Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע לא ממש מגובש על עצמי אם יד 1/2. כמה להשקיע וכו'. אז אשמח לקצת כיוון

התחלתי עבודה חדשה אבל אין רכב מהעבודה .

אנחנו זוג + 1 בן שנה וחצי במושב בטיחות. אין תכנון מיידי להתרחבות אבל זה יגיע בהמשך.

מבחינת נסועה היום אני ואשתי על רכב בודד עושים פחות מ10K בשנה. אז אם יהיו שני רכבים זה יצטמצם אפילו קצת יותר.

כיום יש ברשותנו יונדאי אקסנט שנת 2000 ידנית 310K על השעון וסימני גסיסה (כרגע מתייעץ אם ליישר קו או להיפרד).

מצד אחד יש היום רכבים חדשים עם תנאי מימון נוחים אחריות יבואן וכל השאר. מצד שני איך שהן עולות על הכביש הערך נחתך ובתור השקעה לא הדבר האידאלי.

מצד שני יד שנייה יש סיכון להוצאות נוספות לא צפויות, האמינות יורדת ותמיד אפשר ליפול על רכב שהתעללו בו.

אין לנו באמת כסף כרגע לרכב חדש ובכל מקרה נצטרך הלוואה עד שנתייצב קצת.

מה חשוב לי:

בטיחות, אמינות, החזקה זולה וחלקים זמינים, שיהיה מספיק מרווח ל2 מושבי בטיחות ועגלה עם עוד ציוד (למרות שרוב הנסיעות יהיו של נהג בודד). רצוי מתלים רכים יחסית (בעיות גב של אשתי) יחד עם התנהגות בטוחה.

מה לא חשוב:

מראה, סחירות (מתכוון לקנות רכב שישמש אותי לפחות ל5 שנים הבאות (אם הרכב עוד טוב הוא יעבור במשפחה).

ביצועים ספורטיביים, מערכת סאונד משובחת.

הנסיעות עצמן עירוניות ברובן עם נסיעות בעליות וירידות הרריות מפותלות (ענתות מישור אדומים למי שמכיר).

אנחנו נוטים לרכב עם עם גיר ידני אבל לא פוסלים אוטומט.

ביד 1 עלו חשבתי על דצ'יה סנדרו (לא סטפווי) או סיטרואן קקטוס (בהנחה שגם המנוע הקטן יספק אותנו).

ביד 2 חשבתי על יונדאי אקסנט נוספת משנתון יותר חדש, רנו סניק משנתון נמוך (לפחות הק"מ עליהן נמוך יחסית והם לא מושכים ילדים חולי הגה), או את אחת המשפחתיות היפניות 1600 עד 20K ש"ח.

פורסם

בתקציב שלך יש מבחר לא רע של אקסנטים 2008 או מיצובישי לנסר מאותו השנתון בערך.

בחצי מהתקציב תוכל למצוא מגאן ידנית ולהשאיר בצד כספים לתיקון. היתרון של מגאן - בטיחות וכיסא הרבה יותר נוח ( אמרת בעיות גב ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מעתיק תגובה שלי לפוסט אחר:

אל תשכח שאתה מקבל תמורה טובה למחיר ברכב משומש. תחשוב על זה ככה, 65K (אמצע המחיר בין קקטוס לסנדרו בערך) קונים לך רכב משומש (במצב טוב- את זה עלייך לוודא) שרוב ירידת הערך (45%~) מאחוריו, שעלה חדש סביבות 110+ אש"ח. לדעתי משהו כמו איביזה 1.4 או 208 ידני (או קליאו 0.9 למרות שהיא יותר יקרה, או יונדאי I20 גם כן ידנית) אחלה אופציות בסביבות 45K, ויתנו תמורה מעולה למחיר- אמינות, די חסכוניות ומאובזרות.

פורסם

לדעתי, אם אתה בכיוון של רכב "רך" וכל שאר התכונות שתיארתה, תחשוב בכיוון של סוברו, מיצובישי, יונדאי, קיה ופורד. באזור הזה מבין הנתונים של הדגמים תבחר לך את מה שחסכוני יותר לדלק ולתחזוקה.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

פוקוס מהדור הקודם נשמעת מאוד מתאימה לדרישות.

משפחתית בטוחה (5 כוכבים, 6 כ"א ובקרת שיוט), מרווחת ונוחה. היא נסחרת במחירים נמוכים יחסית ולא יקרה לאחזקה בזכות היותה מאוד נפוצה.

סביב 35K אפשר למצוא אחת עם עבר ליסינג מ-2011 ובמצב טוב. יש גם גירסת סטיישן עם תא מטען גדול ושימושי משל הסדאן/האצ'בק.

ב-2010-11 נמכרו גם פוקוס סטיישן עם מנוע 2 ליטר. יש מעט מכוניות כאלה אבל הדגם הזה עדיף בזכות ביצועים טובים בהרבה משל ה-1.6 הנפוץ ויהיה נעים יותר לנסיעות בתוואי הררי.

על אותו רעיון אפשר לחפש גם יונדאי I30CW או קיה סיד סטיישן. פחות נוחות מהפוקוס אבל זריזות וחסכוניות ממנה.

פורסם

אני לא הייתי חושב פעמיים - כל רכב ידני מתחילת שנות האלפיים שתקנה והוא שמור מאוד, ישרת אתכם יופי. ממש חבל על הכסף. אתם לא נוסעים הרבה, יש ים של מכוניות מצויינות ואנשים מתקשים למכור.

אני, כרגיל בעד רנו, עוד יותר אם היא ידנית - קליאו, מגאן, סניק...

אבל מה שבאמת חשוב - לקנות את הרכב אך ורק מהבעלים הרשום שלו (לבדוק!), רכב שהמוכר יכול לתת בידיכם את ההיסטוריה המלאה, שנראה טוב מאוד בפנים ובחוץ (כן, זה חשוב מאוד, אפילו אם לך לא), רכב שאתם יודעים איזה טיפולים עבר ומה מצפה לכם...

אם תקנו נכון, אין סיבה שיהיו לכם הוצאות לא מתוכננות.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב אחרי עוד קריאה והתלבטויות, שיטוט ביד 2 וביקור במגרש אחד התכווננו לכיוון של פונטו איבו 1.4 ידנית.

בהנחה שישאר לי עודף מ30K לרכב משתנון 2010. סה"כ מבחינת הגודל/ עוצמה/ מחיר/ שימושיות נראה לנו בהחלט הכיוון הנכון.

היום ראינו אחת ביצעתי את הצק' ליסט שהומלץ באתר כמיטב יכולתי+ לקחתי למכון בדיקה התוצאות בסדר סגרנו על מחיר ואנחנו מתכננים לבצע העברת בעלות בעוד מספר ימים.

הרכב עם 100K על השעון (נבדק מול רשיונות של שנים קודמות ותואם את הטסטים הקודמים) והנחת העבודה שלי הייתה שעדיף רכב שנסע כרכ ראשי בכבישים בין עירוניים על ידי נהג יחיד שטיפל ברכב לעומת רכב שני יד 2+ עם 60-80K שטופל פעם או פעמיים רק לפי 30K לטיפול.

אני רוצה לעבור אתכם על מה שראיתי כדי להיות שקט שאני קונה נכון.

את הרכב ראינו אני ואשתי בביתו של המוכר יד 1 (00 ברישיון) כשהוא הכניס אותנו לחניון הבניין במקום הרכב שלו.

הבן אדם מבוגר ומשדר אמינות גבוהה. הרכב שנת 2010 דגם ספיריט במצב קוסמטי בסדר סך הכל יש דפיקה בכנף מעל הגלגל, יש סריטה מכוערת על הכנף מהצד השני, עוד שריטה בולטת מקדימה ועוד קצת נגיעות בקטנה לא שמנו לב שהמראה הימנית מודבקת בנקודה מסוימת עם סלוטייפ אבל עובדת באופן תקין (תזוזה לכל הכיוונים).

לרכב הוחלפו דלתות במסגרת אחריות/ ביטוח, לאחר תאונה קוסמטית נסגרות טוב ואין רעשים בולטים בנסיעה כל הגומיות בדלתות ובגג נראות תקינות ואין סימנים לחלודה.

מתחת למכסה המנוע המים במיכל העיבוי ורודים (על פי הצהרת המוכר הוא הוסיף מים מזוקקים לנוזל המקורי :roll:). (כבר משהו ליישור קו).

הטיפולים נעשו באופן עצמי (מוסך מדרכה) כולל טיימינג שהמוכר מוסר שהחליף לפני חצי שנה (לא כולל את המשאבה).

תיקונים/ טיפולים שהבעלים לא הכיר או ידע הוא ביצע במורשה (מוסר שלפני שנה הייתה בעיה לא ידועה שהתבררה כבעיה באינג'קטורים שהסתדרה לאחר שהתחלפו מעבר לכך הבעלים מוסר שביצע החלפות פילטרים ושמנים כל 20K בערך הבעייה היא שאני צריך להסתמך נטו על המילה שלו ואף שהוא נתן לי מידע מלא ככל האפשר על הרכב קשה להסמך נטו על המילה של הבחור נחמד וחביב ככל שיהיה ועל גישתו לטיפולים שככל הנראה היא סבירה אבל לא לפי הספר, נעשה שימוש בחלפים לא מקוריים ושימוש בחומרים שלא על פי הוראות היצרן.

השמן היה נקי למדי (לא יודע אם מדי) צמיגות נראתה לדעתי הלא ממש מקצועית תקינה.

קבלות לא ממש היו מסודרות וכך גם לא ספר הטיפולים אבל מצבר הוחלף לפני שנה, צמיגים קדמיים (סינים מעפנים גם בערך לפני שנה) והצמיגים האחרויים (סיניים גם כן :x) כבר דורשים החלפה.

בנהיגה הרכב מלבד עוצמת המנוע הלא מדהימה נוסע בסדר גמור בולם טוב מאיץ סבבה הגה ללא רעידות (למרות שלא מצאתי כביש לחצות את ה80). והחלפת הילוכים בסדר גמור סה"כ בהחלט סביר משם המשכנו למכון הבדיקה.

IMG_20160814_145502.jpgIMG_20160814_145517.jpgIMG_20160814_145531.jpg

האם צריך לקחת בכל מקרה את הרכב לבדיקה נוספת במוסך מתמחה בפיאט או שניתן להסתמך על המידע שהתקבל עד כה.

מה צריכה להיות שגרת הטיפולים בהנחה שיש מידע חסר וחלקי בלבד על התחזוקה של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי urich
פורסם

אני אישית לא הייתי אפילו הולך לראות רכב שטופל "על יד הבית" בלי חשבוניות.

רק ברכב שטופל כל ימיו במוסכי רשת היבואן יש סבירות גבוהה (לא מוחלטת...), שבוצעו כל הנחיות היצרן, כולל אולי ריקולים חצי סמויים...

אבל אתם כבר בתוך העסקה, אם אני מבין נכון - הרכב הזה נראה בסדר בסך הכל. יהיה אולי שווה להכנס למוסך פיאט ולבדוק צורך באיזה יישור קו.

בהצלחה!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בכללי לדרישות שלי מה אתם חושבים על הרכב?

אני יכול לחפש עוד אקזמפלרים עם היסטוריה יותר מסודרת. אני פשוט לא רוצה לבזבז את הזמן על סוחרים כמו זה

סוחר.jpg

בtruecaller (למי שרוכש יד2 תוכנה חובה) מופיע "ליאור" כ"חסוי חסוי" (לא צינזרתי ככה רשום).

הוא לא עונה ואחר כך חוזר "אתה מדבר על הפונטו" למה כמה רכבים יש לך למכירה? "לא אני פשוט מוכר שני רכבים ידניים אני רוצה להעיף אחד לא משנה לי איזה קודם".

"איפה אתה רוצה לראות את הרכב אפשר בתלפיות אפשר במלחה" – מה עם אצלך בבית "אני גר בגילה" אולי תשלח לי היסטוריית טיפולים "בטח יש תבוא תראה בעצמך"....וכו' וכו' וכו'.

פורסם

על פניו נראה בסדר גמור

הבדיקה נראית לי הזויה טיפה, נראית "טוב מדי"

לגבי כך שהרכב טופל במוסך מדרכה, זה בסדר גמור.

גם אני מטפל במוסך מדרכה בכל הרכבים שלי, תמיד שם חלפים מקוריים ועדיין חוסך מעל חצי מאשר מוסך מורשה.

פורסם (נערך)

אז במחיר 28k אפשר להתקדם?

בהנחה שהמוכר מספק כמה שיותר קבלות המוכיחות שגרת טיפולים מסודרת ואת החלפת הטיימינג (הוא שם את הרצועה הקודמת בבגאז') אבל בתכלס זה לא נותן לי הרבה.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי urich
תוספת
  • תוכן חדש...