Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

בשעה טובה הזמנתי את ה-C5 וכעת אני רוצה להגן עליה יפה, מבפנים ומבחוץ, ואשמח לעצות. קחו בחשבון שאין לי אפשרות לדאוג לניקיון הרכב בעצמי (האוטו ישאב בפנים כמובן אבל לא מעבר) ולכן אני מעדיף להשקיע מראש ואחר כך לשים בדיטיילינג פעם בתקופה. אני גר בלב המרכז (ת"א/ר"ג):

1. PPF / קרמי, של איזו חברה ואיפה עושים.

2. הגנת UV לחלונות הקדמיים + שמשה קדמית.

3. מצלמה 360 מעלות או קדימה/אחורה + איפה להתקין.

4. האם יש דרך להגן על פנים הרכב בצורה אפקטיבית (ילד קטן שעשוי להקיא) - משהו כמו ציפוי קרמי לפנים הרכב / ריפודים?

5. איפה לעשות דיטיילינג תקופתי?

המון תודה חברים, ואם יש עוד דברים תכתבו!

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

@pasat04 אתה מרים להנחתה 😎 .... רציתי לכתוב על זה פוסט וגם להודות לאנשים טובים בפורום כמוך וכמו @zvit שעזרו ועוזרים לי לאורך הדרך!

ה-C5 הייתה האופציה השניה ששקלתי, למרות שהייתי די סגור על הפורסטר  ... קיבלתי על שתיהן הצעות מחיר לפני כחודשיים ואז הלכתי לראות את שתי המועמדות הסופיות עם האישה במטרה לבצע הזמנה כשהיא יודעת שאני מעדיף את הסובארו. הנה מה שהכריע את הכף לטובת הסיטרואן:

1. המושב בפורסטר לא היה מספיק נוח לאשתי והיא הרגישה שהגג קרוב לה מדי לראש. בנוסף היא מאוהבת במערכת החניה האוטומטית של הסיטרואן.

2. בעוד שבסובארו ההצעה המעודכנת היתה כ-10K מעל ההצעה המקורית שקיבלתי, ההצעה בסיטרואן בסוף היתה פלוס מינוס מה שקיבלתי לפני מספר חודשים וזה הביא את הפער לכ-30K ( מול דגם ספורט). מכיוון שהסיכוי שארד לשבילים הוא קרוב מאוד לאפס, היתרון הגדול של הפורסטר לא ממש רלוונטי לי. הציעו לי גם את הדגם הבסיסי (Z), אבל הפנים שלו הרגיש לנו מגוכך לרכב שעולה 170K לעומת הסיטרואן. 

3. אני עדיין חושב שמבחינת בטיחות הפורסטר עדיף, אבל בנסיעת המבחן יצא לי להתנסות אקטיבית במנגנון שמירת המרחק בסיטרואן והוא פעל ללא רבב.

4. לא היה פורסטר ספורט במלאי (אוניה מגיעה עוד כחודשיים) ולא רצינו להמתין.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

הפורסטר רכב נוראי לטעמי ואני אומר את זה מניסיון רב מאד בנהיגה בו, גם בדגם החדש וגם בישן. אם אין שטח בתוכניות, אין שום רציונל לקנות אותו. רכבי סובארו הם רכבים מיושנים ו"עייפים מאד" בהתנהלות שלהם מבחינת מנוע-גיר. אותה "עייפות", משפיעה גם על עייפות הנהג, לפחות אצלי. מצאתי את הרכב משעמם מאד לנהיגה עד סכנת הירדמות אפילו בנסיעות ארוכות. ועל הגיר הרציף אני בכלל לא מדבר. 

טוב עשית שהלכת על הסיטרואן.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
  • אהבתי 1
פורסם

מכיר היטב את ה"עייפות" ברכבי סובארו ואת החדשנות בסיטרואן זה כמה ליגות מעל. אגב גם אני מאוהב בחנייה האוטומטית בעיקר להדגים את הגדאג'ט פחות משתמש בו :)  (אני עברתי מסובארו B4 לסיטרואןC4 פיקאסו) הבאסהזה הבום בירידת ערך בהמשך ואת האמינות המהוללת של סיטרואן.

פורסם

תתחדש,

אתה חייב להיות יותר ספציפי ולא להתפזר. ראשית כל קרא את הדבקים

כמו סוגי ציפויים (יש שרשור מפורט בדביק) ועליות פחות או יותר. דיטיילרים מומלצים (גם זה יש)

אין לשמור על הרכב, יש רק לאחרונה כמה דיונים.

לאחר שתגבש דעה ותבין סדר הגודל של המחיר שמתאים לך כלכלים, מקד שאלה ספציפית על נושא אחד

ונמשיך משם לייעץ ולכוון.

דוגמאות בודדות. (שוב, כנס לדביק וחפש שרשורים רלוונטיים למה שאתה צריך)

ציפוי ננו

הגנה על שמשות מחום ברכב

קרא ותעדכן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, yd b-4 כתב:

מכיר היטב את ה"עייפות" ברכבי סובארו ואת החדשנות בסיטרואן זה כמה ליגות מעל. אגב גם אני מאוהב בחנייה האוטומטית בעיקר להדגים את הגדאג'ט פחות משתמש בו :)  (אני עברתי מסובארו B4 לסיטרואןC4 פיקאסו) הבאסהזה הבום בירידת ערך בהמשך ואת האמינות המהוללת של סיטרואן.

מתכוון להחזיק את הרכב לפחות לחמש שנים כך שירידת הערך פחות משחקת אצלי תפקיד. אישית אני גם חושב שהיכולת לחזות מה יהיה בעוד חמש שנים בכללי היא אפס, אז להתחיל לדאוג עכשיו לא מתאים לי ... אולי ה-C5 לא תהיה 3008, אבל ממה שראיתי אני לא חושב שירידת הערך של C-SUV (אפילו של סיטרואן) תהיה מזעזעת.

מודע לבעיות האמינות של סיטרואן. מנסיון עם שני סיטרואנים קודמים שהיו לי בעבר, חלק זה פשוט מזל (היה לי C4 2 ליטר מפואר לפני יותר מעשור שאחרי מספר חודשים שקיבלתי אותו מהניילונים פשוט כבה לי כשאני נוסע 90 קמ"ש בעליה לירושלים) וחלק זה להקפיד לטפל בזמן ולהיות קשוב לרכב. יש גם חמש שנות אחריות.

לגבי החניה האוטומטית, אני בטוח שאצלנו היא תהיה בשימוש קבוע אצל אשתי ותכל'ס זה אחלה - אם היא פחות בסטרס החיים יותר יפים!

לפני 8 שעות, BRAVO30 כתב:

הפורסטר רכב נוראי לטעמי ואני אומר את זה מניסיון רב מאד בנהיגה בו, גם בדגם החדש וגם בישן. אם אין שטח בתוכניות, אין שום רציונל לקנות אותו. רכבי סובארו הם רכבים מיושנים ו"עייפים מאד" בהתנהלות שלהם מבחינת מנוע-גיר. אותה "עייפות", משפיעה גם על עייפות הנהג, לפחות אצלי. מצאתי את הרכב משעמם מאד לנהיגה עד סכנת הירדמות אפילו בנסיעות ארוכות. ועל הגיר הרציף אני בכלל לא מדבר. 

טוב עשית שהלכת על הסיטרואן.

העייפות היא המחיר המודע שסובארו משלמים בכדי להגביר מאוד את האמינות - מנוע בוקסר לא מוגדש ותיבה רציפה = פחות תקלות. ועדיין, אני מסכים עם הנקודה שהעייפות הזאת בהחלט יכולה להשפיע על הנהג!

• תוכן חדש...