Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה מדבר על אחריות ? ברור שמגיעה לך אחריות מרגע התקנת המוח. אבל יותר מזה, לא צריך להיות מכונאי מספיק הגיון פשוט כדי להבין שהחליפו לך גיר לחינם, עובדה שהבעייה לא נפתרה אחרי החלפתו. לדעתי אתה יכול לדרוש החזר כספי על החלפת הגיר המיותרת, לשלם רק על מוח הגיר.

אני לא מבין כלום בנושא, אשמח להבין:

1.איך קורה מצב שמחליפים גיר ולאחר מכן מתברר שמוח הגיר אינו פועל כשורה?מה האפשרויות?

2.מוח הגיר הוא חלק מהגיר? או שניתן להחליף רק מוח גיר בנפרד

3. האם מוח גיר ניתן לכיול או או שמדובר על החלפה וזהו

4. תיאורטית יכול להיות שהגיר לא היה בסדר והוחלף בגיר אחר שבו מוח הגיר לא פעל טוב?

מנסה להבין את התמונה..

פורסם

שלום רב.

ישנו הבדל בין מחשב גיר למוח גיר, מה בדיוק הוחלף?

אם אתה מתכוון למוח גיר אז זה חלק יושב בגיר עצמו לא ניתן לכיול עובד על לחצי שמן , מכני לגמרי.

במידה והלכת למכונאי רגיל כללי אז לרוב הם לא מתעסקים בדברים מסביב כמו מחשב או מוח או כיול אלא לרוב מחליפים קומפלט.

כשיש תקלה בגיר, בעיקר אוט' הולכים למכון גירים מההתחלה.

לשאלתך יכול בהחלט להיות מצב שבו מההתחלה רק המוח היה תקול והגיר הוחלף סתם.

איני מומחה בגירים אוט' אך ייתכן כי יש גירים מסויימים שהחלפה רק של מוח הינה עבודה גדולה או שלא ניתן כלל לבצע זאת ולכן מחליפים גיר.

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם

1.איך קורה מצב שמחליפים גיר ולאחר מכן מתברר שמוח הגיר אינו פועל כשורה?מה האפשרויות?

2.מוח הגיר הוא חלק מהגיר? או שניתן להחליף רק מוח גיר בנפרד

3. האם מוח גיר ניתן לכיול או או שמדובר על החלפה וזהו

4. תיאורטית יכול להיות שהגיר לא היה בסדר והוחלף בגיר אחר שבו מוח הגיר לא פעל טוב?

מנסה להבין את התמונה..

הבעייה בשרשור הזה שאף אחד מהמשתתפים כאן לא באמת מבין לעומק בגירים אוטומטיים וזה כולל את המכונאי שלך. זה קצת דו שיח של חרשים.

אני הבנתי ממך את הדברים הבאים

1. החליפו גיר שלם בטענה שהוא גמור.

2. התקלה נשארה ואף נעשתה גרועה יותר.

3. בגיר החדש הוחלף רכיב (נקרא לו מוח) והתקלה לא חזרה יותר.

ההגיון שלי אומר שאם היו מחליפים את אותו רכיב בגיר המקורי הוא היה חוזר לתפקוד מלא, ולמעשה הייתה כאן החלפה מיותרת של הגיר כולו.

אני הייתי אולי מנסה לדבר עם המכונאי ולבקש החזר על החלפת הגיר,אם הוא מתעקש לא להחזיר הייתי דורש לקבל לידי בחזרה את הגיר המקורי שהוא הוציא מהרכב ואז לוקח אותו למומחה לגירים מבקש לקבל חוות דעת על מצבו.

פורסם
הבעייה בשרשור הזה שאף אחד מהמשתתפים כאן לא באמת מבין לעומק בגירים אוטומטיים וזה כולל את המכונאי שלך. זה קצת דו שיח של חרשים.

אני הבנתי ממך את הדברים הבאים

1. החליפו גיר שלם בטענה שהוא גמור.

2. התקלה נשארה ואף נעשתה גרועה יותר.

3. בגיר החדש הוחלף רכיב (נקרא לו מוח) והתקלה לא חזרה יותר.

ההגיון שלי אומר שאם היו מחליפים את אותו רכיב בגיר המקורי הוא היה חוזר לתפקוד מלא, ולמעשה הייתה כאן החלפה מיותרת של הגיר כולו.

אני הייתי אולי מנסה לדבר עם המכונאי ולבקש החזר על החלפת הגיר,אם הוא מתעקש לא להחזיר הייתי דורש לקבל לידי בחזרה את הגיר המקורי שהוא הוציא מהרכב ואז לוקח אותו למומחה לגירים מבקש לקבל חוות דעת על מצבו.

---

אחדד את התמונה- הגיר לאחר התיקון לא בהכרח תיפקד גרוע יותר , הוא פשוט תיפקד לקוי לא כפי שמצפים לקבל רכב לאחר תיקון , אבל אכן היתה היתדרדרות הדרגתית במהלך כמה שבועות של נסיעה.

לאחר החלפת / תיקון/ התעסקות (הוא לא בדיוק פירט) מוח גיר הרכב נוסע היטב.

כנראה שזה שטח אפור מבחינת חד משמעיות של קביעת המצב. יחד עם זאת, לאור היעדר המהימנות והמקצעויות שהוא הפגין ( מומחה להחלפת גיר, לצרך הענין קראתי לו מוסכניק) אני נזהר בפושרין ומנסה להבין מה קרה בעיקר כדי להתכונן לבאות במידה וליקוי בגיר יחזור על עצמו .

סיכוי נמוך שיחזיר לי את הגיר הישן והכסף על תיקון שלעטנתו עשה בתום לב וכנראה שאין דרך להוכיח שלא נעשה כנדרש .כאב ראש...

פורסם (נערך)

1.איך קורה מצב שמחליפים גיר ולאחר מכן מתברר שמוח הגיר אינו פועל כשורה?מה האפשרויות? אבחון לקוי / חסר

2.מוח הגיר הוא חלק מהגיר? או שניתן להחליף רק מוח גיר בנפרד כמעט בטוח שניתן להחליף את האלקטרוניקה של הגיר בלבד

3. האם מוח גיר ניתן לכיול או או שמדובר על החלפה וזהו מוסך לא יתעסק בחלק אלקטרוני. לפחות רובם לא. לכן - מחליפים

4. תיאורטית יכול להיות שהגיר לא היה בסדר והוחלף בגיר אחר שבו מוח הגיר לא פעל טוב? ההגיון שלי כמו של מרטינז. השאלה אם הוחלף רק הגיר + הותקן בחזרה המוח הישן

מנסה להבין את התמונה..

הדגשתי הערותיי.

מכל השרשורים שעולים פה על בעיות גירים - מסתבר שבתקלה מעין זו, רצוי ללכת למומחה גירים.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...