Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתייחס יותר לאופציה של ייבוא מגרמניה. אמור להיות פחות בעיות מבחינת תקינה, רדיו וכיו"ב. ואמור להיות גם יותר זול מבחינת ההובלה. והיורו יחסית נמוך, עדיין.

If you wanna turn, turn, don't brake

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חישוב מדוייק ומפורט לכל סוגיית המיסוי בקובץ המצורף

לא נכנס כאן לכל הכאב ראש שביבוא אישי

מיסוי כלי רכב 1.10.2015.doc

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה ישה על הקובץ המצורף. עושה הרבה סדר.

עם זאת, השאלה הקודמת שלי עומדת ויש לה משמעות רבה - האם בקניית רכב משומש בגרמניה ניתן לקבל את המעמ (VAT) בחזרה (כמו שמופיע במודעה) והאם חישוב המס בארץ נעשה לפי מחיר הרכב כולל אותו מס או ללא ?

תודה

...CASKA for life

פורסם

ההגיון הפרטי שלי אומר שאם אתה קונה מאדם פרטי , אז בטוח שלא.

אם אתה קונה מסוכנות , אז אולי קיים סיכוי לקבלת המע"מ בחזרה על רכב משומש.

ההגיון מבוסס על הכרת חוקי המע"מ בארץ בעיקר ומעט בחו"ל.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

התשובה היא - חד משמעית, כן. זה חלק מההגיון של הסכמי הסחר בין מדינות ושל החזר מע"ם שכל אחד מקבל על קניות כשהוא יוצא מאירופה. וזה גם המחשבה מאחורי חנויות "פטור ממס" לתושבי חוץ - זכל אחד משלם את המע"ם למדינתנו, לפי חוקי המדינה שלו. המיסוי בארץ יערך על סכום הרכישה בפועל. אם הצלחת לרכוש ללא VAT זה כמובן עדיף גם מבחינת המיסוי בארץ. תצטרך כמובן להציג תיעוד לגובה הרכישה וזה יצטרך לעמוד ב"מבחן הסבירות" אל מול פקידי המס כאן בארץ.

לצורך יבוא אישי של רכב מגרמניה, בדרך כלל לא יהיה היגיון לרכוש ללא האפשרות לקבל פטור מ VAT. מדובר ב 20% בערך, שזה המון כסף, בייחוד שש כאן מס על מס.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

השאלה אם ניתן להזדכות על מע"מ של רכב משומש, בניגוד לרכב חדש.

במקרה שהזדכת , ברור שהעלות כאן תהיה המחיר ששילמת אחרי המע"מ שהזדכית בחו"ל

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מצטרף לשאלה ומחדד לגמי סגמנט המכוניות הזולות: באזור 80K בארץ ואפילו 70K.

זו שאלה תאורטית -ברור לי שמדובר בחיסכון של אלפי שקלים בודדים, אם בכלל (שאלה 3 בהמשך) ולא שווה את הסיכון/ זמן.

אבל אם אני רוצה ליבא תת דגם שלא מיובא לארץ : אני מדבר על פג'ו 108 ידנית , מנוע 1200, 3 דלתות עם חלון גג נפתח.

נניח שיש לי זמן ואני אפילו מוכן לשלב את העניין עם טיול קצר לאירופה/ צרפת/ איטליה.

שאלה 1: האם אפשר ליבא תת דגם שבעיקרון מיובא אבל לא מיובא ב3 דלתות? יש כמה חלקי מרכב שונים.

2 תוכלו להפנות לסוכניות "גדולות" באירופה שמוכרות רכב משומש?

3. צריך לקבל אישור יבואן: האם אפשר להכריח אותו בדרך חוקית? או שתמיד זה יהיה לפי התנאים שלו - כנראה בעד תשלום שהופך את כל העסק ללא כדאי עבור רכב של פחות מ300K/200K .

פורסם

אני אתחיל מהסוף , וזה לדעתי יסגור את הצורך בלענות על שאלות 1, 2

ביבוא של רכב חדש (עד שנתיים) אתה חייב אישור של היבואן. נקודה. למיטב ידיעתי אין אפשרות לחייב אותו ולרוב המהלכים שלו במשרד התחבורה טובים משלך.

ידוע על מקרה מהעבר שבו קרסו סירבו באופן גורף לאשר יבוא של אינפיניטי למשך תקופה בגלל שהוכרחו לבצע recall ברכב שלא יובא ביבוא סדיר.

וידוע לי על יבואנים שדורשים על האישור בלבד סכומים של עד 5K. כך שהחסכון ברכב קטן יעלם עד מהרה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

תודה ירון , כפי שרשמתי זו שאלה תאורטית וברור לי שבפן המעשי אין חיסכון.

ועדיין אם אני רוצה רכב כזה שהיבואן לא מיבא תת דגם שלו בדגש על 3 דלתות מול 5 דלתות . המנוע הוא אותו מנוע שמיובא בתת דגם אחר.

נתעלם לרגע מחיסכון:

: האם אפשר ליבא תת דגם שבעיקרון מיובא אבל לא מיובא ב3 דלתות? יש כמה חלקי מרכב שונים.

2 תוכלו להפנות לסוכניות "גדולות" באירופה שמוכרות רכב משומש?

פורסם

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כפי שביקשתי בתחילת השרשור, בואו בבקשה ננסה לנתח מקרה של רכב ספציפי ולבחון את הכדאיות של לייבא אותו עצמאית דרך גרמניה-יוון-חיפה.

בכוונה בחרתי דגם רכב שלא מיובא באופן סדיר. יכולים בבקשה לעזור בהערכה של עלויות הייבוא ?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=212859587&isSearchRequest=true&categories=Cabrio&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&scopeId=C&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&sortOption.sortOrder=ASCENDING&export=NO_EXPORT&minFirstRegistrationDate=2014-01-01&maxFirstRegistrationDate=2014-12-31&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14&makeModelVariant1.modelDescription=gti&pageNumber=1

לתשומת לבכם, מופיע שניתן לקבל בסוכנות 19% VAT בחזרה. כמו כן, לצורך החישוב נגיד שניתן לכסות את המרחק ולהוביל דרך יוון בעלות של 1000 יורו (אני בטוח שיתאפשר גם בפחות).

הייתכן שמדובר בפחות מ 160 אלף ש"ח ?

...CASKA for life

פורסם

תשומת ליבנו הוסבה, רק תוודא שכך הם פני הדברים!!!!!!!

נחשב לפי 19000 יורו, הפחתה של 5,000 ש"ח עבור מיסוי ירוק ובטיחות

ערך הרכב בארץ כ 83000 ש"ח

מס קניה 64000 ש"ח

מע"מ 25000

סה"כ 172,000 ש"ח

לא נלקחו בחשבון הוצאות לצ'מפיון לקבלת אישור ועוד כל מיני הוצאות קטנות. מאידך ייתכן ו 19,000 עלות כאן זה על הצד הגבוה.

בהצלחה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...