Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהנחה שכל הרכבים עם אותו מקדם חיכוך

ולמה להניח הנחה שגויה כזו?

כאמור, אם יש תוספת משקל, של הרכב, משתנה החיכוך.

מספיק שתפזר את המשקל אחרת, למשל תשים יותר משקל מאחור, והבלימה נפגמת (כי יש פחות חיכוך מלפנים, וכוח הבלימה איננו שווה בין הציר הקדמי והאחורי).

אם יש הנעת AWD, משתנה החיכוך, שלא לדבר על סוגיות של rotational mass.

וברגע שהנחת הבסיס שלך לא רלוונטית, מה הטעם בחישובים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ברשותכם, נסכים לא להסכים.

אני טוען דבר מסוים. אתם טוענים שההפך נכון.

נשאיר את הדבר כך - זה סתם ייגרר לוויכוח חסר טעם.

אדם באמונתו יחיה. :-)

פורסם (נערך)

אין כאן עניין של אמונה. יש כאן אמתות הנדסיות. הן לא עולות בקנה אחד עם ה"אמונה" שלך מאחר וזו מתבססת על נוסחאות בפיזיקה תיכונית בלבד.

בעצם נקודת הכשל כאן היא ההנחה שהמכונית היא גוף אחוד וקשיח - והיא לא. יש לה חלקים אלסטיים, שראש וראשון להם הוא הצמיג.

יש רכבים שמתפקדים טוב יותר (מבחינת בלימה בלבד) כשהם עמוסים חלקית עקב תכנון המתלים ואיזון הבלמים, אבל ככלל - משקל הוא האויב לביצועי הרכב, וזה אפילו לא קשור על איזה סרן הוא יושב.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כנראה שעכברוני צודק. העליה בצריכת הדלק תהיה כנראה בין 10% ל 15%.

באחת המכוניות שהיו לי הרכבתי גגון. רק גגון. צריכת הדלק שהיתה קדם לכן 1:9.6 צנחה ל 1:8.5 באיבחת גגון.

מחזק, מהניסיון שלי, גגון (פסי רוחב) + עריסה מאלומיניום, גוררים עליה בצריכת הדלק של כ10%.

מה שכן, אני שם לב להבדל יותר בנסיעות בין עירוניות. מניח שזה הגיוני, במהירות עירונית נמוכה יותר, ישנה פחות התנגדות עם האוויר, והמשקל של הקונסטרוקציה הוא הגורם העיקרי.

!AWDSOME

פורסם

בדיוק - העליה בתצרוכת הדלק עם גגון איננה בהכרח פרופורציונלית לעלית המהירות ולכן מי שרוב נסועתו בכביש הפתוח - ירגיש אותה בכיס הרבה יותר ממי שנוסע בעיקר בעיר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
ברשותכם, נסכים לא להסכים.

אני טוען דבר מסוים. אתם טוענים שההפך נכון.

נשאיר את הדבר כך - זה סתם ייגרר לוויכוח חסר טעם.

אדם באמונתו יחיה. :-)

אם זה היה עניין של אמונה או דעה, אתה צודק.

בגלל שאנחנו עוסקים בעובדות, אתה טועה ואנחנו צודקים.

ולראייה, אין לך טענות סותרות, רק סמיילים.

אז אם אתה רוצה להאמין במקום לדעת, תעשה עם עצמך מה שטוב לך, אבל הסיכום בפורום (ובעולם החומר המציאותי, פיסיקאלי, מדעי) הוא שהניתוח שלך שגוי.

נ.ב. בגלל זה צריך ללמוד הנדסה, ובוגרי פיסיקה בתיכון לא מתכננים מערכות בלימה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...