Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני מייבא מוצרים ,ו משלם עליהם מע"מ בכניסה שלהם לארץ, האם אני "מזדכה" עליהם כשאני מוכר אותם לשוק?

פורסם

המעמ שאתה משלם לקופת המדינה זה המעמ שקיבלת (כפי שרשום בחשבונית שהוצאת) פחות המעמ ששילמת (לפי חשבוניות שקיבלת מספקים)

המס הכנסה שאתה משלם זה ההכנסה שלך ללא מעמ כפול האחוז מקדמות מס שקבעו לך לשלם

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ועל מס ההכנסה והבט"ל יש התחשבנות לאחר הגשת הדוח השנתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ועל מס ההכנסה והבט"ל יש התחשבנות לאחר הגשת הדוח השנתי.

מה זאת אומרת? אשמח להסבר

אגב על איזה דברים אפשר להגיש חשבוניות לעסק?

מה נחשב הוצאות של העסק?

הרכב שאני עובד איתו נחשב של העסק? (על שמי)

אש"ל שלי נחשב של העסק?

עריכה אחרונה על ידי arik100
פורסם

אתה מבקש הסבר של כל התורה דרך התכתבות

אני בטוח שזה כבר הוסבר וזמין באינטרנט

מעבר לכך, הרואה חשבון שתבחר, ישב איתך קצת ויסביר לך את הכל.

מס הכנסה וביטוח לאומי מחושבים שנתית, לא חודשית.

כל חודש/חודשיים אתה משלם להם מקדמות - כלומר הערכה של כמה כסף אתה צריך לשלם להם.

מקדמה זהו אחוז מסוים מהמחזור שאתה צריך לחשב על סמך הערכה שלך להכנסות.

אפשר גם לבטל מקדמות מס הכנסה, אם אתה חושב שבסכומים שנתיים אתה לא תכניס מספיק כסף כדי להגיע לרף המס.

בסוף שנה, מגיש דוח שנתי, שם מחושב כמה תכלס אתה צריך לשלם להם, ואז קורה אחד מהשתייים :

1. שילמת יותר מדי ואתה מקבל החזר

2. שילמת קצת מדי ואתה מקבל דף חשבון לתשלום.

פורסם (נערך)
מה זאת אומרת? אשמח להסבר

קיבלת הסבר מ-phpclub.

אגב על איזה דברים אפשר להגיש חשבוניות לעסק?

מה נחשב הוצאות של העסק?

הרכב שאני עובד איתו נחשב של העסק? (על שמי)

אש"ל שלי נחשב של העסק?

יש דברים שכן ויש דברים שלא ויש דברים שתלויים באופי העסק. בשביל זה יש יועץ מס\רו"ח שמכירים את הטריקים הקטנים

ושכחתי עוד דבר חשוב מאד שנקרא הצהרת הון.

באיזה שהוא שלב - אני מניח שבעוד כשנה - תקבל טופס שנקרא "הצהרת הון" - שבו אתה צריך להצהיר על רכושך: דירות, כלי רכב, כספים והשקעות ועוד שורה ארוכה של מרכיבים. עניין מורכב למדי. בדרך כלל רצוי שהצהרת ההון הראשונה תהיה גדולה ככל האפשר (ויתקנו אותי המקצוענים, זו העצה שזכורה לי מלפני למעלה מ-20 שנה). לכך, כבר עכשיו, דאג לשמור כל מסמך מהבנק ובמיוחד את כל הדוחות השנתיים של כל קרנות ההשתלמות\גמל\פנסיה\ביטוח מנהלים וכו'. יש בהם ספח שמיועד להצהרת ההון. הצהרת ההון היא לתאריך מסויים, בדרך כלל ל-31 בדצמבר בשנה הקודמת, ונדרשת מדי 3-7 שנים. אני נוהג לשמור את המסמכים כל שנה במעטפה מיוחדת, כיוון שמדובר בבלבול מוח לא קטן, וכך אני פשוט שולף אותם מהקלסר.

שמור גם מסמכים של חשבונות פרטיים - למשל, אם קיבלת פיצויי ביטוח, שמור את החשבון מחברת הביטוח, או מתנה מההורים, למקרה שמס הכרנסה ירצה לדעת מה מקור הכספים. הקדש לכך קלסר או מחיצה בקלסר. החבר'ה האלה יכולים לא לעשות שום בעיות, ואז פתאום לקלוט איזה צ'ק על 125 ש"ח ולשגע אותך לגבי מקורו.

חשוב מאד לנהל את כל הניירת הכספית שלך בצורה מסודרת מהיום הראשון, וכן לבחון אפשרות להפרדה בין חשבונות העסק לחשבונות הפרטיים. שוב, קבל ייעוץ מבעלי מקצוע.

לגבי ניהול החשבונות - אישית אני משלם את מקדמות מס ההכנסה באינטרנט (טופס פשוט, אתה נכנס לדף החשבון שלך, מקליד את סך המחזור החודשי או הדו חודשי ואז המערכת מחשבת את המקדמות - ואתה משלם בכרטיס אשראי). את חישובי מע"מ, הדו"ח השנתי והצהרת ההון אני משאיר ליועץ המס.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנצל"ש, מתכוון לפתוח עסק פטור עם מספר שותפים. האם יש יתרונות/חסרונות בין חלופה של לפתוח את העסק על שם משהו אחד ואז לחלק משכורת לכולם בהתאם לרווחים (שמתוכננים להיות זעירים), לבין החלופה של פתיחת העסק על שם כל השותפים?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לגבי ניהול החשבונות - אישית אני משלם את מקדמות מס ההכנסה באינטרנט (טופס פשוט, אתה נכנס לדף החשבון שלך, מקליד את סך המחזור החודשי או הדו חודשי ואז המערכת מחשבת את המקדמות - ואתה משלם בכרטיס אשראי). את חישובי מע"מ, הדו"ח השנתי והצהרת ההון אני משאיר ליועץ המס.

אפשר לשלם מס בעיכוב?

אמרת שמשלמים על פי הצפי, אם אני רוצה לשלם על פי צפי קטן או לשלם רק בסוף זה אפשרי?

בכלל האם ניתן לפרוס תשלום מס? נניח ואני מייבא מוצר לארץ, האם אני משלם מע"מ עליו בכניסה כבר או שאפשר לדחות את זה?

פורסם
מנצל"ש, מתכוון לפתוח עסק פטור עם מספר שותפים. האם יש יתרונות/חסרונות בין חלופה של לפתוח את העסק על שם משהו אחד ואז לחלק משכורת לכולם בהתאם לרווחים (שמתוכננים להיות זעירים), לבין החלופה של פתיחת העסק על שם כל השותפים?

טכנית אתה יכול, מעשית זה ממש, אבל ממש לא כדאי.

תצטרך לנפק תלוש כמו כל מעסיק, עם כל ההפרשות למיניהן שאתה מחויב אליהן לפי החוק, ביטוח לאומי, מס הכנסה ושאר מרעין בישין.

באופן כללי אני מתפלא על השאלות בשרשור.

יש אלף ואחת מדריכים מפורטים להפליא ברשת על עוסק פטור, עוסק מורשה וההבדלים ביניהן ואיך כל העסק עובד. ללמוד בשיטת שאלה ותשובה בפורום זאת דרך ממש גרועה להבין לעומק את הנושא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אפשר לשלם מס בעיכוב?

אמרת שמשלמים על פי הצפי, אם אני רוצה לשלם על פי צפי קטן או לשלם רק בסוף זה אפשרי?

בכלל האם ניתן לפרוס תשלום מס? נניח ואני מייבא מוצר לארץ, האם אני משלם מע"מ עליו בכניסה כבר או שאפשר לדחות את זה?

אני חושב שלא הבנת משהו - ואני מקווה שהבנתי מה לא הבנת.

חישוב מס הכנסה (ובט"ל) הוא שנתי. אבל מדינת ישראל רוצה הכנסות שוטפות. אז משלמים מדי חודש או חודשיים (לפי דרישת הרשויות) מקדמה כאחוז מהמחזור, ואז, בסוף השנה (למעשה כמה חודשים אח"כ, כיון שלוקח זמן לאסוף את החומר) מתחשבנים חשבון סופי בשומה שנתית.

כיוון שהמס הוא על ההפרש בין ההכנסות להוצאות שלטונות המס קובעים אחוז מסויים מההכנסות כמקדמה. נניח שההכנסה שלך 10,000 ש"ח בחודש, וההוצאות 5000 ש"ח בחודש. אז אתה משלם מס על 5000 ש"ח. אבל כיוון שיש חודש בו אתה מכניס 8000 ש"ח ומוציא 4000, ויש חודש בו אתה מכניס 12000 ש"ח ומוציא 6000, המדינה יוצרת איזו תחזית של ההפרש הזה. אבל כיון שאתה לא מדווח כל חודש (או חודשיים) את ההוצאות) מביאים בחשבון איזו תחזית של ההוצאות, ולכן, נניח, אם אתה צריך לשלם 20% מס על ההפרש יקבעו לך מקדמה של 10% מהמחזור (ההכנסות).

איך אתה משלם את המקדמות: נניח שאתה צריך לשלם מקדמות מס לינואר. אז עד 15 בפברואר אתה אוסף את כל החשבוניות שלך, מסכם את ההכנסות, נכנס לדף תשלום מקדמות המס, מקליד את אותו סכום במשבצת המתאימה, אם שולם מס במקור (ש גופים אשר מנכים מס כבר בתשלום) אתה מקליד אותו בעוד משבצת, ואז לוחץ "חשב" ומקבל את סכום המס לתשלום - ואותו אתה משלם בדיוק כמו כאשר אתה קונה כבל USB בעליאקספרס.

בסוף השנה אתה - או המייצג שלך - מסכמים את כל ההכנסות, את כל ההוצאות המוכרות, את כל הזיכויים והניכויים ואת כל המקדמות ששילמת - ולפי זה מחושב המס השנתי. הוא כולל בתוכו גם את מה שהרווחת ושילמת כשכיר (לפי טופס 106, אותו טופס כל כך חשוב שאם אתה מאבד אתה בבעיה), ובמקרים רבים החישוב מבוע במאוחד לשני בני הזוג. זהו הדו"ח השנתיף, שבימים אלה כולם עסוקים בהכנתו. לאחר שהשומה מתקבלת הנתונים מועברים גם לביטוח הלאומי, על מנת שהוא יבצע את השומה שלו.

• אחראי פורום
פורסם

חבר, ההסברים שקיבלת טובים אבל תעשה טובה לעצמך ולעסק העתידי, קבע פגישה של שעה שעתיים עם רו"ח טוב. שיעלה כמה שיעלה, זה יחזיר את עצמו בידע ובפחות תקלות וטעויות שתעשה (ואתה תעשה והן יעלו לך פי כמה).

בהצלחה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

איתי - ההמלצה הזו עלתה לאורך כל השרשור במילים כאלה או אחרות.

לא צריך למנוע הסברים על העקרונות שלפיהם פועל הדבר הזה.

• אחראי פורום
פורסם

לא אמרתי לאף אחד להפסיק להסביר.

מצד שני ברור שלפות"ש חסר ידע בסיסי ביותר והוא לא ישפר אותו בהרבה אם יקבל מידע בנקודות אקראיות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...