל בשנה על דלק למול 1500 בחשמל  

איך הגעת לחישוב? 10K ק״מ. במחיר 7 ש״ח לליטר הרכב צריך לעשות 1:14 ממוצע כדי שיהיה 5000 ש״ח. האם זה ממוצע ריאלי לאוקטביה?

הטסלה שלי מראה לי ממוצע של 160 וואט לק״מ. כלומר 1600 קווט״ש צריכה שנתית. בעלות של 55 אגורות לקווט״ש בטעינה בייתית - 880 ש״ח. חצי ממה שרשמת.  ה-mg כנראה יותר בזבזנית אבל לא פי 2.

25 אק״מ בשנה החסכון יהיה 10K רק בדלק

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, eliordadon כתב:
לפני 5 שעות, evc כתב:

תצמצם לי את הפער הזה

מה יש לצמצם?

היו לך 70,000 ₪, לקחתם אותם ורכשת רכב שעולה 70,000 ₪ יותר.

עכשיו עומד לך בחניה רכב ששווה 70,000 ₪ יותר, אלא אם הרכב שקנית עשוי מסוכר ונמס בגשם.

מה שמשנה הוא כמה כסף תקבל במכירה ומה ההוצאות שהיו לך בדרך בין הקניה למכירה.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם

היי,

האם הירידה במחירון היא נטו פונקציה של זמן?

כלומר, איך לוי יצחק מחליט מה יהיה מחיר הרכב בעוד שנה ובעוד שנתיים?

על סמך איזה נתונים? נוסחא קבועה? נוסחא לכל יצרן? מצב השוק? (כיצד הוא בודק את זה).

פורסם
לפני 4 שעות, evc כתב:

מה יש לצמצם?

היו לך 70,000 ₪, לקחתם אותם ורכשת רכב שעולה 70,000 ₪ יותר.

עכשיו עומד לך בחניה רכב ששווה 70,000 ₪ יותר, אלא אם הרכב שקנית עשוי מסוכר ונמס בגשם.

מה שמשנה הוא כמה כסף תקבל במכירה ומה ההוצאות שהיו לך בדרך בין הקניה למכירה.

תתפלא , אבל לשלם עוד 70k על רכב זה די לבזבז כסף שוואלה לא נמס בגשם אבל הזמן מכרסם ממנו שווי.

זה לא דירה בתל אביב,  זה כלי תחבורה . 

ככל שערך הרכב עולה גם ההפסד גדל בכל שנה ,

ירידת ערך זה ההפסד הכי גדול של כל כלי תחבורה.

ואל תזרוק את טסלה כדוגמא כי זה עיוות של השוק. 

לפני 8 שעות, Uri-G כתב:

על ידי כך שתקבל את רוב הכסף בחזרה כשתמכור את הרכב.

אתה באמת לא יודע לחשב פחת שנתי לרכב?

וכדרך אגב, חשמל יעלה לו חצי ממה שכתבת.

והתקנת עמדה היא השקעה לטווח ארוך שכן גם כך רוב יצרני הרכב הכריזו שהם עוברים לחשמלי בטווח של עשר עשרים שנה ובכל מקרה ב mg מקבלים בחינם למיטב ידיעתי.

בוא תעשיר לי את הידע בחישוב פחת שנתי ,

ואיך הוא משאיר לי את הכסף בכיס ותסביר לי איך זה כדאי יותר וכלכלי לי להוסיף עוד 100k על רכב חשמלי במקום לשים את זה בהשקעה כלשהי .

כולכם מכוונים לנתונים שטובים לחישוב הכללי שלכם , אבל לא מסתכלים על העלות הכוללת שמה לעשות לזרוק כסף על ברזל במחשבה שאתם חוסכים כסף,

אם העולם לא היה משוגע עכשיו החשמליות היו מפסידות גם הן כסף כל חודש.

אני לגמרי בעד רכבים חשמליים והייתי 10 שניות מלהזמין טסלה ביום ההשקה , 

אבל לגרום לבנאדם לחשוב שלעבור לרכב חשמלי זו החלטה כלכלית נכונה  - לא רואה את זה כמשהו נכון.

לפני 4 שעות, galbh כתב:

עשיתם השוואה בין ירידת ערך תאורטית של רכב חדש לבין כזאת של רכב בן 3. ההשוואה בעייתית בלי קשר לחשמלי או לא. תשוו mg מול אוקטביה חדשות, או שתיהן בנות שלוש.

איך הגעת לחישוב? 10K ק״מ. במחיר 7 ש״ח לליטר הרכב צריך לעשות 1:14 ממוצע כדי שיהיה 5000 ש״ח. האם זה ממוצע ריאלי לאוקטביה?

הטסלה שלי מראה לי ממוצע של 160 וואט לק״מ. כלומר 1600 קווט״ש צריכה שנתית. בעלות של 55 אגורות לקווט״ש בטעינה בייתית - 880 ש״ח. חצי ממה שרשמת.  ה-mg כנראה יותר בזבזנית אבל לא פי 2.

25 אק״מ בשנה החסכון יהיה 10K רק בדלק

מדובר על המקרה הספציפי באשכול הזה. 

80 אלף בשנה יחסוך לך 30k בדלק , אולי נזרוק עוד נתונים מפציצים?

סע באופניים את תחסוך עוד 10k .

בקיצור כולכם מסתכלים על המצב בשוק היום,

בואו נחכה שנה שהשוק יתייצב ויהיו מלאים של רכבים ותראו איך הירידת ערך מתחילה להוות אחוז הרבה יותר גדול בחישוב השנתי שלכם.

פורסם

בקצב שבו מחיר הטסלה עולה, נראה לי שנשברה הפרדיגמה, מסתבר שאוטו זה כן השקעה. מי שקנה טסלה לפני שנה ומוכר אותה היום, יעשה מכה לא רעה, ודאי בהתחשב בעובדה שגם היה לו שנה שלמה אוטו שכמעט לא עלה כסף וגם אירגן פתרון תחבורתי סביר. מה רע ?

• תוכן חדש...