Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרקע לפתיחת השרשור הם הודעות פרטיות שאני מקבל מפעם לפעם לגבי רכישת יהלומים\תכשיטים מאיביי.

כל אחד מאיתנו עוסק בתחום מסויים ומכיר את התרמיות והרמאויות הנפוצות בתחום העיסוק שלו, כאלה שהוא יזהה בשניה ואדם שאינו בקיא בתחום ייפול בהן מיד.

בואו נשתף בשרשור הזה את אותם רמאויות שאנחנו מכירים וכך אולי נמנע מאנשים ליפול בפח.

בתחום העיסוק שלי איביי מככב עם שלל מוכרים שמציעים למכירה תכשיטים עם יהלומים.

בחלק גדול מהמקרים הכותרת מציינת שמדובר ביהלומים מתועדים (כלומר שיש להם תעודה) ומציינים את דירוג הצבע והנקיון.

עד כאן הכל בסדר.

ואז נכנסים לגוף המודעה, מגלים שהיהלום הוא בעצם אבן קריסטלית (בד"כ סוורוסקי), התעודה של היהלום אינה מטעם מכון גמולוגי רשמי אלא תעודה שניפק המוכר ואין בינה ובין היהלום ואיכותו שום קשר, היהלומים עברו טיפול כדי לחזק את הצבע או טיפול כדי לשפר את הנקיון (אחד הטיפולים האלה כוללים קדיחת חור ביהלום שבהמשך ימולא בסיליקון) ועוד.

הדוגמה שגרמה לי לפתוח את השרשור זה חבר פורום ששלח לי לינק לזוג עגילי יהלומים שמשקלם הכללי 1.50 קרט, כלומר כ-75 נקודות כל יהלום.

הם כללו תעודה (מטעם בית העסק כמובן) שדירגה אותם כצבע F ונקיון VS2.

המחיר עמד על פחות מ-2000$ לתכשיט.

כדי להבין כמה זה תרמית, מחיר העלות של יהלום עם תעודת GIA בגודל 75 נקודות בצבע ונקיון דומים ודרגת ליטוש בינונית מתחיל בכ-2200$ ויכול גם להגיע ל-3000$, מה שאומר שמחיר העלות של זוג עגילים כאלה בצבע ונקיון דומים יעמוד על כ-4500-6000$ (וזה לפני שהמוכר הרוויח).

אז מה פשר העגילים באיביי בפחות מ-2000$?

רמת ליטוש נמוכה מאוד, מה שאומר שהיהלומים לא "ינצצו" כפי שהם אמורים אלא יראו די חסרי חיים, הם לא יהיו בדרגת צבע ונקיון גבוהים כפי שמוצהר אלא ה-ר-ב-ה יותר נמוך.

בקיצור, הם לא יהיו "AMAZING DEAL" כפי שזה מוצג אלא יותר בכיוון של "מה שקיבלת שווה הרבה יותר ממה שקיבלת".

תזהרו מזה ושתפו אותנו בעוד אזהרות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מלח למדיח כלים - זה פשוט נתרן טהור, על הקופסאות בסופר יש כתוב בענק שהן מכילות מלח להדחה עם תכונות פלא למיניהם, ודורשים עליהם לפעמים פי 5 ממה שעולה מלח בישול רגיל.

אני משתמש במדיח כבר שנים במלח בישול רגיל (מלח גס) שהוא נתרן טהור שעולה 2-3 שקלים לקילו בסופר, וזה עובד מצויין. במדיחי כלים תעשייתיים גדולים משתשמשים בדיוק במלח הזה.

שימו לב שמלח שולחן מכיל עוד כמה חומרים מונעי התגבשות ולכן הוא לא מתאים למדיח.

פורסם

אני מקווה שמישהו לא לקח את התגובה שלך צעד אחד קדימה ופוצץ את השכונה שלו עם מדיח כלים :lol:

יש טריק ישן ששמים שמן באסלה, זה נראה כמו שתן, ועל זה שמים נתרן, וכשמישהו משתין נהיה שישו ושימחו

פורסם (נערך)

חייב לנסות .

הטיפ שלי.

במערכות אזעקה ביתיות,הרבה מתקשרים אלי אחרי שהחליפו גלאים אצל מתקינים שונים,שפסלו את הגלאי והאזעקות שווא ממשיכות .

במקרה של אזעקות שווא,יש לקצר את החיווט לבדיקה,לבדוק שאין גורמים שיכולים להפעיל את הגלאי,למשל עכבר ,צמחייה או ווילון שזז מהרוח.

בכל מקרה לא למהר להחליף גלאי,שמחירו יכול להגיע למעל 1000 שקלים ,כי קשה לקבל זיכוי ממתקין פרטי.

עריכה אחרונה על ידי ran

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם (נערך)

~

רעיון מצויין לשרשור. אמשיך עם עוד כמה דוגמאות מחו"ל, ברוח התקופה.

תזכורת לתרמית הנפוצה כיום בארץ שנידונה כאן בהרחבה, מכירת רכב שנקנה בישראל נלקח למדינה אחרת בעקבות רילוקיישן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?518441

תרגיל דומה ניסו עליי בזמנו בספרד ואני יודע שעובד היטב גם במדינות נוספות באיחוד האירופי, מתמקד בעיקר בתושבים זרים שאינם דוברים את השפה המקומית. לקראת החזרה לארץ ב-2012 העמדתי למכירה את הקטנוע שלי, כאשר את עיקר הפרסום עשיתי דרך לוח של קהילת ה-expats המקומית. פנה אליי במייל איזה איש עסקים כביכול שהבטיח לשלוח נהג שיעמיס את הקטנוע על ואן ויביא לי צ'ק ביד. לכאורה דרך פשוטה ואלגנטית למכור, בלי להתעסק עם ביורוקטריה מקומית או העברות בנקאיות. בפועל - הצ'ק בד"כ חוזר לאחר מספר ימים ומסתבר שהבנק שהנפיק אותו לא קיים או שמדובר בחשבון פיקטיבי. גרוע מכך, הבעלות אינה מועברת כנדרש ואם כלי הרכב עושה בהמשך עבירות בכל רחבי היבשת - האחריות עדיין עם הבעלים המקורי. עליתי על התרמית הזאת תוך חמש דקות עקב חשדנות טבעית ואחרי חיפוש קצר בגוגל, היא באה במספר ורסיות ותקפה לכל סוגי כלי הרכב המנועי.

מלכודת תיירים נפוצה למבקרים בברצלונה, רומא ושאר פינות חמד רומנטיות - אתם יושבים בחלק מבודד של פארק או אזור תיירותי, לכאורה מקום ציבורי עם הרבה עדים שלא אמורים להיות בו כייסים וכד'. ניגש אליכם ברנש ששואל בספרדית/איטלקית קלוקלת מה השעה, זו דרכו לבדוק אם אתם דוברים את השפה ואם מדובר בתיירים מקומיים או מחו"ל. אחרי כמה דקות (ואחרי שווידא שאינכם מקומיים) ניגש אליכם טיפוס נוסף, כאשר הברנש ההוא מתצפת ברקע. הנ"ל מציג עצמו כשוטר ומבקש לדעת אם הברנש נתן לכם כסף מזוייף. אתם עונים שלא, הוא מבקש לראות מה יש לכם בארנק. אתם מראים לו (בכ"ז שוטר), הוא מתרצה ועוזב יחד עם הברנש השני. בספירה חוזרת של הכסף ואחרי שנרגעתם, אתם מגלים שהשטרות הגדולים שלכם הוחלפו בשטרות קטנים יותר ובלהט הרגע לא שמתם לב. מדובר בתרמית מאד פופולרית של צוענים ושאר מהגרים בלקנים שעובדת בשלל וריאציות בכל הערים הגדולות באירופה, כאמור בד"כ על זוגות שחיפשו פינה שקטה במקום מרכזי. העבריינים בד"כ לא ינקטו באלימות פיזית והפתרון במצב כזה הוא לדרוש שיסורו יחד אתכם לתחנת המשטרה הקרובה ורק שם יבצעו את כל הבדיקות למיניהן. אם תפגינו אסרטיביות ולא תתנו להם להלחיץ אתכם פסיכולוגית (שזה לא פשוט בסיטואציה הנ"ל) הם בד"כ יסוגו וילכו לחפש מטרה קלה יותר.

באנגליה נפוץ מאד השימוש באפודים זוהרים - כל שוטר, פקח חניה, נהג משאית, עובד דרכים, דוור, שליח ועוד בד"כ יהיה מצוייד בכזה. התופעה מובילה לשלל תרמיות פשוטות של הנדסה חברתית במסגרתן איש עם אפוד זוהר לוקח מכם כסף (למשל בחניון פרטי) או מבקש מכם לבצע פעולה כלשהי (כמו לסטות עם האוטו מהכביש עקב חסימה). הנטיה הטבעית היא לציית לאדם כזה הנתפס כבעל סמכות וממלא תפקיד בהתאם לסיטואציה. בשביל להימנע מליפול בפח מספיק בד"כ לבקש תעודה מזהה ולגלות עירנות כללית, למשל להסתכל אם יש בחניון גם מדחן או להעיף מבט בהמשך הכביש הסגור ולראות מה קורה שם. מאבטחים, שוטרים ובעלי תפקיד באנגליה בד"כ יציגו תעודה מזהה על דש הבגד או על השרוול, כך שאם נאלצתם לשאול זה כבר צריך להדליק נורה אדומה. בכל אופן אם יש חשד, כדאי לעצור שוטר על מדים בקרבת מקום או להתקשר למשטרה - 101 (מספר השמור למקרים שאינם חירום).

הסברים והדגמות על מבחר תרמיות נוספות מאירופה ניתן לראות כאן:

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • תוכן חדש...