Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז לא פספסתי פשוט התלבלבתי קצת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אז לי כמו שאתם רואים יש את הדור הקודם-קודם, זה שלדעתי נראה הכי טוב (והדור האחרון נראה מעולה! אבל עדיין..).

ראיתי שסיויק08 רשם שמבחינתו 2*4 זה חצי אוטו ואני יכול להסכים איתו לגמרי בתחושה.

מאז שהתרגלתי ל4*4 לראשונה, עוד באימפרזה 2004 שהיתה לי, נדמה לי שכבר אין דרך חזרה. הרכב (ואני) פשוט אוהבים פניות. התחושת ביטחון שהרכב מקנה כאילו מדרבנת אותך בפניה "יותר מהר, יותר מהר!" :lol: ואחרי שלמדתי עם אומץ רב להגיע למגבלות ולזרוק קצת תחת, החלפתי את הצמיגים הסיניים שהגיעו עם האוטו - והייתי צריך ללמוד מחדש :-)

אבל נעזוב את כל אלו ונעבור לשטח. כן - שטח. את המסלול ג'יפים שהעברתי את האימפרזה ההיא כנראה לא אשכח לעולם. כשעוד הייתי ילד ובחרתי באיזה אתר של מסלולי טיולים מסלול לרכבי 4*4 ברוב תמימותי :oops: מסלול שכלל לא מעט עליות חדות על אבנים מתגלגלות ועוד שלל קטעים טכניים שכמובן הודות למרווח הגחון הקטן דרשו קצת יותר מחשבה ועבודה, אבל מלבד חסרון זה הרכב התחיל וסיים את המסלול בגבורה רבה. מסלול של 4-5 שעות שמוגדר ברמת קושי בינונית לרכב שטח רך. ולחשוב שאם היתה תקלה כלשהי באמצע המסלול רק מסוק היה יכול להוציא משם את הרכב :|

אפשר להוסיף עוד המון סיפורים שקרו עד היום על כניסות לשטח, עליות, חולות ומפגשים עם ג'יפאים שמסתכלים עליך במבט של "איך?"..

אני מאוד רוצה ג'יפ אבל מפחד לאבד את ההנאה מנהיגה והB4 כרגע מצליחה לספק לי טעימות נחמדות מהשטח שכל רכב 2*4 יפה ומוצלח ככל שיהיה, לא יוכל לספק לי. ולכן מבחינתי 2*4 זה נחשב חצי אוטו.

עריכה אחרונה על ידי djyakini

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

נמשיך לספינה השניה – דגם 2015 רמת אבזור פרימיום מנוע 2.5 ליטר

אז מה השתנה?

הרבה – הרבה מאוד ובעצם כמעט הכל לטובה.

בבסיס של הרכב – מהות הליבה שלו – הדברים נשארו בעצם אותו הדבר.

עדיין מדובר במנוע בוקסר רק שהנפח הוא 2.5 ליטר – אין פחות מזה.

עדיין מדובר בתיבת הילוכים רציפה

עדיין מדובר על AWD סימטרי קבוע.

עדיין מדובר על רכב עם בסיס גלגלים קצר יחסית לקטגוריה אבל עם מרווח פנימי עצום.

עדיין מדובר ברכב נוח מאוד שנועד להפלגה ובשום פנים ואופן איננו רכב ספורטיבי.

אז מה השתנה?

פחות או יותר הכל!

נתחיל שוב זריז מבחוץ פנימה ואז נרד קצת אל הכביש – לגבי מוסכים, תחזוקה ואחזקה – קצת מוקדם מידי לכתוב על כך כי פשוט לא היה שום דבר לבינתיים.

אז מבחוץ

הרכב פשוט ענק! כמעט ואפשר לאמר מוגזם.

בכדי לסבר את המידות שלו ההתלבטות שלנו היתה בין קאמרי מאלבר לבין הB4 הזו ובסוף התברר שהסובארו רחבה יותר מהקאמרי בכ2 ס"מ וכמעט באותו האורך.

רוחב הרכב הוא 1.86 מטר – ברחובות צרים זה פשוט מפחיד לעבור איתו.

מראה חיצוני –

סובארו הבינו את הרמז, הדור הקודם היה "מכוער" ופגע להם במכירות וגם גרם להם לאבד את קהל הלקוחות שאהב את הדור הקודם שלפני 2009 ושידר ספורטיביות והיה רכב שפנה לליבו של הנהג.

העיצוב נשאר שמרני, רכב גדול, גוף מלא – אבל הוא משדר קרב, הסבכה הקידמית מובלטת, הפנסים מתוכים לאחור, הזוויות של הרכב משדרות תנועה וגם סיימו בחרטום יחסית יפה עם זווית שמשה חדה.

עשו כאן עבודה טובה!

מרוב שהרכב רחב זה אפשר להם גם להעביר את המראות הצידיות ישירות על גוף הדלת ובנוסף ע"י כך שהם השטיחו את הדיפונים הם יצרו ברכב מרחב פנים פשוט עצום.

הרכב מגיע כאשר הוא נועל צמיגי ספורט של דאנלופ עם חתך נמוך יחסית בגלל שזו גרסאת הפרימיום קוטר החישוקים הינו 18 אינטש.

חישוקי הסגסוגת מגיעים בדו-גוון – לדעתי – קצת מצועצע אבל עם צבא לבן פנינה זה פשוט נראה טוב.

נעבור קצת פנימה –

גם כאן, סובארו הקשיבו ללקוחות שלהם והצליחו להשיג התקדמות רצינית מאוד תוך כדי זה שהם שומרים על אופי המותג ומשאירים את הנקושות שלו ומעבירים את תחושת החספוס הזו כבר מהמנוע ועד הפלסטיקה אבל הוא כבר באמת מרגיש כמו משהו שכבר מתקרב, לפחות נותן תחושה של פרימיום - אולי משהו קרוב.

מה שפוגם בתחושה הזו היא כמובן בחירת החומרים והאיכות שלהם לעומת רכבי פרימיום אמיתיים.

יחד עם זאת באמת עשו כאן עבודה ממש טובה.

יותר חומרים רכים – בייחוד במקומות שבהם המרפקים והידיים אוהבים לנוח.

גימור יותר גבוה ושילוב של עיטורים יותר אלגנטי.

עיצוב יותר "חלק" או אולי מינימליסטי.

גלגל הגה שמשדר קצת יותר תחכום ומזמין אתכם לנהוג.

לוח מכוונים יפה וקונסולה מרכזית עם תצוגה טובה מאוד שיש בה גם גישה לבקרות על מערכת הAWD, TPMS ועוד.

המושבים משדרים יותר ספורטיביות לעומת הדור הקודם שמשדר פשוט בית אבות (אבל נוח)

המושבים נוחים ותומכים אבל יותר קשים מהדור הקודם, אני מעדיף את המושבים של הדור הקודם במובן הזה – מבחינת מראה – החדשים יפים יותר.

האבזור גם טוב יותר עם בקרת אקלים מפוצלת כולל פתחים ליושבים מאחור.

יותר פקדי שליטה בגלגל ההגה – הוסיפו את הדיבורית, הוסיפו את הכפתורים של הSI DRIVE אשר יותר מאוחר אסביר קצת מהם ההבדלים ומה זה בעצם עושה.

ניסו קצת לעצב את הרכב הזה באווירה של מטוס וכל חיווי חגורות הבטיחות ומערכת כריות האוויר נמצאים בגוף התאורה שבתקרת הרכב.

אנחנו הזמנו את הרכב ללא גג שמש – לא רצינו בתוספת הזו, בארץ זה מתברר בעיקר כמטרד והרכב גם חונה מתחת לכיפת השמיים ולכן הגומיות לא יזכו לחיים קלים והחלטנו לוותר סופית על התענוג.

לרכב יש תאורת קסנון וDRL

חלק מהמתגים שהיו ממוקמים בצד שמאל של ההגה העבירו לקונסולה המרכזית כמו למשל בלם היד האלקטרוני.

הרבה יותר נוח!

ומה גם שב2015 התפעול של בלם היד נכון יותר:

ב2010 לחיצה פנימה זה נעילה בעוד משיכה אחורה זה שחרור ובדרך כלל נעילת בלם יד זו תנועת משיכה אז זה גורם ללא מעט טעויות או פשוט שיכחה לנעול בלם יד!

ב2015 זה בדיוק ההפך וזה מרגיש נכון וזה ממקום במקום בו היה בלם היד אז הסיכוי לשכוח הוא הרבה יותר קטן והתפעול מרגיש טבעי ונכון.

אני מתאר לעצמי שזה תוצאה של תלונות קשות מצד הלקוחות ואף תביעות משפטיות.

קצת על מערכת הסטריאו

בדגם הפרימיום המערכת מגיעה עם מסך 7 אינטש ושישה רמקולים כאשר מתוכם בדלתות האחוריות הרמקולים הם קואקסיאליים ולכן היבואן בארץ מכריז על כך כשמונה רמקולים – הזוי משהו.

הרמקולים בדלתות הינם בקוטר שבעה אינטשים ומספקים חווית באס מספקת בשביל המאזין הנורמטיבי אבל בשום פנים ואופן איננה מספקת חווית סאונד יאה לרכב אשר מתהדר במושג "פרימיום".

בשביל אבא שלי מתברר שהמערכת הזו מספיקה והוא איננו מעוניין להתקין מערכת אפטר מרקט.

מסך המגע מתאפיין בחישת מגעים טובה מאוד וראות נהדרת.

ישנן פונקציות חביבות מאוד כמו ביצוע פאוז לשידור רדיו FM בזמן שנכנסת שיחת טלפון – מאותו הרגע המערכת מחליטה להקליט את השידור וברגע שסיימתם את ההקלטה אתם יכולים להמשיך להאזין לרדיו מהמקום בו הפסקתם או פשוט לעבור לשידור החי.

כפי שציינתי כבר ישנה בקרה למערכת הTPMS – דהיינו מערכת בקרת לחץ אוויר בצמיגים – תשימו לב כי גם בגלגל הרזרבי יש חיישן ובמידה והמערכת מתריאה על חוסר לחץ אוויר – רצוי לבדוק קודם את הצמיג הרזרבי.

וישנה מערכת בקרה למערכת הAWD אשר הינה גימיק נחמד מאוד אבל סה"כ מראה לכם בדיוק איך הAWD עובד ומתברר שהמערכת עובדת כל עוד הרכב בתנועה – גם אם דוושת הגז איננה בשימוש כל עוד הרכב זז המערכת בבקרה פעילה!

הנדסת האנוש ברכב נשארה יעילה ומצויינת כפי שהיתה ברכב הקודם רק שכאן בגלל תוספת של פיצ'רים הנושא נהיה דווקא קצת יותר מסורבל – אבל זה לא אופל אינסיגניה דור ראשון זה בטוח.

יש לו בצד רכיבים מוכנים להתקנה של מערכת – כנראה שבשלב מסויים כן נשפר קצת את הרמקולים הקדמיים ונוסיף להם הגברה קטנה – אבל זה עוד חזון למועד.

בואו נרד איתה קצת אל הכביש

שמעו, הבדל לא קטן בכוח בין השתיים

ה2.5 ליטר הוא מנוע נכון לרכב הזה

ה2 ליטר לא

אפשר האמת לסכם את זה כאן לסגור וללכת

אמנם התאוצה מ0 ל100 סה"כ 9.6 שניות וזו גם התאוצה שהיתה לי באוונסיס אבל אם להיות כנה – לארץ, זה מספיק. לי לפחות זה מרגיש אידאלי. ברכבים שמאיצים 7 שניות ומטה אני פשוט לא מצליח להרגיש בבית, לא נוח לי משום מה ואני מרגיש שאני כל הזמן צריך להזהר ברכבים שכאלו לא להכנס ברכב שמלפניי – נכון לכביש הישראלי לפחות, לממוצע הנהוג כאן.

זה פשוט מרגיש לי נכון, משהו שאני זוכר מהאוונסיס רק שכאן הכוח מגיע גם מהגלגלים האחוריים והחוויה היא פשוט טובה.

הרכב יוצא מהר מהמקום, מפתח קצב בקלילות רבה וכשזה מגיע לעליות ושיפועים הוא פשוט לועס אותן, יורק החוצה בלי להזיע ורוצה עוד.

צמיגי הדאלנופ אוחזים נהדר בקרקע וחישוקי ה18 אינטש אמנם פוגמים קצת באיכות הנסיעה וגורמים לתחושה של הקשחה ברכב אבל הם גם תורמים יותר לתחושת נהיגה קצת יותר ספורטיבית והאמת הרכב נראה בהם פשוט מעולה.

לגבי הSI DRIVE זה בעצם כפתור שבוחר מוד נהיגה רגוע – ליניארי – לעומת מוד נהיגה ספורטיבי אגרסיבי יותר ומשנה את גרף המומנט של הרכב.

המצב הרגיל מתאים יותר לשיוט ולנסיעה בקצבים קבועים עם שינויים קטנים בעוד הנסיעה במצב האגרסיבי יותר טובה יותר למקטעים קצרים או לנהיגה שיש בה הרבה מאוד שינויי מהירות.

ההבדלים לא שמיים וארץ במובן הזה, סה"כ שוב חוזר להזכיר לעצמכם וגם לעצמי שזה רכב שיוט רגוע ונוח עם קצת יותר כוח בישבן, זה הכל.

לסיכום

הדור של ה2015 קרבי יותר, מתנהג יותר, יפה יותר – הכל יותר אבל זה עדיין לא הרכב "לנהג" שהיה שני דורות אחורה וגם לא צריך להיות – זה לא נכון למכונית משפחתית גדולה, זה פשוט לא נכון.

לדעתי סובארו פגעו היטב במטרה עם הדור הנוכחי.

בין שני הרכבים כמובן שהייתי בוחר בדור הנוכחי של ה2015 – זה מרגיש קצת כאילו שאני קיבלתי את האחות המכוערת, נאמר פחות יפה ולמען האמת גם הפחות טובה במיטה.

מצד שני – ואת זה אני אומר ברצינות – ה2015 פשוט ע-נ-ק-י-ת – זה כמעט מגוחך, זה כמעט כמו ללכת עם בלונדינית בגובה שני מטר ובכל פעם שאתם עוברים דרך דלת לאמר לה "תיזהרי מותק לא לדפוק את המצח במשקוף".

היו לי מחשבות על ביואיק לה-קרוס – אני בטוח שהנוחות פשוט בליגה אחרת – מצד שני אחרי שהרגשתי מה זה לנהוג על ה2015 (אני מדבר על הסובארו) הלה קרוס זה פשוט סוג של "מונגי" (מונגולואיד)

בערך על היום הראשון שיצאתי לנהיגה עם ה2010 חבטתי עם המראה הימנית שלה במראה של רכב חונה מרוב שלא הייתי מודע לכמה היא רחבה וזה עוד ה2010 – ה2015 זה פשוט מגוחך – היא רחבה עוד יותר ב4 ס"מ לצדדים שלה. וזה עוד כשהרכב הקודם שלי סה"כ לא היה קטן במיוחד.

מרגיש לי קצת יותר מידי, מרגיש לי קצת כמו שגעון גדלות מודרני.

לא שזה קיו 7 או משהו כזה אבל הרכב באמת כבר מרגיש גדול מידי למה שהוא צריך להיות, כך גם אני יכול לאמר לגבי מאזדה 6 של ימים אלו, סקודה סופרב וכך הלאה.

הייתי שמח למען האמת שהרכב הבא שלי יהיה משהו קטן יותר - אינטימי יותר.

שתי ספינות שיוט לדעתי כבר יספיק לי.

לסיום מספר תמונות של הרכב עצמו – מתנצל מראש היתה שעת לילה כבר, הייתי עייף, הינשוף אכל לי את הפיתה ואני לא אוכל בצק.

P51130-200326.jpg

P51130-200342.jpg

P51130-200405.jpg

P51130-200411.jpg

P51130-200429.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ולזה שהגיב קודם מעליי - די ג'יי יאקיני

משפט של ג'יפאים

yours can go faster

mine can go anywhere

וגרמת לי להזכר בסרטון הזה שמדגים קצת מיכולות הקצה של הB4

https://www.youtube.com/watch?v=fS6AXjNcTPU

Pioneer TS-X150

פורסם

לפותח השרור : אתה מאוהב עד האוזניים!

סתם.. כתיבה יפה, ובעיקר מפרגנת לשני הרכבים. אתה מנסה לתאר את הרכבים מהזווית של המשתמש הממוצע שמבקש לשנע משפחה ביעילות ממקום למקום.

אני מסכים עם רוב מה שכתבת. אני בעלים של לגאסי דור 4 מבציר 2006. מאוד מהנה לנהיגה, אבל נוקשה לנסיעה בגלל צמיגים בעלי חתך נמוך להחריד. בנוסף הרכב צפוף.

עם הדור החמישי - כמו שלך, בליתי יומיים. מאוד אהבתי את הרכב - נוח, משייט נהדר, והכי חשוב מרווח להפליא! לא אהבתי את העיצוב החיצוני והפנימי. לא יודע למה..

הדור השישי כבר ליגה אחרת. העיצוב החיצוני הרבה יותר נסבל, אך משהו לא מסתדר לי עם עיצוב המראות והמשולש הקטן בדלתות הקדמיות.. בנוסף, חסרים לי הרבה פריטי אבזור הכרחיים - למשל : פתיחה וסריגה אוט' לכל החלונות.. או לפחות לזה של הנוסע! לא לעניין. כן אהבתי את המנוע שמרגיש לפעמים בריון רציני, גם התיבה משתדלת להתנהג כמו תיבה אוט' פלנטרית שמדמה החלפת הילוכים. אך לפעמים יש לה פספוסים והיא מחליקה טיפה, חובטת, או סתם מטלטת בעיר.

אהבתי את הדור השישי - בעיקר את תחושת הביטחון שהבהמה הזאת נוטעת בנהג - היא לועסת את הדור הרביעי ויורקת אותו לפח מבחינת יכולת! מהירות הכניסה והיציאה בסיבובים יכולה לגרום לB4 שלי וגם לסיוויק שאני נוסע בה ביום יום לעוף לתעלה המקבילה..אך כמובן ללא תחושת הנאה כלשהי.

יותר מכל, אהבתי את עמידות הרכב במבחני הריסוק. זה הרכב שאני רוצה שאשתי ושני בני יסעו בו! חד משמעית.

הבעיה שלי כרגע היא שוק חלק למכוניות המנהלים והעדר אבזור.

יש לי תקווה שיביאו אותה עם חלון גג, ומערכת האיי סייט דור 3 שזוכה בחו"ל לתשבוחות. אז, אולי אשקול להתקדם 10 שנות אור!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

בהתחלה אני ניסיתי להפציר באבי שאם הוא מזמין את הפרימיום אז שיוותר על ה18 אינטש וישאר עם ה16 - היה ברור לי שזה יפגום בנוחות, בכנות - גם עם ה18 הרכב נוח מאוד.

ולמיטב ידיעתי במהלך 2016 כבר יתחילו לייבא אותן לכאן עם האיי סייט אם זה נכון יש לך למה לחכות.

מציע לך במקביל להביט בסרטון על האינפיניטי Q50 והבחור שנהג עליה 20 מייל מבלי לגעת בהגה או בדוושות בזמן שההגה שומר על הנתיב והמהירות - זה נקרא wire steering

דרך אגב - אני יכול לאמר לך בשיא הכנות שזה לא מה שרציתי.

רציתי i320

רציתי c220

רציתי IS250

רציתי CTS 2009

רציתי 159 3.2

ורציתי שזה יקרה בעוד כשנתיים בתור מתנה למשבר גיל העמידה.

אבל נפלה בחלקי הזדמנות שלא יכלתי לסרב לה והאמת - לא חשבתי שהרכב הזה ידבר אליי בצורה כזו שגם אצליח להתחבר ולאהוב בו הרבה מאוד דברים. לא ציפיתי לחוויית נהיגה שגם יש בה FUN וערך מוסף וגם רעש מנוע שלמרות שאין בו גרגור או שאגה - גורם לך לרצות לשמוע אותו.

הדברים האלה היו לא צפויים.

ועדיין אני רוצה את אחד מהרכבים שרשמתי מעלה אבל את האוטו של אבא אני רוצה יותר - אז כמו שכבר כתבתי קודם - יש גם רכב שני במשפחה :wink:

Pioneer TS-X150

פורסם

דרך אגב - אני יכול לאמר לך בשיא הכנות שזה לא מה שרציתי.

רציתי i320

רציתי c220

רציתי IS250

רציתי CTS 2009

רציתי 159 3.2

ורציתי שזה יקרה בעוד כשנתיים בתור מתנה למשבר גיל העמידה.

אבל נפלה בחלקי הזדמנות שלא יכלתי לסרב לה והאמת - לא חשבתי שהרכב הזה ידבר אליי בצורה כזו שגם אצליח להתחבר ולאהוב בו הרבה מאוד דברים. לא ציפיתי לחוויית נהיגה שגם יש בה FUN וערך מוסף וגם רעש מנוע שלמרות שאין בו גרגור או שאגה - גורם לך לרצות לשמוע אותו.

הדברים האלה היו לא צפויים.

ועדיין אני רוצה את אחד מהרכבים שרשמתי מעלה אבל את האוטו של אבא אני רוצה יותר - אז כמו שכבר כתבתי קודם - יש גם רכב שני במשפחה :wink:

מאחל לך שתגשים את כל הרצונות ושתחייך תמיד הן עם הזדמנויות כאלה והן עם הגשמת חלום ורצון.

אכן אתה "מאוהב" ברכב :)

קובי

:-)

פורסם

יש מצב :-P

בדברים מסויימים כן - אני מבין למה כל כך הרבה אנשים הופכים לגרופי של המותג הזה.

בדברים האחרים ממש לא - הרכב מצד אחד מתנהג ממש טוב, מצד שני - בית אבות.

היום הייתי עד למחזה הזוי ונדיר - BMW 520I חדשה נוסעת על הכביש והנהג מפעיל את המתזים בשביל לנקות שמשה קדמית - הרכב פשוט דפק לעצמו מקלחת!

עד שהגעתי לרמזור הסמל בתא המטען שלה כבר היה נקי, בחיי! אחד הדברים היותר הזויים אני מוכן להשבע שהרדיו שלי החל לנגן מעצמו את you sexi thing מהסרט the full monty

הסובארו לעומת זאת - לא כזאת סקסית

דרך אגב - משהו ששכחתי לכתוב ואחת התגובות כאן גם הזכירו לי את זה - מיד אחרי שרכשתי את הרכב עלה בי הצורך המטופש הזה לבדוק איך היא מתנהגת "בשטח"

אני גר בראש העין ממש על השכונה שגובלת ביער ראש העין ויש שם מסלולים שאפשר בקלות לעבור אותם עם רכב אבל יש שם גם כמה קטעי מעבר שצריך\רצוי מאוד הנעה לכל ארבעת הגלגלים בכדי לעבור אותם בבטחון מלא.

אכן היא אכלה את זה בלי מלח וטיפסה שם כמה שיפועים בקלילות רבה.

זה היה סוג של תענוג :-P

זה היה מפגר :?

לא עושה את זה שוב :shock:

או שאולי כן :-D

דבר אחד בטוח - עם אאודי יפה ונוצצת או וולבו לא הייתי עושה את זה למרות שהן גם יכולות אם יש להן מערכות הנעה דומות - עם הסובארו לעומת זאת - זה דורש את זה!

Pioneer TS-X150

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

סתם רציתי לעדכן כאן משהו - מצאתי "נקודת כשל" מאוד מרגיזה בB4 ולפי מה שאני מבין זה נכון לרוב הדורות של הרכב הזה?

לפחות לדור של 2010-2014 זה בטוח נכון.

בואו נאמר שאם חשבתי שלהחליף נורה ברנו מגאן 2 2008 שהיתה לי - בB4 הם לקחו את זה עוד צעד אחד לכוון הגרוע יותר - תביטו איך מחליפים נורה בB4 מהשנתון האמור:

אך האם זו כזו זוועה?

לא, לא ממש - ניגשתי למרכז שירות (סובארו מרכזי - גיסין 80 פתח תקווה) והחליפו לי נורה בעלות כוללת של 35 שקלים כולל מע"מ!

נורה H7 55W של פיליפס.

המוסכניק פתח רק בורג פלסטי אחד בחלקה העליון חיצון של הבטנה - הזיז אותה קצת הצידה (הרכב היה על הרצפה עם הצמיג הימני מופנה עד הסוף שמאלה) ובעניין של דקות בודדות החליף את הנורה.

לצד הדרך - על כביש גשום זה מן הסתם לא משהו שהייתם רוצים לעשות ואני מתאר לעצמי שעם שוטר לצדכם זה היה מסתיים בקנס.

מרגיז, מעצבן, לא נוח אבל אני מקווה שזו תהיה האי נוחות היחידה שאני אדע מהרכב הכל כך נוח הזה.

ב2015, בגלל שזה דגם פרימיום - הותקנו פנסי HID (קסנון).

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

ת'שמע - כייף לקרוא.

וכן זו הבעיה בישראל, הכבישים ואזורי המחיה שלנו צרים וצפופים.

לכן גם אני הפסקתי עם רכבי המנהלים (שמאוד אהבתי)

ועברתי לקומפקטיות יענו פרמ-פיום - אתה מבין אותי.

ולנסיעות ארוכות כשהיא נוהגת - לטענתה הג'ולייטה נוסעת לבד מהר מידי.

אז אני גונב לאבא שלי את המאזדה 6. (אנחנו שכנים)

ואל תוסיף לו - אם המערכת מתאימה לו, עזוב.

:grin: יום אחד ירד אויר בגלגל, הוא יגיד שזה מהמכות של הסאב..

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל :-P

אני נוסע בספינות האלה בעיקר בגלל שאני חולה נפש בכל האמור למערכות סטריאו (חולה נפש באופן כללי על מי אני מנסה לעבוד)

להכניס גם עגלת תינוק, גם לשנע משפחה בנוחות וגם לדחוף מערכת סטריאו כמו שיש בחתימה (אם אופציה לדאבל סאב או סאב וופר עם תיבה גדולה) ואתה מבין שאתה צריך קצת יותר מקום.

לקטגוריה הזו יש גם פלוס נוסף של קצת יותר השקעה בבידוד רעשים בדרך כלל וגם מנועים יותר שקטים ורגועים - בטח ובטח אם משווים את זה לקטגוריות סופר-מיני, האצ' ספורט וכך הלאה.

וSUV - לא ממש מתחבר.

ג'יפים - אני לא איש שטח, אם אני אקנה רכב שטח אני כנראה אהפוך למה שאני הכי סולד ממנו - ג'יפי קניונים.

כרגע זו הקטגוריה הכי מתאימה לי - בית אבות מתנייע.

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זו לא זוועה, זה הכיוון שיצרני הרכב הולכים אליו, לפחות ברכבי מיינסטרים - לצמצם כמה שיותר התעסקות של הלקוח ברכב לטובת מרכזי שירות.

חוץ מזה אין כמו רכב גדול. אין מקום על הכביש? אז עושים מקום :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זו לא כזו זוועה - בתנאי שיש לך מקום נוח לשבת בו על הרצפה ולהחליף נורה ועכשיו אני גם צריך להחזיק ברכב מברג שטוח או חולץ הדקי פלסטיקים.

אבל זה פשוט מתסכל שאחת הפעולות שצריכות להיות הכי פשוטות לכל בעלים של רכב - בייחוד במשהו שאתה לא רוצה להתקע איתו ככה באמצע כביש - דורש כזו התעסקות מסורבלת בכדי לבצע.

ברנו מגאן הם לפחות עשו פתח, דלת שירות במגן הרפש עצמו ולא היית צריך להתחיל להתעסק עם הדקי פלסטיקה עדינים - החלפת הנורה ברנו היתה בדיוק עניין של חמש דקות אז איך? איך? יצרן יפני הצליח לעשות את זה יותר גרוע מרנו?!? איך?!?

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפקק ברנו זה החלק הקל. להצליח לסגור את התופסן של הנורה בלי לראות מה אתה עושה זה מה שמצריך מיומנות.

מה רשום בספר הרכב של הסובארו? אני משער שלא מפורט שם תהליך ההחלפה ופשוט כתוב לפנות למרכז שירות.

תתנחם, יש רכבים מסויימים שלנהג אין אפילו גישה לבדיקת מפלס השמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...