Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי. מה ההגזמה בדיוק? ועוד פראית?
נראה לי שאתה לא מבדיל בין "לא מאוד בריא" לבין "מאוד לא בריא", שני דברים שונים בהחלט. 
יש חיידקים ונגיפים שמתפתחים במזונות גם בלי שתחוש בטעם או ריח מקולקל מיד כשזה קורה. 
לך היה מזל ולא קיבלת קלקול קיבה קל מעולם. מישהו אחר יקבל.
זה עניין של הרבה משתנים. 
אני לא אתחיל פה שיעורי סטטיסטיקה על מרחב מדגם של בדיוק בנאדם אחד, אבל באופן כללי, הטיעון "לי זה לא קרה ולכן זה לא נכון" שווה כלום ושום דבר כשבאים להוכיח טענה.
לפי אותו היגיון: אני עובר באדומים כל חיי ולא עשיתי תאונה, אז מעבר באדום לא יכול לגרום לתאונה. 

ההגזמה הפראית היא לעשות סימפוזיון מכל הסיפור. מריחים/טועמים וזהו. לחלק השני תרשה לי לא להגיב. אבל שכל אחד יעשה מה שבא לו, גם אם זה לזרוק אוטומטית מוצרי מזון אכילים לחלוטין רק כי מוטבע עליהם תאריך כלשהו
פורסם

מודה שהגישה שלי קצת קיצונית, אבל בנתיים אני חי...

תמיד שאני נוסע לחו"ל (כלומר האירופה הטובה) אני חוזר עם שלל גדול של גבינות ונקניקים. כמות שלא ניתן לאכול בזמן סביר.

יצא לי לאכול גבינות קשות או חצי קשות, שהיו במקרר במשך יותר משנה או שנתיים ונשמרו די טוב. קרה גם עם נקניק, איתם אני נזהר יותר.

קרה גם שפתחתי אריזה שישבה מלא זמן במקרר ומיד ברור שהדבר הזה יכול להיות מקור מצוין ל COVID NNNN החדש והמופלא.

פורסם

מצחיק. שאלתי שתסביר ואתה שוב עונה לי בערפול.

יש "שכל אחד יעשה מה שבא" לו ויש לתת המלצות לא נכונות במשהו שלא מבינים בו, שזה מה שהודעתי הראשונה התייחסה אליו.

העובדה היא שעומס חיידקי/נגיפי, במזונות מסוימים שנשמרו בתנאים מסוימים, לא בהכרח בא לידי ביטוי בריח/טעם.

משם באמת שכל אחד יעשה מה שבא לו. עם זה אין בעיה.

הבעיה היא כשאומרים שזה לא עושה כלום. זה שגוי. זה יכול לעשות משהו (שגם הוא לרוב לא אסון) לחלק מן האנשים.

עכשיו פחות סימפוזיון? עם מה מכל מה שכתבתי למעלה אתה לא מסכים?

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש משמעות גם לאם האריזה נפתחה או לא.
יש מוצרים שמצויין עליהם בפירוש לצרוך עד 5/7 ימים מהפתיחה. לדוגמא חלק מהגבינות הצהובות, מיצים ועוד.
זאת אומרת, גם אם תאריך התפוגה רחוק והמוצר נפתח, מתחילה הספירה של ה 5-7 ימים

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

פורסם

צריך לציין שיש שלושה סוגי "תוקף".

הראשון - "לשימוש עד". אחרי התאריך המצוין על האריזה, המוצר עשוי להיות פסול לשימוש. 

השני - "לשיווק עד". אחרי התאריך המצוין על האריזה אסור למכור את המוצר. אפשר לצרוך גם אחרי התאריך (אבל כמובן לחפש סימנים להתקלקלות - עובש/ריח/שינוי צבע או מרקם).

השלישי - "עדיף להשתמש לפני". בגדול, זה מינוח שיווקי שנועד לגרום לאנשים לזרוק את המוצר ולקנות חדש. 

יותר מזה, מי שקובע את תאריך התפוגה (או יותר נכון את אורך התוקף) הם מהנדסי מזון שעובדים עבור החברה שמייצרת אותם ולא גוף חיצוני או משרד הבריאות. בחלק מסוים (אני לא רוצה להיות יותר נחרץ מזה) מהמקרים מוטבעים תאריכי תפוגה של שנה-שנתיים קדימה גם על מוצרים שהסבירות שהם יתקלקלו בטווח של 15-20 שנה היא מאוד נמוכה. יש מוצרים שהמרכיבים והאריזה שלהם יוצרים כזו סביבה שלא מאפשרת בכלל לחיידקים להתפתח, אבל גם עליהם מטביעים את התאריך כדי שיזרקו ויקנו חדש. 

יחד עם זאת, כמו שציין Farm, יש גם את נושא ה"עדיף לצרוך עד X ימים מהפתיחה" שחשוב לשים אליו לב לפעמים אפילו יותר מתאריך התפוגה עצמו.

פבל. אכל במהלך מבצע צבאי ביסקוויטים שתוקפם פג 4 שנים קודם. הם היו מגעילים פחד, אבל אף אחד לא חשב שהם מקולקלים.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מי שמתעניין, יש ערוץ שלם של בחור שטועם מנות קרב ישנות מאוד, חלקן ממלחמת העולם הראשונה. אפשר לראות איך נשמרים מוצרים שונים

• רעיון טוב! 5
פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, פבל כתב:

בחלק מסוים (אני לא רוצה להיות יותר נחרץ מזה) מהמקרים מוטבעים תאריכי תפוגה של שנה-שנתיים קדימה גם על מוצרים שהסבירות שהם יתקלקלו בטווח של 15-20 שנה היא מאוד נמוכה. יש מוצרים שהמרכיבים והאריזה שלהם יוצרים כזו סביבה שלא מאפשרת בכלל לחיידקים להתפתח, אבל גם עליהם מטביעים את התאריך כדי שיזרקו ויקנו חדש. 

לא רציתי לפתוח את הנושא בהקשר הזה, אבל כן, בואו לא נהיה תמימים, יש אינטרס ברור שהמזון ייזרק והצריכה תעלה גם אם הוא עדיין 100% אכיל...

לפני 25 דקות, ניקו פ. כתב:

מצחיק. שאלתי שתסביר ואתה שוב עונה לי בערפול.

יש "שכל אחד יעשה מה שבא" לו ויש לתת המלצות לא נכונות במשהו שלא מבינים בו, שזה מה שהודעתי הראשונה התייחסה אליו.

העובדה היא שעומס חיידקי/נגיפי, במזונות מסוימים שנשמרו בתנאים מסוימים, לא בהכרח בא לידי ביטוי בריח/טעם.

משם באמת שכל אחד יעשה מה שבא לו. עם זה אין בעיה.

הבעיה היא כשאומרים שזה לא עושה כלום. זה שגוי. זה יכול לעשות משהו (שגם הוא לרוב לא אסון) לחלק מן האנשים.

עכשיו פחות סימפוזיון? עם מה מכל מה שכתבתי למעלה אתה לא מסכים?

פות"ש שאל, ואני מצטט: "מה איתכם?". אז אמרתי מה איתי. לא ביקש המלצה ואני לא נתתי המלצה.

מעבר לזה, מסכים עם כל מה שכתבת, תוך כדי לגימת קפה עם חלב שהתוקף שלו "פג" ב-22.3 🥳

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 דקות, FARM כתב:

מי שמתעניין...

הלך רחוק... 1942...

נראה אותו אוכל לוף ממנות קרב של צהל מלפני 20 שנה.

אני בפירוש זוכר שנשארתי רעב, כחייל קרבי בשטח, ועד עצם היום הזה לא טעמתי את הזוועה הזאת.

פורסם
הלך רחוק... 1942...

אני בפירוש זוכר שנשארתי רעב, כחייל קרבי בשטח, ועד עצם היום הזה לא טעמתי את הזוועה הזאת.
אכל, אבל ממנה יותר טרייה

פורסם

לשאלת פות"ש, מריח. אם טוב - אוכל. אם לא טוב, לפח.
לגבי ביצים, אם היא צפה זה אומר שהיא לא טריה. לא שהיא מקולקלת.
מותר לשמור ביצים בקירור עד חודש אחרי התאריך המוטבע. כבר אחרי שבועיים היא צפה.
דרך אגב, ביצה קשה מביצה צפה הרבה יותר קל לקלף מביצה קשה שהוכנה מביצה טרייה.
מצד שני, ביצה עין מביצה טרייה הרבה יותר קל להכין מביצה צפה. ביצה צפה נשפכת לכל הכיוונים במחבת בעוד שביצה טרייה תצא כמו בז'ורנל.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

ביצים ובשר לא לוקח סיכון.

חלב ומוצריו אפשר כמה ימים.

שאר מוצרים מתעלם (כמובן שאם המוצר לא נראה או מריח טוב לא אשתמש בו גם ללא קשר לתאריך התפוגה).

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעה, אורח לרגע כתב:

הלך רחוק... 1942...

הזכרת לי נשכחות ממלחמת לבנון הראשונה.

הייתי טען בטנק והיתרון בכך הוא שאת "חומר הנפץ" מתערובת של לוף ושעועית מקופסה הנהג והתותחן סופגים בעוד שהטען והמפקד נושמים אוויר צח (כשלא יורדת ארטילריה של האויב)

• תוכן חדש...