Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשמבקשים ממך להפסיק ואתה שם זין. בעצם מעמתים אותך עם המעשים שלך, ואתה עדיין מתעלם. שונה מהמצב בו אתה עושה שטות בלי לחשוב על ההשלכות שלה כי אתה ילד טמבל... כאן ההשלכות ממש מול הפרצוף וזה לא מעניין

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 428
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ההשלכות פה לא מול הפרצוף, הדפקט הזה הבין כמה דפקט הוא רק אחרי שחצי מדינה קיללה את השושלת המפוארת שלו באינטרנט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני עם ניר.

עשיתי בנעורי מעשים שאני מתבייש לפרט פה (חמורים בהרבה ממה שהנער הזה עשה). למרות שקיבלתי חינוך מצוין מהורי.

בגיל הנעורים רוצים להרשים את החבר'ה ואף אחד לא מתרשם מציונים גבוהים ונימוסים יפים.

השאלה היא מה קורה כשגדלים ומתבגרים.

רפי רשף ידע טוב מאוד מה הוא עושה, כשהאריך את הראיון השולי הזה, ללא סיבה. ופתאום עכשיו הוא מגנה את אלו שמשתלחים בנער.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

סלואורייד, לא ההשלכות על עצמו, ההשלכות של מעשיו על האחר. שהכתב מבקש מהם בצורה מאוד מנומסת להפסיק כי זה מפריע הם לא ממצמצים.

זה שאחרי שמעשיו הדביקו אותו אז פתאום "לא חונכתי כך" וכו', זה סטנדרטי. מה גם שהרבה כאן חושבים שבכלל כל ההתנהגות וההתנהלות הזו נורמטיבית כך שאם היו מתנהגים כמו שהם רוצים אפילו זה לא היה קורה..

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה פתאום ערסים? לא אצלנו, אצלנו אילו ילדים נורמטיבים רק תסתכלו מה עם ישראל השאיר על שפת הכינרת כדי להבין שזאת רמת החינוך שהם קיבלו, אז אני לא ממש מבין למה אתם מופתעים?

8)
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
סלואורייד, לא ההשלכות על עצמו, ההשלכות של מעשיו על האחר. שהכתב מבקש מהם בצורה מאוד מנומסת להפסיק כי זה מפריע הם לא ממצמצים.

זה שאחרי שמעשיו הדביקו אותו אז פתאום "לא חונכתי כך" וכו', זה סטנדרטי. מה גם שהרבה כאן חושבים שבכלל כל ההתנהגות וההתנהלות הזו נורמטיבית כך שאם היו מתנהגים כמו שהם רוצים אפילו זה לא היה קורה..

אבל זה בדיוק אותו הדבר כמו לצאת למורה באמצע השיעור מהחלון, הרי זה מפריע למורה להעביר את השיעור.

או לגרור למנהל את הרכב, הרי אתה יודע שזה ממש לא לרוחו.

תמיד יש השלכות על מישהו אחר.

זו בריונות שנובעת מטיפשות של נוער ועוברת עם הגיל. לא מדובר באדם בוגר, לא מבחינה התפתחותית וגם לא מבחינת החוק.

אולי כשמתבגרים מאבדים לגמרי את היכולת לראות דברים דרך היגיון דפוק של נער, ולכן רוב התגובות של האנשים פה חריפות בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

זה ממש לא עובר עם הגיל. אסביר מדוע, בקצרה: תהליך החיברות שעובר כל אדם מילדות, הוא תהליך מכאיב ביותר במערב, מפני שזו התרבות שדורשת ריסון ועידון בסטנדרט הגבוה ביותר שידעה האנושות מעולם!

פרויד כינה זאת, ובצדק, משקולת התרבות. כנוי קולע ומוצלח. הבעיה מתחילה ונגמרת בכך שכל אחד לוקח על עצמו משקל שונה מתוך אותה משקולת.. הילדים - שהחברה מניחה על כתפיהם את המשקולת הזו - מנסים להדוף אותה מעליהם, באופן טבעי.

אותו נער שאתם רואים לפניכם - הגם שעשוי בהחלט להיות ״בוגר״ בעתיד - יקח על עצמו מעט מאד מאותה משקולת. הוא יקבל על עצמו גרמים מעטים ולא קילוגרמים ממנה.

במילים אחרות, הבבון שבתוכו ישכון קרוב מאד אל מתחת לפני השטח לכשיעשה לבגיר. הוא יפתח שכבה דקה ושברירית של עידון ובסטנדרט נמוך למדי. זה גם אומר שהפוטנציאל שלו להפוך לחסר כל רסן גבוה בהרבה מאדם שפיתח שכבה עבה יותר של עידון, כי קליפה דקה הרבה יותר קל לבקוע..

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

הילדים שהשחיתו את המצודה עם הצבעים זה אותו דבר. ההורים כמובן אומרים שהילדים לא הבינו את ההשלכות של מה שהם עושים. הילדים האלה הבינו טוב מאוד את ההשלכות. אבל היה על הז** שלהם ההשלכות. הכל בשביל איזה תמונה מגניבה להעלות לאינסטגרם או לאיפה שהם מעלים. מעניין אם עוד חודשיים כשיתגייסו יבינו את ההשלכות של מה קורה כשמחזיקים נשק ביד

פורסם

"בגלל שעמום": שני ילדים השחיתו בי"ס בבת-ים

בן 12 ובן 13 נכנסו בסוף השבוע למוסד החינוכי, ריססו כתובות גרפיטי על הקירות, הרסו רכוש והציתו קומה. "הוריהם המומים"

גם הם עשו קצת צחוקים.

וגם אלה עשו סתם מעשה שטות, משובת נעורים, לא התכוונו באמת לשום דבר רציני :

[h=1]נתן: "ילדים השחיתו בית של מורה ואני מניח שהם כבר הצטיידו בעורכי דין ובתירוצים" - מהדקה הרביעית[/h]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פרויד כינה זאת, ובצדק, משקולת התרבות. כנוי קולע ומוצלח. הבעיה מתחילה ונגמרת בכך שכל אחד לוקח על עצמו משקל שונה מתוך אותה משקולת.. הילדים - שהחברה מניחה על כתפיהם את המשקולת הזו - מנסים להדוף אותה מעליהם, באופן טבעי.

אותו נער שאתם רואים לפניכם - הגם שעשוי בהחלט להיות ״בוגר״ בעתיד - יקח על עצמו מעט מאד מאותה משקולת. הוא יקבל על עצמו גרמים מעטים ולא קילוגרמים ממנה.

מסכים, אבל באותו אופן אפשר להניח שהוא דווקא ייקח על עצמו יותר מאותה משקולת. אני חושב שעם הבגרות האדם מבין שיותר עידון משמעותו חיים יותר טובים. כשאתה נער וכולם סביבך מתנהגים כמו קופים, עידון זה הדבר האחרון שמעניין אותך אבל כשגודלים זה משתנה. כמובן שזה תלוי בתרבות שאתה גדל בה. וכמו שנאמר, גם במדינות יותר מתורבתות משלנו יש ערסים לא קטנים.

פורסם (נערך)

סלורייד, אתה עושה מה שמכונה הנחת המבוקש.

מישהו שלא עבר עידון/תירבות/ריסון/חינוך בילדות, אין לו את האדנים והיסודות התודעתיים אפילו כדי להרגיש בושה עם מה שהוא יעשה כשיגדל. התהליך כמעט בלתי הפיך.

על שום זה בדיוק נסובה הסוגייה שהשרשור הזה עוסק בה. מי שלא חונך בילדות, לא יוכל לחנך את עצמו - וכאמור, זה לא בינארי, יש כאן סקאלה (ז״א, יש חינוך ויש חינוך).

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בסדר, אבל גם ילד שמקבל חינוך טוב בבית יכול לעשות שטויות עם חברים שלו כשהאווירה "נכונה". אין לדעת מי הם יהיו בעוד 3-4 שנים.

בגלל זה צריך לקחת את העניין בפרופורציות ולהבין שבסך הכל מדובר בתרגיל תקשורתי. לא להתאבל על העתיד.

פורסם

לא מתאבל ולא שום דבר. לא הבנת אותי אני חושב.. אני לא בא לפזר תחזיות קודרות ולקצור מזה רייטינג.

אני מספק לך הסבר מדעי לתופעה המתוארת בתחילת השרשור. עידון זה לא מתג ON/OFF, זה רובד שנע ונד בתוך ספקטרום מסוים. הסיבה שהחברה שלנו נראית כפי שהיא נראית קשורה בהיסטוריה החברתית שלה, שמצביעה על תהליכי חיברות רופפים ונחותים מבחינת יעילותם מאלו הנהוגים באירופה - ואחת היא מה הסיבה לכך.

• תוכן חדש...