Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, שנים לא כתבתי כאן.

לפני כ6.5 שנים קניתי סוזוקי סוויפט ידנית חדשה, עברתי איתה עד כה 195K ק"מ, ואני מאד מאד מאד מרוצה מהרכב.

רכב אמין בצורה בלתי רגילה, חסכוני מאד, בנסיעה לא חסכונית מצידי הממוצע הוא 1:16 קמ"ל, ואני אפילו נהנה לנהוג בו, לרבות נסיעות בכביש 6.

רוב הנסיעות שלי הן בינעירונית, וכוללות לעיתים פקקים בעליות חדות, וסוויפט שנת 2013 עושה את העבודה נאמנה, אפילו המושבים נוחים לי, אני 1.83 מ'.

אני בד"כ נוסע ברכב לבד,כ-30,000 ק"מ בשנה. ברכב השני, של אשתי, משמש לנסיעות לעבודתה, ובעיקר נסיעות ארוכות מחוץ לעיר יחד עם כסא תינוק.

אני בד"כ קונה רכב, נוסע כמה שהוא נותן, ואז קונה חדש. הסוופיט הנוכחית עוד נותנת.

לכן, חשוב שהרכב לא יהיה יקר במיוחד, והוא ישמש בעיקר רק אותי.

האינטואיציה אומרת - היה לך טוב עם סוויפט? תמשיך בקו, אבל, התחלף דגם, והבנתי (או שלא הבנתי נכון) שהוא פחות מוצלח מהקודם,

להבנתי זה אותו מנוע עם תא מטען (פיצי) ומעט יותר מרווח וגם מרחב הפנים מעט יותר מרווח.

השאלה היא האם הוא באמת פחות מומצלח מהדגם הקודם?

דבר נוסף, מתישהו יהיה ילד נוסף, ואז אני לוקח בחשבון שייתכן וארצה שנסע גם עם הרכב שלי ולא רק שלי אשתי עם כסאות הבטיחות והילדים, לכן חשבתי על הבלנו עם אותו הגיר והמנוע למיטב הבנתי,

האם הבלנו הידנית חסכונית ואמצינה כמו הסוויפט? זה אותו המחיר כ-80K.

האם יש אופציה אחרת במחיר הזה שתספק לי את אותה אמינות וחסכונות?

האם להמשיך עם סוויפט נוספת?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי gabizon79

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם (נערך)

הדגם הנוכחי לא פחות טוב מהקודם, פשוט הוא לא מצטיין לעומת הטובות שבקטגוריה בעיקר בתחום חוסר מערכות בטיחות ותא מטען קטן יותר, איכות חומרים פשוטה.

הבלנו מרווחת ועם יחידת הנעה דומה, לי המושבים היו פחות נוחים.

הייתי בודק סיאט איביזה אשר תהיה חזקה יותר ועם מוששבים עדיפים, גם היא מרווחת ועם בלימה אוטונומית, גם במבחן ריסוק הרכב הגן היטב על הנוסעים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי yulianx

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הדגם הנוכחי לא פחות טוב מהקודם, פשוט הוא לא מצטיין לעומת הטובות שבקטגוריה בעיקר בתחום חוסר מערכות בטיחות ותא מטען קטן יותר, איכות חומרים פשוטה.

הבלנו מרווחת ועם יחידת הנעה דומה, לי המושבים היו פחות נוחים.

הייתי בודק סיאט איביזה אשר תהיה חזקה יותר ועם מוששבים עדיפים, גם היא מרווחת ועם בלימה אוטונומית, גם במבחן ריסוק הרכב הגן היטב על הנוסעים.

תודה רבה,

אולי תוכל לדעת:

הבלנו חסכונית ואמינה כמו סוויפט? ללא מחלות כלשהן?

מה רמת האמינות של האיביזה הידני? אוכל להגיע ל200K ק"מ ולהמשיך לנסוע בכיף כמו עם הסוויפט הנוכחית בהסתכלות גסה? אני אולד פאשן חובב אסייתיות של תדלק וסע.

מנוע 1 ליטר טורבו מספק לנסיעות בינעירוניות על בסיס קבוע אם הנסועה שלי היא בעיקר לבד?

מעולם לא היה לי מנוע טורבו, למרות שאני מבין שלשם התעשיה מזמן מכוונת, מה רמת האמינות של מנוע קטן עם טורבו? הגיר הידני באיביזה? חסכוני כמו הסוויפט?

תודה רבה!

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

אין סיבה שהבלנו תפגין אמינות פחות טובה מהסוויפט.

איני יודע לגבי 200 אלף אבל מנועי טורבו איתנו הרבה זמן.

מנוע 1.0 אולי נשמע קטן, אבל בזכות טורבו הוא זריז מאוד, אתה תרגוש הבדל ניכר בין הסוויפט לאיביזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חושב שאיביזה ידנית בהחלט יכולה להיות אופציה טובה.

אם הרכישה לא דחופה, אולי הייתי מחכה לקליאו מהדור החמישי, אולי תגיע עם מנוע 1.0 טורבו וגיר ידני גם כן לארץ.

אם בטיחות היא לא הדבר הכי חשוב מבחינתך בדרישות, אפשר לרכוש דאצ'יה סאנדרו סטאפווי ידנית עם מנוע טורבו דיזל, תהיה חסכונית ותסחוב טוב, אך מדובר על רכב בסיסי יחסית מבחינת איכות חומרים וללא בטיחות אקטיבית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ממליץ לך על סמך זה שאתה בונה על לפחות 200 אלף קילומטר שקטים ונטולי תקלות שתמשיך בקו הנוכחי שלך שלא כולל מנועי טורבו קטנים ובעיקר, שכולל אסייתיות.

לא לקפוץ עלי, יש לי רכב צרפתי שאני מאוד אוהב עם מנוע טורבו קטן והכל אבל לטעמי אם הפוקוס של הבנאדם הוא קודם כל אמינות לטווח ארוך לפני כל פרמטר אחר אז עדיף רכב שיהיה כמה שיותר פשוט מבחינה מכנית וזה כולל ללא טורבו וללא תיבות רובוטיות מתוחכמות מה שנפוץ בעיקר בדגמים האסייתיים.

פורסם

אבל הוא קיבל המלצה על רכבים ידניים.

חוץ מזה אין שום סיבה שטורבו דיזל לא יחזיק מעל 200 אלף ק"מ, כנ"ל לגביי טורבו בנזין, כל עוד ננהג בצורה נכונה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

טורבו דיזל עוד בסדר אבל המלצתם לו על איביזה ליטר טורבו, לא רכב שהייתי לוקח איתי לטווח של לפחות 200 אלף קילומטר שקטים מבעיות.

פורסם

האיביזה אכן יכול להתאים אם כי לפי הרגשתי הבלנו הייתה יותר נוחה, גם מבחינת נוחות נסיעה וגם מבחינת תיבת ההילוכים, אם אני לא טועה בסוזוקי בלאנו אין מערכת עזר בזינוק כלומר-בירידה הרכב מתדרדר אם אין לך נסיעות עם המון עליות זו לא אמורה להיות בעיה בכלל ובמיוחד לא עם נהג שנוסע כבר המון שנים על ידני ומיומן. אישית אהבתי יותר את החבילה שמציעה הסוזוקי, חבל שהיא אינה יישרה קו עם המתחרות ולא קימות מערכות בטיחות.

מציע לך לעשות נסיעות מבחן על שני הרכבים.

פורסם
מה הבעיה עם איביזה ידנית חוץ מפנים פשוט?

לא ספציפית לגבי האיביזה אבל לבנאדם שמחפש קודם כל רכב אמין לטווח ארוך של לפחות 200K שקטים מבעיות ככל האפשר הייתי נמנע מרכבי טורבו בנזין שכאלו, בין אם זו איביזה או 208 או קליאו זה לא מהותי.

למה? כי אני חושב שלפרופיל שלו הוא צריך רכב שיהיה כמה שיותר פשוט מכנית עם כמה שפחות פוטנציאל לבעיות, זה הכל.

פורסם

השאלה שלי הייתה מבחינה טכנית כי אין סיבה שמנוע מוגדש לא יחזיק 200 אלף ק"מ אם הוא מטופל כיאות.

בכל מקרה עצוב שזו עוד אופציה ידנית שנכחדה, אבל למיטב הבנתי כנראה (אי אפשר להיות בטוחים עם קרסו) שקרסו יציעו גרסה ידנית לקליאו הבאה.

אני לא רואה בעייה עם הסוויפט החדשה, כן מכשירי תנועה לא טורחים לצערנו להביא לה מערכות בטיחות מקוריות, וכן מה שניתן להתקנה מקומית יותקן בהתקנה מקומית אבל לפחות אבזור הנוחות דיי נרחב.

בתור בעל סוויפט כדאי שתבצע נסיעת מבחן ותראה בעצמך מה השתנה והשתפר ואם היא מספיקה לך או לא.

פורסם

אם אכן אין בעיה לפות״ש ללכת על מנוע מוגדש אז גם אני מצטרף להמלצה לחכות לקליאו החדשה אם יש לך זמן. פערי האיכות בינה לבין הסוויפט בהנחה שקרסו יביאו אותה ברמה מאובזרת כמו שעשו עם הדור הקודם של הקליאו הידנית הם ענקיים.

פורסם

נתון נוסף שהוא ביקש זה מרווח פנים טיפה יותר גדול,

נסעתי גם באיביזה החדשה וגם בבאלנו, מושבי הבאלנו היו יותר פשוטים ופחות נוחים אבל היא יותר מרווחת בפער לא קטן (אפילו לדעת ילדי שישבו במושב האחורי)...

• תוכן חדש...