Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגן ברקים בעקבות תקלה במסך של מקרר חדש.

Alkash
שימו לב! השרשור הזה בן 2204 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

רכשתי מקרר Sharp חדש. כעבור שבוע בלבד כנראה עקב הפסקת חשמל המסך שלו הפסיק לעבוד.

בשירות הלקוחות של Sharp נאמר לי שזאת תקלה נפוצה ועל מנת שזה לא יקרה בפעם הבאה אחרי התיקון יש לשים מגן ברקים מיוחד למקרר.

הם מבקשים 250₪ על מגן ברקים אחד.

מחיפוש בגוגל מגן ברקים למקרר עולה בממוצע כ90₪ לאחד הכי יקר.

האם יש סוגים של מגני ברקים ובאמת כדאי לי לשלם על שלהם 250₪ או שזה זה מחיר גבוה ואין בעיה לקנות אחד בעצמי בשליש מחיר?

תודה מראש.

הינה האחת שאני רוצה לקנות:

https://ksp.co.il/index.php?uin=47003&select=

עריכה אחרונה על ידי Alkash
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הקשר בין מגן ברקים לבין הפסקת חשמל?

חרטוט אחד גדול מכף רגל ועד ראש.

אל תתקין כלום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תתקין כלום.

מגן ברקים גם משהה הפסקות חשמל של כמה שניות ממה שהבנתי. שידועות כמזיקות מאוד למוצרי חשמל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היו לי עשרות הפסקות חשמל במשך השנים, כולל ניתוקים של המנגנון נגד התחשמלות, לא קרה כלום לשום מכשיר.

ח חר חרט חרטא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מגן ברקים גם משהה הפסקות חשמל של כמה שניות ממה שהבנתי. שידועות כמזיקות מאוד למוצרי חשמל.

לא, רק מגנים מיוחדים ויקרים יותר (כמו זה בקישור) כוללים את ההשהיה של ההפעלה. מיועדים להגנה על מנועי מדחסים כמו מקרר ומזגן. היום, המזגנים והמקררים כוללים את ההגנה הזו בעצמם ככה שזה הפך מיותר.

אין דרך מדעית לדעת אם המגן נחוץ או מיותר. אולי המקרר שלך היה מתקלקל גם אם היה מחובר מגן נחשולי מתח. אני כן ממליץ לשים אחד כזה, למרות שאין דרך לאמוד את נחיצותו ויעילותו.

בקש מהם את הדגם והמפרט של מגן הברקים שהם מוכרים. אם אין בו שום תכונה מיוחדת, קנה אחד מ KSP וכדומה - רק עם תו תקן. אם יש בו משהו מיוחד (שתף אותנו) בדוק אם אפשר להשיגו בפחות מ-250 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תתקין כלום.

שארפ צודקים, לא חרטוט אלא זה אכן הסיבה לקצר, כשיש זרם לא יציב עם פיק גבוה זה יכול לשרוף מעגלים רגישים.

המגן ברקים שציינת יעשה את העבודה מעולה ואין צורך לקנות ב250 שקל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הייתה סכנה לשלמות המקרר, למה היצרן לא שם את הרכיב המסכן שעולה לו בערך 1$ במקרר?

כי הרי יחסית חברת החשמל בישראל לא גרועה יותר מכל הארצות בעולם שהמקרר מגיע אליהן.

יש 2 אפשרויות:

1) היצרן אשם ותכנן מקרר לקוי.

2) היבואן דוחף לנו משהו לא נחוץ במחיר מופקע.

למען האמת, אני לא יודע מה הנכון, ובכוונה כנראה לא אומרים לנו.

--------------------------

Škoda Fabia mk2 TSI&DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהנחה ואכן התקלה נפוצה כפי שנציגי השירות אמרו, כנראה שהתשובה הנכונה היא ״גם וגם״.

״מעגלים רגישים״ זאת מילה נרדפת ל״תכנון לקוי״, אבל שוב, אנחנו תלויים רק בדברי הנציגים,

שאינני יודע מה אמינותם, במיוחד לאור ההצעה לרכוש מגן במחיר מופקע.

צלצולי אזהרה מפה ועד פתח תקוה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש מגנים בלי ניתוק מתח גבוה ואו/נמוך.

יש כאלה עם ניתוק בלי השהייה.

יש כאלה שמתי שהם על הגבול המכשיר מתחיל להשתגע ויכול לנתק ולחבר ברצף.

יש כאלה בלי הגנה טרמית פנימית, מה שמגדיל סיכוי לשריפה.

למקרר ומזגן רצוי ניתוק של 4 דקות בגלל המדחס.

לאלקטרוניקה פשוטה רצוי דקה, גם 10 שניות זה סביר.

בזמנו בפורום אחר נבדקו כמה מגנים.

מגן של qprotectors היה עדיף ועולה כ200-250 ש"ח.

לא הייתי קונה את מה ששמת בקישור.

לשים לב שיש דגם ללא השהיה, 10 שניות השהייה ודקה.

https://hwzone.co.il/community/topic/483084-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%9C%D7%9E%D7%92%D7%9F-%D7%91%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%9E%D7%AA%D7%97/

עריכה אחרונה על ידי none77
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צלצולי אזהרה מפה ועד פתח תקוה.

הנס, זה תלוי כמובן היכן הבנאדם נמצא.

לפות"ש, אם אתה לא סומך על מה שהיבואן מחנטרש לך, אתה תמיד יכול לנסות וליצור קשר עם יצרן המקרר. כמה שזה נשמע מוזר, יש לכל יצרן שמכבד עצמו אפשרות יצירת קשר להמון/המון זועם.

לא תמיד עונים תוך 2 דקות, אבל תנסה. תפרט בצורה פשוטה את השאלה שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הייתה סכנה לשלמות המקרר, למה היצרן לא שם את הרכיב המסכן שעולה לו בערך 1$ במקרר?

כי הרי יחסית חברת החשמל בישראל לא גרועה יותר מכל הארצות בעולם שהמקרר מגיע אליהן.

יש 2 אפשרויות:

1) היצרן אשם ותכנן מקרר לקוי.

2) היבואן דוחף לנו משהו לא נחוץ במחיר מופקע.

למען האמת, אני לא יודע מה הנכון, ובכוונה כנראה לא אומרים לנו.

היצרן לא אחראי לתקינות הולכת החשמל, יש מקומות בישראל שזה לא משהו בלשון המעטה, מספיק שנאי לא יציב והכרטיס הלך, למעשה ש בחברת החשמל מחלקה שאחראית רק על זה ואם יש הוכחה היא משלמת את הנזק.

חברת סמסונג לדוגמא אכן מרכיבה את הרכיב שמונע נחשול מתח בכל מוצריה, ממכונת כביסה ועד מקרר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...