Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

כל עניין לגופו.

לא חייב שילך המנוע, אבל סביר מאוד שזה מה שקרה.

בכל אופן, צריך לפתוח ולבדוק ויזואלית מה המצב.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

בהחלט כל עניין לגופו. כבר יצא לי להיתקל במצבים בהם ניקרעה הרצועה, היצרן מגדיר שיש מיפגש שסתום בוכנה וביצעתי תחילה בדיקת לחץ הפוך ויצא שאחן שום פגיעה והכל תקין. הרכבתי פשוט רצועה על פי סימוני יצרן והכל חזר לעבוד כמו שצריך. צריך לבצע תחילה בדיקת לחץ למנוע לראות שהצילינדרים כן מחזיקים לחץ.

פורסם
בהחלט כל עניין לגופו. כבר יצא לי להיתקל במצבים בהם ניקרעה הרצועה, היצרן מגדיר שיש מיפגש שסתום בוכנה וביצעתי תחילה בדיקת לחץ הפוך ויצא שאחן שום פגיעה והכל תקין. הרכבתי פשוט רצועה על פי סימוני יצרן והכל חזר לעבוד כמו שצריך. צריך לבצע תחילה בדיקת לחץ למנוע לראות שהצילינדרים כן מחזיקים לחץ.

איך ניתן לבצע בדיקת לחץ הפוך או קומפרסיה אם הרצועה נקרעה?! הזוי ורק אז הרכבת רצועה והתניע איזה סיפור.

פותח האשכול רשום את דגם המנוע, יש דגמי מנועים בדובלו שיש "הגנה" בעת קריעת הרצועה ורק הכוסיות נשברות וכל שצריך לעשות הוא לפרק קמשאפט ולהחליף כוסיות ולהרכיב טיימינג חדש.

אך זה תלוי בדגם המנוע.

במנועי 1.3 שרשרת שם הנדנדים נשברים אבל העבודה להחליף שרשרת לא פשוטה.

פורסם
איך ניתן לבצע בדיקת לחץ הפוך או קומפרסיה אם הרצועה נקרעה?! הזוי ורק אז הרכבת רצועה והתניע איזה סיפור.

בזהירות :cry:

איזה כייף לי :)

פורסם

פותח האשכול רשום את דגם המנוע, יש דגמי מנועים בדובלו שיש "הגנה" בעת קריעת הרצועה ורק הכוסיות נשברות וכל שצריך לעשות הוא לפרק קמשאפט ולהחליף כוסיות ולהרכיב טיימינג חדש.

אך זה תלוי בדגם המנוע.

במנועי 1.3 שרשרת שם הנדנדים נשברים אבל העבודה להחליף שרשרת לא פשוטה.

קצת מפתיע אותי שמקצוען כמוך שואל זאת. לא רק שניתן אלא גם מומלץ ביותר לבצע תחילה בדיקת לחץ הפוך על כל צילינדר..עבודה של רבע שעה בלחץ. ללכת לפרק ולהרכיב רצועה ואם חס וחלילה היא לא תונח נכון או תקפוץ שן זה עלול להטעות אף על פי שהמנוע והראש תקינים ולא קרה כלום.

פורסם

תודה לעונים, שאלתי כי חשבתי שבכולם יש חפיפה בין החלקים ואין התנגשות.

לשים רצועה ולעשות טימינג זה כמה שעות עבודה בלי לדעת אם המנוע תקין.

אבדוק איזה דגם

גם לדעתי לא ניתן לעשות לחץ הפוך אם אין רצועה, השסתומים לא אוטמים

שבוע טוב,

פורסם
לא רק שניתן אלא גם מומלץ ביותר לבצע תחילה בדיקת לחץ הפוך על כל צילינדר.

בזמן בדיקת לחץ הפוך ללא רצועת טיימינג, איך אתה מוודא שהשסתומים סגורים?

פורסם

מרימים מיכסה שסתומים ורואים מצב השסתומים. ניתן גם לחשוף הפולים ולפי סימוני היצרן לדעת בדיוק איך ממוקם גל הזיזים. כמו כן ניתן לתת לחץ שבוכנה בכל צילינדר נמצאת בנקודה מתה עליונה ואם לחץ בורח אז תוך כדי לסובב גלגלת הזיזים עד לנקודה בה נישמר שיא הלחץ. אם לאחר סיבוב מלא של גל הזיזים הלחץ עדיין לא נשמר אזיי השסתומים לא אוטמים וגם לא יאטמו בגלל נזק. פעולה פשוטה יחסית שלא תצריך לשלם סתם על פירוק והרכבת מערכת תיזמון סתם אם המנוע לא תקין.

פורסם

מספיק עם הקישקושים.

במקרה של קריעת רצועה, שמים רצועה ובודקים מצב מנוע, כל שיטה אחרת זה סתם עבודה שלא נותנת הרבה.

פורסם

אם אתה מפרק מכסה שסתומים תצטרך לפרק גם מגן טיימינג כדי לסובב את גלגלות הקאמשפטים ולהתחרבש איתם עד שתגיע לאטימה, פעולה מסורבלת יותר פשוט להרכיב רצועה חדשה כמו שצריך ולהתניע עם הרכבות מינימליות כמו מגן טיימינג ואם יש נזק אז להמשיך בפירוק ראש.

בדיזל תצטרך לחלוץ אינג'קטורים ולהתעסק עם צנרת סולר בשביל להוריד מכסה שסתומים ולך תמצא מתאם לבדיקת ליקייג למנועי דיזל.

• תוכן חדש...