Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם זה רכב ישן ודיי בלוי חיצונית במילא כך שאני כבר לא מתרגש מכל שריטה.. אבל הפגוש נמצא במצב לא נעים.

לפני כשלושה שבועות ראיתי שמישהו נכנס בי בזמן שהרכב חנה (לא ראיתי את האקט. "מצאתי" ככה את הרכב).

מאוד מתסכל ומרתיח אבל חוץ מלהשלים עם זה אין ממש מה לעשות.

החלק התחתון של הפגוש לא קשור לאותה תאונה. אבל אשמח לדעת אם יש דרך לסדר גם אותו.. לא ממש יודע ממה זה נגרם (ככה הרכב הגיע לידיים שלי) אבל הפגוש בחלק הזה כאילו נתפס במשהו בחנייה קדמית ואז כשנתנו רוורס זה משך את החלק התחתון ופצע גם את החור הזה.

אילו פתרונות הייתם יכולים להציע כדי לנסות כמה שיותר לייפות את המצב הנוכחי?

20160325_111641.jpg

פורסם

הטמבון שבור, ובמקרה של חס וחלילה תאונה לא יחזיק מעמד.

לדעתי רק החלפה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם
הטמבון שבור, ובמקרה של חס וחלילה תאונה לא יחזיק מעמד.

לדעתי רק החלפה.

לא הבנתי.. אם תיהיה תאונה בסדר גודל כזה אז שום טמבון לא יחזיק מעמד.. מה הפואנטה להחליף טמבון בשביל שיחזיק בתאונה?

הוא לא באמת שבור.. רק הציפוי התפרק ממנו (אם אתה מדבר על הפינה הזאת למעלה מעל לכיסויי אורות ערפל).

פורסם

אתה יכול להגיע לתוצאה נחמדה יחסית לעבודה ביתית.

שטיפה טובה של הפגוש+ פלסטלינה.

לשפשף את כול הפגיעות, להוריד את כול הקליופים.

ליישם בונדו (חומר פחחים) על האזור המקולף ואיפה שנדרש.

לשפשף וליישר הכול שיראה יפה וחלק.

לשטוף שוב פעם מכול האבק ולייבש.

לגשת לטופ קולור, ולקנות:

צבע לפי קוד צבע רכב.

פריימר שקוף לפלסטיק.

לכה מבריקה.

קודם תרסס פריימר בשכבות קלות על האזורים "הפגועים"+ המתנה שיתייבש.

השלב הבא- ריסוס צבע ב-3 שכבות.

שכבה ראשונה קלה + ייבוש.

שתי שכבות אחרות בריסוס טיפה יותר כבד+ יבוש בין שכבה לשכבה.

אותו דבר ריסוס לכה מבריקה.

תן לעסק להתייבש כמה ימים.

אחרי זה, תעבור על כול האזור עם נייר עדין 2500.

ופוליש לטשטוש הבדלי צבע והחזרת הברק.

נ.ב:

1. אין לי שמץ של מושג בפחחות וצביעה.

אני סתם חובבן שאם היה לי כזה דבר, הייתי ישר קונה מה שצריך ומתחיל לעבוד.

אומנם זה לא ייצא מושלם כמו במוסך, אבל עדיין זה יהיה יפה אסטתית במבט חיצוני.

*לדעתי, כול תיקון עדיף על פני קילופים ושפשופים בצבע (בתנאי שאתה סגור על שלבי העבודה, חומרים וכו')

2. תבקש ממישהו שיראה לך איך מרססים נכון צבע, ותתאמן קצת (לא על הרכב שלך) עד שתקלוט את הטכניקה.

לא להגיע למצב שבזמן הריסוס יתחילו להופיע בועות\ נזילות, זה אומר שאתה מרסס לא נכון.

במקרה כזה, הלכה כול העבודה הקשה כי צריך לתקן את זה בשביל שיהיה צביעה אחידה ויפה.

3. תראה סירטונים, תקרא מאמרים ומדריכים בנושא צביעה נקודתית.

4. לעבוד תמיד בצל כשהפח קר למגע.

5. לכסות את כול מה שלא צריך להיצבע (פנסים, פנס איתות, פלסטיקה, כיסוי צמיג וכו')

כמובן שלא לכסות את הפגוש עצמו.

מקווה שלא שכחתי משהו.

פורסם

זה רק אני או שעוד מישהו רואה שבר בטמבון, שצביעה בץובונדו לא יתקנו ?

אופציות פשוטות או שמחליפים שלם מפירוק (רעיון טוב), או שאתה מלחים את הפלסטיק השבור וזה אפשרי. סוג הפלסטיק זה TPO /PP אפשר לסדר עם מלחם אלקטרוניקה (עדיף רציני יותר ולא חייב אוויר חם).

אישית תיקנתי בלי בעיות הכול טוב החזיק עד שנמכר באוטו ועדיין בסדר.

אחרי הלחמה אתה יכול לעשות בונדו וצבע לטעמך איך שתרצה. אתה יכול לסוע עם צבע יסוד גם האוטו במילא אפור כסף.

מה שכן בעת יישום בונדו כמה שפחות זה יותר עמיד, אחרי הכול זה פלסטיק אפשר להוריד קצת ולגרד על מנת לסדר את הצורה בפחות מילוי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

תיגש לפחח ותשאל אם זה בר תיקון בכלל וקח הצעת מחיר. לא מבין מה הקטע לזרוק ים כסף על ציוד מיותר ותיקון שיראה חובבני במקרה הטוב.

E46 330CI

פורסם

1. פות"ש ציין שלא מדובר בשבר.

אני מסתמך על מה שפות"ש כותב כי הוא זה שיודע האם זה שבר או סך הכול ציפוי עם הצבע.

2. יש פתרון זול ופתרון יקר.

שכול אחד בסיטואציה דומה יעשה חושבים עם עצמו, ויחליט מה הכי מתאים.

שום פתרון לא פסול.

גם בעבודה ביתית אפשר להגיע לתוצאה יפה, בעלות נמוכה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
אתה יכול להגיע לתוצאה נחמדה יחסית לעבודה ביתית.

שטיפה טובה של הפגוש+ פלסטלינה.

לשפשף את כול הפגיעות, להוריד את כול הקליופים.

ליישם בונדו (חומר פחחים) על האזור המקולף ואיפה שנדרש.

לשפשף וליישר הכול שיראה יפה וחלק.

לשטוף שוב פעם מכול האבק ולייבש.

לגשת לטופ קולור, ולקנות:

צבע לפי קוד צבע רכב.

פריימר שקוף לפלסטיק.

לכה מבריקה.

קודם תרסס פריימר בשכבות קלות על האזורים "הפגועים"+ המתנה שיתייבש.

השלב הבא- ריסוס צבע ב-3 שכבות.

שכבה ראשונה קלה + ייבוש.

שתי שכבות אחרות בריסוס טיפה יותר כבד+ יבוש בין שכבה לשכבה.

אותו דבר ריסוס לכה מבריקה.

תן לעסק להתייבש כמה ימים.

אחרי זה, תעבור על כול האזור עם נייר עדין 2500.

ופוליש לטשטוש הבדלי צבע והחזרת הברק.

נ.ב:

1. אין לי שמץ של מושג בפחחות וצביעה.

אני סתם חובבן שאם היה לי כזה דבר, הייתי ישר קונה מה שצריך ומתחיל לעבוד.

אומנם זה לא ייצא מושלם כמו במוסך, אבל עדיין זה יהיה יפה אסטתית במבט חיצוני.

*לדעתי, כול תיקון עדיף על פני קילופים ושפשופים בצבע (בתנאי שאתה סגור על שלבי העבודה, חומרים וכו')

2. תבקש ממישהו שיראה לך איך מרססים נכון צבע, ותתאמן קצת (לא על הרכב שלך) עד שתקלוט את הטכניקה.

לא להגיע למצב שבזמן הריסוס יתחילו להופיע בועות\ נזילות, זה אומר שאתה מרסס לא נכון.

במקרה כזה, הלכה כול העבודה הקשה כי צריך לתקן את זה בשביל שיהיה צביעה אחידה ויפה.

3. תראה סירטונים, תקרא מאמרים ומדריכים בנושא צביעה נקודתית.

4. לעבוד תמיד בצל כשהפח קר למגע.

5. לכסות את כול מה שלא צריך להיצבע (פנסים, פנס איתות, פלסטיקה, כיסוי צמיג וכו')

כמובן שלא לכסות את הפגוש עצמו.

מקווה שלא שכחתי משהו.

קודם כל תודה על ההשקעה של הכתיבה.

אבל זה נראה לי יותר מידי השקעה. סך הכל הרכב כולו לא במצב כזה טוב כדי להשקיע כל כך בטמבון.

בסוף הטמבון יראה יותר טוב מכל הרכב :lol:

אני רק רוצה לתקן את זה כדי שזה יראה יותר אסטטי. לא מחפש שזה יראה חדש מהחנות.

חייב פריימר?

איפה עוד אני יכול לקנות צבע לפי קוד רכב? (רצוי רשת בפריסה ארצית או לפחות שיהיה באיזור עפולה..)

הצבע הוא OG1 שזה בעצם אפור מטאלי של סובארו. לא משהו נדיר בכלל.

תודה

זה רק אני או שעוד מישהו רואה שבר בטמבון, שצביעה בץובונדו לא יתקנו ?

אופציות פשוטות או שמחליפים שלם מפירוק (רעיון טוב), או שאתה מלחים את הפלסטיק השבור וזה אפשרי. סוג הפלסטיק זה TPO /PP אפשר לסדר עם מלחם אלקטרוניקה (עדיף רציני יותר ולא חייב אוויר חם).

אישית תיקנתי בלי בעיות הכול טוב החזיק עד שנמכר באוטו ועדיין בסדר.

אחרי הלחמה אתה יכול לעשות בונדו וצבע לטעמך איך שתרצה. אתה יכול לסוע עם צבע יסוד גם האוטו במילא אפור כסף.

מה שכן בעת יישום בונדו כמה שפחות זה יותר עמיד, אחרי הכול זה פלסטיק אפשר להוריד קצת ולגרד על מנת לסדר את הצורה בפחות מילוי.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

לא יודע איזה שבר אתה רואה אבל אני לא חושב שיש פה צורך בהלחמות. סה"כ המטרה היא שהחתיכה הזאת תחזיק. שמתי קצת אפוקסי דו שלבי וזה נראה לי עמיד.

תיגש לפחח ותשאל אם זה בר תיקון בכלל וקח הצעת מחיר. לא מבין מה הקטע לזרוק ים כסף על ציוד מיותר ותיקון שיראה חובבני במקרה הטוב.

העניין הוא שאני לא רוצה להשקיע יותר מידי כסף. זה לא רכב ששווה לי להשקיע על החיצוניות שלו.

אני רוצה שזה יראה סביר ואסטטי כמה שאפשר.

מה נראה לך יותר זול? טיפול אצל פחח או קנייה של צבע וחומרים נלווים ולעשות בבית? (אני שואל ברצינות.. לא שאלה רטורית)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קנה 4 תרסיסי צבע שחור מט ונייר חול 1000, שטוף את הפגושים ותתחיל לשייף אותם עד שיראו אחידים. אחרי זה תכסה בעיתונים את כל מה שמסביב וצבע את שניהם בשחור, שני שכבות לפחות לכל אחד. פגושים שחורים זה הכי טוב. לא רואים מכות ושריטות ואם יש שריטה חדשה אפשר לתקן בקלות עם הספריי שנשאר.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
קנה 4 תרסיסי צבע שחור מט ונייר חול 1000, שטוף את הפגושים ותתחיל לשייף אותם עד שיראו אחידים. אחרי זה תכסה בעיתונים את כל מה שמסביב וצבע את שניהם בשחור, שני שכבות לפחות לכל אחד. פגושים שחורים זה הכי טוב. לא רואים מכות ושריטות ואם יש שריטה חדשה אפשר לתקן בקלות עם הספריי שנשאר.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אולי לא רואים שריטות אבל זה מכוער.. ברכב כמו שיש לך בתמונת משתמש זה דווקא יפה ומתאים. לא באימפרזה.

ממש במקרה יש לי מישהו בעבודה עם אותה אימפרזה כמו שלי בדיוק רק שהפגושים שלו צבועים בשחור. אנשים בעבודה חשבו שמדובר על רכב משנתון ישר יותר.

• תוכן חדש...