Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמה דעות נחרצות נכתבו בדיון בלי בכלל לדעת מה הבחורה עושה!

עם כל הכבוד היא לא המזכירה של הבוסית [אלא אם כן היא כן].

מי שאומר אני לא X וזו לא העבודה שלי הוא אדם עם ראש קטן, בלי לויאליות למקום העבודה שלו ובלי סיכוי להתקדם.

כשאתה חלק ממערכת אז אתה חלק ממערכת ואתה עושה מה שצריך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

נהג לילה, זה נכון עד גבול מסוים. מאוד. וזה גם עובד לצד השני.

לא מעט מהמגיבים כאן בשרשור עובדים בהייטק, לפי מה שאני מבין. אני חושב שכולם יסכימו איתי שמתכנת שיבקשו ממנו לנקות את השירותים, כי בדיוק המנקה עזב ואין מישהו אחר, יקום, ילך ולא יחזור יותר. ומנהלים אמורים להיות גם enablerים (סורי על הפלצנות), וזה אומר להבטיח שיקרה כל מה שצריך בשביל שהעובד יעשה את העבודה האמיתית שלו.

אבל גם בתפקידים אחרים, אני חושב שבן אדם יכול להבחין מתי הוא מפגין לויאליות למקום ומתי הוא מנוצל. היה מקרה שאני זוכר מלפני כמה שנים שמנהל באיזה בית קפה ביקש מהעובדים לבוא לעשות אצלו עבודות בבית. מניח שאפשר לנחש שמי שלא עזב במקרה הזה, זה רק מחוסר ברירה קיצוני.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מי שאומר אני לא X וזו לא העבודה שלי הוא אדם עם ראש קטן, בלי לויאליות למקום העבודה שלו ובלי סיכוי להתקדם.

אני לא יכול לספור את כמות הפעמים שאמרתי "אני לא X וזו לא העבודה שלי", ואני לא חושב שמישהו כיום במשרד יגיד שאני עם ראש קטן, בלי לויאליות ובלי סיכוי להתקדם.

מה שאני אומר זה - כל מקרה לגופו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• אחראי פורום
פורסם

אנשים פה עם גישות שונות כי הם באים מרקעים שונים לחלוטין.

אמנם מעולם לא עבדתי בחברה עם יותר מ-10 אנשים, אבל נראה לי שבחברות הייטק ואחרות גדולות הפוזיציה ברורה ומדוייקת ושם נראה שאפשר

להתלונן על איבוד גבולות הגזרה של הממונה עליך, בחברות קטנות התפקידים יותר מעורפלים ונהוג לעשות דברים שגם מעבר להגדרת תפקיד.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הגזמה פראית. פראית!!!
פורסם

דווקא בחברות גדולות לאדם כזה יש סיכוי הרבה יותר טוב להתקדם, כי הוא נשאר ממוקד במשימות לשמן נשכר ולא נותן לכל מיני קולגות עצלנים או אינקומפיטנטים להסיח את דעתו. כשאתה בורג במערכת אתה בורג במערכת, ולא עושה את העבודה של האום או של גלגל שיניים.

אני לא חושב שהדיון פה נסוב על 'מה שצריך', אלא על הכשירות של אותה מנהלת להחליט מה צריך ולהפעיל שיקול דעת. לא כל סיטואציה בחיים היא עולם ומלואו של מסתורין ו'כשתגדל תבין', כפי שחלק מהמגיבים פה היו רוצים שנחשוב. לפעמים בוס דביל הוא פשוט בוס דביל, ומן הראוי לעזוב אותו ולהשאירו עם עובדים סוג ב'.

וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר על היחס שבין שכר לרב-משימתיות הנדרשת.

פורסם

אם החלטת שלא מתאים לך אז ברור שלעזוב אבל לנסות להזיז את הבוסית כי לך זה לא מתאים?

פורסם

וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר על היחס שבין שכר לרב-משימתיות הנדרשת.

אתה מקבל שכר להגיע לעבודה בשעה X וללכת בשעה Y.

על מה מתבססת ההתנגדות ל"רב מערכתיות"? שיש לך פחות זמן ליד הבירזיה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כל עוד לא מדובר באנומליה של משרדי ממשלה, המציאות מוכיחה ההפך.

ניתן ומקובל לצמצם כח אדם כאשר שארית כח האדם הנותרת נדרשת לשאת במטלות המלאות שכוללות את אלה שצומצמו.

לא טוב לך? הנה הדלת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל משלמים לך גם אם תשב כל היום ותשחק דום. (לפחות עד שיגלו שאתה לא עובד)

כמו שנכתב, מדובר באופי מקום העבודה. בחברה גדולה שלכל אחד יש תפקיד ספציפי מאד, יכול להיות שזה באמת לא במקום.

מצד שני, במשרד קטן עם 5 עובדים שכולם עושים את אותו הדבר פחות או יותר, זה חלק מהעבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
דווקא בחברות גדולות לאדם כזה יש סיכוי הרבה יותר טוב להתקדם, כי הוא נשאר ממוקד במשימות לשמן נשכר ולא נותן לכל מיני קולגות עצלנים או אינקומפיטנטים להסיח את דעתו. כשאתה בורג במערכת אתה בורג במערכת, ולא עושה את העבודה של האום או של גלגל שיניים.

.

לא רק זאת, אף יש מצב שייקבל בראש אם יתעסק בדברים שמחוץ לתפקידו. לא ייראו בעין יפה אם ייתנדב, למשל, לעזור למישהו עם התקנות במחשב - זה תפקידו של איש IT.

חזיר דיזל

פורסם

לא מדובר על לעשות עבודה מקצועית שמן הסתם מי שלא מוסמך אליה לא עושה בדיוק כמו שעובד כללי לא יעלה על מלגזה בלי אישור והסמכה.

יבגני, נניח שאתה מהנדס תפ"י שיושב רגל על רגל כי כרגע אתה פנוי, המזכירה מדברת בטלפון ועוד קו מצלצל. אתה תתעלם?

• תוכן חדש...