Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

מחר אני אמור לנסוע לצפון, לצורך קנייה רכב (אני אמור לצאת מירושלים).

ביום ראשון התקשרתי והמוכר טוען שזה רכב של גיסו והוא עוזר לו למכור.

ביום שני ביקשתי מידידה שלי שתתקשר אליו והוא אמר לה את אותם הדברים שהוא אמר לי.

המוכר מבקש שאגיע עם כסף מזומן ולא עם צ'ק. מחיר הרכב הוא בסביבות ה - 40,000.

הרכב מפורסם ביד 2 מ - 28/5/2019.

האם זה אמור להדליק לי נורה אדומה? האם יש משהו מיוחד שצריך להזהר ממנו? יש עצות/ טיפים?

דיי דחוף

תודה רבה לעוזרים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בס"ד

לעבוד רק דרך צ'ק בנקאי או העברת זהב.

כל הסיפורי סבתא על גיס/אח/הורה, לא מעניינים ואפילו מחשידים, לבדוק בעשר עיניים את הרכב וגם את המוכר.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

40000 שח לסחוב כל הדרך... נשמע לי יותר מדי מסוכן. שיק בנקאי זה הרבה יותר בטוח, או לחפש רכב אחר

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הסיפור של הגיס אולי מדליק נורות.

אבל לגבי תשלום במזומן אני לא רואה בזה בעיה לכשעצמה.

יש מוכרים שחוששים מצ'ק בנקאי כי ניתן לזייף אותו וזה נכון.

קרה לי שקניתי רכב והמוכר היה מוטרד אז סיכמנו שיגיע איתי לסניף הבנק ויראה שמנפיקים את הצ'ק.

בקיצור, לא הייתי פוסל רק בגין המזומן.

מה שכן, יש לבדוק טוב טוב את הניירת והתעודות המזהות והיעדר עיקול משכון וכו. אבל זה נכון תמיד.

גם אם הוא עוזר לגיס הגיס יכול לטרוח להגיע לדואר כדי שתהיה רגוע ולא להסתפק בייפוי כח.

פורסם (נערך)

נשמע כמו סוחר קלאסי, תדרוש שהבעלים המקוריים יהיה נוכח בהעברת בעלות, אם אתה נתקל בכל מיני סירובים וסיפורים מומלץ לחשוב טוב האם בכלל לנסוע עד לשם(כמובן שיכול להיות שמדובר באדם הגון, אלא שמגיעים לסיפורים כאלה יש לבדוק היטב במה מדובר)

עריכה אחרונה על ידי Krd
פורסם (נערך)

החל מ־1 בינואר אסור לשלם במזומן יותר מ־11 אלף שקל.

המטרה: להקטין את ההון השחור ולמנוע העלמות מסים.

https://taxes.gov.il/incometax/documents/hozrim/hoz_17_2018_acc.pdf

נכון לגבי עסק. בעסקה בין שני אנשים שאינם עוסקים ההגבלה היא 50 אש"ח.

יתכן שמדובר בסוחר לא רשום המתיחס לעצמו כאל אדם פרטי, יתכן שמדובר במישהו שמצפצף על החוק, ויתכן אפילו שמדובר בחוסר מודעות לחוק (בסבירות נמוכה).

לא מפחית את החשדנות שלי לגבי סיפור ה"גיס" ולא את ההבנה המוחלטת לחוסר הרצון לשאת סכום גדול במזומן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסיפור על "גיס" יותר מחשיד מהמזומן (לא סימפטי 40K אבל לא הייתי פוסל רק על זה). בד"כ אני עולה על בעיתיים כאלה כבר בטלפון, פשוט צריך לחפור, לשאול לגבי נזקי שלדה, מנוע גיר והמשפט שהכי עובד "אני בא מרחוק, אל תביא אותי סתם עד אליך!" בקול חצי מאיים, בד"כ גורם להם להתחיל להתפתל ואז אפשר לקבל אינדיקציה. בקיצור אם אתה נוסע פתח 10 עיניים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

זה תמיד "גיס" ולא אבא, אמא, אח, אחות...

כדי להצדיק את זה ששם המשפחה של המוכר הוא פוחצ'בסקי, אבל של בעל הרכב הוא מועלם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

חשד סביר: סוחר סמוי או פושט רגל. בשני המקרים לא מומלץ לבצע עסקאות עם אנשים כאלה (מעבירים כסף ללא אסמכתא לכך!).

אם העסקה הייתה מעל 50 אש"ח, גם לא חוקי כאמור.

פורסם (נערך)

מכיר את התחושה של נעילה על הרכב שמשדרת "זה הרכב שאני רוצה" , בהמשך מדחיק את כל הסיפורים והאזהרות. נכון, מעלי יש לא מעט אזהרות מפני פרשיה שמשדרת עוקץ, אבל רוצה להוסיף עוד אזהרה שלא לבצע את העיסקה.

נראה שיש עוד רכבים ראויים ומתאימים לך, יותר קרוב לבית. בכללי , רכישות מרחוק טומנות סיכונים שונים שהנפוץ בינהם הוא השלמה עם אי ההתאמה לציפיות "כבר הגעתי מרחוק אז יאלה נסגור עניין".

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד

• תוכן חדש...