Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב מניע טוב מאוד והסלד בסרק יציב ועגול בדקות הראשונות בלבד,לאחר שהמנוע קצת מתחמם הסלד מתחיל לשחק עד כדיי כיבוי המנוע אם לא לוחצים על דוושת הגז,על מה למעשה מעיד הדבר? משאבת דלק חשמלית לא תקינה/מתאימה?פילטר דלק סתום/ מלוכלך?לחץ דלק בקרבורטור נמוך?או אוליי בכלל הבעיה במקום אחר?

יש לציין שבעת נסיעה שהמצערת פתוחה הרכב נוסע ומגיב מצוין עד לעצירה מוחלטת שאז מרגישים קירטועים וזיופים עד כדיי כיבוי המנוע.

מדובר על שברולט קמארו הזרקת דלק חד נקודתית 8 צילינדר.

עריכה אחרונה על ידי bosss
פורסם (נערך)

שלום,

מכיוון שאני לא מכונאי רכב והידע שלי במערכות ניהול מנועים עם הזרקה מוגבל חיכיתי גם אני לשמוע פתרון מבעלי המקצוע.

לאור השקט במתן התשובות הנה כמה עצות:

האם לפני שהבעיה החלה היה ניתוק של המצבר?

אם כן, האם פעלת לפי הוראות היצרן כדי "ללמד" את המצערת ?

מתי הוחלפו פלגים?

מתי הוחלפו כבלי הצתה. במקור כל 60,000 ק"מ יש להחליף את כבלי ההצתה.

גם בעיה במפלג או חופש בציר המפלג יכול לגרום לזיוף.

יכול להיות יש לך "סחיבת אוויר" מצינור וקוום מנותק, מבסיס נקודת ההזרקה, שסתום EGR סתום.

אטם ראש מנוע שרוף יגרום תחילה למצב בו המנוע יכבה בסרק ואחר כך יכה בכלל ולא יניע יותר...

חישן כלשהו המתחמם ומפסיק לפעול גם הוא יצור תקלה.

האם לרכב יש שקע לקריאת קודי תקלה?

יכול גם להיות שהמזרק של הדלק סתום חלקית.

מקווה שעזרתי לך.

כשתדע מה הבעיה ספר לנו כאן.

עריכה אחרונה על ידי oldcar

שלמה דן גדרון

פורסם

אכן המצבר נותק לאחרונה,אני מנתק את המצבר ע"י ניתוק מהיר של כבל הפלוס לאחר כל נסיעה מאחר ויש ברכב כנראה צרכן פרזיטי שזולל חשמל מהמצבר וטרם אותר וטופל.לגבי הפלגים וחוטיי ההצתה הם חדשים יחסית ותקינים של אייסידלקו..המפלג אומנם מקורי אך המכסה והרוטור הוחלפו לחדשים עקב בריחת ניצוץ והתנעה קצת קשה.שסתום egr בוטל לחלוטין מאחר ובעבר החלפתי את כל סעפת היניקה באחת אחרת ללא השסתום עקב ריקבון ובריחת מים ממנה.

אכן יש שקע דיאגנוסטיקה מתחת להגה וניסיתי להוציא קודיי תקלה באמצעות שיטת "ההיבהובים" מאחר ואין לי את הסורק המתאים אך לצערי יצא רק קוד 12 שלמיטב הבנתי מראה שהכל תקין במערכת , מה גם שנורת הצק אינגן מעולם לא נדלקה בעת הזיוף או כיבוי המנוע.

יש לציין שלאחרונה אפילו החלפתי את משאבת הדלק החשמלית בטנק לחדשה(לא מקורית)עקב התקלה .

פורסם

נסה את שאר הדברים שהצעתי לך.

ראשית חפש את דרך הלימוד של המצערת באינטרנט או בספר הרכב. ונסה את זה.

שלמה דן גדרון

פורסם

סביר בעיני, כפי ששלמה כתב לפני, שחלק כלשהו מתחמם, משנה את מידתו ונכנס יותר מידי אוויר לתערובת. הייתי חושד בתושבת או אטם שמחבר את המצערת לסעפת, או צינור וקום תקול.

גם אני איני מכונאי...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

האם לפני שהחלפת את משאבת הדלק הרכב עשה את הבעיה הזאת?

לפעמים יש פגמים במשאבות התחליפיות ואין ספיקה טובה..

תנסה להיזכר מה השינוי שעשית או שגרם לבעיה, אולי שהחלפת את הרוטור והמכסה מפלג , המפלג זז?

פורסם (נערך)
בכל פעם שהמצבר מנותק צריך "ללמד" את המצערת.

לא חושב שיש לימוד ספציפי למצערת הזאת ,המצערת מכנית עם כבל גז וכבל קיקדאון, אוליי צריך לאפס את המנוע צעדים שנמצא על המצערת?אוליי נסיעה ארוכה(או כמה) ללא ניתוק המצבר תעזור?

איזה סורק תקלות מתאים לרכב הזה? טק 1 עם כבל 16 פינים?

פורסם

אין לי מנוע 8 אבל במיני שלי זה היה גם אחרי שהמנוע היה מתחמם היה עליות וירידות

מבדיקת קומפרסיה בקור היה מראה טוב אבל שבדקתי בחום היה קומפרסיה נמוכה באחד הבוכנות

לאחר בדיקה של מאיפה זה הסתבר שזה היה שסתום פלטה

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם (נערך)

יש אפשרות שתופעה כזאת מתרחשת כאשר אין אטימה מוחלטת בפתחים של הegr (בין סעפת היניקה לראש)?

אגב,במצב של הילוך משולב בעמידה במקום עם רגל על דוושת הבלם הזיוף/קירטוע/חיתוך עוד יותר חמור ומורגש.

פורסם

בדוק ממיר קטליטי,ייתכן והוא כבר סתום/סתום חלקית וגורם לתופעה שציינת.

בלי קשר הייתי בודק גם לחץ דלק .

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...