Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברת סמסונג לדוגמא אכן מרכיבה את הרכיב שמונע נחשול מתח בכל מוצריה, ממכונת כביסה ועד מקרר.

קודם כול אף ייצרן לא מתקין רכיב שמונע נחשולי מתח אלא מעגל להדעכת נחשולי מתח.

בין הצהרה לביצוע בפועל קיים הבדל משמעותי. מעגל איכותי להדעכת נחשולי מתח מייקר מאוד את המוצר לכן אני בספק עם הייצרן באמת מתקין אחד כזה.

יש לך הוכחה חד משמעית שבכול המוצרים הלבנים סמסונג מתקינה מעגל להדעכת נחשולי מתח ?

איזה כייף לי :)

פורסם

הייצרן לא מתקין מגן ברקים למוצרי חשמל לבנים או במילים אחרות קשקוש שמוכרים ללקוחות שאינם מבינים בתחום החשמל. ההגנה הכי טובה ונכונה בפני ברקים זה לנתק את המוצר מחשמל בזמן סופת ברקים ורעמים.

אני צריך לראות סכימה חשמלית בכדי לראות מעגל להדעכת נחשולי מתח בכול המוצרים או מוצר מסויים של סמסונג הנמכר בארץ בכדי להאמין לייצרן. מהסתכלות זריזה באתר בקישור שצירפת רק למוצרים מסויימים הייצרן כותב שקיים 'מגן ברקים ונחשולי מתח' ולא לכול המוצרים כפי שכתבת.

פורסם
הפשוטים עשויים להיות קופסא עם לדים חמודים. המינימום הוא לקנות מוצר עם תקן כלשהו.

אולי הייתי צריך לרשום הזולים.

ממש מזמן,מעל ל 10 שנים קנית 3 בחבילה אחת ב 60 או 70 ש''ח לא זוכר.

עד היום המקרר,המחשבים, והסמרט טי וי מוגנים איתם.

אחרי הפסקת חשמל הם מופעלים חצי דקה או דקה זה כל הפעולה שלהם.

מעולם לא היתה שום בעיה והיו המון!! הפסקות חשמל.

פורסם

אחרי הפסקת חשמל הם מופעלים חצי דקה או דקה זה כל הפעולה שלהם.

מעולם לא היתה שום בעיה והיו המון!! הפסקות חשמל.

אין לך שום דרך לדעת איזו הגנה הם נותנים, אם בכלל. בגלל זה אני ממליץ לפחות לקנות משהו שנבדק מול תקן.

:turn-l:
פורסם

הקשיבו הקשיבו :shock:

לי אישית נראה הזוי בימינו לרכוש מגן 'נחשולי מתח', מסנן אבנית למכונת כביסה, מגן למכונת כביסה, עגלה ועוד כול מיני שטויות שמייקרים את הרכישה של המוצר הבסיסי.

בימינו ניתן לרכוש מכונת כביסה של 7 קילו תוצרת בוש מייבוא מקביל ב-1600 שקלים או מקרר תוצרת שראפ בנפח של 390 ליטר ב-1900 שקלים ועל רכישה כזאת להוסף אביזרים מיותרים בעלות של 500 שקלים ויותר.

מתקלקל זורקים וקונים חדש.

פורסם

אצלי אין שום מגן ברקים ופעמיים התקלקלו לי מוצרי חשמלי אחרי הפסקות חשמל.

מסך מחשב ומכונת כביסה שפעלו בזמן הפסקת החשמל- כל מכשר התקלקל בתקופה אחרת.

המסך היה באחריות ותוקן ללא עלות.

מכונה הכביסה, הכרטיס נשרף אצלה אז החלטתי שזה הזמן להחליף למכונה חדשה ובזה נסגר הסיפור.

לא שמתי שום מגן ברקים לשום מכשיר מאז, למרות ההמלצות של בעלי מקצוע בתחום, בגלל הסיכוי הנמוך שזה יקרה, אבל זה קורה.

פורסם
הקשיבו הקשיבו :shock:

לי אישית נראה הזוי בימינו לרכוש מגן 'נחשולי מתח', מסנן אבנית למכונת כביסה, מגן למכונת כביסה, עגלה ועוד כול מיני שטויות שמייקרים את הרכישה של המוצר הבסיסי.

בימינו ניתן לרכוש מכונת כביסה של 7 קילו תוצרת בוש מייבוא מקביל ב-1600 שקלים או מקרר תוצרת שראפ בנפח של 390 ליטר ב-1900 שקלים ועל רכישה כזאת להוסף אביזרים מיותרים בעלות של 500 שקלים ויותר.

מתקלקל זורקים וקונים חדש.

לי נראה חכם מאוד להוציא 220 ש"ח על מחשב שעולה 2000, 3000 ולפעמים הרבה צפונה, על מכונת כביסה שעולה 2000, או על טלוויזיה שלפעמים עולה גם 5 אלף ויותר, כדי להגדיל את סיכוי ההשרדות שלהם.

יכול לחסוך זמן, עצבים וכסף.

ברור שהתשובה המדוייקת זה מה סיכויי ההתקלקלות בלי, עלות המגן לעומת המוצר וכו'.

פורסם

התשובה המדוייקת היא לרכוש מוצר שנבדק עם תו תקן ומחברה אמינה.

זה בהנחה ואתה מעוניין לרכוש מוצרים שכאלו.

סתם ללכת לחנות לקנות משהו או לקנות גם מהיבואן מכשיר כלשהו שמספק הגנה למשהו אחד מתוך מספר דברים, זה חבל.

כאשר יש מוצרים איכותיים אחרים המספקים הגנה למגוון דברים במקביל (היכולות של המוצר עצמו) באותו המחיר, כן הם יקרים.

פורסם
לי נראה חכם מאוד להוציא 220 ש"ח על מחשב שעולה 2000, 3000 ולפעמים הרבה צפונה, על מכונת כביסה שעולה 2000, או על טלוויזיה שלפעמים עולה גם 5 אלף ויותר, כדי להגדיל את סיכוי ההשרדות שלהם.

יכול לחסוך זמן, עצבים וכסף.

ברור שהתשובה המדוייקת זה מה סיכויי ההתקלקלות בלי, עלות המגן לעומת המוצר וכו'.

כפי שכבר כתבתי קודם לכן, אין שום הגנה מתאימה בפני נזקים שעלול לגרום ברק הפוגע בקו מתח קרוב לביתך מה גם שפגיעה בציוד אלקטרוני 'רגיש' עלולה לקרות גם דרך הארקה עצמה.

יש לי ספק גדול בהגנה האמיתית של מגיני נחשולי מתח הפשוטים שרובם מצויידים ב-3 ווריסטורים אשר לאחר 2-3 נחשולי מתח ההגנה שלהם יורדת פלאים ואינני בטוח שהם יעמדו בנחשול מתח נוסף.

* לאחר בדיקה נוספת והתבוננות בסכימות חשמליות של מספר ייצרני מכונות כביסה אכן יש ייצרנים המתקינים הגנה בפני נחשולי מתח כחלק מהמעגל החשמלי לכן שווה לבדוק במפרט של מכונת הכביסה האם קיימת הגנה כזו.

פורסם (נערך)

כפי שצויין בקישור הקודם.

יש עוד דברים חוץ מברק.

למשל ירידות/עליות מתח מטווח מסוים בסביבות 170-270V.

יש גם קפיצות זרם לא ברמות של ברק שיכולות לגרום נזק.

בזמנו התקלקלה לי טלוויזיה בזמן סערה או משהו בסגנון והמתקן היה מצרפת והוא אמר שבצרפת אין כמעט תקלות שקשורות להספקת החשמל בניגוד לארץ.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם

גם אצלי, לאחר הפסקות חשמל היו נזקים למכשירים חשמליים.

פעם מחשב.

פעם אחרת מסך.

בהפרש של שנים ביניהם.

אני חושב שיש היגיון לשים מגן

• תוכן חדש...