Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

לפני 3 שבועות, (כשבוע/ שבועיים אחרי כל שינויי התנועה באזור דרך פ"ת חשמונאים בתל אביב), פניתי ימינה לרחוב חשמונאים מדרך פ"ת. אחרי שנסעתי דרומה במנהרת פ"ת.

אחרי 100 מטר לתוך רחוב חשמונאים חיכתה לי ניידת וקיבלתי דו"ח מכיוון שכעת הרחוב הוא לתחבורה ציבורית בלבד.

1. השוטרת רשמה שיש שלט בתחילת הרחוב שאוסר כניסה וזה נכון, אלא שהשלט הזה נמצא אחרי הפנייה ימינה לתוך הרחוב. כלומר אם השלט הזה אמור לאסור את הכניסה לרחוב, הרי שברגע שרואים אותו, אתה כבר אחרי הפנייה ואין אפשרות לחזור חזרה לדרך פ"ת. (זו הטענה שלי). ראו תמונה מצ"ב. השלט מסומן באליפסה ורודה.

2. אני חייב לציין שלפני הפנייה ימינה לחשמונאים, בעודך בתוך דרך פ"ת, יש נתיב תחבורה קצר , שמופרד בפס מקווקו כתום ע"ג הכביש וחץ ימינה בכתום ע"ג הכביש. (לא חושב שיש לכך בכלל התייחסות בדו"ח). קשה לראות את הסימונים הללו ע"ג הכביש בזמן שהצומת עמוסה ומכוניות נמצאות בנתיבים ובין הנתיבים. . ראה תמונה מדרך פ"ת דרומה לפני הפניה לחשמונאים.

הרבה מכוניות פרטיות נכנסו ימינה והשוטרים פשוט עצרו מלא מכוניות (כבר לא היה להם מקום להעמיד את המכוניות לצד הנתיב בחשמונאים) לפי מה שראיתי זה עשרות מכוניות בשעה.

3. יש על הפנייה ממש ,שלט כתום שמסביר שהפניה ימינה לחשמונאים היא לתחבורה ציבורית בלבד אבל הוא ממש על הפניה וקשה לקרא את כל מה שרשום בו בקטע הקצר שאתה מבחין בו לפני הפניה. אני גם לא יודע מה התוקף החוקי שלו. הוא לא תמרור אלא שלט. ראה תמונה מדרך פ"ת דרומה לפני הפניה לחשמונאים.

יש לי עוד כמה ימים להחליט האם אני מערער על הדו"ח או משלם 250 ש"ח. השוטרת אמרה שאין נקודות על העברה הזו ושזה רק קנס. (אני כבר לא יכול להאמין לשוטרים, מצטער).

בתכלס אם אני משלם את הקנס, אני מודה בעברה והיא מתווספת לגליון העברות שלי שהוא דיי נקי ב20 שנה הארונות. (למעט אור אדום מלפני שנה ומהירות לפני 7 שנים).

וזה גם מרגיז האמבוש הזה שכל מטרתו לקחת כסף.

אין לי כוונה לקחת עו"ד לנושא הזה ונניח לרגע שהזמן שלי לא עולה לי כסף, או לפחות אני גמיש.

אז,

האם כדאי לערער?

מה הסיכוי שלי מול שופט לפי הפרטים?

האם (בלי עו"ד) אני יכול לקבוע/ לדחות תאריך המשפט (אני חושש שזה יפול על ימים שאני מלמד/ לומד)?

האם זה באמת בלי נקודות?

תודה

איתן

IMG_20150917_095441_824_turn_no_sign.jpg

IMG_20150917_095342_650_sign_after_turn_01.jpg

Police_Report_TLV_2015__004cover.jpg

Police_Report_TLV_2015_MAP_01.jpg

עריכה אחרונה על ידי eitanm
פורסם

כמה דברים לרעתך

החץ על הכביש

החץ מעל הרמזור הקרוב שהוא צהוב

דמות של אוטובוס מעל הרמזור הרחוק

אבל פרט למה שאתה מגדיר שלט והוא תמרור לכל דבר אמור להיות לפני הצומת תמרור פניה ימינה בצהוב.

לך תבדוק האם אכן מופיע. מופיע, לא טוב שלם ושכח, לא מופיע , צלם ברור , ואולי יש לך סיכוי לא גבוה לצאת מזה.

ותתחיל בכתיבת מכתב בקשה לביטול בדואר רשום כמובן

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

התמרור הזה הוא עוד משהו לרעתך

אני מתכוון לתמרור 206 בצבע צהוב שאמור להימצא מספיק זמן לפני הפניה כדי שתדע שהפניה ימינה היא רק לרכב ציבורי ותוכל לכלכל את נסיעתך ולא להיכנס ימינה.

למנוע את הטענה בסעיף 1 המודגש בהודעתך הראשונה

9k=

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אין כזה בכלל.

מצ"ב תמונה מרחוק.

וזה צולם עוד מהנתיב הכי ימני של דרך פ"ת. הראות וכל ההשתלבות הרבה יותר גרועים כשמגיעים ממנהרת פ"ת (מנהרת מנחם בגין) שזה 2 נתיבים שמאלה יותר.IMG_20150917_095425_974_dis.jpg

פורסם

התמונה האחרונה מראה ביברור סימון של נתיב לרכב ציבורי בלבד הקו המרוסק הצהוב

בנוסף יש לך חץ על הכביש שימינה מסומן בצהוב.

מספיק להזהיר אותך לא להיכנס לרחוב החשמונאים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אנ מאמין לך שנכנסת לשם בטעות. הבעיה שלך כרגע היא שהטולרנטיות לעבירות נת"צ בת"א עכשיו היא לא קיימת, ויש הרבה חכמולוגים שנכנסים לנת"צים בת"א ב"טעות".

במקומך הייתי משלם ומתחיל יותר לשים לב לתמרורים ולסימנים השונים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

המעצבן הוא שאפשר למקם את השוט רת ( הרווח בכוונת מכוון )היכן שמוקמה כדי לתפוס את העבריינים ולסתום נתיב בכל אלה שנתפסו או

אפשר למקם את השוטרת עוד בקטע של דרך פ"ת כדי למנוע את הכניסה לרחוב החשמונאים על ידי רכב פרטי, בנוסף על התמרורים המזהירים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, לא מפריע להם שנוסעים שם באמת, הם פשוט רוצים לגלגל כמה דו"חות.

אני התרשמתי שיש ממש בטיעונים של פות"ש.

לא חושב שסימון על הכביש הוא מספק במקרה הזה, קודם כי הוא לא נעשה מספיק זמן לפני הצומת (למיטב זכרוני מוגדר בחוק כמה מראש ובאיזו רמת מובלטות צריך להיות הסימון), וכפי שהוא עצמו טען, אם יש הסתרכות של רכבים בפניה, לא ניתן כלל להבחין בסימון.

אני גם תמה לגבי כך שאך ורק על פי כל שהחץ ימינה הוא צהוב ולא לבן זו האנדקציה היחידה לכך שזהו נת"צ. לא חושב שזה מה שמגדיר החוק כתמרור לסימון נת"צ, אלא רק אנדקציה נוספת אך לא מספקת, שכן זה לא מספיק מובלט, ודי בעיוור צבעים, או סנוור או דהיה כדי לא להבחין בגוון.

איסור כזה צריך להיות בתמרור בולט וברור לפני הפניה.

אני כבר אמרתי את דעתי לגבי השלטים ארוכי הטקסטים שמצורפים כנספחים לתמרורים שאותם אמורים הנהגים לקרוא תוך כדי נהיגה (כן הבנתי זה לא שלט זה תמרור ויש לו מספר, זה לא משנה את דעתי בנידון, שפת הכביש צריכה להיות ברורה חד משמעית ממבט חטוף, ואם נדרשת התעמקות בטקסטים מרובי סעיפים זה לא תקין)

אתה יכול להגיע לבקש להשפט, להגיע להקראה להודות בעובדות, ולכפור באשמה. 250 שח, תחליט אם שווה לך המאמץ, עם כל תחושת הצדק שיש לך.

פורסם (נערך)

OJeeta

פות"ש בחור טוב, הוא מצלם את הטוב בעיניו. וכך במהלך השרשור התוודענו לסימני אזהרה נוספים שימנעו אותו מלהיכנס לרחוב החשמונאים.

לא יודע אם לא קיים תמרור נוסף קצת יותר מרוחק המתריע , שלא לפנות ימינה.

בדרך עירונית המרחק הסביר הוא 60 מטר.

טיעון של עיוור צבעים הוא טיעון חזק!! בתנאי שאתה עיוור צבעים.

נוסיף לכך שגם אחרי שפנה וראה את התמרור המפורט , הוא לא ניצל את ההזדמנות לפנות ימינה אחרי מספר עשרות מטרים ( לא יודע אם ניתן ), אלא המשיך ישר בנסיעתו, עד לקטע בו עמדה השוטרת "החביבה".

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה,

צילמתי בכוונה מכמה נקודות.

אחת מהן מכסה את טווח ה60 מטר.

כל הצומת שם כעת הוא ברדק והעובדה שכל התימרור שם נעשה רק שבועיים לפני שעברתי שם קשורה.

האם השופט יתחשב במצב שזה ברדק? מצב חדש? אני לא חושב. האם יש שם פגם מובהק בתימרור? זה מה שרציתי לדעת, כי זה אולי ישפיע.

אבל אני חייב לציין- בגלל נוסח הדברים שלך: כבר כ6-7 מטר לפני הפניה עצמה, אין לך אפשרות לברוח חזרה שמאלה לנתיב ישר של דרך פ"ת. יש שם קו רציף. ומיד אחרי הפניה (רק אז רואים את התמרור שבתוך הרחוב) בטח שאין לך אפשרות לברוח. ובתוך חשמונאים אין אפשרות לפנות ימינה או שמאלה לאורך כל הרחוב לדעתי.

החשש שלי הוא שהשופט יחשוב כמוך שאני אולי מתחכם/ מנסה להימלט מעונש ויגדיל את הקנס.

אם זה היה רק הפסד של כמה שעות עם סיכוי חצי/ חצי לזכות או לקבל את הקנס המקורי, הייתי מערער והולך למשפט בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

התחכמות שאיני יודע את תועיל:

התמרור אמור להיות 513, אולם אינו תקני, שכן תמרור 513 כולל קו קטעים כפול, וכאן הוא בודד. הוא דומה לתמרור 926 - סימון זמני (כתום). אפשר שפות"ש יכול לטעון כי הסימון הלקוי הטעה אותו לחשוב כי מדובר ב-926 ולא 513, או כי מדובר בסימון לא תקני ולכן לא מחייב. אני די מסופק אם הטענה תתקבל, אבל אפשר להעלותה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
OJeeta

טיעון של עיוור צבעים הוא טיעון חזק!! בתנאי שאתה עיוור צבעים.

ישה, עניין העיוור צבעים לא היה טיעון לעניין פות"ש, והוא התיחס לבעיתיות הכוללת בכך שהתמרור זהה ורק צבע החץ הוא צהוב במקום לבן. ראשית, לרוב בזכרון של אנשים לתמרורים הם יזכרו צורות ולא צבעים. שנית יש את עניין המוגבלות צבעים שהיא מאד שכיחה, וכפי שציינתי לעיל יש בלאי של צבע, סנוור וכד'.

מה שרציתי להגיד זה שיש תמרור יעודי ברור ומאובחן שמטרתו להורות על כך שנתיב זה הוא נת"צ, ובו צריך להשתמש בצורה ברורה, אחרת, גם אם צבע החץ בורוד, אין עילה מספקת לדפוק עוברים ושבים.

פורסם

אני לא מעוניין להתחכם(במיוחד בגלל, שאם אערער, לא אגיע עם עו"ד).

אם אני מסכם את זה, אז, אני טוען שאת התמרור שמעיד שמדובר על נת"צ מיקמו בתוך הרחוב (חשמונאים) ומרגע שנכנסת לרחוב אין אפשרות לברוח ממנו.

לגבי הנתיב (על דרך פ"ת) שמוביל לרחוב : בעיקרון ברור לפי הסימון על הכביש שזה נת"צ (לפי החוק), אבל ככל שאני רואה, אין שם תמרור 501.

1. האם המאמר הזה עדיין בתוקף?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4315296,00.html

במידה ואחליט שאני כן מערער:

2. האם אני יכול לבקש להזיז דיון (לבקש, בדואר/ טלפון, עוד לפני שהדיון עצמו מתקיים) אם התאריך לא מסתדר לי מבחינת עבודה/ לימודים?

3. האם במקרה של עירעור התאריך הקובע לבקשת עירעור הוא תאריך שליחת המכתב בדואר רשום? (זה משאיר לי את מחר), או שהמכתב צריך להגיע אליהם עד 30 יום?

• תוכן חדש...