Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני משתמש כיום במקבוק, מסיבות כאלו ואחרות אני נדרש להחליף מחשב ולא מעוניין להוציא 10K על מקבוק.

אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=80NV001MIV&lang=heb

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=N551VW-FI251T

יש הבדל של כ-500 ש"ח במחיר לטובת האסוס ואחריות של 3 שנים עד לבית הלקוח.

אם נוסיף אחריות ללנובו נקבל פער של 800 ש"ח.

מנגד הלנובו מגיע עם עוד 256SSD שזה משמעותי מאוד, אך איכות חומרים פחות טובה משל האסוס והמחשב קצת יותר גדול.

מוסיף להתלבטות את הנייד הבא של אסוס (UX501) שאיך שהוא נמכר ב-1000 ש"ח פחות ממחיר השוק בפלונטר:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=UX501VW-FJ090T&lang=heb&cart=145191221035621592

לצערי הוא מגיע עם 8 ג'יגה ראם ולא עם 16, מזכיר מאוד מקבוק, בזאפ הכי זול מתחיל ב7800.

התלבטות קשה, פרמטר נוסף הוא שיצא כבר ה-N552 באסוס ובקרוב הם יגיעו לחנויות בארץ עם מפרטים דומים.

על מה תמליצו ולמה?

תודה!

פורסם

עשיתי את אותו המעבר בדיוק. ממקבוק פרו 13" לדגם הקודם של הלנובו (Y50-70) במפרט זהה למעט המעבד (אותו דבר, דור אחד אחורה. ביצועים זהים, פחות חסכוני).

בקצרה - מצטיין בביצועים, מסך, מקלדת ורמקולים. פחות מוצלח בכל היתר.

זמן סוללה וטאצ'פד - אנטיתזה מוחלטת למקבוק. לא משהו שהיית מצפה מחברה שבנתה מוניטין על מחשבים עסקיים שמצטיינים בדיוק בזה. חוץ מזה, המחשב בערך ברוחב של מחשבי 17".

לסיכום - כמו כל לפטופ גיימינג, הוא לא מתוכנן לתור את הארץ לארכה ולרוחבה. אם הוא נשאר בבית, מחובר לשקע חשמל ולעכבר ייעודי - הוא מעולה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

Audi - אני מנחש שלא היית עם Pro retina אלא עם Pro רגיל.

עם פרו רטינה (שלא לדבר על 15״) אני לפחות לא מצאתי מסך שבאמת יותר טוב בלפטופ.

(שלא לדבר על SSD משמעותית יותר מהיר ובדגמים יקרים גם ביצועים. אבל אכן - אם אתה לא מפתח לiOS/mobile/rails ועוד כמה תחומים - קשה להצדיק את המחיר בתור מחשב פרטי. בתור עסקי - גם IBM פנימית עוברים למקים ודיווחו על עליה בפרודוקטיביות וירידה בהוצאות פר מחשב למרות מחיר הקניה הגבוהה יותר)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

(שלא לדבר על SSD משמעותית יותר מהיר ובדגמים יקרים גם ביצועים. אבל אכן - אם אתה לא מפתח לiOS/mobile/rails ועוד כמה תחומים - קשה להצדיק את המחיר בתור מחשב פרטי. בתור עסקי - גם IBM פנימית עוברים למקים ודיווחו על עליה בפרודוקטיביות וירידה בהוצאות פר מחשב למרות מחיר הקניה הגבוהה יותר)

ליביו

המחשב הנוכחי הוא באמת רטינה 15" (וגם הקודם).

מסכי ה-4K שיצאו לשוק נופלים מהרטינה אך ורק בעובדה שיש AntiGlare במסכי המקבוק וזה פותר 60-70% מבעיית ההשתקפות במסך - מבחינת איכות, הם אפילו מתעלים (ראה ערך דל XPS15 4K)

התחליפים הראויים למקבוק מבחינת טאץ' פאד, מסך וזיכרון הינם ה-UX501VW עם 512SSD בחיבור PCIe (הרבה יותר מהיר) וה-XPS 15 עם מסך 4K.

היום מחשבים מגיעים עם מעבדי SkyLake שהרבה יותר חסכוניים בסוללה (וחזקים) ממעבדי המקבוק בדור הנוכחי ועדיין, כואב לי להוציא כ"כ הרבה על מק ומנגד אני מרגיש אני מתפשר גם בסדרות ה-high end של החברות השונות והמשונות (Asus/Lenovo וכו') כשאני יודע שלא אקבל את אותה החוויה.

פורסם

ליביו

פרו רטינה 13" early 2015 עם 512GB SSD וi5 2.9GHz.

החלפתי אותו אך ורק כי הייתי זקוק לכרטיס מסך ייעודי.

כשלם - המק טוב בהרבה מהלנובו. המסך טוב יותר (למעט הרזולוצייה, למרות המיתוג של 'רטינה', אין תחליף לכמות פיקסלים במקרים מסויימים), איכות הבניה טובה בהרבה, נוחות השימוש לא ברת השוואה (חומרה ותכנה גם יחד). אבל המק נפל במקומות ספציפיים אך חשובים מאוד עבוי.

לא מרגיש הבדל בביצועי הSSD. יכול להיות שהנוכחי ייפול בבנצ'מארקים, אבל קשה לי להאמין בהתחשב בעובדה ששניהם מיוצרים ע"י סמסונג ובנפח זהה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

הSSD בפרו רטינה הנוכחי הוא PCIE במהירות כתיבה / קריאה של 2 גיגה.

כל עוד זה לא PCIE גם כן אז במקרה הטוב ביותר זה אולי חצי ויותר לכיוון רבע מהמהירות.

התמחור (בארץ) הוא אכן בעייתי למחשב פרטי למי שלא צריך את המערכת הפעלה הזו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...