Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רנו קליאו 3 שנת 2007.

לפני שבוע תוך כדי נסיעה על כביש 6 זהיתי עצירה במרחק אז הורדת את הרגל מהגז על מנת שהרכב יוריד מהירות לבד ויעצר ללא שימוש בברקס.

כאשר המהירות ירדה והייתה כבר ממש נמוכה והסל"ד ירד לפחות מאלף סיבובים בדקה, ממש רגע לפני עצירה, ופתאום הסלד קפץ לבד לסביבות 1500 וירד חזרה קצת מתחת לאלף וחזר על עצמו ככה כמה פעמים(גם הרגיש כאילו בכל קפיצת סלד הרכב פתאום מושך עוד צעד קדימה ומאט).

כדי לוודא שזה לא קפיצה סלד בגלל הורדת הילוך, וכדי לראות אם זה היה משהו חד פעמי בדקתי שוב והתופעה שוב הופיעה.

חשוב לציין שכשבדקתי את זה בהאטה ממהירות נמוכה התופעה לא הופיעה.

השבוע לקחתי את הרכב למוסך והמנהל מוסך אמר שזה נשמע כמו כוהל(?)/סליל הצתה שנדפק.. הוא אמר שכרגע אי אפשר לדעת בוודאות כי הסורק לא יצליח לזהות באיזה בוכנה הבעיה ויהיה אפשר רק כשיהיה חוסר יציבות בסלד כל הזמן ולא רק בסיטואציה שקרתה.

ליתר ביטחון הוא נתן למכונאי לבדוק את זה, המכונאי חיבר מחשב לרכב ולא מצא כלום ואמר שלדעתו זה הורדת הילוכים.

בדרך חזרה מהמוסך פתאום הרכב התחיל לגמגם, בקושי הגיע ל-90 קמ"ש ובעליה רצינית הרגיש כאילו אין לו אוויר, הרגיש שהוא מושך קדימה ומיד אחורה.. ממש מוזר.

אשמח לשמוע חוות דעת למה הסיבה לתופעה הזאת.

תודה מראש!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הקפצה ועדכון:

בדקתי את הפילטר אוויר, הוא במצב טוב.

הייתי במוסך רנו והריצו בדיקת מחשב ואמרו שחיישן נקישות תקול ושזה עשוי להיות הגורם.

הוחלף חיישן נקישות והתופעה ממשיכה.

בנוסף נעשה ניקוי מצערת וגם זה לא עזר, הרכב לא סוחב בעליות שפעם היה עובר.

סמפטום נוסף הוא שאני מרגיש מכות ברגע שהרכב מחליף הילוך, זה לא משהו שקורה כל הזמן, לפעמים בהעלאת הילוכים ולפעמים בהורדה לקראת עצירה. ועכשיו בעליות הרכב כבר ממש צולע, היו מקרים שנתתי גז, כמעט עד לרמת קיק דאון והסל"ד יורד לסביבות ה-2000 ומרגיש שעוד קצת והוא נעצר.

אני כבר מיואש מהמוסכים, מרגיש שלא יודעים מה הבעיה או שמנסים לסחוט יותר כסף.

אשמח אם מישהו יוכל לתת עצה או להכווין למישהו אמין שיוכל לאתר את התקלה.

אם יש בדיקות שאני יכול לבצע בעצמי אשמח לעשות.

עריכה אחרונה על ידי the fresh prince
פורסם

קרה לי משהו דומה ברכב אחר, לאחר יומיים נדלקה נורית של coil אך הבעיה הייתה מהמחשב של הרכב. תלך למוסך שיבדוק את הcoil ויחליף בינהם כדי לראות אם זה מקור הבעיה.

פורסם (נערך)

עדכון:

הלכתי למוסך.

בדקו את הרכב ואמרו שזאת משאבת דלק.

המחיר שאמרו עבור כל זה 900 שקל(משאבת דלק מפירוק + בדיקת מחשב + עבודה).

המחיר והאבחנה הגיוניים?

פורסם (נערך)
כן, אלו בדיוק הסמפטומים של משאבת דלק תקולה שלא שומרת על לחץ יציב במערכת.

המחיר הגיוני?

מחיפוש בפורום הבנתי שבמצב כזה המנוע אמור להיכבות ואצלי הוא לא, הגיוני? והקטע עם הסלד שקופץ לקראת עצירות במצבים מסויימים, מסתדר עם האבחנה?

פורסם

משאבת דלק תקולה יכולה ליצור תופעות של לחץ דלק לא יציב וזה יורגש גם בסחיבה...אין לזה חוקיות חד משמעית. את לחץ הדלק בודקים על ידי שעון לחץ בצורה הטובה והמדוייקת ביותר. אם תוחלף המשאבה והבעיה לא תיפתר יש לך אחריות מלאה ואתה לא אמור להיות מחוייב על תיקון מסוג זה גם אם זה כרוך בלהחזיר את המשאבה הישנה ותבהיר זאת למוסך לפני ביצוע התיקון. אני גם לא הייתי שולל בדיקה של חיישן הצתה/גל ארכובה.

• תוכן חדש...