Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

 

הסיפור הוא כזה, לפני 5 חודשים נכנסתי למוסך להחלפת שני מייסבי גלגלים אחוריים מרעישים במגאן. המכונאים פרקו את הדראמים וכדי לחלץ את המייסבים הם נעלו את הדראמים במלחציים ופשוט דפקו חזק עם פטישים כדי לחלץ את המייסבים. אחד המייסבים הסוררים סירב לצאת מה שהגביר את דפיקות הפטיש, לקח זמן וגם הוא יצא. אז הורכבו החדשים.

לאחר נסיעה ראשונה נדלקו נורות abs , esp. המכונאים פרקו שוב את הגלגלים והדראמים ובאו להראות לי שתי טבעות שחורות (בקוטר כ 5 ס"מ, כנראה טבעות ה abs) כשהן שחוקות. הם לא אמרו איך זה נגרם, רק אמרו שצריך להחליף גם אותן. הם הביאו שתי טבעות מפירוק והרכיבו אותן. החזירו הכל, ניקו את התקלה במחשב והיא לא חזרה בימים שלאחר מכן.

הרגשתי האישית מכל הסיטואציה הזו של התיקון במוסך הזה, לא היתה טובה ולכן החלטתי בכל מקרה לא לחזור לשם עוד.

כחודש- חודשיים לאחר אותו תיקון, החלו כל מיני תופעות שונות שהלכו והתגברו. נורות abs , esp נדלקו אחת למספר שבועות וכבו. חיבור אז למחשב רנו במוסך לא הראה דבר. לאחר מכן, החלו חריקות מדי פעם בעצירות מה שנשמע לי כמו מהדסקיות הקדמיות ולכן לא ייחסתי אותם לאותו תיקון. הגרוע מאלה, הייתה חריקה חזקה שהלכה והתגברה עם הזמן בעצירות שלי ברמזורים, חריקה שלוותה במכה בדוושת הבלם.

לאחר שנשללה כל בעייה בגיר (חשבתי בתחילה שהבעיה טמונה שם, כי החריקה נשמעה לי מסונכרנת עם הורדת הילוכים בגיר), השבוע שוב ניגשתי למוסך שלי כשאני נחוש לבדוק באופן מקיף את מערכת הבילום. המוסך חיבר מחשב קליפ רנו שהראה בעייה בגלגל אחורי שמאלי. הגלגל והדראם הורדו, וזוהתה אותה טבעת abs שחורה כשהיא שחוקה בחלקה. הותקנה טבעת מקורית חדשה, אך אחרי נסיעה שוב נראתה תקלה. הדראם שוב הורד ומה שהתגלה היה, שהטבעת החדשה נשחקה בדיוק באותו מקום כמו הקודמת כבר אחרי נסיעה קצרה. המכונאי סובב את הדראם על הציר ונשמע רעש חריקה מכיוון המייסב. הוא אמר שהבעייה כנראה בדראם. הבאתי דראם שלם מפירוק, הוא הורכב ומאז כבר כמה ימים כל התופעות במערכת הבילום שהזכרתי לעיל, לא חזרו.

אמרתי למכונאי הנוכחי, על העבודה במוסך הקודם, שהמכונאים דפקו עם פטישים כדי לחלץ את המייסבים מהדראם, ושאני חושב שהם עיקמו אותו מה שגרם לכל התופעות לעיל. המכונאי אמר שעבודת החלפת מייסבים מחייבת לחלץ את המייסבים מהדראם עם מכבש "פרס" ייעודי ולא בצורה שהם עשו.

 

אני שוקל, לפנות למוסך הראשון ולעמת אותו עם מה שחוויתי מהעבודה שלהם. ראשית, רציתי לשמוע את דעת יודעי הדבר פה על העניין הזה, עד כמה המוסך הקודם שביצע את עבודת חליצת המייסבים שתוארה, היה רשלן? עד כמה התופעות שחוויתי מאז במערכת הבילום כתוצאה מכך, הן בטיחותיות?

 

תודה רבה

פורסם

זמן אחריות של מוסך על עבודתו היא 3 חודשים על פי חוק.

לדעתי, היום אם תלך לשם, זה יהיה ביזבוז זמן מוחלט.

יום טוב גם לך

פורסם

האחריות 3 חודשים היא על התיקון שבוצע, אם משהו בו מתקלקל שוב.

 

אבל על נזק שבוצע החוק מתיר 7 שנים לתבוע .. אם יש לך הכל מתועד ויש לך את הדראם הישן העקום בגלל מכות פטיש,

ויש קבלות של התיקון .. אז אתה יכול לקפוץ ולדבר עם מנהל המוסך ,

יכול להיות שהוא יקח אחריות ויפצה אותך.

פורסם

יש לך אולי מגאן 1.

במגאן 2 אין דראמים.

 

נשמע כמו עבוגה לא מקצועית בלשון המעטה מעולם לא דופקים על מייסבים עם פטישים.

ישנם כלים יעודיים לחליצת מייסבים בניהם מכבש ("פרס").

תפנה למוסך מקצועי עם המלצות לשם קבלת חו"ד ואבחון התקלות והקשר בניהם.

פורסם

רוב הסיכויים שהדפיקות שלהם אכן גרמו לעיוות של הדראם וליצירת בלאי בטבעות אך זה כבר לא משנה יותר מידי...אתה תגיד הם דפקו..הם יגידו שלא...ומילה על מילה ואתה סתם תבזבז את זמנך. פשוט אל תתעסק איתם יותר ואל תמליץ עליהם לאנשים. חוסר מקצועיות משווע!

פורסם
האחריות 3 חודשים היא על התיקון שבוצע, אם משהו בו מתקלקל שוב.

 

אבל על נזק שבוצע החוק מתיר 7 שנים לתבוע .. אם יש לך הכל מתועד ויש לך את הדראם הישן העקום בגלל מכות פטיש,

ויש קבלות של התיקון .. אז אתה יכול לקפוץ ולדבר עם מנהל המוסך ,

יכול להיות שהוא יקח אחריות ויפצה אותך.

כן זה נזק מרשלנות. יש לי את הדראם הישן, לא רואים עליו מכות פטיש, כנראה שצריך לעשות בדיקה יותר מקצועית לבדוק את העקמומיות שלו.

 

יש לך אולי מגאן 1.

במגאן 2 אין דראמים.

זה מגאן 2. המכונאי העכשווי כינה אותם דראמים, קוראים לזה תוף בלם אולי?

 

נשמע כמו עבוגה לא מקצועית בלשון המעטה מעולם לא דופקים על מייסבים עם פטישים.

ישנם כלים יעודיים לחליצת מייסבים בניהם מכבש ("פרס").

תפנה למוסך מקצועי עם המלצות לשם קבלת חו"ד ואבחון התקלות והקשר בניהם.

 

רוב הסיכויים שהדפיקות שלהם אכן גרמו לעיוות של הדראם וליצירת בלאי בטבעות אך זה כבר לא משנה יותר מידי...אתה תגיד הם דפקו..הם יגידו שלא...ומילה על מילה ואתה סתם תבזבז את זמנך. פשוט אל תתעסק איתם יותר ואל תמליץ עליהם לאנשים. חוסר מקצועיות משווע!

 

היה לי בעבר מקרה עם חשמלאי רכב שגבה ממני כסף על עבודה וחלקים שלא פתרו בעיה ולא היה צורך בהם, לאחר שגיליתי את זה אצל חשמלאי רכב אחר שכן פתר את הבעיה. ניגשתי לאותו חשמלאי קודם ודרשתי חלק מכספי בחזרה. הוא סירב, ולאחר שאמרתי שאני אשקול לפנות בקובלנה לאיגוד המוסכים, הוא החזיר לי את הסכום שדרשתי חזרה. כך שאני לא רואה מניעה בלגשת למוסך שעשה לי את הנזק עם המייסבים ולדרוש את הכסף שעלה לי לתקן את הבעייה שיצר (עוגמת הנפש עליי) ובאם יסרב אני יכול להגיד לו שאשקול להגיש קובלנה לאיגוד המוסכים או למשרד התחבורה בעניין.

 

יחד עם זאת, מה שיותר חשוב לי בכל הסיפור, יותר מהעלויות המיותרות ועוגמת הנפש שלי מהעניין, הוא עד כמה העניין בטיחותי לפחות למען הלקוחות העתידיים של אותו מוסך (למשל באיזו מידה זה יותר חמור בטיחותית אם בכלל, מכך שהרבה מוסכים מחליפים נוזל בלמים רק בכוסית ולא מנקזים מכל המערכת, הרי על זה אני משער אף אחד לא הולך להתלונן למשרד התחבורה)

 

לכן אודה לכם על חוות דעתכם, האם המקרה שלי שתואר לעיל הוא חמור מאוד ברמה הבטיחותית שדורש ממני פנייה ישירה למשרד התחבורה עם פרטי הסיפור? אז אשקול לעשות זאת.

לעומת זאת, האם הסיפור הזה הוא יותר ברמת הרשלנות והחוסר מקצועיות? אז אני יכול לחילופין לפנות למוסך ישירות עם כל ההוכחות לרשלנות שלו, עם דרישה שיפצה את העלות שלי לתיקון הנזק שעשה ואפילו דרישה שיצייד את המוסך שלו במכבש "פרס" או מכשיר חליצה יעודי למייסבים למען הלקוחות הבאים. באם יסרב לדברים אגיד לו שאשקול פנייה לגורמים המוסמכים עם הסיפור. בלי כל קשר לא אמליץ עליו לאחרים.

×
×
  • תוכן חדש...