Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ניסאן טידה 2008

148000 ק"מ

רפידות הברקס נאכלו עד הסוף.. החלפתי צלחות ורפידות בכל ארבעת הגלגלים (לפי המלצת המוסך, ללא שהוא העיף מבט בצלחות בכלל..)

אני לא מכיר את סוג הצלחות והרפידות, שילמתי במוסך כ1400 ש"ח עבור הנ"ל

מצו"ב תמונות של החלקים שצילמתי במוסך

20161204_091715.jpg20161204_091719.jpg

20161204_091741.jpg20161204_091745.jpg

20161204_091618.jpg

20161204_091616.jpg

20161204_091901.jpg

לאחר ההחלפה, אני חווה רעידות בבלימה בנסיעות בינערוניות

לפעמים ממש כל ההגה קופץ, ברוב המקרים רק רעידות קלות, בנסיעה רגועה בתוך העיר לא מורגש בכלל

אציין שהרעידה מתרחשת במהלך המתקדם של הבלימה, כלומר אני מתחיל לבלום ואין רעידות וכשאני לוחץ חזק יותר באופן דרסטי יחסית - ההגה קופץ ומשתגע.

מצו"ב סרטון (הרעש הוא מהחופש המסויים שיש למוט ההגה, הרעש אינו הבעיה אלא הרעידות שגורמות לו לנקוש ככה)

[video=youtube;m3a-mvcPt1s]

המוסכניק אומר שזה יכול לקרות בנסיעה בירידות ללא הילןך נמוך בגלל התחממות של הבלמים שגורמת לעיוותים וכו'

הבטיח לי שאם יקרה לי בנסיעה רגילה הוא יחליף לי צלחות (וזה מה שאני הולך לדרוש ממנו)

יצויין שעד היום לא היתה לי שום בעיה כזו עם הצלחות המקוריות (שנסעו כאמור קרוב ל150K)

מצו"ב גם תמונות הצלחות המקוריות והשחיקה שלהן (משהו כמו 1.5 מ"מ, זה משמעותי?)

20161204_094404.jpg20161204_094400.jpg

שאלותי:

האם אתם מכירים את הצלחות הללו? זו סחורה טובה או זבל סיני?

האם התירוץ של המוסכניק רציני? התחממות עלולה לגרום לדבר כזה?

האם יתכן וצלחות מסוג פשוט מתחממות מהר מאוד וגורמות לרעידות, מה שלא יקרה בצלחות איכותיות?

האם יש לכם הסבר אחר לרעידות? (הרכבה לא טובה וכו')

יש צלחות ממותג מסוים שאתם ממליצים עליו?

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי Tiida
פורסם (נערך)

לגבי החברות, היחידה שאני מכיר של Hi-Q שלדעתי זה המקורי של יונדאי לפי מה שקראתי פה בכמה שרשורים, כל השאר אני לא מכיר, אבל יש לי תחושה שמדובר בסחורה זולה.

התחממות אכן יכולה לגרום לעיוותים של הצלחות, בסחורה סינית זולה זה קורה מהר מאוד, בצלחות איכותיות זה קורה רק במצבים קיצוניים אם בכלל, כמו שאמרת, על המקורי נסעת 150K קילומטרים ולא הייתה לך את הבעיה הזאת.

כמו כן - ברגע שהצלחת התעוותה היא כבר לא תחזור להיות ישרה, זה הליך חד כיווני.

היית צריך להתייעץ לפני ההחלפה לגבי איכות חלפים, לגבי המחיר - בגלל שאני לא כל כך מכיר את החברות אני לא יודע אם המחיר הוא טוב או לא.

אם אתה מחליף צלחות\רפידות תדאג לקבל משהו איכותי, בטח במחיר הזה...

עריכה אחרונה על ידי ROEi1
פורסם

מחזק את רועי, להבא תתייעץ פה לפני ההחלפה, ותבצע הזמנה של חלפים איכותיים מאבי או אייפקס.

צלחות איכותיות למשל BREMBO, FREMAX.

חבל להרכיב סיני.

תחזור למוסך, תבקש שיבצע חריטה לצלחות, רק הקדמיות בינתיים בגלל שההגה רועד.

תבקש גם שכשהוא מוריד את הצלחת, שינקה היטב את הנאבה עם מברשת ברזל. רק כדי לוודא שהמשטח ישר ונקי.

Stay Dirty

פורסם

במחיר הזה או מעט גבוהה יכולת להביא סטים מקוריים :\

בכל אופן אין מה יותר מידי מה לעשות מעבר למה שנאמת לפניכן.

ובאמת לפני טיפול כזה תתיעץ כאן בפורום בהחלט יכולת לצאת במחיר כנראה טוב יותר עם סחורה יותר איכותית ואם היית פונה לחברי הכנופייה אז ככל הנראה עם עבודה ברמה אחרת לגמרי

פורסם

כמה באמת עולה צלחות מקוריות לניסאן טידה?

בדקתי הלילה שוב, הפעם בתחילת נסיעה, 120 קמ"ש ובלימה חזקה - אין רעידות בכלל

כנראה זה קורה רק כאשר הבלמים התחממו בנסיעה ממושכת, אבל אם נוצר עיוות בצלחות זה לא אמור להישאר מעוות ולרעוד בכל בלימה?

המוסכניק אמר לי שכשהצלחת מתקררת היא חוזרת לעצמה.. זה נכון?

פורסם

עיוותים מורגשים יותר ככל שהצלחת תהיה חמה יותר. בכל מיקרה המצב בו אצה נוסע לא אמור להיות וזו סעיה בטיחותית שעליך לסדר ולדרוש החלפה של הצלחות לאיכותיות יותר.

פורסם

אתה בטוח שאין רעידות שהם קרים? זה נשמע כאילו הרעידות פשוט קורות רק במהירויות גבוהות.

אני גם לא מבין איך אתה חושב שהם מתחממים לך? אתה נוסע בירידה עם רגל הברקס? ברקסים לא מתחממים ככל שאתה יותר נוסע יותר, אלא רק בשימוש בהם, סביר להניח שאתה מתחיל נסיעה בתוך העיר\שכונה\רחוב ואז אתה נוסע לאט [והאוטו קר] אז אין לך רעידות, כשאתה עולה לכביש מהיר אז מתחילות הרעידות.

פורסם
אתה בטוח שאין רעידות שהם קרים? זה נשמע כאילו הרעידות פשוט קורות רק במהירויות גבוהות.

אני גם לא מבין איך אתה חושב שהם מתחממים לך? אתה נוסע בירידה עם רגל הברקס? ברקסים לא מתחממים ככל שאתה יותר נוסע יותר, אלא רק בשימוש בהם, סביר להניח שאתה מתחיל נסיעה בתוך העיר\שכונה\רחוב ואז אתה נוסע לאט [והאוטו קר] אז אין לך רעידות, כשאתה עולה לכביש מהיר אז מתחילות הרעידות.

כתבתי, בדקתי בנסיעה במהירות גבוהה

בדקתי הלילה שוב, הפעם בתחילת נסיעה, 120 קמ"ש ובלימה חזקה - אין רעידות בכלל

בנסיעה ממושכת יש יותר שימוש בברקסים והם מתחממים יותר מתחילת נסיעה אחרי שהם קפאו בחניה..

אני מניח שבקיץ הם יתחממו מהר יותר

וכן, לפעמים אני בולם בכוונה כדי לחמם אותם ולבדוק את הרעידות

במקוריות העולם לא היתה שום בעיה, גם בבלימות אגרסיביות

פורסם

היכן אני יכול לברר מחיר של צלחות מקוריות לניסאן טידה 2008?

אני חושב שאחזור אליהן וזהו..

או שיש אחרות איכותיות יותר?

• תוכן חדש...