Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסדר שלי לפחות ממה שאני משתדל לעשות הוא ככה:

1. בסביבה אנלוגית - שלב כיווני הגיין הגסים - קודם כל מוצא את נקודת הTHD בהנחתה 0DB גם ב40 הרץ וגם ב1K הרץ ביחידת הראש.

לאחר מכן מוצא את נקודת הTHD לערוץ של הסאב וופר ב40 הרץ ומוודא שאין זיהוי ב1K הרץ (לדעת שהסאב לא מנגן כמו חנטריש גבוה מידי). ההנחתה כאן היא 10DB במדידה היות והסאב וופר מאוד סלחן לTHD!

לאחר מכן מוצא את נקודת הTHD לערוץ של המידבאסים\וופרים גם ב40 הרץ (במידה והם מורשים לנגן בתדר הזה) וגם ב1Kהרץ כאן ההנחתה תהיה ב5DB

לאחר מכן מוצא את נקודת הTHD לשאר הרמקולים ב1K הרץ ומוודא שהערוצים שלהם לא מנגנים חס וחלילה ב40 הרץ. גם כאן ההנחתה יכולה להיות 5DB ולמי שממש פוחד מעיוותים - ב0DB.

אני משתמש בגלאי DD1 של סטיב מיד עם דיסק הבדיקה שלו.

אצלי - ברכב הנוכחי המערכת היא דיגיטלית - FULLDA - אני לא משתמש במד הזה בכלל! - THD ורצפת רעש לא נמצאים ברשימת המכולת שלי וגם לא כווני גיין.

2. לבחור נקודות חיתוך וסלופים בתחום שהוא ב-ט-ו-ח לרכיבים קודם כל ואז לעשות בדיקות שפיות - לראות שכל אלמנט בפני עצמו עובד ושכל אלמנט מחובר לצד הנכון - שימין זה ימין, שמאל זה שמאל וכך הלאה. הכל מתבצע כאן על הספקים נמוכים.

3. כיוון גיין סופי ועדין במובן של מציאת רצפת הרעש - אחרי שמצאתי את נקודות הTHD - עכשיו במידה ויש היסס כאשר המערכת עובדת במצב שמוזיקה לא מתנגנת - מנמיך את הגיין בכל הערוצים עד לקבלת שקט מוחלט!

במצב הזה אני כבר עם:

גיינים מכוונים.

מערכת שקטה לחלוטין.

רכיבים במצב הפעלה ראשוני בטוח.

4. השוואת עוצמות כללית בעזרת רעש וורוד ומד SPL (אפשר גם עם מד SPL אפליקציה על הסמארטפון לא חייבים כאן מיקרופון איכותי ותכנת מדידה)

דואג שהמידבאסים ינגנו בעוצמה שווה יחסית לסאב וופר.

דואג שהמידבאסים ינגנו בעוצמה שווה יחסית לטוויטרים.

דואג שכל צד שמאל יהיה חלש בכ2 עד 3 דציבל מצד ימין.

5. ביצוע TC - תיקוני זמנים - גס - רק בכדי ליצור פוקוס בין כל זוג אלמנטים ובכדי לוודא שכל הרמקולים מגיעים באותו הזמן אל הראש.

6. משחקי פאזות וסלופים וכווני נקודות חיתוך סופיות - כאן אני מחפש את הפאזות הנכונות ביותר והסלופים הטובים ביותר לכל אלמנט ולאט לאט מתחיל לפתוח הספקים, בודק את המערכת על טרקים מאתגרים בכדי לחשוף עיוותים ונקודות חולשה.

בשלב הזה האזניים משחקות את התפקיד העיקרי, לא ציוד המדידה.

7. כיוון TC סופי.

8. כניסה לעקומת בית - כאן אני כבר מאזן הנחתות והספקים בין הרמקולים בצורה סופית ומתחיל לעבוד באיקולציה אחודה.

בשלב הזה ציוד המדידה הוא מנחה את הקו הגס - אי אפשר "לשמוע" עקומת בית - צריך לראות אותה - ציוד מדידה משקף את זה.

ואז מתחיל שלב ארוך וסזיפי של עבודת אזניים ארוכה מאוד - ימים, שבועות, חודשים - של כוונונים ושינויים מינוריים עד שמקבלים משהו שאנחנו אומרים עליו "זה זה" - זה גם יכול להיות מספר פריסטים לפי מספר סגנונות מוזיקה אבל על כל אחד מהם התהליך זהה, ארוך, מייגע.

זה השלב הכי קריטי לבצע תיקונים על בסיס שמיעה בלבד.

9. השוואת היענות כוח - הפרדת האיקולייזר בין כל זוג ערוצים.

אין ספור מדידות לכל רמקול ורמקול והשוואות בינם וחוזר חלילה - כאן ציוד המדידה מדבר והאזניים בוחנות את מבחן התוצאה.

10. חיוך ובירה! הגעה למפגש ואז לשמוע מערכות אחרות שגורמות לי להתעצבן ולעשות את הכל מחדש :-P

נראה לי שכתבתי בזה הרגע את "עשרת הדיברות למכוון המתחיל" :?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי מההודעה הראשונה בפוסט, האם ישראל גוניור ביצע את כל ההתקנה (כולל הסט elate) או את הבידוד בדלתות הקדמיות בלבד?? פשוט מהיכרותי עם ישראל הוא לא מתקין בצורה מרושלת...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

פורסם

לא ההתקנה היא הבעיה, התשתית והציוד הם הבעיה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

באמת השחירו קצת את סדרת האליט וחבל.

אני רוצה לשדרג מהיבריד 602 לאליט דגם אחד לפני האחרון שנקרא - 602.

יוגבר על ידי רוקפורד T800-4abשמספק 183RMS לערוץ ב4 ohm.

חשמל 0 ג'ייג, כבל RCA קנו ודלתות מבודדות ללא תיבות.

הסט הזה יעבוד כנדרש ממנו או שאני צפוי לאכזבה?

מתעלק על השרשור במקום לפתוח אחד חדש.

אני מרוצה מהסט הקיים אבל מחפש קצת יותר על תוצרת 2way

עריכה אחרונה על ידי soogood
פורסם

מה לעשות מורל הם רמקולים שנויים במחלוקת, גם מבחינת אמינות וגם מבחינת הסאונד . (היה לי את הסט הזה של האילייט מותקן וגם את הקלארוס )

180 רמס לערוץ יספיקו בהחלט לאילייט. (מהניסיון שלי גם פחות)

זה גם תלוי איזה אלטרנטור יש לך ומצבר .

מה שטוב באילייט זה הטוויטר שלו, הוא מצוין .

לגבי הוופר - אז נכון הוא דיי חזק ויודע לרדת נמוך שזה מגניב לרמקול כזה קטן . אבל לטעמי יש לו בעיה רצינית בצלילים של התדרים הבינוניים. הם מתנגנים בצורה שפחות אהבתי (הם מוציאים סאונד עמום/עם הד כזה). אני מאמין שסט כזה ב 3WAY + אקטיבי יהיה אדיר .

פורסם

היה לך את הדור הראשון או השני?

יש לי כרגע אלטנטור ומצבר מקורי, הכל עובד כשורה לא מצאתי מקום או סיבה לשדרג/להחליף.

איך ההוופר בגבוהים?

3 חלקים אני שמעתי וזה עולם אחר, הבעיה זה המחיר וההשקעה שתבוא מסביב, אולי בעתיד הרחוק.

פורסם
מה לעשות מורל הם רמקולים שנויים במחלוקת, גם מבחינת אמינות וגם מבחינת הסאונד . (היה לי את הסט הזה של האילייט מותקן וגם את הקלארוס )

180 רמס לערוץ יספיקו בהחלט לאילייט. (מהניסיון שלי גם פחות)

זה גם תלוי איזה אלטרנטור יש לך ומצבר .

מה שטוב באילייט זה הטוויטר שלו, הוא מצוין .

לגבי הוופר - אז נכון הוא דיי חזק ויודע לרדת נמוך שזה מגניב לרמקול כזה קטן . אבל לטעמי יש לו בעיה רצינית בצלילים של התדרים הבינוניים. הם מתנגנים בצורה שפחות אהבתי (הם מוציאים סאונד עמום/עם הד כזה). אני מאמין שסט כזה ב 3WAY + אקטיבי יהיה אדיר .

לצערי אין לאלטרנטור ומצבר שום קשר לאיך שהסט הזה עובד.

בהנחה ומותקן מגבר 2 ערוצים בודד שמפיק 200 וואט לערוץ, כל מערכת חשמל מקורית תתמודד איתה ללא בעיה.

תימנע מאמירות לא מבוססות, זה מטעה משתמשים בעלי פחות ידע בתחום.

פורסם

אחרי כל הדיבורים פה .

יש פה מישהו שיש לו מורל אילייט 2 חלקים מחובר לרכב

ויכול שאני אקפוץ אליו בשביל להתרשם איך שומעים

?

באיזור השרון.תל אביב

• תוכן חדש...