Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עדיין לא החלטתי לגמרי אם אני הולך לטפל בלקה השרופה על הגג של הרכב שלי -

IMG-20151110-WA0001.jpg

אבל במידה וכן, ממש מתלבט מה עדיף - צביעה או מדבקות?

כרגע החלק עם הלקה השרופה הוא הגג בלבד, אך ממה שאנשים אומרים לי, זה ישתנה בעתיד הלא רחוק מאוד (מכסה מנוע ומכסה תא מטען שרופים, האם יש דרך למנוע?).

שאר הרכב לא "חדש" אבל, יש פה ושם שריטות ושפשופים. שבתכלס לא מפריעים לי כמעט, לא כמו הגג.

השאלות שלי הן כאלה:

1) מה בדיוק היתרונות והחסרונות של המדבקות (גיליתי שזה קיים בכלל רק לפני יומיים)? ממה היא עשויה? תגן על הרכב או שזה קוסמטי נטו? אפשר להסיר במקרה הצורך? לחדש? כמה זה הגיוני לשים את המדבקות על כל הרכב, וכמה רק על הגג?

2) מה בדיוק היתרונות והחסרונות של צביעה? הלקה השרופה תחזור שוב? אם כן, אחרי כמה זמן? כמה "אחיד" זה יהיה (ראיתי רכבים שיש הבדלי שמים וארץ בין חלק צבוע למקורי)? כמה זה הגיוני לצבוע את כל הרכב, בניגוד לרק הגג?

3) האם יש אופציה נוספת חוץ משניים הללו, ומ"לחיות עם זה"? הקטע שכשיש גשם או טל על הגג, לא רואים שום דבר, והגג נראה כמו חדש. אין איזשהו חומר שנותן "מראה רטוב" או דרך אחרת לנצל את זה?

4) עלות של האלטרנטיבות, ו"תועלת" שלהן. במובן של "יופי" התיקון (אני יודע שזה סובייקטיבי, זה בסדר לתת דעה), אורך חיים שהתיקון יישאר במצב "כמו חדש", במידה ואמכור בעתיד את הרכב - איזו מהאופציות אנשים מעדיפים בכללי?

נ.ב. - התזת ספריי סיליקון, בדומה ל"ליקווי מולי", על הלקה השרופה, יכול להזיק לרכב באיזשהי צורה? הוא שהוא לגמרי למל"מ?

*הערה חשובה - אני מעדיף את המצב הקוסמטי של הרכב שלי "לא מושלם מידי". אם הוא כמו חדש, אז אני ארגיש מחוייבות לדאוג לו יותר מידי, ולשמור עליו. ואתבאס על כל סריטה, שפשוף, ופגיעת צבע שתיהיה. אבל מצד שני אני רוצה רכב יפה "יחסית", לא דברים בולטים מידי לעין. ז"א שיהיו סריטות פה ושם, רק לא משהו גדול.

אשמח לעזרה,

דניאח

פורסם

אהלן דניאל

בתשובה שלי אתייחס לציפוי גג בויניל (מדבקה) בלבד, אני לא מתעסק בדברים אחרים לכן לא אגיב עליהם.

ציפויי רכבים במדבקה זה תחום שקיים בארץ כ10 שנים, ב 3 שנים האחרונות מתחיל לתפוס יותר תאוצה.

דהיית וקילוף צבע הגג הינה בעיה נפוצה מאוד בארצנו, ציפויי במדבקה הינו אחד מהפתרונות היותר נפוצים היום מכמה סיבות:

1. צביעת גג בצבע יכולה להשפיע על ערכו במעמד המכירה, רכב שעבר צביעה בגג יכול לספוג ירידת ערך של כ8%.

2. פיניש של ויניל הרבה יותר יפה מפיניש של צבע והעבודה פשוט נראת יותר טוב (תלוי בבעל מקצוע)

3. מדבקה תמיד ניתן להוריד ולחזור למצב המקורי, צבע לעומת זאת לא ניתן לקלף.

4. משך העבודה בציפוי גג הינו כשעתיים, צביעת גג יכולה לקחת יומיים ואפילו יותר.

5. צביעת גג ברכב עולה 1000-1700 ש"ח (לא ברמה גבוהה) - http://xn--8dbacwhj3a.co.il/index.php?m=text&t=24123

ציפוי יעלה 700-1000 ש"ח.

דבר אחד חשוב לדעת, על מנת שהעבודה תצא ברמה גבוהה יש צורך להוריד את הצבע הקיים מהגג וליצור משטח חלק לפני עבודת הציפויי.

סרטון של עיטוף רכב לדוגמא:

פורסם

כשאתה אומר שצריך להוריד צבע קיים. במידה ואני ארצה לצפות את כל הרכב - ז"א שעכשיו מורידים את הצבע בכל הרכב, והוא כולו יהיה פח?

בנוסף, אשמח להשוואה ב"הגנה" בין צבע לציפוי (חלודה, סימנים, קילוף, פגיעות שמש וכו').

מה החסרונות בויניל? אם הכל היו יתרונות - אז למה לא כולם עושים את זה? סטיגמה?

דניאל

פורסם

קצת מפחיד אותי הקטע ששכבת ההגנה היחידה היא המדבקת ויניל.

אני אישית לא מכיר בכלל את החומר, ואילו הגנות הוא מספק.

יותר טובות מצבע? פחות? אותו דבר פלוס מינוס?

לא רוצה שהגג יחליד מתחת לויניל (אם זה אפשרי בכלל).

מה קורה אם יש פגיעה קטנה או סריטה? כשזה צבע, אם זה מגיע לפח, אז אפשר לצבוע מעל כדי למנוע חלודה, מה עושים עם זה מדבקת ויניל?

פורסם

1.אני בטוח שמדבקה מורידה גם מערכו של הרכב, קונה תמיד יחשוד שהיה משהו מתחת.

בכל מקרה צריך לעשות תיעוד של האזור לפני ביצוע הפעולה.

2.עניין של טעם.

3.אין טעם לחזור ל'צבע המקורי', הוא נראה רע ובשביל זה צריך טיפול מלכתחילה.

4.את הלקוח לא מעניין זמן העבודה, להפך עצם זה שזו עבודה של שעתיים מראה שהמחיר,סליחה על המילה, מגוחך לעומת צביעה שמצריכה הרבה יותר עבודה.

5.כ1,300 מספיק לצביעה איכותית לגג, אין ספק שזה עולה יותר ממדבקה, אבל כל עניין המדבקות הוא מצחיק בעיניי.

בנוסף ציינת שצריך להוריד את הצבע, האם הלקוח צריך לעשות את זה בעצמו? לא כלול במחיר?

בקיצור לדעתי תלך על צביעה, מן הסתם מדבקה לא תתן אותה הגנה לפח כמו צביעה ופחחות רצינית.

מבחינת מראה זה כבר טעם לך, אני לא רואה בזה שום יתרון על צבעיה.

פורסם

אני חוזר ואומר, מדבקה זה פיתרון מצויין לרכב שצבוע בצבע המקורי.

חשוב להבין שבמידה והרכב עבר צביעה איכות אותה צביעה תשפיע על ההדבקה, במידה והצביעה נעשתה אצל איש מקצוע בצבעים איכותיים לא צריכה להיות שום בעיה, בגלל כמות גבוהה של חאפרים בארצנו אנו לא יכולים לתת אחריות על עבודה שנעשת על צבע לא מקורי.

MZN

1.מדבקה לא מורידה ערך, במידה והולכים למכון בדיקה לפני קניה ניתן להרים את המדבקה ולבדוק את הצבע מתחת.

2.אין שום קשר לטעם, אפשר להגיע למרקם יותר חלק בויניל מאשר בצבע, אם למישהו יש טעם רע זה כבר לא בשליטתנו.

3.התייחסתי לרכב עם צביעה מקורית לא פגומה.

4.בד"כ אנשים צריכים את הרכב שלהם בשביל להגיע ממקום למקום, זמן עבודה קצר נותן לגיטימציה לפתרון הויניל, לצערי ויניל עולה יותר מצבע ולכן המחיר בהתאם.

5. אני לא יודע מה זה לדעתך צביעה איכותית, על זה ניתן להתוכך, אני אישית לא מכיר אף אחד שצובע איכותי בכזה סכום.

פורסם

מצטער להרוס את ההתלהבות, אבל אני לא מאמין גדול במדבקות. צביעת גג במקום איכותי תעלה כ 1000 ש"ח והתהליך לא יקח יותר מיום וחצי. משנתונים מסויימים צביעה של הרכב רק תוסיף לערכו. כדאי לצלם את מצב הגג לפני על מנת להוכיח שלא מדובר בתאונה.

לצבע רכב יש "עומק" בניגוד לרוב המדבקות ( בייחוד כשהצבע שלך הוא שחור מטאלי ). פרט לכך, הסיכוי שתצליח למצוא התאמה בין צבע המדבקה לצבע הרכב - קלוש.

פורסם

הנחתי שלא תיהיה התאמה, מה שחשבתי זה לעשות אזשהו קונטרסט או משהו "מיוחד".

הבעיה שהסבו את תשומת ליבי, שלא כל אדם היה מוכן לקנות רכב עם מדבקה עליו. במיוחד אם כרגע הגג שלי לא במצב טוב, ואז צריך להוריד את הצבע (או את הלקה?) ממנו, ואז אי אפשר פשוט להוריד ולחזור לצבע המקורי, חייבים לצבוע מחדש ישר או לשים מדבקה אחרת.

אני אלך השבוע לפחח שקראתי המלצות בפורום הזה עליו (מוסך מארון ג'רוס ליד לב המפרץ), ואבקש הצעת מחיר (מישהו "מזדמן" בנתניה נתן הצעת מחיר של 800 שקל). אמרו לי שיש סיכוי שהצבע עדיין במצב טוב, ואז אפשר אולי להוריד רק את שכבת הלקה, ואז לשים שכבת לקה חדשה.

פורסם

בלי להיכנס למה עדיף או יפה כי זה בעיני המתבונן. צבע ישמור על ערכו של הרכב

גם מבחינת סחירות. מדבקה לא. כל השאר זה כבר שיקול שלך.

פורסם

מישהו יכול לתת לי פרטים על מידת ההגנה שמדבקה נותנת לגג? במידה וצריך להוריד את שכבת הצבע (או הלקה) כדי לשים את המדבקה.

פורסם

אני ממש מופתע לראות חלק מהתגובות כאן.

לא הצלחתי להבין למה שמישהו לא יקנה רכב שיש עליו מדבקה? הרבה יותר קל להסביר שהגג היה במצב לא טוב אז נאלצת לשים מדבקה, מאשר לנסות להוכיח שצבעת את הגג "סתם" כי בא לך. במדבקה תמיד אפשר להוריד ולהוכיח שהצבע מקורי...

לגבי ירידת ערך של גג צבוע: לוי יצחק

צביעת גג המכונית: תיקון גג המכונית מוריד משמעותית מערך המכונית וזאת בגלל רתיעת קונים פוטנציאליים עקב החשש שהמכונית עברה תאונה קשה, שעקבותיה הגיעו עד לגג. קיים גם חשש שמא המכונית התהפכה. מכונית שהתהפכה בזמן נסיעתה, בדרך כלל המנוע ממשיך לעבוד. עבודת מנוע עם ה"ראש" למטה, גורמת לנזק בלתי הפיך למנוע.

גם ברד, אשר גורם נזק לצבע ומחייב צביעת הגג, גורם לירידת ערך משמעותית.

מידת ההגנה שמדבקה (איכותית ) נותנת לך הינה גבוהה מאוד, קודם כל שריטות קטנות לא עוברות לגג, דהיית צבע נעצרת לגמרי, לשלשת ציפורים לא עוברת לצבע ובמידה והציפוי הושם טוב אתה מוריד דרסטית את הסיכוי להצטברות חלודה חיצונית.

ROadKill

אם אתה כבר הולך למרון ג'רוס, תעבור אצל CarStyle רחוב המוסכים 27, זה מטר משם. יש שם בחור שקוראים לו שמואל הוא ישמח להראות לך את המדבקה ולקבל הסבר מורחב יותר.

בהצלחה

פורסם

לא צריך להיות מופתע זה רק דיון.

השאלה איזה רכב יהיה סחיר יותר? רכב שעבר צביעה איכותית עקב לכה מקולפת?

או רכב שיש בו מדבקה עקב אותה בעיה? סביר להניח שאתה בטח יודע שלא בעיה לבדוק אם רכב עבר תאונת דרכים עם התהפכות.

את הבעייתיות שיש בצביעה גג אני יודע. קרה לי כבר לפני הרבה שנים

שהרכב שלי עבר תיקון מקומי עקב נפילת אבן (עציץ קטן למעשה) ולאחר שהוכח

בבדיקה שאין משהו מעבר, הרכב נמכר.

שוב אני חושב שאין כאן תשובה חד משמעית. במיוחד שמדובר על חלק בעייתי

גם מבחינת תיקון צבע. מעבר לזה, לגיל הרכב יש משקל כבד בהחלטה.

אבל בסופו של דבר זו החלטה אישית של הבחור.

פורסם

חוץ מזה שאני מתלבט בין צביעה, מדבקה, ולהשאיר איך שזה - אני מתלבט אם לעשות רק את הגג או כל הרכב.

איך זה משפיע על המחיר באופציית הצביעה ובאופציית המדבקה?

פורסם

באופציית המדבקה זה מייקר את העיניין באופן משמעותי.

יש קושי בציפוי הטמבונים וחלקים אובלים נוספים לכן המחיר עולה משמעותית מאשר עיטוף הגג בלבד.

מחיר עיטוף מלא לרכב מיני מתחיל ב6000 ש"ח.

• תוכן חדש...