Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על דבר אחד אי אפשר להתווכח, התמחור של הרכב הזה הזוי ומוגזם מאוד בארץ.

בהחלט, ועדיין יש לא מעט אנשים שבוחרים להוציא את כספם דווקא על אבארט. רובם לא חוסים ולא מונה להם אפוטרופוס לדין, גוף או רכוש ואני מניח שאפילו כולם, אם-כי לא בדקתי.

כלומר, אין לך 230 אלף שקל, אבל אתה יודע לבקר את מי שכן יש לו ובוחר להוציא את זה על אבארט', כי "מי שנדפק פעם אחת לא יכול להגמל מזה".

בדיוק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 851
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חוויות הבעלות היא מיוחדת לטעמי, מגוון אנשים איכותיים ומעניינם חולקים את אותה השריטה.

מפגשים כל שבוע, אם אתה היד הראשונה יש טיולים ומלונות ממומנים על ידי היבואן וערבי השקה ללקוחות חדשים.

אם אתה יד שניה אז טיולים ספונטניים.

לרכב יש קסם, שיש למכוניות בודדות נוספות, זה מתבטא בכל נסיעה ונסיעה.

לגבי הקומפי המדוברת, הרכב גדוש בטוב טעם בכל מה שצריך לנסוע מהר ולעצור יותר מהר.

חכמים ומבינים ממני יחוו דעה על המנוע המדהים ( TJET- מנוע חזק ואמין מאוד!), גיר ששופר בשנת 2013, מערכת בלימה מעולה של ברמבו, מיתליים מעולים של קוני, ועוד הרבה אביזרי עזרה לנסיעה להתגרזן.

מצד שני אם בא לך להרגע וסתם לשייט ולצרוך 17 ק''מ לליטר, תוריד מספורט, ותהנה מהבק פיירים העדינים.

פורסם
מה שאני באמת לא מבין זה למה אם מישהו רכש אבארט (וכידוע אני לא בעלים של אבארט ולפחות בטווח הקרוב כנראה לא אהיה) זה כ"כ כואב לאנשים שהם חייבים להסביר לו שהוא פראייר ודולבויוב.

אך ורק בגלל המחיר. זה הכל.

רוכש של הרכב הזה הוא קצת יותר פראייר ודולבויוב מאשר רוכש של מיאטה חדשה, אבל בדיון על המיאטה לא תראה קבוצה של פאן בויז פנאטיים שמנסים בכוח להצדיק רכישה שכזו.

התמחור של אבארת' בארץ הוא פסיכי, נקודה. וזה אפילו נכון לגבי כל קשת הדגמים של ה-500, גם הרגילות.

מישהו חושב ש 500 אבארת' בסיסית ונטולת איבזור עם 130 כ"ס צריכה לעלות 160,000 ₪?

פורסם

שנדור ונהג מתחיל - אם הייתם מתחילים מחווית הבעלות, הייתם סותמים לי את הפה מזמן.

ברגע שאתה מבין שאתה לא רוכש רק את הרכב, אלא סוג של כרטיס כניסה למועדון - שזאת הפרמייה שלו. אז (גם) אני מבין מה עשית ולמה.

זה לא בהכרח כי הרכב הזה טוב פי 2 מהמתחרות שלו כמו שהמחיר מרמז (או שאין לו מתחרות) - אלא בחוויה הכוללת, זאת שכוללת גם דברים שאינם קשורים לרכב. יחס מאיש המכירות, יחס AFTER SALE וכו' - אז זה כבר סיפור אחר.

אז תכינסו את זה בעמוד ה-1. ואל תקשקשו לי על כמה המחיר כן הוגן, כי מבחינת רכב נטו - הוא לא. בשקלול המסביב - כל אחד עושה את השיקולים שלו.

פורסם

כנראה שלא הבהרתי את כוונתי. אין חולק שהתמחור גבוה. השאלה היא מה כואב לאנשים שאנשים אחרים מוציאים כסף על אבארט? מה הדחף הזה להסביר לאחרים שהם טועים? מה לעזאזל אכפת לכם?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
רוכש של הרכב הזה הוא קצת יותר פראייר ודולבויוב מאשר רוכש של מיאטה חדשה, אבל בדיון על המיאטה לא תראה קבוצה של פאן בויז פנאטיים שמנסים בכוח להצדיק רכישה שכזו.

כן.... נראה שמישהו לא עבר ממש על השרשור של המיאטה/פיאטה והדיון הארוך על התמחורים שם.

"פאן בויז פנאטים", זו בדיוק הרמה של השיח שכל שרשור איטלקי מגיע אליו בסופו של דבר, אי אפשר לא לגרור את זה לפסים אישיים מכוערים.

(להזכירכם, אני אחד מאלו שחושבים שהתמחור של הרכב בארץ מוגזם)

רומן - שים לב להבדל בין לדון על האם המחיר הוגן / לא, לבין לדון על כמה מפגרים אלו שרוכשים אותו. שני דיונים שיש ביניהם קשר כלשהו אבל הם שונים בתכלית, האחד מבקר את היבואן על בסיס פרמטרים מדידים/אמפיריים/ברי-השוואה וכו', השני מבקר את הלקוחות על בסיס תחושות סובייקטיביות וללא מהות אמיתית חוץ מלחרחר ריב.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

נאקמיצי, למען הסר ספק, אני לא קניתי רכב חדש, מצד שני, נניח עוד 7 שנים מהיום, אהיה מבוסס כלכלית אני חושב שאם אתלבט בין 235 ל500 קומפי אני אלך עליה, כי באמת שיש בה משהו מיוחד שרק אחרי נסיעה אפשר להבין.

האוטו הזה חוויתי נטו ומשדר קסם שקשה להסביר, לי אישית (פסיכי מודה) זה מדבר.

230 זה מחיר גבוה, אין ספק, אבל התמורה שאתה מקבל לא מתבטא רק בנתונים היבשים.

פורסם

קוף שלג, מה זה "צריכה"? אתה לא רואה כמה אתה ואחרים כאן טוחנים מים?

מפריע לך? אל תקנה. אין לך כסף? חסוך את הביקורת על אלו שהצליחו קצת יותר ממך בחיים. אולי יש בכל זאת סיבה לזה, והם לא כולם עשירים נובורישים, שירשו את הכסף מסבתא. קראת בברושור כלשהו שמגאן אר אס זה יותר טוב? בסדר, יופי. זה רלוונטי בערך כמו ויכוח בין ילדים אם פיל יותר חזק מלווייתן.

זה לא עניין של "פאנבואיזם". תפריד בין העובדה שהמחיר גבוהה אבסולטית, והעצבים על זה (בדיוק כמו שאני מתעצבן על המחיר הגבוהה של המיאטה, שהוציא אותי מרשימת לקוחות פוטנציאלים), לבין הטפות מצידם של אלו שהרכב ממילא לא רלוונטי להם, שהוא לא היה רלוונטי להם גם אם היה עולה 50 אלף פחות, שלא נוהגים בספורטיביות והדעה שלהם בתחום מבוססת על צפיה בכריס האריס או טופ גיר, ושבעיקר מגיבים כאן מתוך איזה כעס על מי שיכול להרשות (וגם מרשה לעצמו) מה שהם לא יכולים.

עריכה: נקמיצ'י, מאיפ אתה יודע כמה הרכב שווה כ"רכב נטו"?

ראית באינטרנט?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

נקמיצי הנה אתה עוד פעם גורר להגזמות: מי אמר שהמחיר הוגן (ווטאבר דאת מיי בי)? המחיר גבוה, נכון. מוגזם? אולי. אבל זהו המחיר, ועבור החוויה הוא בהחלט שווה את זה (בעיני).

אתה (ובר72) מבודדים לחלוטין את הרכב ומתמקדים באווירה שמסביבו: מלונות, טיולים, יחס מועדף בסמלת וכן הלאה. זה קיים אבל זה לא העיקר. החוויה בנהיגה ברכב הזה מיוחדת ומתאימה לי ככפפה ליד (וכנראה לעוד כמה). הברושור מתקשה להעביר את זה ולכן הפליאה של כמה מהחברים כאן כנראה.

בר72 יש לך מספיק קשרים כדי לקבל נסיעת מבחן מתי שתרצה, גם אם הרכישה לא מתאימה לך (כרגע). דבר איתי אח"כ על חווית הנהיגה ואכבד את דעתך.

עריכה אחרונה על ידי נהג מתחיל
הבהרה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בוא נסכם,

כמה דברים שמחירם בארץ הזוי ולא הגיוני: סניקרז. כרטיס לקולנוע. חניה באזור בתי המשפט בת"א. גן ילדים + צהרון. אבארט.

דברים שמחירם בארץ סביר לחלוטין: במבה באריזה גדולה. כל המכוניות שאינן אבארט או מיאטה.

דברים שהם איפשהו על הספקטרום באמצע: מנה פלאפל. מיאטה.

כמעט כל האנשים בארץ סבירים, ועל כן הם מתקיימים על במבה באריזות גדולות ומתניידים במכוניות שאינן אבארט או מיאטה.

יש מיעוט הזוי וקיצוני שנוהג אבארט ומחנה אותה באזור בתי המשפט כשהוא הולך בסניקרס שלו לראות קולנוע בסינמטק.

יש את אלה, בורדרליין, עוד יש להם סיכוי, הם אוכלים אתם יודעים מה ונוהגים באתם יודעים מה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אה, עוד אחת נמסרה. אבל המקטרגים צודקים, הבעלים נוהג בהורקאן חדשה כשהוא באמת רוצה ללחוץ...:roll:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)
חוויות הבעלות היא מיוחדת לטעמי, מגוון אנשים איכותיים ומעניינם חולקים את אותה השריטה.

מפגשים כל שבוע, אם אתה היד הראשונה יש טיולים ומלונות ממומנים על ידי היבואן וערבי השקה ללקוחות חדשים.

.

בגלל שהם רכשו את הרכב הם הפכו להיות איכותיים יותר , או בגלל שהם איכותיים הם רכשו את הרכב. או בכלל זו דעה שלך, שאינה מבוססת על כלום.

במחיר הגבוה שמשלמים על הרכב אפשר לממן הרבה סופ"שים בבתי מלון, אז הרוכש הוא המממן. אל תתבלבל.

יפה בעיני אבל שהוא משקיע בכך , כדי ליצור חוויה נוספת , שתיצור ביקוש לרכב.

חכם מאוד מבחינה שיווקית.

מפריע לך? אל תקנה. אין לך כסף? חסוך את הביקורת על אלו שהצליחו קצת יותר ממך בחיים. ושבעיקר מגיבים כאן מתוך איזה כעס על מי שיכול להרשות (וגם מרשה לעצמו) מה שהם לא יכולים.

ירדת לתהומות, לא ידעתי שעשיית כסף זו הצלחה בחיים.

נקמיצי הנה אתה עוד פעם גורר להגזמות: מי אמר שהמחיר הוגן (ווטאבר דאת מיי בי)? המחיר גבוה, נכון. מוגזם? אולי. אבל זהו המחיר, ועבור החוויה הוא בהחלט שווה את זה (בעיני).

אתה (ובר72) מבודדים לחלוטין את הרכב ומתמקדים באווירה שמסביבו: מלונות, טיולים, יחס מועדף בסמלת וכן הלאה. זה קיים אבל זה לא העיקר. החוויה בנהיגה ברכב הזה מיוחדת ומתאימה לי ככפפה ליד (וכנראה לעוד כמה).

בר72 יש לך מספיק קשרים כדי לקבל נסיעת מבחן מתי שתרצה, גם אם הרכישה לא מתאימה לך (כרגע). דבר איתי אח"כ על חווית הנהיגה ואכבד את דעתך.

ברור שהמחיר בארץ הוא גבוה בהשוואה לארצות אחרות .

ברור שיש אנשים שהרכב מתאים להם כמו כפפה ליד וירכשו אותו גם במחיר הנוכחי, ומברוך לכל מי שרוכש את הרכב הזה, ונהנה ממנו לא בזכות המחיר ולא בגלל המחיר, אלא בזכות הרכב עצמו.

האם ירכשו אותו גם ב300K ש"ח? ב 400K ש"ח?

כנראה שמספר הקונים הפוטנציאליים יפחת, למרות שתכונותיו הקוסמיות של הרכב יישארו כמו שהם כיום.

ויש כאלה שבדעה שכבר במחיר של 230K הוא לא אטרקטיבי.

יותר פשוט מזה אין.

נהג מתחיל

לא הבנתי את הערתך לבאר 72 בסוף ההודעה

האם צריך קשרים מיוחדים כדי לבצע נסיעת מבחן על הרכב?

בדיקה של חשבון הבנק?

תמיד עניין שייכות למועדון אקסלוסיבי ( ככל שהוא כזה ) מזכיר לי את אמרתו האלמותית של גראוצ'ו מרקס

• אני לא מוכן להיות חבר במועדון המוכן לקבל אנשים כמוני."

אתה יושב בשערי אולם המסירות , או מקבל דיווח שוטף על כל רכב שנמסר?

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כן.... נראה שמישהו לא עבר ממש על השרשור של המיאטה/פיאטה והדיון הארוך על התמחורים שם.

"פאן בויז פנאטים", זו בדיוק הרמה של השיח שכל שרשור איטלקי מגיע אליו בסופו של דבר, אי אפשר לא לגרור את זה לפסים אישיים מכוערים.

(להזכירכם, אני אחד מאלו שחושבים שהתמחור של הרכב בארץ מוגזם)

רומן - שים לב להבדל בין לדון על האם המחיר הוגן / לא, לבין לדון על כמה מפגרים אלו שרוכשים אותו. שני דיונים שיש ביניהם קשר כלשהו אבל הם שונים בתכלית, האחד מבקר את היבואן על בסיס פרמטרים מדידים/אמפיריים/ברי-השוואה וכו', השני מבקר את הלקוחות על בסיס תחושות סובייקטיביות וללא מהות אמיתית חוץ מלחרחר ריב.

עכשיו אתה סתם בוחר להיעלב, כאילו המושג "פאן בוי" הוא סוג של קללה. חלילה לא התכוונתי להעליב מישהו. לדעתי זה בסדר גמור להיות אוהד של מותג רכב מסוים.

גם אי אפשר להאשים אותי כעוכר קונצרן פיאט. ההפך הוא הנכון, שכן היו בבעלותי בעבר כמה איטלקיות ספורטיביות, ותמיד הייתה לי פינה חמה בלב לתוצרת איטליה.

אבל מצד שני, אני שם את האמוציות שלי בצד ולא עוצם את עיני אל מול התמחור ההזוי של סמל"ת לרכבים שהם מייבאים.

אפרופו פיאטה, מעניין מה יהיה למאפייה האיטלקית של הפורום להגיד אחרי שה-124 תקבל מחיר בארץ...

קוף שלג, מה זה "צריכה"? אתה לא רואה כמה אתה ואחרים כאן טוחנים מים?

מפריע לך? אל תקנה. אין לך כסף? חסוך את הביקורת על אלו שהצליחו קצת יותר ממך בחיים. אולי יש בכל זאת סיבה לזה, והם לא כולם עשירים נובורישים, שירשו את הכסף מסבתא. קראת בברושור כלשהו שמגאן אר אס זה יותר טוב? בסדר, יופי. זה רלוונטי בערך כמו ויכוח בין ילדים אם פיל יותר חזק מלווייתן.

זה לא עניין של "פאנבואיזם". תפריד בין העובדה שהמחיר גבוהה אבסולטית, והעצבים על זה (בדיוק כמו שאני מתעצבן על המחיר הגבוהה של המיאטה, שהוציא אותי מרשימת לקוחות פוטנציאלים), לבין הטפות מצידם של אלו שהרכב ממילא לא רלוונטי להם, שהוא לא היה רלוונטי להם גם אם היה עולה 50 אלף פחות, שלא נוהגים בספורטיביות והדעה שלהם בתחום מבוססת על צפיה בכריס האריס או טופ גיר, ושבעיקר מגיבים כאן מתוך איזה כעס על מי שיכול להרשות (וגם מרשה לעצמו) מה שהם לא יכולים.

סליחה? לא זכור לי שפירסמתי את מצב חשבון הבנק שלי ברבים, כך שלא ברור לי למה אתה חושב שאתה יודע מה אני יכול להרשות לעצמי ומה לא, או כמה "הצלחתי בחיים"...

כן, וזה ממש גדלות נפש להגיד שמי שהצליח בחיים יוכל להרשות לעצמו רכב שתומחר ב-80% יותר ממה שהיה צריך, ומי שלא - זבש"לו ושלא יתלונן.

אני חושב שה"הטפות", כפי שאתה קורא להן, כלפי מי שבוחר לשלם סכום כזה על רכב שכזה, הן כן במקומן, כי ככל שאנשים ימשיכו לקנות רכבים במחירים מופרזים, כך היבואנים ימשיכו באסטרטגיית התמחור החזירי - כי זה עובד להם.

ומה לעשות שאנחנו חיים במדינה שאין בה באמת שוק חופשי של רכבים חדשים, ומר ישראלי לא יכול (מעשית) לקנות אבארת' אצל יבואן מתחרה.

פורסם

גם וגם ישה.

לא צריך יותר משאבים או קשרים ממה שיש לחברינו המשותף, ונסתפק בזה. האמירה באה להאיר את הזוית של: "תנהג באוטו, ונדבר אח"כ".

לגופו של. אם הרכב היה עולה 300K אני מניח שהוא היה פחות מושך לאנשים מסוימים, כולל אותי. מה שכן אני מזכיר לך שנמכרו כל יחידות הטריבוטו פרארי ומזראטי, בסכומים של 400 אלף ש"ח ליחידה, אז ככה שאולי אני טועה.

מסכים איתך לגמרי לגבי הסייפא.

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...