Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

ברצוני להתייעץ בנוגע לתופעה שחוזרת אצלי המון ברכב (ומנחש שבעוד דגמים, היות והגיר ידוע לשמצה).

הבעיה:

מידי פעם ההילוך הראשון נתקע בהעברה לשני, מה שגורם לעליית טורים מיידית ו"זריקה" של הרכב מהגיר הראשון לשני. אני מנחש שזה לא הכי בריא למנוע ולגיר העניין הזה :)

תדירות:

קורה בעיקר אחרי שאני נוסע בפקקים ובדרכים שנדרש ממני לבלום ולהאיץ בתדירות יחסית גבוהה (כאמור, בפקקים או בכבישים עירוניים עם תנועה ערה). זה לא קורה לי אחרי נסיעות ארוכות בכבישים מהירים גם אחרי נסיעות של שעות (לצפון, לירושלים וכד'.. ששם יש עליות וירידות מרובות, המחשב גיר קובע העברת הילוכים מהירה לאורך נסיעות בהרים, שזה בסדר..)

שאלה:

למיטב ידיעתי, יש מחשב לגיר שהוא מאוד "חכם" :) ש"קורא" את אופי הנהיגה, אחרי טיפול\איפוס המחשב התופעה הרבה יותר נדירה עד לא קיימת (על אף הגמגום הקל, כמובן, בין העברה מראשון לשני). האם נראה שיש קשר בין העברה בין הגיר הראשון לשני, לבין במחשב גיר? ואם לא, האם זה סימן לבלאי מוגבר של הגיר וזה עניין של זמן עד שהוא יתאבד?

תודה מראש לעונים!!!

פורסם
ככה הגיר הזה עובד שהוא חדש,אין שום תקלה.

הזריקה דיי חזקה. לא נשמע לי הגיוני שככה זה היה מההתחלה, במיוחד לא אותו הדבר אחרי 130 אלף ק"מ.

פורסם

לפי התיאור יכול להיות שהגיר מתחמם כשהוא עובד קשה בפקקים ואח"כ מזייף.

יש דרך לבדוק טמפרטורת שמן גיר?

פורסם
האם הוחלף אי פעם שמן גיר ומסנן ? אולי זה הזמן להתחיל מזה.

היה לי לא מזמן טיפול ענקי... אני אבדוק אם עשו שם החלפה של שמן גיר ושסתומים... אבל בזמן שאני מחזיק את הרכב (3+ שנים) כשקניתי את הרכב זה לא קרה לי, אחרי שנה+ בערך שהרכב אצלי הוא התחיל לעשות לי בעיות עם הגיר... כשקניתי את הרכב הוא היה עם 99 אלף קמ וכאמור עכשיו הוא על 130 אלף...

הלכתי למוסך מורשה היום בשביל לשאול לגבי מגבים, על הדרך שאלתי לגבי הבעיה. המוסכניק אמר לי שזה 50% לחץ לא תקין בשמן והחלפת שסתומים 50% זה להחליף את כל המערכת של הגיר.

ORSH, אין לי שמץ איך אפשר ולא נראה לי שכדאי כשהשמן חם חח :)

פורסם

אף אחד לא מצפה ממך לבדוק עם היד את הטמפרטורה של השמן גיר, צריך להתחבר עם מחשב לרכב ולרשום שם נתון של טמפרטורה.

ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת לך זה קודם כל לבצע החלפה חלקית של שמן גיר לראות אם יש שיפור, אם אתה אכן מרגיש שיפור לאחר כמה ימים אז לבצע עוד החלפה חלקית והפעם גם להחליף את הפילטר גיר.

פורסם

כנס לאחד המוסכים במומלצים בפורום

אני יכול להמליץ מניסיון על מוסך גבע בת"א (תושיה 24) או על אורן שירותי רכב בחולון (הזורע 4).

בשני המוסכים הדיאגנוסטיקה בחינם.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
כנס לאחד המוסכים במומלצים בפורום

אני יכול להמליץ מניסיון על מוסך גבע בת"א (תושיה 24) או על אורן שירותי רכב בחולון (הזורע 4).

בשני המוסכים הדיאגנוסטיקה בחינם.

אלעד

האמת הטיפול הענקי שהיה לי עשיתי במוסך אורן בחולון... חייב להגיד שעשו עבודה טובה, לקח להם יומיים לעבוד על האוטו ובכל שלב הם שלחו לי תמונות של המנוע (פתחו לי את המנוע) והסבירו כל דבר ודבר מה הם עשו ולמה.

* להבדיל ממוסך אמ הדרך שמשם ברחתי - ויש לי חשש שבגללם הבעיות התחילו.

ROi, לגבי הדיאגנוזה, אני יום ראשון נוסע למוסך אורן להשאיר את הרכב ושיעשו לי טסט עליו... אגיד להם לבצע דיאגנוזה לגבי הגיר! תודה! רק שאלה נוספת, למה החלפה חלקית ולא מלאה כבר על הדרך?

פורסם

כי בשביל החלפה מלאה לפעמים צריך מכונה מיוחדת שעושה סירקולציה של שמן גם דרך הטורק וכל הגיר ולא לכל מוסך יש את זה ובטח לא אם אתה מתכנן להחליף לבד בבית.

החלפה חלקית זה לפתוח בורג ריקון ויוצא משם בדרך כלל באיזור ה 30-40% מסך השמן+- וזה יותר זול להחליף 2-3 ליטר מאשר את כל המערכת כדי לאבחן את הבעיה, אם הבעיה שלך היא השמן אני מאמין שהחלפה חלקית תפתור את הבעיה, מה גם שבהחלפה חלקית תוכל לראות את מצב השמן ולפי זה להחליט אם באמת השמן בעייתי או לא.

אם אחרי החלפה חלקית חל שיפור בגיר, תן לשמן החדש כמה ימים להתערבב עם השמן הישן ואז בצע עוד החלפה של השמן + פילטר גיר.

פורסם
כי בשביל החלפה מלאה לפעמים צריך מכונה מיוחדת שעושה סירקולציה של שמן גם דרך הטורק וכל הגיר ולא לכל מוסך יש את זה ובטח לא אם אתה מתכנן להחליף לבד בבית.

החלפה חלקית זה לפתוח בורג ריקון ויוצא משם בדרך כלל באיזור ה 30-40% מסך השמן+- וזה יותר זול להחליף 2-3 ליטר מאשר את כל המערכת כדי לאבחן את הבעיה, אם הבעיה שלך היא השמן אני מאמין שהחלפה חלקית תפתור את הבעיה, מה גם שבהחלפה חלקית תוכל לראות את מצב השמן ולפי זה להחליט אם באמת השמן בעייתי או לא.

אם אחרי החלפה חלקית חל שיפור בגיר, תן לשמן החדש כמה ימים להתערבב עם השמן הישן ואז בצע עוד החלפה של השמן + פילטר גיר.

ממש תודה על הייעוץ! אני אעדכן בעניין... :)

פורסם

בשביל להחליף פילטר גיר ב-AL4 צריך לפרק את הגיר.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...