Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש רכבים בהם ניתן לפתוח את פתחי האויר החיצוני וליהנות ממשב רוח צונן גם כשהמאוורר כבוי (כשהרכב בנסיעה).

יותר מכך, אם היו מכוונים את בורר הטמפרטורה לחימום, האויר מבחוץ היה מתחמם לפני כניסתו לתא הנוסעים (גם כשהמאוורר כבוי).

נדמה לי שבגולף צריך היה ללחוץ על בורר סירקולציה/אויר חיצוני כשהמזגן עובד, ולאחר כיבוי המדחס והמאוורר, המדפים נשארו פתוחים. איך עושים את זה בוולוו v40 חדשה?

תודה

פורסם

בכל אופן, אל תצפה למשב אוויר רציני. ברוב הרכבים, גם במהירויות בינעירוניות, עדיין צריך את המאוורר כדי להגיע לפיזור אפקטיבי של האוויר (החם או הקר) בחלל הרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
שלום,

יש רכבים בהם ניתן לפתוח את פתחי האויר החיצוני וליהנות ממשב רוח צונן גם כשהמאוורר כבוי (כשהרכב בנסיעה).

יותר מכך, אם היו מכוונים את בורר הטמפרטורה לחימום, האויר מבחוץ היה מתחמם לפני כניסתו לתא הנוסעים (גם כשהמאוורר כבוי).

נדמה לי שבגולף צריך היה ללחוץ על בורר סירקולציה/אויר חיצוני כשהמזגן עובד, ולאחר כיבוי המדחס והמאוורר, המדפים נשארו פתוחים. איך עושים את זה בוולוו v40 חדשה?

תודה

לא זוכר שאי פעם הרגשתי משב רוח צונן נכנס לתא הנוסעים דרך תעלות מיזוג האוויר מבלי להדליק את המפוח.

לדעתי באף רכב חדש לא תרגיש משב רוח צונן מבלי להדליק את המאוורר מכיוון שאוויר חיצוני שנכנס לתא הנוסעים עובר מספר 'מכשולים' והם: פילטר אוויר, מפוח והמאדה של מערכת מיזוג האוויר לכן סניקת האוויר מפתח האיוורר תהייה מאוד נמוכה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש אפשרות, חלק כאן לא מכירים - יש משב רציני מאוד אבל זה תלוי אם יש סאן רוף או אין.

במידה ויש לך סאן רוף, זאת אופציה אחת:

1. אתה פותח כלפי מעלה את הסאן רוף בזווית

2. מכבה את ה AC

3. מפעיל מהירות מפוח 1

למעשה, כרגע כשתנהג במהירות שיוט למשל, ייכנס לך אוויר קריר/חמים בהתאם לטמפ' שתקבע לרכב.

מאוד נעים ונוח וקל - עושה את זה באופן קבוע עם תחילת תקופת החורף כאשר בחוץ הטמפ' נמוכות מספיק.

מה הקטע? מהירות מפוח 1 לא משנה כיוון שללא הפעלת המפוח, המערכת סוגרת את הפתח החיצוני.

בדקתי את זה, במהירות שיוט של 100 זה שווה ערך למהירות מפוח 4 אצלי בערך מתוך 8 או 9 לא זוכר כבר.

כך שהמהירות מפוח הכי נמוכה זה רק בכדי להפעיל את המערכת ולאפשר לאוויר להכנס.

עם כיבוי המערכת אצלי למשל, זה סוגר את הכניסה החיצונית של האוויר ואני מניח כי ככה זה ברוב הרכבים עם מערכת בקרת אקלים מפוצלת דיגיטלית.

במידה ואין סאן רוף, אתה עדיין צריך לעשות את זה ככה אבל תצטרך לפתוח חלקית את החלון או כל חלון ומדוע? ברגע שחלל הרכב סגור (כל החלונות סגורים) קשה לדחוף אוויר אל תוך תא הרכב. עם פתיחה ולו הקלילה ביותר של אחד החלונות, תהיה זרימה חזקה במהירות שיוט אל תוך הרכב (יש לאוויר לאן "לברוח") בהסבר הכי פשוט וקליל.

פורסם

לא.

כאשר מעוניינים לדחוס אוויר אל תוך תא הרכב, זה קשה כאשר הכל סגור ולכן, נדרש "כוח" לדחוס אוויר פנימה ולכן, צריך להעלות את מהירות המפוח.

כאשר מעניקים פתח יציאה בין אם זה סאן רוף או לפתוח גם בחצי ס"מ את החלון, מאפשר לאוויר להכנס פנימה את החלל דרך מערכת המיזוג ופיזור האוויר - קל לו יותר.

לכן, אם פותחים טיפה את החלון ומאפשרים למערכת להכניס אוויר דרך המיזוג באופן טבעי, האוויר ייכנס מהפתחים ולא מהחלון (תלוי כמה פותחים, ברור שאם נפתח חצי חלון אז...).

הרעיון ברור, אני מניח.

לכן, זה יותר רלוונטי למי שיש סאן רוף שעולה בזווית קטנה כך שחלל הרכב נשמר שקט מאוד ונעים מאוד בחורף לווסת את טמפ' האוויר ולקבל אוויר טרי מבחוץ, ולא לעשות שימוש במזגן שגם, גוזל טיפה כוח.

לכן, ייתכן ולא הסברתי נכון, את כמות פתיחת החלון, מדובר על חצי ס"מ במקרה הטוב רק בכדי לאפשר לאוויר להכנס פנימה אל תוך תא הרכב.

ניכר שחסרה הבנה בנושא זה, שמח שיכול לעזור.

פורסם
לא.

כאשר מעוניינים לדחוס אוויר אל תוך תא הרכב, זה קשה כאשר הכל סגור ולכן, נדרש "כוח" לדחוס אוויר פנימה ולכן, צריך להעלות את מהירות המפוח.

כאשר מעניקים פתח יציאה בין אם זה סאן רוף או לפתוח גם בחצי ס"מ את החלון, מאפשר לאוויר להכנס פנימה את החלל דרך מערכת המיזוג ופיזור האוויר - קל לו יותר.

לא קיים דבר כזה הכל סגור. בכול רכב קיימים נשם/נשמים בחלק האחורי של הרכב אשר משם האוויר יוצא לאטמוספירה החיצונית.

פורסם
י

מה הקטע? מהירות מפוח 1 לא משנה כיוון שללא הפעלת המפוח, המערכת סוגרת את הפתח החיצוני.

בדקתי את זה, במהירות שיוט של 100 זה שווה ערך למהירות מפוח 4 אצלי בערך מתוך 8 או 9 לא זוכר כבר. - איך בדיוק בדקת את מצב המדף של אוויר חיצוני האם הוא נשאר סגור או פתוח או אולי במצב אמצעי או נשאר פתח של 1 סנטימטר ?

ברכבים עם בקרת אקלים המערכת נוהגת לפעמים לסגור במעט את הפתח בכדי לערבב אוויר נקי מבחוץ עם אוויר פנימי בכדי לווסת את הטמפ' בתא הנוסעים. לא סתם הייצרנים תוקעים חיישן טמפ' בכניסה של האוויר החיצוני לתעלות המיזוג.

כך שהמהירות מפוח הכי נמוכה זה רק בכדי להפעיל את המערכת ולאפשר לאוויר להכנס.

עם כיבוי המערכת אצלי למשל, זה סוגר את הכניסה החיצונית של האוויר ואני מניח כי ככה זה ברוב הרכבים עם מערכת בקרת אקלים מפוצלת דיגיטלית.

סליחה אבל אתה טועה.

כאשר הרכב בתנועה מערכת בקרת האקלים דואגת שמדף כניסת אוויר חיצוני ישאר פתוח רוב הזמן גם אם אתה תסגור את המדף ברוב הרכבים המערכת תפתח אותו מחדש לאחר זמן מסויים או לאחר כיבוי והתנעה מחדש של הרכב. וזה בדוק !

פורסם

אצלי באיביזה אני מכבה את המזגן (לא לגמרי, רק מהירות 0) , שם טמפרטורה שאני רוצה, מוריד את הסירקולציה הפנימית ותוך כדי נסיעה נכנס אוויר קר\חם לפי מה שהגדרתי

פורסם
לא קיים דבר כזה הכל סגור. בכול רכב קיימים נשם/נשמים בחלק האחורי של הרכב אשר משם האוויר יוצא לאטמוספירה החיצונית.

זה ברור שהרכב אינו אטום, צר לי אך לא גילית את ארה"ב ;) כיוון שכתבתי די ברור שדרוש "כוח" לדחוס את האוויר פנימה אל הרכב.

לא מדובר על נשמים בגודל של צלחת, אחרת לא היה צריך לפתוח סאן רוף או חלון לקבלת דחיפת אוויר מספקת ללא עזרת המפוח, התבלבלת.

הכוונה הייתה פשוטה, כאשר כל חלונות הרכב סגורים, קשה לאוויר חיצוני להכנס מאשר כשיש פתח קטנטן בין אם זה הסאן רוף או מילימטר של חלון פתוח.

אני מניח שאתה יודע איך הפיזיקה עובדת, אין צורך להסביר.

סליחה אבל אתה טועה.

כאשר הרכב בתנועה מערכת בקרת האקלים דואגת שמדף כניסת אוויר חיצוני ישאר פתוח רוב הזמן גם אם אתה תסגור את המדף ברוב הרכבים המערכת תפתח אותו מחדש לאחר זמן מסויים או לאחר כיבוי והתנעה מחדש של הרכב. וזה בדוק !

סלח לי גם מרק, אבל גם כאן, אתה טועה ומפספס לגמריי את הרעיון.

כאשר אני נוהג ברכב שלי או ברכבים כאלו ואחרים עם בקרת אקלים ואני במהירות שיוט ומכבה את המערכת - אין שום כניסת אוויר חיצונית.

אז אני אמור לנהוג 10-15 דקות עד שהמדף ייפתח מחדש? אני חושב שלא.

נכון, לא בדקתי אם המדף בתוך כל המערכת פתוח או לא 1 ס"מ, האם אתה בדקת? אם כן שתף אותנו בתמונות כיוון שלא אוכל לפרק את הדשבורד ברכב שלי בשביל זה, צר לי.

אבל, איך כן בדקתי? פשוט מאוד, כיביתי את המערכת והפלא פלא, אין שום זרימת אוויר אל היד הרגישה מאוד שלי, מאף פתח.

מה זה משנה לי אם הפתח פתוח 1 ס"מ או 5 ס"מ או 1 מ"מ אם אין דחיפת אוויר לחלל הרכב?

אני מכיר ומודע לכל הפעולות של המערכת, גם אצלי כאשר אני מכבה את הרכב, המדפים נפתחים לאחר זמן מה ושומעים רעש כזה או אחר שהמערכת עובדת - מכיר את זה היטב כבר שנים.

אבל אתה יודע מה הבעיה אצלך? שאתה מתעסק בתפל וממש לא בעיקר.

כל מה שכתבת זה נטו מידע תאורתי יפה ומכובד אבל המטרה כאן הייתה לעזור לאנשים להכניס אוויר אל תוך חלל הרכב - מנסיון.

אז לסיכום, מרק:

ברכב עם בקרת אקלים, לרוב נידרש להפעיל מפוח על מהירות 1 ולפתוח פתח עם סאן רוף בזווית או חלון מספר מילימטרים, תלוי מה יש לנו.

אם אין את כל זה, מה עושים? פשוט... מכבים את המדחס (AC) ומפעילים מפוח בעוצמה הנדרשת ובטמפ' הנדרשת כיוון שמי שאין לו סאן רוף או שלא רוצה לפתוח טיפונת את החלון או שגשום במקרה, אין ברירה אחרת.

זהו, זה כל הסיפור.

פחות זכור לי ששאלו כיצד עולם המערכות ברכב, עובד - מיותר.

פורסם
אצלי באיביזה אני מכבה את המזגן (לא לגמרי, רק מהירות 0) , שם טמפרטורה שאני רוצה, מוריד את הסירקולציה הפנימית ותוך כדי נסיעה נכנס אוויר קר\חם לפי מה שהגדרתי

כנ"ל גם אצלי.

אידאלי לימים שלא חם מדי/קר מדי ורוצים נסיעה שקטה ללא רעש מהחלון הפתוח.

היות וגם רק אני נוהג ברכב, אז הפתחים של במושב של הנוסע לידי סגורים וכך זורם אלי אוויר במהירות גדולה יותר.

פורסם (נערך)
זה ברור שהרכב אינו אטום, צר לי אך לא גילית את ארה"ב ;) כיוון שכתבתי די ברור שדרוש "כוח" לדחוס את האוויר פנימה אל הרכב. -

אתה מתבלבל בין איזיק ניוטון לבין דבר פשוט שלא צריך שום כוח מכיוון שאתה לא דוחס שום דבר. אם האוויר היה דחוס בתוך הרכב הדבר היה מתבטא בעליית הלחץ הפנימי בתא הנוסעים דבר שלא קורה במציאות וגם לא רצוי.

סלח לי גם מרק, אבל גם כאן, אתה טועה ומפספס לגמריי את הרעיון.

כאשר אני נוהג ברכב שלי או ברכבים כאלו ואחרים עם בקרת אקלים ואני במהירות שיוט ומכבה את המערכת - אין שום כניסת אוויר חיצונית.

אז אני אמור לנהוג 10-15 דקות עד שהמדף ייפתח מחדש? אני חושב שלא.

אתה שוב פעם חוזר על הטעות שלך. ברירת המחדל של מערכת בקרת האקלים היה לאפשר כניסת אוויר חיצוני לתא הנוסעים מכמה סיבות והם:

1. מניעת הופעת אדים על השמשות במיוחד כאשר המזגן במצב OFF.

2. הפחתת רמת ה-CO2 בתא הנוסעים.

נכון, לא בדקתי אם המדף בתוך כל המערכת פתוח או לא 1 ס"מ, האם אתה בדקת? אם כן שתף אותנו בתמונות כיוון שלא אוכל לפרק את הדשבורד ברכב שלי בשביל זה, צר לי.

אין לי שום צורך לבדוק דברים שמוסברים היטב בספרות הדרכה של ייצרן הרכב. אתה יכול לנסות להשחיל מצלמה ולצלם את המדף עם בא לך.

אבל, איך כן בדקתי? פשוט מאוד, כיביתי את המערכת והפלא פלא, אין שום זרימת אוויר אל היד הרגישה מאוד שלי, מאף פתח.

מה זה משנה לי אם הפתח פתוח 1 ס"מ או 5 ס"מ או 1 מ"מ אם אין דחיפת אוויר לחלל הרכב?

כף היד שלך לא מספיק רגישה בכדי לזהות זרימה חלשה של אוויר בדיוק כמו בגולף שלי אני לא מרגיש זרימת אוויר מפתח האוויר בתא הכפפות שאליו מוזרם אוויר קריר בכדי לשמור על תא הכפפות קריר במידה ואתה שומר סנדווי'ץ או פחית שתיה בתא הכפפות.

כל מה שכתבת זה נטו מידע תאורתי יפה ומכובד אבל המטרה כאן הייתה לעזור לאנשים להכניס אוויר אל תוך חלל הרכב - מנסיון.

בשביל שאוויר צח ייכנס לחלל תא הנוסעים לא צריך לכתוב הסבר באורך הגלות. כול ילד בן 8 יודע שאם חם פותחים חלון. אם מישהו רוכש רכב עם סאן רוף כנראה שהוא יודע מהי התרומה של הסאן רוף בעניין איוורור תא הנוסעים.

ברכב עם בקרת אקלים, לרוב נידרש להפעיל מפוח על מהירות 1 ולפתוח פתח עם סאן רוף בזווית או חלון מספר מילימטרים, תלוי מה יש לנו.

אם המפוח עובד על מהירות מספר 1 או 4 באמת אבל באמת שאין שום צורך לפתוח חלון או סאן רוף. פתיחת חלון תגרום לרעש של כניסת אוויר לתא הנוסעים דבר שעלול להפריע לאנשים מסויימים אם זה בזמן שמיעת מוזיקה או שיחה בטלפון.

אם אין את כל זה, מה עושים? פשוט... מכבים את המדחס (AC) ומפעילים מפוח בעוצמה הנדרשת ובטמפ' הנדרשת כיוון שמי שאין לו סאן רוף או שלא רוצה לפתוח טיפונת את החלון או שגשום במקרה, אין ברירה אחרת.

אתה באמת ממציא שיטות איוורור חדשות לכן אשמח עם תוכל להעביר הדרכה מעשית בנושא.

חוץ מיכולת כתיבה מרשימה מבחינה טכנית כמעט שום דבר שכתבת לא מדוייק או לא נכון. אתה לא צריך להצטער בהמשך עוד תלמד.

אם יש לך הסברים אן טיעונים אחרים אנא ממך גבה את הדברים שאתה כותב בעזרת ספרות טכנית של אחד הייצרנים ולא מהאתרים שאליהם אתה מנוי או פורומים שלפעמים המידע בהם גם מטעה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...