Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר הגעתי לשדה התעופה בוינה הלכתי לקבל את האוטו שהוזמן מדרגת אודי q3.אבל ידעתי שלא הקבל מאחר והאוטו נכנס לסלובניה ולכן הפקיד הציע את אופל זפירה 2015 או את פיאט 500L חדשה . מאחר ולא האמנתי לו שהפיאט גדולה הלכנו לראות את הרכבים ואז להחליט. לאחר שראינו את הרכבים בחרנו בפיאט שהיתה מאובזרת כולל מערכת ניווט של tomtom וכול דבר אחר אפשרי שיש. המנוע דיזל יש לו שישה הילוכים והאוטו די מרווח , נכון שהזפירה יותר גדולה אבל עבור זוג הפיאט ממש גדולה. בארץ הדגם הזה מיועד לשבעה אנשים. המזוודות שלנו נכנסו בקלות 2 מזוודות גדולות ותיק עליה למטוס. האוטו ממש נוח לנסיעה המנוע בינוני מבחינת כוח בעליות קשות צריך להעביר להילוך ראשון . במהירות של 120 הוא עומד על 2000 טורים . האוטו בנסיעה שקט ונעים לאומת הפאביה החדשה שיש לי בבית הוא ממש שקט . הכיסאות נוחים אבל ההגה החשמלי קצת מעצבן לא מעביר את הדרך . נכון לעכשיו האוטו ממש נחמד. תמונות אנסה לעלות מהפלאפון שלי .

פורסם

אני לא חושב שהפיאט ברמה של ה q3 אבל העיקר שנהנת מהטיול. אני חודש הבא אמור לקבל רכב 7 מקומות כניראה זה יהיה איזה גראנד סניק או סיטרואן או זפירה אבל אם אקבל את הדאצ'יה 7 מקומות לא אסכים... ככה שאם הזמנת רכב ברמה מסוימת יש להתעקש לקבל כזה או כמובן שידרוג.

זו דעתי.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

פיאט 500L ליבינג יש בישראל ובמחיר הנוכחי שלה היא אפילו אופציה לגיטימית. ראיתי אחת ברמת גן לא מזמן (דיזל רובוטית). הקשר ל-500 הקטנה רופף למדי, הרכב מבוסס על פלטפורמה שונה לחלוטין.

אני משער שהרכב שקיבלת מצויד ב-1.6 טורבודיזל עתיר המומנט שחבל מאוד שלא עשה עליה לישראל. מוזר לי לשמוע שהרכב מתקשה בעליות. עם מנוע דומה ומשקל רכב דומה (500X) טיפסתי בכבישים אלפיניים תלולים כמעט בלי להזיז את הבורר מהילוך שלישי ולא זכור לי אף שימוש בהילוך הראשון מלבד לאחר עצירה מוחלטת.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

אל תפחידו אותי...

אני נוסע לגרמניה ביום חמישי עם המשפחה, הזמנתי מבדגט רכב שהוא פולקסווגן טוראן או פורד גרנד C מקס.

מאד מקוה שלא יעצבנו ויציעו איזו עגלה מסוג שונה. גם ככה שילמתי שידרוג מסטישן ותוספת להבטחת דיזל.

Kia Niro 2017

פורסם (נערך)

טיילתי עם אחת כמו למשך שבועיים באיטליה.

קצת מוזר שזה מה שקיבלתם כי אני קיבתי אותה כשהזמנתי גולף סטיישן, CWMR ( בטיול בגרמניה באותה קטגוריה קיבלתי אופל אסטרה סטיישן דיזל שגם כן הייתה מצויינת ), אבל כניראה שיש הבדל גם ממדינה למדינה.

בכל מקרה בהחלט רכב מעולה לטעמי, מנוע הדיזל לטעמי עשה עבודה טובה מאוד. נהגתי המון( מעל 2000 ק"מ ) ולא זכור לי שהיו לי כאבי גב או משהו דומה מהמושב, הכל הלך חלק ( לא יודע לגבי המושב האחורי, היינו זוג ).

הגעתי לצריכת דלק של 1:20 שזה היה מבחינתי פנטסטי.

מה שכן תשימו לב, אני זוכר שלי הייתה בעיה למלא טנק מלא ( תמיד היה קופץ לפני הסוף, ככה שנשארו איזה 2 קווים ) והייתי ממש צריך לריב איתו. בסוף לפני שהחזרתי תדלקתי בצורה מבוקרת כאשר הידית הפוכה ( בעצת המתדלק שאמר שזו בעיה ידועה ).

לדעתי בארץ המחיר שלה בהשקה לא היה ריאלי ( של איזה מכונית כן? ), אבל באירופה שמקבלים אותה עם שלל התוספות ( לא היה לי GPS, אבל כן מערכת BT ברכב ולא הרגישה עירומה כמו בארץ ) זו הייתה אופציה לא רעה בכלל.

אגב גם עוד זוג שפגשתי נסע איתה וגם כן היו מאוד מרוצים מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי yaniv572
פורסם
ככה שאם הזמנת רכב ברמה מסוימת יש להתעקש לקבל כזה או כמובן שידרוג.

אסור להכניס רכב פרימיום גרמני למדינות מסוימות, לכן הוא היה חייב לשנמך. הוא גם ציין זאת בהודעה שלו.

למה מחיר לא ריאלי - מלבד המבצע המטורף שהיה על הרנו סניק והדאצ'יה לודג'י, מדובר כנראה במכונית 7 מקומות דיזל הזולה ביותר.

פורסם

כתבת "סלובניה" ו"פיאט 500"

אז חשבתי על דברים כאלה

fiat_600_65.jpg

שראיתי למכירה בשווקי מדרכות בסלובניה (בגרסה עם כיתוב באותיות קיריליות ושנתות בקמ"ש, הגרסה היוגוסלאבית, וכמובן מדובר ב-600).

ד"א - לגבי הצורך בשימוש בהילוך ראשון - לא מכיר את ה-500, אבל בנהיגה בקליו 1.2 - כמו של dorsht - עשיתי שימוש רב בהילוך הראשון בגלל עליות תלולות מאד בלא מעט אתרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עניין של מומנט פיתול - ל-1.2 יש מעט (105 ניוטון/מטר) ובסל"ד יחסית גבוה (4200), ל-1.6 טורבודיזל יש הרבה יותר (320) והוא זמין כבר ב-1800 סל"ד.

אני נוטה להאמין שיחידת הכוח ב-500L וב-500X דומה, גם משקל שתי המכוניות די דומה. אם לא ממהרים לא צריך לבחוש הרבה בתיבה וגם אין בעיה להגיע ל-130 ולשמור על המהירות הזאת בלי שהמנוע ירגיש חנוק (זאת מגבלת המהירות באוטוסטרדה האיטלקית וגם מהירות נוחה מאוד באוטובאהן הגרמני).

לגבי ה-600 אני מבין שמה שהיה למכירה זה רק הלו"ש (כי השאר כבר החליד מזמן).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

בודאי. מבחינתי היה קוריוז, כיון שהרכב המשפחתי הראשון שלנו היה פיאט 600 מסוף 1964. ועל אותה מדרכה הוצעו כמה וכמה לוחות כאלה.

כאמור, איני מכיר את הפאט 500L ולא נהגתי בה כלל, וציינתי את ניסיוני פשוט כדי להדגיש את התלילות של לא מעט כבישים בסלובניה. כמו שאנחנו יודעים תרגום המספרים להתנהגות בשטח לא בהכרח ליניארית, ואנחנו גם לא מכירים את ניסיונו של פות"ש בנהיגה בכלל ובידני בפרט - יתכן שעשה שימוש שנכון, יתכן שלא ניצל את יכולות הרכב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אסור להכניס רכב פרימיום גרמני למדינות מסוימות, לכן הוא היה חייב לשנמך. הוא גם ציין זאת בהודעה שלו.

אוי ואבוי, בעוד מספר ימים גם אני אטוס לטיול קרואטיה-סלובניה והזמנתי מסיקסט B קלאס. לפי מה שרשום כאן, אני מקווה שלא אקבל קיה פיקנטו.

אתה באמת רושם שהזמנת רכב ברמה של Q3 ושינמכו אותך לפיאט 500L?! לא הייתי מסכים.

פורסם

היכן אתה שוכר את הרכב? אם במערב אירופה בהחלט לולה להיות לך בעיה. שים לב שהגבלות כאלה קיימות לא רק למזרח אירופה, אלא גם לאיטליה ויוון ואולי עוד מדינות.

בכל מקרה - בדוק מול חברת ההשכרה אם יש מגבלות על העברת גבולות.

ולהזכירך - אל תבנה על כך שתקבל את ה-B class. יתכן שתקבל משהו "שוה ערך" לפי הסיווג של חברת ההשכרה. אז זה יכול להיות מונדיאו במקום פאסאט (סביר בהחלט) או קקטוס במקום גולף (החלפה מוזרה, זה מה שקרה לי לפני שבועיים. כיון שהמזוודות איכשהו נכנסו לא התווכחתי, והרוחתי צריכת דלק של 21 קמ"ל).

פורסם

כזכור ציינתי שיכולתי לקחת זפירה אבל העדפתי אתה פיאט על מנת לנסות אוטו אחר הרי אתה זפירה אני כבר מכיר. גם אני הזמנתי אצל שלמה sixt ומי שהזמין b class הסיכוי לקבל אותו נמוך.תלוי גם היכן לוקחים את הרכב . אין לי טורבו אחרת הייתי מרגיש את ההבדל במנוע . באופן כללי האוטו נוסע נהדר בהילוך שישי במהירות 130 בקלות . מבחינת השימוש במחשב האוטו המסכים לא ברורים לדוגמה אני מנסה לעשות reset למנורה שאומרת שחסר אויר באחד הגלגלים הסתכלתי על ספר הרכב ועד עכשיו לא מצאתי התייחסות כיצד לעשות זאת. מאחור יש מקום לשני מבוגרים לשלושה ממש לא , גם הכסאות של השורה השלישית מתאימים בעיקר לילדים . ההגה מעצבן הקשר בינו לכביש מאכזב אני רגיל לתגובה אחרת. כבר עשיתי כ 800 קמ בארבע ימים והכנסתי כ 50 ליטר. השמח לעלות תמונות אבל לא מצליח דרך הפלאפון השמח להסבר.

פורסם

מתוך חוזה של בדגט שוויץ:

Taking your vehicle outside the country:

In general you can take the vehicle out of the country of rental into all

western Europe countries (no one way rentals).

You can take the vehicle out of the country of rental for a charge of CHF

42.12 per day, up to a maximum charge of CHF 421.20 per rental into the

following countries (no one way rentals):

Hungary, Slovakia, Slovenia, Poland, Estonia, Latvia, Lithuania and Greece.

You are not allowed to take the vehicle into the following countries:

Africa, Albania, Armenia, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia,

Macedonia, Montenegro, Romania, Serbia, Turkey and Commonwealth of

Independent States CIS.

With group H, I, M and P vehicles as well as with BMW, Porsche and Mercedes

cars you are not allowed to enter the following countries:

Balearic Islands, Canary Islands, Corsica, Cyprus (Greek part), Czech

Republic, Estonia, Finland, Gibraltar, Greece, Hungary, Ireland, Latvia,

Lithuania, Norway (northern part), Poland, Sardinia, Slovakia, Slovenia,

Sweden (northern part), United Kingdom.

With group I and J, BMW, Porsche and Mercedes cars you may also not enter

Italy and the South of France (Nice, Cannes, Marseille, Montpellier, Nîmes,

Perpignan, Aix en Provence, Avignon and surroundings)

If you have a corporate or contracted agreement with us the conditions may

be different. Please check your contracted terms and conditions.

Kia Niro 2017

פורסם

תנחומי. להזמין אודי Q3 ולקבל פיאט 500L זה די מבאס. הפיאט היא גימיק עיצובי נחמד אבל כל כך לא נוחה לנסיעות ארוכות שלא לדבר על הביצועים הנחותים משמעותית מאלה של האודי. לא הבנתי מה הבעיה שלהם להכניס אודי לסלובניה? כששכרתי רכב בגרמניה רציתי ב.מ.וו אבל היה איסור להיכנס איתו לאיטליה בגלל גניבה אפשרית ולכן נאלצנו לקחת אופל. זה אותו מקרה, חשש מגניבה?

פורסם

כן אני אמור לאסוף את הB קלאס משדה התעופה של זאגרב ובמהלך הטיול להיכנס גם לסלובניה. ברור לי שכנראה לא אקבל את אותו הדגם ששכרתי אבל עדיין אני מצפה לרכב באותה הרמה ולא שישנמכו אותי לפיאט. בכל מקרה ביום שישי הזה כבר אהיה עם הרכב, אעדכן ואספר מה עלה בגורלי.

• תוכן חדש...