Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן זה אני שוב עם האופל, בעבר פתחתי אשכול על נזילת מים ברכב, לאחר שהרכב עבר מספר מוסכים אף אחד לא איתר את הנזילה כולל דחיפת לחץ אוויר למערכת וכד', פשוט אמרו לי תבדוק מידי פעם ואם מחמיר תחזור.

היום תוך כדי נסיעה בפקק אני קולט שיוצא לי עשן/אדים מהמכסה מנוע, כביתי את האוטו ופתחתי את המכסה מנוע וגיליתי שהמים במיכל עיבוי פשוט מבעבעים ויוצאים דרך השסתום שיש במיכל עצמו. פה הבנתי שהבעיה של הנזילה היא בעצם התחממות של הרכב שגורמת למים לרתוח ופשוט לצאת מהשסתום.

עכשיו השאלה היא מה ככל נראה הבעיה? אחד אומר אטם מנוע, השני אומר תרמוסטט תקול שלא פותח את המעבר של המים.

נתתי לאוטו לנוח כמה דק, הוספתי את המים החסרים והתחלתי בנסיעה תוך כדי שאפליקצית טורק פועלת (כדי לדעת חום מנוע, ברכב שלי אין מד חום מנוע) הטמפרטורה מגיעה ל108 המאוורר מתחיל לעבוד והטמפרטורה חוזרת לרגיל.. משמע הכל תקין ואין שום בעיה.. אז ממה פתאום נובע מצב שהמיכל עיבוי מתחיל לרתוח? בדקתי בנסיעה כמה פעמים את מפלס המים והכל תקין.

שהמים רתחו לא נדלקה שום מנורה אדומה\כתומה.

בהמשך אצטרף סרטון של המקרה כשאפנה למוסך פשוט אראה להם את הסרטון.

פורסם

אם בבדיקת לחץ למערכת הקירור לא נמצאה נזילה ולא היה נפילת לחץ תחליף את פקק מיכל העיבוי הוא פשוט לא שומר לחץ.

אני מאמין שמערכת הקירור ראתה רק נוזל איכותי בחייה כך שאני נוטה במיקרה הזה לשלול אופציה של רדיאטור סתום או טרמוסטט תקול.

פורסם
אם בבדיקת לחץ למערכת הקירור לא נמצאה נזילה ולא היה נפילת לחץ תחליף את פקק מיכל העיבוי הוא פשוט לא שומר לחץ.

אני מאמין שמערכת הקירור ראתה רק נוזל איכותי בחייה כך שאני נוטה במיקרה הזה לשלול אופציה של רדיאטור סתום או טרמוסטט תקול.

סליחה על הבורות אבל מה הקשר בין הפקק לבין זה שהאוטו התחמם? גם שהמים רתחו כל הלחץ יצא מהשסתום ומהפקק לא יצא כלום.

פורסם (נערך)

נקודת רתיחה של כל נוזל עולה כשהוא נמצא תחת לחץ זה הקשר בין החימום לבין הפקק.

במיכל עודפים אין שסתום יש פקק גומי פשוט.

בפקק של הרדיאטור יש שסתום דו כיווני שנפתח החוצה מעל לחץ מסוים - פריקת לחץ ע"מ לא ליצור חור במערכת - המערכת סגורה ואין יציאה ממנה למעט זה,ונפתח פנימה מתחת ללחץ מסוים - הנוזל העודף (עודף כשהטמפ' שלו גבוהה כי הוא מתרחב) חוזר חזרה למערכת אחרי שהיתקרר.

אז לא אמור להישפך מהמיכל הזה שום דבר,מה שיוצא חוזר חזרה.

כשפקק רדיאטור לא מתפקד הנוזל גולש החוצה כשהמנוע חם.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
סליחה על הבורות אבל מה הקשר בין הפקק לבין זה שהאוטו התחמם? גם שהמים רתחו כל הלחץ יצא מהשסתום ומהפקק לא יצא כלום.

אצלך קיים גם מיכסה לרדיאטור עצמו?

פורסם

עדכון, בגלל שיש לי אחריות על האוטו עדיין פניתי למורשה אופל, התקלה משאבת מים נוזלת וכמו שחשבתי תרמוסטט תקול.

• תוכן חדש...