Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 21.8.2021 בשעה 23:59, fusion-x כתב:

זו כנראה הסיבה שבכל רכבי הקונצרן עם גיר DSG7 היבש, המומנט המקסימלי ברכבים עם המנועים בנפח 1.0-1.8 TSI הוא כ- 25.5 קג"מ.

נניח שבפולקסווגן לקחו מקדם ביטחון של כ-10-15%, אזי עד לסביבות 29 קג"מ (בערך) כנראה שהקלאצ'ים היו מחזיקים.

נראה שהשיפור במנוע הנ"ל, הביא אותו ל-190 כ"ס ו-32 קג"מ ולכן החריגה גרמה להחלקה של הקלאצ'ים.

לפעמים הסדנאות מציעות גם תוכנה לגיר, בין היתר כדי להגביר את כוח ההצמדה וכו'.

במקרה הנ"ל הייתי מוותר כמוך ומסיר את התוכנה. 

שאפו לסדנא שעמדה במילה והחזירה לך את הכסף בחזרה.

אחי נוסע על לאון 1.8 עם IS38 (טורבו של גולף R ו S3) ותוכנת גיר .

הקלאצ'ים מחזיקים פגז כולל ההעברות הילוכים. (לא לוחצים מראשון, שני לסירוגין כי ישר מפרפרים) ושלישי והעאלה זה רכבת.

כבר 80 אלף קילומטרים, ב 50 אלף הם הוחלפו בגלל חשש שהסתבר כשגוי ולא באמת היה צריך.

על הדיינו: 275 בגלגל, 41 קג"מ. אחרי חודשיים עשה עדכון תוכנה שהעאלה גדישה ואני משאר שנוסע כ 300 בגלגל. 

נוסעים על ה safe-side .

מניסיון אישי של הנסיעה - עדיף קאסטום במיוחד ב VAGיות הנעה קדמית ובעיקר הגבלת גדישה לפי גיר וסל"ד.

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
פורסם (נערך)

אתה מבין כמה התגובה שלך נשמעת מגוחכת ורק מחזקת את כל מהות הנושא הזה?

״לא לוחצים מראשון״, ״נוסעים על ה-safe side״. אנשים עושים stage 1 כדי להנות, לא כדי לסבול. ברור לי שלא צריך להשמיד את הרכב וללחוץ כל רגע, אבל אני ממש לא רוצה לנסוע על ה-safe side, אחרת לא הייתי עושה תוכנה מלכתחילה.

בכל אופן, אם זה אופי הנסיעה של אחיך ויש לו גם תוכנת גיר, זה לא מדגם מייצג ואין קשר לנושא הזה. 

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

למה הוא נשמע מגוחך? לרכב אין דיפרנציאל מוגבל החלקה לכן הוא לא מסוגל להוריד כוח ב 2 הילוכים ראשנים , משלישי והלאה רכב מרגיש טוב . גם קופרה שמגיעה מה מפעל עם 300 סוסים לא מסןגלת להוריד כוח בהילוך ראשון אז זה אומר שמהנדסים שלה לא טובים? 

• אהבתי 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

מכונית פורמולה 1 די גרועה ביציאה מהמקום, כך גם אופנועים ובכלל עדיף 4X4 בכל הקשור ליציאה מהמקום, אבל יש חיים מעבר לנתון 0-100 קמ"ש. ברור שעדיף לשפר הנעה אחורית או כפולה כי יכולת הורדת הכוח גדולה יותר אבל יש מקום גם לשפר הנעה קדמית ויש המון מה לשפר מעבר לכוח. למעשה, אני באופן אישי תמיד מעדיף שיפור בניהוג ובלימה על פני כוח מה גם שכל מי שנוהג על מנוע אטמוספרי זה בעיקר מה שיש לו לעשות. בתחום השיפורים אתה עושה משהו שהיצרן לא התכוון אליו ויש לזה מחיר ומי שלא מוכן לשלם את המחיר הזה אז אכן רצוי שלא ייכנס לתחום.

פורסם
בתאריך 27.8.2021 בשעה 18:39, Fraysa כתב:

אתה מבין כמה התגובה שלך נשמעת מגוחכת ורק מחזקת את כל מהות הנושא הזה?

״לא לוחצים מראשון״, ״נוסעים על ה-safe side״. אנשים עושים stage 1 כדי להנות, לא כדי לסבול. ברור לי שלא צריך להשמיד את הרכב וללחוץ כל רגע, אבל אני ממש לא רוצה לנסוע על ה-safe side, אחרת לא הייתי עושה תוכנה מלכתחילה.

בכל אופן, אם זה אופי הנסיעה של אחיך ויש לו גם תוכנת גיר, זה לא מדגם מייצג ואין קשר לנושא הזה. 

זה בגדול מראה שאין לך הבנה בעולם של השיפורים שזה עולם מגוון שכולל גם כיוון על הסייפ סייד ולא ללחוץ מראשון וכיוון על הגבול ולשבור מנועים וגירים על ימין ושמאל

כל אחד והסטנדרט שלו.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

^

אבל זה בדיוק העניין, מדוע נדרשת ממנו "הבנה בעולם השיפורים" ? 🤦‍♂️

לא מדובר כאן באיזשהו Setup מטורף, הבן אדם הגיע לעדכן תוכנה סטייג'1 בגולף 1.4.

תתפלא כמה אנשים עושים סטייג'1 רק בשביל ללחוץ מראשון :), מבלי לדפוק חשבון על Safe Side, החלקות קלאצ'ים, מנועים מתפוצצים וכו'.

לדעתי יש בעיה בהעברת המידע ללקוח שאינו בהכרח מבין גדול בעולם השיפורים.

אם נציג הסדנא היה מציין שייתכן ובגלל עודף מומנט, עלולות להיות החלקות של הקלאצ'ים ולכן כדאי להתקין תוכנת גיר וגם מומלץ ללחוץ מהילוך שני וכו'.. וענייני Safe Side אז אני מניח שהוא היה מוותר על התענוג.

• אהבתי 2
פורסם

כשאין הבנה אז כל דבר נראה כמו סוף העולם. וכשיש הבנה אז ניתן לכמת את היתרונות מול החסרונות .

אגב אני עם קופרה גם לא לוחץ מראשון כי מה הטעם? לפרפר לגמור את הצמיגים והגיר בשביל מה..?

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

לא סוף העולם? האוטו שלי עמד במקום ולא נסע. 

שוב, לא אומר שיש לי משהו נגד שיפורים, סך הכל שיתפתי חוייה כי אין שום מידע על התוכנה הזו שנקראית PCP, ובינתיים רק מנסים למכור אותה בכל מקום. 

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני שעה, Stav132 כתב:

אגב אני עם קופרה גם לא לוחץ מראשון כי מה הטעם? לפרפר לגמור את הצמיגים והגיר בשביל מה..?

נכון, חבל על הצמיגים אבל קופרה מפרפרת גם בלי סטייג'1.

פורסם

Fraysaנתת למוסך לבצע בדיקה לרכב? אולי הקלאצים עייפים כבר , אולי צריך תוכנה לגיר כדי להעלות את כח ההצמדה שלהם , אולי בעיה אחרת?

ברור שכל הבעיות יצוצו אם יש פתח לצרה ברכב

fusion-xנכון  , אני ללא תוכנה ואם אני לוחץ אני חופר את ההילוך הראשון והשני ואני עם צמיג טוב P4S חדש.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם

הקלאצ'ים שלי ממש לא עייפים, אני לא צריך מוסך שיגיד לי את זה. @fusion-x כבר הסביר בצורה מצוינת מה קרה - התוכנה הישראלית של PCP לוקחת את המומנט לקצה והגיר לא מסוגל להתמודד עם זה. אתה חושב שבני נוער עם איביזות ישימו 2,500 ש"ח על תוכנת גיר לאחר שעשו סטייג' 1? אתה חושב שהחבר'ה שמוכרים את ה-PCP אומרים לך את זה?

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...