Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז איך נוצרה בוצה?

בוצה לא נוצרת ככה סתם.

איזה תקן השמן ששמת?

אין לי ספק שטיפלת טוב, מצד שני לא שמעתי שבוצה ניהית ככה סתם.

זה תלוי גם בתנאים בהם הרכב נוסע, במאמץ, רכב שעומד הרבה בפקקים שורף המון שעות עבודה בסרק והק'מ לא זז בשעון. בין היתר כמו שציינת איחורים בטיפולים ושמנים שלא עומדים בתקנים, אני אישית מעדיף להקדים את הטיפולים ובאף אחד מהרכבים אין לי בוצה והמנועים פועלים שקט מאוד!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השמן הוא 5W30 של TOTAL נדמה לי 7000 תקן C3 כמו שמומלץ ע"י היצרן .זה השמן איתו משתמשים במוסכי היבואן הרכב לא נוסע הרבה בפקקים הנסועה היומית שלו היא 50% פקק50% שיוט בינעירוני.

איך נוצרה הבוצה לא יודע אבל הבנתי שזה די נפוץ במנועים האלו .

גם בקורולה 2003-2005 הייתה תופעה של בוצה גם במכוניות שטופלו לפי הספר והלכו מנועים

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם (נערך)

מוזר אבל מעניין מאוד.

מצד שני לא מעט מבעלי הרכבים האלו לא מטפלים אצל מוסכים כגון: רון,אורן גבע, אמ הדרך

שממליצים על הורדת מרווחי הטיפולים ל-15K.

או שחלקם משתמשים בשמנים\חלפים לא איכותיים, לכן זה כל כך נפוץ.

ברגע שהולכים למורשה ועושים טיפול כל 30K שזה רוב האנשים לדעתי, לא מתפלא שיש בוצה במנוע.

מצד שלישי, התקן שאתה צריך לרכב שלך הוא תקן C2 ולא C3 , יש מצב ההבדל בתקנים האלו

זה מה שגורם לבוצה.

תנסה לעבור לשמן בתקן C2, כמו השמן הזה:

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-magnatec-5w30-c2

ותעדכן עוד מספר טיפולים אם חזרה הבוצה.

מצאתי במסמך PDF שיש שוני בינהם בצמיגויות נמוכות, לדעתי זה גם כולל 5W-30.

https://www.acea.be/uploads/publications/2012_ACEA_Oil_Sequences.pdf

בנוסף, לא יודע לי שעומד בתקן PSA-B71-2290, שגם עומד בתקן C3, אלא רק בתקן C2.

(כמו הקסטרול לדוגמא)

כפי שרשמתי למעלה, תעבור שמן ותעדכן אותנו בעוד מספר טיפולים.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

הוא עומד בתקן C3?

אם כן לצערי הוא ככה''נ לא מתאים.

ועוד יותר לצערי אני לא לוקח מוסכים מורשים כתו איכות\תאימות למשהו.

במיוחד לאחר גיליתי שחלק ממוסכי צ'מפיון מוטורס, והמורשים של פורד מאזדה, שמים

שמן לא מתאים.

רועי

• ספונסר פורום
פורסם

לצערי אתם מייחסים חשיבות יתרה לתקנים וליצרן השמן, הסימון c1-c2.. מתייחס להתאמת השמן לממיר קטליתי תלת שלבי.

גם בשימוש בשמן שעומד בתקן של היצרן תיווצר בוצה וגם בשימוש בשמן שעומד בתקנים אחרים תיווצר בוצה.

ישראל מדינה חמה, מאובקת ופקוקה, לכן השמן מתחמצן ומאבד מצכונוציו מהר מאוד, ביחוד במנועי טורבו ששם הטורבו הוא יחידת חום ענקית לשמן.

ההמלצה למרווח טיפולים של 30k-20k וגם 15k במנועי הטורבו היא לא רצינית.

אני ממליץ לבעלי מנוע thp להחליף שמן ומבנן כל 10k , ואחו מבין לקוחותי שנוהגים כך נהנים ממנועים נקיים מהבוצה לחלוטין, גם אלו שמשתמשים בשמן של יצרן עלום שם .

פורסם
מוזר אבל מעניין מאוד.

מצד שני לא מעט מבעלי הרכבים האלו לא מטפלים אצל מוסכים כגון: רון,אורן גבע, אמ הדרך

שממליצים על הורדת מרווחי הטיפולים ל-15K.

או שחלקם משתמשים בשמנים\חלפים לא איכותיים, לכן זה כל כך נפוץ.

ברגע שהולכים למורשה ועושים טיפול כל 30K שזה רוב האנשים לדעתי, לא מתפלא שיש בוצה במנוע.

מצד שלישי, התקן שאתה צריך לרכב שלך הוא תקן C2 ולא C3 , יש מצב ההבדל בתקנים האלו

זה מה שגורם לבוצה.

תנסה לעבור לשמן בתקן C2, כמו השמן הזה:

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-magnatec-5w30-c2

ותעדכן עוד מספר טיפולים אם חזרה הבוצה.

מצאתי במסמך PDF שיש שוני בינהם בצמיגויות נמוכות, לדעתי זה גם כולל 5W-30.

https://www.acea.be/uploads/publications/2012_ACEA_Oil_Sequences.pdf

בנוסף, לא יודע לי שעומד בתקן PSA-B71-2290, שגם עומד בתקן C3, אלא רק בתקן C2.

(כמו הקסטרול לדוגמא)

כפי שרשמתי למעלה, תעבור שמן ותעדכן אותנו בעוד מספר טיפולים.

התקן psa-b71-2290 הוא אותו תקן כמו bmw LL04 ? זה מה שמומלץ למנוע הזה לפי bmw

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם

הוא נראה תקן דומה, לא יודע אם זהה.

בכל מקרה, לא רואה סיבה לרדת ל-10K ברכבים חדשים, אבל אם אורן אומר...

תשים את השמן שכתבתי לך, הוא עומד בתקן של PSI ו- C2.

כמו כן אם זה היה תקן שהוא בול אותו דבר, שמנים שהיא עומדים בתקן של BMW הם היו עומדים

גם בתקן של PSI, בנוסף חפש שמנים שעומדים גם בתקן PSA וגם בתקן של BMW.

התקן של BMW מבוסס על תקן C3 של ACEA.

רועי

פורסם
ההמלצה למרווח טיפולים של 30k-20k וגם 15k במנועי הטורבו היא לא רצינית.

אני ממליץ לבעלי מנוע thp להחליף שמן ומבנן כל 10k , ואחו מבין לקוחותי שנוהגים כך נהנים ממנועים נקיים מהבוצה לחלוטין, גם אלו שמשתמשים בשמן של יצרן עלום שם .

תודה על התרומה לדיון. בהרבה דיונים פה מאשימים אוטומטית כל אחד עם בעיות במנועי PSA בזה שהוא מזניח, בעוד רבים מבעלי הרכבים האלו יודעים בדיוק עם מה התחתנו ולא מעזים לחפף. זה די עצוב שקניתי רכב שהיבואן השוויץ בו שאפשר לטפל כל 30 ואילו בפועל אפילו עם מרווחים של 15 אוכלים קש (עם בוצה). במקביל יש לי קיה קארנס שבאתי איתה למוסך אחרי 15 ואמרו לי שאני יכול לחזור הביתה כי היצרן שינה את ההמלצה מ- 15 ל- 30. ומיותר לציין שבקיה אני לא יודע איזה שמן שמים, מעולם לא נאלצתי להתקשר לשירות לקוחות, ואני לא זוכר מה שמו של אף בעל מקצוע במוסך. כי לא צריך.

פורסם

מעניין אייל שאתה בכזה בטחון מלא קובע שמנוע של קיה יעמוד בשגרת טיפולים של 30.000 ק"מ ולא תצטבר בו בוצה.

דווקא מנועים של יונדאי כן נוטים לצבור בוצה, מנועים אטמוספריים רגילים בלי טורבו ובלי שום דבר מיוחד.

פורסם

אייל אז כנראה שאתה מזליסט כי אני עם שרות לקוחות קיה חברים קרובים ,במקום עבודתי צי רכב של קיה ריו וכמה קרניבלים בודדים ,לציין שאכלנו די הרבה חצץעם הרכבים במיוחד הריו דור קודם שפשוט התפרקו לחתיכות בעקבות שימוש אינטנסיבי ברכבים וקריבל שסבל וסובל עד היום מתצרוכת שמן גבוה וטורבו שאוהב להתקלקל .אמנם אני לא משווה בין החיים שהרכבים עוברים בעבודה לעומת שימוש ברכב פרטי .לטובתך תיהיה עם אצבע על הדופק מבחינת מרווח הטיפולים כי קרניבל שהחל דרכו בטיפול כל 30K סיים עם המנוע ב100K ומאז הצטמצם מרווח הטיפולים חזרה ל15K בהוראת שרות הלקוחות של קיה .

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

פורסם
במקביל יש לי קיה קארנס שבאתי איתה למוסך אחרי 15 ואמרו לי שאני יכול לחזור הביתה כי היצרן שינה את ההמלצה מ- 15 ל- 30.

דווקא מנועים של יונדאי כן נוטים לצבור בוצה, מנועים אטמוספריים רגילים בלי טורבו ובלי שום דבר מיוחד.

אכן, מכיר מקרוב מכוניות יונדאי שסבלו מבוצה. אני הייתי נשאר בשגרה של החלפת שמנים כל 15K.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• ספונסר פורום
פורסם

זו לא בעיה של יצרן אחד,זה קורה בכל היצרנים, כל מנועי ה vag במוו, psa , יונדאי קיה טויוטה וכו..

עם רגישות מיוחדת במנועי טורבו קטנים שבהם כמות השמן קטנה.

מי שרוצה יכול להחליף שמן כל 30k או שנתיים , ומי שרוצה להנות מהרכב שנים רבות המחצתי היא להחליף שמן ומסנן שמן כל 15k במנועים אטמוספריים וכל 10k במנועי טורבו.

• תוכן חדש...