Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבוקר אני מסובב את הסוויץ חצי סיבוב ורואה את המנורה של הרדיאטור דולקת...

לא הבנתי בהתחלה אז בדקתי מים.. היה מלא עד הMAX...

נסעתי למוסך הוא בדק ואמר שהרדיאטור סתום... הוא ביקש הרבה כסף (אחרי כל מה שהשקעתי באוטו) בשביל לתקן את זה.

רציתי לדעת איך אני יכול לפתוח את הסתימה הזאת?

ואיך אני מחליף את המים איך אני מרוקן בקיצור הכל... מא' ועד ת'...

אודה לכם מאוד אם תרשמו לי איזה מדריכון קצרצר...

ד"א סוג האוטו רשום בחתימה למטה..

תודה מראש.

פג'ו 205

מודל 87

מנוע 1100

בעלים קודמים 1

215 אלף קילומטר

תמונות בקרוב..

פורסם

אם הרדיאטור סתום החלפת נוזלים כמו שאתה מתכנן לא בטוח תפתח את הסתימה, יש חומרים מיוחדים שאמורים לפתוח סתימות אבל קח את היעילות שלהם בעירבון מוגבל כי אין כמו ניקוי רדיאטור במקום מקצועי.

בעבר חלק מחברי הפורום שביצעו ניקוי רדיאטור אמרו שזה עלה להם בסביבות 300-500 שקל, מחיר כזה הוא לא גבוה בשביל אוטו שהשקעת עליו כל כך הרבה ובשביל השקט שלך בקיץ החם שרק הגיע אלינו.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

אשמח אם תבהיר מה זו הנורה של הרדיאטור.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

באוטו שלי אין מד חום מנוע...

יש לי מנורה של "מערכת קירור"

זה מה שרשום בספר של היצרן שבאה עם האוטו...

בקשר ללינק שהבאת... קראתי אותו כבר, אבל לא מצאתי בדיוק את התשובה לשאלה "איך אני מנקה את הרדיאטור מא' ועד ת'"

יש שם "ללכת למוסך לרדיאטורים והם..."

תודה על התגובות המהירות

פג'ו 205

מודל 87

מנוע 1100

בעלים קודמים 1

215 אלף קילומטר

תמונות בקרוב..

פורסם

הנורה הזו מתריעה מפני התחממות המנוע ולא מפני סתימת רדיאטור (שזה כמובן גורם להתחממות הרכב...). אתה אמרת שמסיבוב סוויטצ' ללא התנעה נדלקה לך הנורה- לדעתי יש לך קצר ביוניט חום מנוע. אחרת איך הנורה נדלקה מבלי שהמנוע עבד והתחמם?

דני.

פורסם

זה מה שגם אני חשבתי...

לא הבננתי מה זה בהתחלה חשבתי סתם איזה קצר... כי לא יכול להיות שעל הבוקר זה יהיה חם מבלי לנסוע באוטו...

אבל אמרתי מה אכפת לי ללכת למוסך הוא בדק ואמר לי יש לי סתימה נגעתי ובאמת כמו שרשום פה בנושא של החימום מנוע.. יש הבדלי טמפ' בחלק אחד של הרדיאטור לחלק השני...

אבל יש מצב שזה הגיוני? והוא רוצה לעשות עלי כסף?

כי אפילו המים של הרדיאטור לא היו חמים כל כך... היו בקטנה משהו שאפשר לגעת בהם...

פג'ו 205

מודל 87

מנוע 1100

בעלים קודמים 1

215 אלף קילומטר

תמונות בקרוב..

פורסם

לא מכיר 205

אבל ב405 ובBX יש יוניט ברדיאטור. אם גובה נוזל הקרור נמוך (חסר מיים) הנורית נדלקת!

לדעתי זה מה שקורה כאן הוא שמחוסר מיים או עקב הסתימה הנורה נדלקה

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

2 אפשרויות

1 אין מספיק נוזל קירור

2 אם יש יוניט ברדיאטור - אולי החוטים התנתקו ואז חוסר המגע מדליק את הנורה

שאלה

האם המנוע התחמם?

האם הנורה כבתה בזמן הנסיעה?

פורסם

שמע, לנסוע הרבה עם האוטו לא נסעתי... בגלל שפחדתי... אם המנוע התחמם? לא חושב.. (אין לי מד חום מנוע) אני ככה נוגע במנוע והמנוע לא חם...

הנורה לא התכבתה בנסיעה... אבל אתמול בערב שנסעתי עם חברים עצרנו לשבת איפשהו ואחרי איזה רבע שעה עוד פעם הנעתי ונסעתי והמנורה דלקה, עצרתי בצד כיביתי מנוע סיבבתי עוד פעם חצי סוויץ, כמה פעמיים וזה כבה... ככה עד היום בצהרים שזה כבר לא כבה...

פג'ו 205

מודל 87

מנוע 1100

בעלים קודמים 1

215 אלף קילומטר

תמונות בקרוב..

פורסם

אם אתה בכול זאת רוצה לנקות את הרדיאטור אז אני אסביר לך איך עושים את זה!

א.פרק את הרדיאטור ממקומו(בהנחה שהרכב ידני תצתרך לנתק שתי צינורות )

ב.הורד את הדוד התחתון והעליון/ הימני והשמאלי (תלוי איך זה אצלך) בזהירות רבה מבלי לשבור את הפינים שמחזיקים אותו)

ג.שתוף את הרדיאטור במים, מומלץ מים בלחץ(לא יותר מידי לחץ)

ד.במוסך שהייתי עושה את זה היו לנו מוטות ארוכים וצרים שאותם צריך להכניס לפתחים שמתחת לדוד, אתה יכול להכין כאילו או לקנות. דחוף את המוטות דרך החריצים בתנועות של למעלה למטה עד שקצה המקל יצא מהצד השני, ככה תעשה לכול החריצים.

ה.שתוף אותו שוב וודע שהג'פה לא יוצאת ממנו

ו. הרכב הכול בחזרה ובדוק אם אין דליפות

אם אתה בכול זאת רוצה מוסך, אני יכול להמליץ לך, אם אתה מאיזור חיפה-קריות.

מקווה שעזרתי

פורסם
אתה אמרת שמסיבוב סוויטצ' ללא התנעה נדלקה לך הנורה- לדעתי יש לך קצר ביוניט חום מנוע. אחרת איך הנורה נדלקה מבלי שהמנוע עבד והתחמם?

דני.

המנורה הזאת (כמו עוד מנורות אזהרה) אמורה להידלק עם סיבוב הסוויטצ', כדי שתדע שהיא עובדת!

פורסם

יצאתי מנקודת הנחה שמצב זה חריג אצלו ברכב (שהרי לכן לא היה מעלה סוגיה זו על דפי הפורום...)

אם אכן כך הדבר, הרי שאין כלל תקלה.

דני.

פורסם

אם הרדיאטור סתום - המנוע יתחמם, לא הייתי משחק עם זה, כי מנוע עולה ה-ר-ב-ה יותר מרדיאטור. ואם אין לך מד חום - לך לעוד מכון רדיאטורים לחוות דעת נוספת.

אם הוא אכן סתום - אני הייתי מחליף משום שניקוי יעלה הרבה כסף - ולא יועיל ( ברוב המקרים הרדיאטור נוזל אחרי ניקוי ואין מנוס מהחלפה בחדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...