Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, 

לאחרונה הרכב קצת מושך ימינה ויש רעידות בהגה במהירות גבוהה. האוויר בצמיגים בסדר גמור. האם אני צריך כיוון פרונט או איזון גלגלים ומה ההבדל בין השניים? 

תודה לעוזרים! 

פורסם

רעידות במהירות גבוהה - צריך איזון גלגלים ( הוספת משקולת קטנה במקום הנכון על הג'נט, לפי הבדיקה במכונת איזון ). יש את זה בכל צמיגייה.

כיוון פרונט זה כיוון זוית הגלגלים ביחס לכביש. כאשר הפרונט לא מכוון, מתחילה שחיקה לא אחידה של הצמיגים. את הפעולה מבצעים במכון פרונטים ובחלק קטן מהצמיגיות. עדיף מכון פרונט עם ציוד מתקדם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כיוון צמיגים.

כל צמיג מגיע מהיצרן שהוא לא 100% סימטרי. פעולת האיזון שוקלת את הגאנט יחד עם הצמיג המורכב עליו ומוסיפה משקל נגדי מול המקומות הכבדים ביותר כדי לנסות להגיע לאיזון

כיוון פרונט.

כל יצרן רכבים מגדיר מה יהיו זוויות הגלגלים יחסית לכביש (אחיזה/ביצועים/צריכת דלק ועוד)

עם הזמן (ומהמורות בכביש או פגיעה בבור/מדרכה) הכיוון קצת משתחרר. כיוון פרונט מחזיר את זה לערכים הרצויים

.

פורסם

במידה ואין בעיה שניכרת לעין או בנהיגה, מתי מומלץ לעשות כיוון פרונט או איזון גלגלים? (כמובן מלבד החלפת צמיגים).

פורסם

איזון גלגלים - כאשר יש רעידות במהירות גבוהה, כאשר מתקנים תקר.
כיוון פרונט - שחיקה לא אחידה של סוליות הצמיגים, גלגל /ים קדמיים מקבלים מכה חזקה ( למשל, מהמדרכה או בור גדול בכביש ).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 16.10.2020 בשעה 08:11, Meirsy101 כתב:

היי לכולם, 

לאחרונה הרכב קצת מושך ימינה ויש רעידות בהגה במהירות גבוהה. האוויר בצמיגים בסדר גמור. האם אני צריך כיוון פרונט או איזון גלגלים ומה ההבדל בין השניים? 

תודה לעוזרים! 

רעידות בהגה במהירות גבוהה - סביר שהגלגלים האחוריים לא מאוזנים. 

פורסם

יותר סביר שהקדמיים, הם אלו שמעבירים ישירות לגלגל ההגה את החוסר איזון. 

בתאריך 16.10.2020 בשעה 08:11, Meirsy101 כתב:

היי לכולם, 

תודה לעוזרים! 

הסבירו יפה מה ההבדלים ולשאלתך, אם עדיין זה לא ברור לך, אתה צריך לבצע את שתי הפעולות, איזון צמיגים וכוון זויות מתלים. 

פורסם

בהמשך לשרשור, אפשר המלצות למקום שמתמחה בכיוון פרונט באזור במרכז? 

כמו כן, כמה בערך זה אמור לעלות? 

תודה,

פורסם

כיוון פרונט עולה סביב 250₪.
כבר כמה פעמים הייתי ב"פרונט ארביב" חולון, והם היו בסדר גמור.

פורסם
בתאריך 17.10.2020 בשעה 21:29, danniel כתב:

יותר סביר שהקדמיים, הם אלו שמעבירים ישירות לגלגל ההגה את החוסר איזון. 

מה שכתבתי זה ציטוט של צמיגאי של CheckUp שפתר לי בעיה של רעידות שהופיעו במהירות גבוהה בלבד, ע"י איזון של הגלגלים האחוריים בלבד.

פורסם

רעידות בהגה - גלגלים קדמיים.
רעידות במרכב הרכב כולו - גלגלים אחוריים.

זהו כלל האצבע, לבדוק את כל ה4 לא מזיק אף פעם.

מה שהיה במקרה הספיציפי שלך, חורג מכלל האצבע וכשרושמים עצה בפורום - כדאי לכתוב את זה.

בתאריך 17.10.2020 בשעה 13:33, Mikelt89 כתב:

במידה ואין בעיה שניכרת לעין או בנהיגה, מתי מומלץ לעשות כיוון פרונט או איזון גלגלים? (כמובן מלבד החלפת צמיגים).

בחלפה של זרועות היגוי\משולשים\בולמ"ז\קפיצים\כריות בולם.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לחדד ולהוסיף על דבריך, יש לבצע כוון פרונט, לא רק בהחלפה של החלקים שציינת, אלא גם לאחר פירוק והרכבה של מכלולי מערכת המתלים וההיגוי.

לדוגמא-

אם בוצע פירוק תיבת הילוכים לצורך החלפת מצמד וזה חייב פירוק של תת-שלדה, אזי יש לבצע כוון פרונט בסיום העבודה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 30 דקות, shellcase כתב:

מה שהיה במקרה הספיציפי שלך, חורג מכלל האצבע וכשרושמים עצה בפורום - כדאי לכתוב את זה.

לא הכרתי את כלל האצבע שכתבת, ולכן לא ידעתי שהמקרה שלי הוא מקרה ספציפי שחורג מהכלל, אז להבא אדע.

פשוט הצמיגאי מ -CheckUp אמר דווקא שכלל האצבע זה שרעידות במהירות גבוהה זה גלגלים אחוריים לא מאוזנים, ולכן זה הכלל שהכרתי.

מה יכול היה להיות שונה במקרה שלי, שרק איזון אחוריים בלבד סידר ? 

פורסם

יכול להיות שהרעידות שלך לא היה בהגה אלא בכל הרכב?
בד"כ כשיש חוסר איזון מקדימה, אף אחד מהנוסעים לא ירגיש את זה, והנהג, אם יעזוב את ההגה לא ירגיש גם כן אבל ההגה ירטוט בנסיעה.

בעניין המהירות, כשיש חוסר איזון באחד הגלגלים והוא מסתובב הכוחות הנוצרים מחוסר האיזון גדלים עם מהירות הסיבוב וכך גם התדירות, ולכן מהירות גבוהה יותר תגרום לחוסר איזון להיות מורגש יותר, בין אם הוא נובע מהסרן הקדמי או האחורי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...