Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פאביה, 1400, גיר ידני. אין ברכב שעון חום מנוע.

לפני כחודש שמתי לב שחסר לי במיכל העיבוי נוזל קירור (אדום). מפלס הנוזל כשהרכב קר - כ 4 ס"מ מתחת למינימום.

רציתי לקנות את הנוזל - W12, אפילו ביררתי איפה יש, אבל... לא עשיתי את זה (אל תהרגו אותי).

לפני שבועיים, בנסיעה ב 443, בירידה, נדלקה לי נורת חום מנוע \ מפלס נוזל קירור. מיד עצרתי בצד. הופתעתי שזה קרה בירידה. בדקתי והיה נוזל במיכל עיבוי. היה חמים אבל לא רותח (תחושת יד, אין שעון חום מנוע ). המתנתי כ 5 דקות, הנעתי ונסעתי - הנורה לא נדלקה שוב. מאז בדקתי כמה פעמים את הנוזל במיכל עיבוי, והוא נשאר באותו ה level. כלומר על פניו נראה שאין נזילה.

היום הנורה נדלקה שוב, בלי שהרכב התאמץ ממש. שוב פעם עצרתי בצד, בדקתי - יש נוזל, המתנתי כמה דקות, הנעתי - הנורה לא נדלקה. נסעתי הביתה (כ 40 ק"מ) בלי בעיות.

בדקתי בספר רכב, וכך כתוב לגבי הנורה הזאת -

The coolant temperature is too high or the coolant level too low if the warninglight  does not go out or flashes while driving.

כלומר יש 2 אופציות:

1. מפלס הנוזל נמוך מהנדרש - מה שאני יודע בודאות

2. המנוע מתחמם

עכשיו אני מתלבט מה לעשות מחר -

1. ללכת ולקנות נוזל קירור (מקורי כמובן), למלא ולהיות במעקב (בעקרון אני לא צריך את הרכב מחר, הוא אמור להישאר בבית)

2. לקחת את הרכב למוסך

מה דעתכם?

פורסם

קפוץ למוסך רון לשם ביצוע איבחון ממוחשב. ייתכן שהחיישן של מפלס נוזל הקירור שהינו חלק אינטרגלי מהמיכל תקול או בעיה בחיווט החשמלי שגורמת להתראות שווא.

כול זה בהנחה שמפלס הנוזל תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש די הרבה אופציות במקרה הזה, יכול להיות חיישן מזייף (לדעתי סיכוי נמוך, הרכב די חדש)

יכול להיות משאבת מים שלא עובדת כמו שצריך, ולכן סיקרולציית המים אינה עובדת כראוי ובתוך המנוע המים רותחים, אך במיכל העיבוי נשארים קרים כיוון שאין תזוזה.

יכול להיות טרמוסטט שלא נפתח בזמן....

בקיצור, דרוש אבחון.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

פות"ש מציין שהמפלס מתחת למינימום - אז תמלא עד המקס' וסע לשלום (ותהיה במעקב). כרגע אין צורך לקחת למוסך. הנורה אמורה להידלק במצב כזה.

חוסר בשעון החום הוא באשמת היבואן המקומי הפעם, שכן הוא בחר לייבא את הדגמים הללו עם הלוח הפשוט ולא המקסי-דוט עם השעון.

פורסם (נערך)

כן,

עשיתי חיפוש בפורום וראיתי גם את ההודעות שלך stio

לגבי שעון חום. אבדוק את האופציה להתקין שעון חום חיצוני, נראה לי שכדאי מאוד שיהיה.

האינטואיציה שלי גם אומרת שלא יכול להיות שהמנוע מתחמם, ואחרי כמה דקות בודדות הכל חוזר להיות בסדר. כלומר הבעייה היא במפלס בלבד. ייתכן שבשלב כלשהו תוך כדי עבודה המפלס יורד מתחת לנקודה מסויימת ו"מעיר" את החיישן.

עריכה אחרונה על ידי rolling_stony
פורסם

לפני כחודש שמתי לב שחסר לי במיכל העיבוי נוזל קירור (אדום). מפלס הנוזל כשהרכב קר - כ 4 ס"מ מתחת למינימום.

רציתי לקנות את הנוזל - W12, אפילו ביררתי איפה יש, אבל... לא עשיתי את זה (אל תהרגו אותי).

אני לתומי חשבתי שלאחר שאבחנת שהמפלס נמוך ב-4 סנטימטר הוספת נוזל קירור בכמות הנדרשת.

בהחלט תחילה תוסיף את הכמות החסרה ותעקוב אחרי המפלס בכדי לבדוק שלא קיימת נזילה.

פורסם

מחר אני קונה את הנוזל האדום הייעודי W12 פלוס או פלוס פלוס.

מחיפוש שעשיתי בפורום למקום לרכישת חלקים (כמו הנוזל קירור) מקוריים לקבוצת VW ראיתי המלצה על בר דב ברח' תושיה בת"א, יש עוד מקומות מומלצים, רצוי כמה שיותר קרובים לאיזור הבורסה בר"ג?

פורסם

G12+ או G12++ או G13 מה שתשיג.

נוזל קירור מקורי תוכל לרכוש במוסכי צ'מפיון או לנסות ברחוב יצחק שדה.

גם מוסך רון מחזיק נוזל קירור מקורי וגם שווה ערך למקורי תוצרת ייצרן OEM.

פורסם

לא מכיר את המוצרים של החברה. אני קונה תחליפי שווה ערך תוצרת Eurol Coolant GLX PP או Eurol Coolant GLX

המתאים למפרטי הייצרן G12+ או G12++.

G12 הינו נוזל יחסית מאוד יישן עוד מתקופת גולף דור 4 שנת 2000 לכן רצוי לעבור לנוזל קירור G12++ או G13.

פורסם

באותה פאביה רק ששלי באיזור ה90 אלף, גם כן נדלקה לי נורת מפלס (לא חום), לא אני נהגתי.

השלמתי למקסימום ונפתרה הבעיה.

שאלה, אם את הנוזל המקורי היצרן מנחה למהול במים מזוקקים, תקנו אותי אם אני טועה.

האם כשיורד לי המפלס אני יכול להוסיף מים מזוקקים בלבד?

תודה.

• תוכן חדש...