Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אז ככה, טסנו אני אחותי וחברה שלי ליפן. טיסת חזור הייתה דרך מינכן כאשר זמן ההמתנה במינכן הוא 17 שעות. כאשר מסרנו את המזוודות בטוקיו שאלנו האם עלינו לאסוף את המזוודות במינכן, ואמרו לנו שלא, הן טסות ישר עד תל אביב. הטיסה מטוקיו למינכן הייתה עם לופטהנזה.

אחרי שישנו במינכן הגענו לשדה כ 3 שעות לפני הטיסה לתל אביב, שהייתה עם אל על וגם בבידוק הבטחוני של אל על וגם בצ'ק אין שאלנו לגבי המזוודות וגם מסרנו את התגים שנתנו לנו בטוקיו.

הבחורה בבידוק של אל על אמרה לנו שאין מה לדאוג, הכל יהיה בסדר ואם לא אז !!היא תרוץ אחרינו עד הגייט ותעשה הכל!!

בקיצור מספר דקות לפני העליה למטוס אמרנו לנו שכנראה אחת המזוודות לא עלתה לטיסה וכחצי שעה לפני הנחיתה נגשה אלינו דיילת ואמרה שקיבלה פקס למטוס שאחת המזוודות לא עלתה.

אחרי שעברנו ביקרות דרכונים ואספנו את שתי המזוודות שכן עלו, ניגשנו ל lost and found של על אל. נתנו לנו מספר מעקב ופתחו פניה.

מפה לשם, עכשיו אחרי כ 48 שעות אף אחד במוקד של אל על לא יכול לתת לנו תשובה. חלק מהנציגים מתחילים לספר לנו סיפורים אישיים שזה קרה להם גם (מעניין לי את הביצה), אחרים אומרים שאין מה לעשות, אחרי שהצלחנו להגיעה למנהל שקודם אמר שהמזוודה שפורטוגל (WTF?!) ואחרי זה אמר "לא זאת לא המזוודה הזאת" אמרו לנו שאין מה לעשות ומחפשים אותה וזה יקח עד 21 יום.

מניסיונכם, יש מה לעשות? יש למי לפנות? להפעיל מישהוא שיתן תשובה נורמלאית של שירות ששולם עליו מאות דולרים ולא תשובה של שירות בשקל וחצי "אין מה לעשות הכל יהיה בסדר", והאם אפשר איכשהוא לקבל פיצוי על זה? היה ביטוח של פספורטכארד אבל יצרנו איתם קשר עוד בשדה ואמרו לנו שאם המזוודה לא מגיעה למדינת המגורים זה לא מכוסה.

תודה רבה!

פורסם

אני יודע שזה לא עוזר למקרה אבל מרמה של כ 5 מיליון מזוודות אובדות בשנה, בסביבות 2007-2008, הסטטיסטיקה העולמית ירדה לאיזור ה 3.5 מיליון מזוודות אובדות ב 2017 למרות גידול משמעותי בכמות הנוסעים.

המזוודה כנראה תגיע אליה באיחור של כמה ימים, אם מתוייגת היטב.

אם לא מתוייגת היטב, השם יקום תכולתה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

סבירות גבוהה שהמזוודה תגיע עוד מספר ימים. סבירות עוד יותר גבוהה שהמזוודה לא עלתה למטוס בגלל בידוק ביטחוני של אל על, אל תשאל למה...

פורסם

תודה רבה לכולם!

Giant_TA

זה החשד שלי, אל על כמובן טוענים שזה אשמת לופטהאנזה. אני לא מאשים אף אחד כרגע.

יש סיכוי שהמזוודה נלקחה על ידי אדם אחר? האם מזוודות שנשארות בקונקשן, יוצאות למסוע? או שאם מסרנו את המזוודה בטוקיו אין שום סיכוי שאחד הנוסעים היה רואה אותה על מסוע שלא בתל אביב?

כמו כן, אם יש מישהו אחר שיוכל לעזור איכשהוא, אשמח מאוד!

פורסם

עד כמה שאני יודע, המזוודה מתוייגת עם נמל היעד בנמל המוצא. כלומר אם הכל תויג כראוי הייתה צריך לראות את הפקיד/ה בצ'ק אין שמים על המזוודה מדבקה של TLV. משם המזוודה לא רואה (לא אמורה...) אור יום עד שהיא מגיעה לנמל היעד, במקרה שלנו תל אביב. בטיסות של שתי חברו שונות קורה הרבה שמזוודות הולכות לאיבוד כי המטוס כבר יצא אבל חלק מהמזוודות עדיין אפילו לא יצאו מהמטוס הקודם.

אני מכיר כמה וכמה מקרים של מזוודות שלא הגיעו ארצה והוסטו דרך כל מיני מקומות אחרים. כשאני טסתי חזרה מקנדה לישראל אחת המזוודות שלי לא הגיעה (היתה טיסה של לא זוכר מי מקלגרי לטורונטו ומשם ישירה של אל-על לישראל) וכשהלכתי לברר בדקו ואמרו שהיא הגיעה לצרפת O_o

שלושה ימים אחרי זה אני מקבל טלפון: "המזוודה שלך הגיעה, אנחנו מוציאים רכב והוא יגיע אליך עוד שעתיים. יהיה מישהו בבית לקבל אותה?"

בסופו של דבר, כל מה שקרה זה שהם חסכו לי את הסחיבה של המזוודה השניה (היו 2 של 28 אינץ') ואת הניסיון להתחמק מהמוכסים כי במקרה זו הייתה המזוודה עם כל המתנות שכללו אלקטרוניקה באיזה חמישה-שה אלף דולארים.

מה אני בא להגיד לך - חכה. אם המזוודה תויגה כמו שצריך ביפן ואם יש עליה שם, ימצאו אתכם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

Spire

תודה רבה רבה!

אכן המזוודה מתוייגת מטוקיו לתל אביב דרך מינכן.

אמתין עוד כמה ימים אולי תיהיה תזוזה בנושא.

פורסם

1. ממי רכשת את הכרטיסים? האם שתי הטיסות היו על אותו כרטיס?

2. בשנה האחרונה פעמיים מזוודות שלי לא הגיעו - פעם אחת מטוס של WOW שהגיע לרייקיאויק בלי אף מזוודה, החברה האשימה את נתב"ג, בסוף התבררה האמת (שהתאימה לחשד שלי) - היו רוחות נגדיות חזקות, היה צורך ביותר דלק ולכן ויתרו על הטסת המטען - שהגיע כעבור יומיים. כעבור מספר חודשים קיבלתי פיצוי.

מקרה שני - אייר קנדה השאירו את המזוודות שלי בקלגרי, הגיעו לטורונטו למחרת. לא הוצע לי פיצוי אפילו בגובה מחיר מברשת שיניים.

פות"ש, דו מיני שהחברת התעופה שמכרה לך את הכרטיסים אחראית, עליך לפנות אליה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה אתה עושה אאוטינג לפות"ש?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

זה הקורא מחשבות המעצבן הזה בטלפון שלו

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

זה קורא מחשבות סיני שמשנה מילים גם אחרי תיקון.

מכל מקום - צריך לפנות לחברת התעופה שניפקה את הכרטיסים. אם אלעל מטפלת בנושא סביר שגם תפתור אותו, אבל אני לא בטוח שהיא זו שנדרשת לשלם את הפיצוי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ולא להאמין לדיילות הקרקע אף פעם. הן תשקרנה במצח נחושה, רק שתתקדמו הלאה.

סיפור של חבר:

הגיע לבריטניה עם אחיין, המזוודה לא. ראו משחק כדורגל, חזרו אחרי 3 ימים לשדה. המזוודה - יוק. אף אחד לא יודע כלום. נכנסו "לאבדות ומציאות", מצאו את המזוודה שם . לקחו אותה. אף אחד לא רשם כלום. תבעו על האובדן וגם קיבלו.

אז תדעו שמישהו דפק אותם פעם בחזרה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בעונות השיא השילוב המשוקץ הזה של אל על ולופטהנזה זו הדרך הכי זולה להגיע ליפן למי שלא הזמין מראש- ובאופן סדרתי יש בלאגן עם המטען בדרך הזו. (לפעמים זו בכלל טיסה של ANA שמתופעלת ע"י לופטהנזה...)

אין בין החברות הסכמים לקוד שייר או משהו כזה ככה שזו לא "טיסה עם קונקשן" אלא 2 טיסות נפרדות לחלוטין, כל חברה זורקת אחריות על השניה...

מה שכן פות"ש, הרוב המוחלט של המטען האובד בקו הזה נמצא באמת תוך עד 3 שבועות. זה השיט של טיסה ב 2 כרטיסים נפרדים

פורסם

אם פותח השרשור הזמין את הכרטיס מאותה חברה(לדוגמא מאלעל/לופטנזה עד יפן כולל הכרטיס בקונקשין - מחברת תעופה אחת) החברות מעבירות בינהן את המטען - אם לא הן לא היו מקבלות גם את המטען בטיסת הלוך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא מדוייק - יהיה צורך להוציא את המטען בנמל הביניים ולמסרו מחדש. במקרה של כרטיסים נפרדים מסירת המטען להטסה ישירה היא מתכון לתקלות.

פיקה - אמנם אלעל ו-LH אינן מפרסמות שיש להן קוד שייר, אבל יש עוד דבר, שבדרך כלל החבורת לא מפרסמות: מדובר ב-interlining, הסדר בו החברות מוכרות כרטיסי מעבר משותפים, בלי תוספות כגון מיילים. לדוגמא - לפני מספר חודשים אלעל הציעה לי כרטיס משותף עם WestJet הקנדית (שהיה הזול ביותר לתכנית המקורית שלי, בסופו של דבר הוזלתיעלויות על ידי שינוי תכנית הנסיעה). בשום מקום לא תמצא מידע על ההסכם בין החברות, הוא אינו מפורסם לקהל הרחב. אין לי מושג אם לשתי חברות אלה יש הסכם מסוג זה.

• תוכן חדש...