Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המכונית נקנתה לפני חודשיים. מדובר במנוע טורבו דיזל 2.7. עם הקנייה בוצעה החלפה של פילטר סולר. למרות זאת, מדי פעם נדלקת נורה שספר הרכב מכנה "נורת מפריד מים". היא נדלקת באמצע נסיעה, ולפעמים אף מורגשת ירידה בביצועי הרכב (מה שכנראה שולל את האפשרות שמדובר רק בחיישן עם רגישות יתר).

פניתי למוסך כבר פעמיים, ובכל פעם ביצעו ניקוז למים.

ביררתי האם תחנת הדלק שאני מתדלק בה ידועה על איכות סולר ירודה, והתשובה היא שלא. הסולר שם בסדר גמור.

שאלותיי:

1. כמה זה נורמלי שהנורה הזו נדלקת כ-20 פעם בחודשיים?

2. כל כמה זמן בשגרה צריך לבצע ניקוז מפריד מים (אני מניח ש"מפריד מים" שמוזכר בספר הרכב, הוא מה שהמוסך מכנה פילטר סולר, שכאמור הוחלף עם הקנייה)? ראיתי שבמשאיות זו פעולת אחזקה שגרתית שהנהג אמור לעשות.

3. האם נכון לי לנסות ללמוד בינתיים לבצע את פעולת הניקוז בעצמי, או שהיא דורשת ידע שאם יחסר לי אני עלול לפגוע במשהו? פשוט מבאס לנסוע נסיעה ארוכה כשכל כמה דקות הנורה נדלקת, ולדעת שתהיה במוסך רק מחר. אם כן, מישהו מכיר מדריך מצולם להדיוטות, על פעולת הניקוז הזו?

פורסם

לא. עם הסולר שיש היום בארץ אין צורך לבצע ניקוז מים מפילטר סולר, בגדול, אף פעם. אני שנים נוסע על דיזלים, עברתי מאות אלפי ק"מ. הנורה הזו לא נדלקה בשום רכב אף פעם, כמה פעמים סתם מתוך שיעמום ביצעתי ניקוז מים מפילטר, ירד מעט מאוד מים.

בדוק את השקע של החיישן על הפילטר ואת הצמה שלו. כנראה משהו שם מקצר ומדליק נורה ללא סיבה.

פורסם

קודם כל זה לא נורמלי - דבר ראשון הייתי מחליף תחנת דלק.

נורת מים בסולר לא אמורה להדלק לעולם בתנאי פעולה רגילים. במשאיות יש מיכלי דלק גדולים ושם יש תופעה של התעבות לחות מהאוויר ולכן אולי מנקזים מים בשגרה, לדעתי מה שאתה רואה זה בכלל ניקוז מים מצנרת האוויר הדחוס במשאית.

ברוב המכוניות הניקוז הוא טריוואלי ומדובר בפתיחת בורג בתחתית פילטר הסולר, נותנים למים לצאת עד שיוצא סולר נקי. אתה יכול לבדוק בפורום מתמחה (באנגלית) ssangyongclub.co.uk

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה על התשובות. ועל ההפניה לפורום באנגלית.

אני לא בטוח שהבעיה היא חיישן רגיש מפני שבאמת הרגשתי ירידה בביצועי המנוע כשהנורה נדלקה.

ואני בטוח שתחנת הדלק סדר מפני שהמוסך מטפל במאות רכבים שמתדלקים בה, ואין להם בעיה.

האם יכול להיות שמשהו באוטו גורם לחדירת מים? האם יכול להיות שיש מים שתקועים במיכל הדלק ושיעזור לרוקן אותו ולמלא אותו? אני אפילו לא יודע אם זה אפשרי.

אגב, שכחתי לציין בתחילה שיחד עם המים ניקזו לי גם אוויר. אין לי מושג מה המשמעות של זה.

פורסם

כנראה שהחיישן לא רגיש מדי ובאמת יש לך מים בסולר. הםא לא מגיעים מהאוויר - אלא מהדלק. גם אם היו לך מים במיכל בסופו של דבר עם התדלוקים הם היו יוצאים.

זה שמכוניות אחרות לא נפגעו בתחנה לא אומר הרבה - כמה מהן הן דיזל הזרקה משותפת מתקדם כמו רודיוס?

לשם ההשוואה אצלי במוסו אני מתדלק לעיתים בשמן סויה ללא כל בעיה, אם אצלך תנסה זאת המנוע יתפגר תוך שניות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לפני כמה שנים טובות מוסך השלושה בת"א היו המומחים הגדולים לסאנגיונג. אולי שווה לקפוץ.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בקיה סיד דיזל של נהגי מונית מהשנים האחרונות יש את החיישן הזה, לאחר מחיקת תקלה, ולאחר ריקון+החלפת פילטר הסולר הבעיה לא נפתרת.

במקרה כזה מחליפים את החיישן שיושב בתחתית הפילטר סולר והבעיה לא חוזרת יותר.

תבדוק כמה עולה חיישן חדש כזה אולי המחיר לא קריטי ושווה לתת ניסיון.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם (נערך)

מה שאתה מתאר כלל לא קשה לבדיקה- בפעם הבאה שתילך למוסך לריקון המים- דאג שינקזו את הנוזל לתוך כלי נקי ושקוף. לאחר הניקוז תוכל לראות בבירור מים (אם יהיו) בחלק התחתון של הכלי. אם יהיו מים- לדעתי כדאי לנקז את מיכל הדלק. אם לא- כנראה הבעיה בחיישן או בחיווט שלו.

עריכה אחרונה על ידי botzek1
פורסם

תודה לכולם.

אני מבין מדבריכם שיכול להיות שיש פשוט מים תקועים בתחתית מיכל הדלק. לא הבנתי את דבריך ELIBABA שהמים היו יוצאים עם התדלוקים. לאן יש להם לצאת אם לא דרך המנוע?

אמשיך לעקוב. עזרתם לי מאוד.

פורסם
המכונית נקנתה לפני חודשיים. מדובר במנוע טורבו דיזל 2.7. עם הקנייה בוצעה החלפה של פילטר סולר. למרות זאת, מדי פעם נדלקת נורה שספר הרכב מכנה "נורת מפריד מים". היא נדלקת באמצע נסיעה, ולפעמים אף מורגשת ירידה בביצועי הרכב (מה שכנראה שולל את האפשרות שמדובר רק בחיישן עם רגישות יתר).

פניתי למוסך כבר פעמיים, ובכל פעם ביצעו ניקוז למים.

ביררתי האם תחנת הדלק שאני מתדלק בה ידועה על איכות סולר ירודה, והתשובה היא שלא. הסולר שם בסדר גמור.

שאלותיי:

1. כמה זה נורמלי שהנורה הזו נדלקת כ-20 פעם בחודשיים?

2. כל כמה זמן בשגרה צריך לבצע ניקוז מפריד מים (אני מניח ש"מפריד מים" שמוזכר בספר הרכב, הוא מה שהמוסך מכנה פילטר סולר, שכאמור הוחלף עם הקנייה)? ראיתי שבמשאיות זו פעולת אחזקה שגרתית שהנהג אמור לעשות.

3. האם נכון לי לנסות ללמוד בינתיים לבצע את פעולת הניקוז בעצמי, או שהיא דורשת ידע שאם יחסר לי אני עלול לפגוע במשהו? פשוט מבאס לנסוע נסיעה ארוכה כשכל כמה דקות הנורה נדלקת, ולדעת שתהיה במוסך רק מחר. אם כן, מישהו מכיר מדריך מצולם להדיוטות, על פעולת הניקוז הזו?

תחליף את המפריד מים , עלות של 600 ש"ח

פורסם

מזל שאתה לא המוסכניק שלי... זה סוג התשובות שקשה לי לקבל. מנין שהבעיה היא במפריד המים? הרי הוא הוחלף לפני חודשיים כמו שכתבתי. לא כדאי קודם למצוא את מקור הבעיה ואז להחליט מה להחליף?

פורסם

כבר כתבתי לך מה לעשות, מדוע לא ביצעת את הבדיקה הפשוטה הזו עד עכשיו?

פורסם

botzek1, דבריי הופנו לכותב שמתחתיך. את הבדיקה שהצעת באמת אעשה בע"ה, בפעם הבאה אם תהיה. תודה רבה על העצה.

• תוכן חדש...