Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני ואשתי נמצאים כחודש וחצי לפני סיום חוזה השכירות, בעל הדירה החליט שהוא רוצה לעשות מאיתנו קופה.

בחוזה שחתמנו עליו לפני כשנתיים וחצי סוכם ונכתב שבמעמד סיום החוזה על השוכר להביא צבע לצביעת הדירה והמשכיר יבצע את צביעת הדירה.

כך זה נכתב בחוזה (סעיף 10)

IMG-20150707-WA0024.jpg

בעל הדירה החליט שהוא נצמד לסעיף שעל השוכר להחזיר את הנכס כפי שקיבלו אותו, צבועה.

אחרי הרבה צעקות המשכיר דבוק בעמדתו ורוצה שנשלם סכום של כ1500 שקל + צבע עבור הדירה.

האם יש דרך להסביר לו שהוא טועה בלי להגיע לבית משפט?

אשמח מאוד לעצתכם,

תומר

פורסם

לא כל כך הבנתי על מה הוא רוצה 1500 ש"ח אבל אני בהחלט מבין את זה שהוא רוצה לקבל את הדירה במצב שהוא נתן אותה.

קיבלת דירה צבועה? תחזיר אותה צבועה.

ככה אני נוהג עם המשכירים שלי.

פורסם

הוא רוצה 1500 שקל על בעל מקצוע שהוא רוצה ואני אשלם לו.

זה יפה שאתה נוהג עם השוכרים שלך ככה, אבל פה מראש סוכם גם בכתב וגם בעל פה שע"י המשכירים להביא צבע וע"י השוכר לצבוע. ככה גם היה עם שוכרים לפנינו.

פורסם

אה אוקי עכשיו שמתי לב, אז לא הבנתי מה בדיוק הטענות של בעל הבית שלך? איך הוא מצדיק את הדרישה ל 1500 ש"ח בנוסף לצבע שעליך לרכוש?

פורסם

הוא טוען שיש סעיף שעל המשכיר להחזיר את הנכס כפי שקיבל אותו, עם צבע והכל.

הוא לא מוכן לרדת מזה.

פורסם

אז הוא טועה, ואתה, קרוב לוודאי, תנצח אותו בבית משפט.

״מצב תקין כפי שקיבל אותו השוכר״ זה מושג ערטילאי. הרי ברור שישנו בלאי מסוים. אז אם לא הייתה התייחסות מפורשת לעניין הצביעה, אכן הנוהג הוא שהשוכר אחראי לצביעה ולכן גם זו הייתה הפרשנות המחייבת.

-- אבל ברגע שכתוב במפורש בחוזה, ועוד באותו סעיף עצמו, שהשוכר משלם על הצבע - משמע שהוא אינו אחראי לצביעה עצמה.

אין לראות בדברים ייעוץ משפטי כמובן

פורסם

על פי החוזה כתוב שעליך לספק צבע לצביעת הדירה כולל משקופים ודלתות ועליו לצבוע.

הוא יכול להישאר על העץ שלו ביחד עם הדעות שלו, תסביר לו את זה יפה וכשאתה עוזב תשאיר כמות צבע לבן שתספיק לבית + משקופים

ודלתות [ ד"א מי צובע דלתות?! ] ושא ברכה והצלחה.

הבעיה היחידה שלך היא צ'ק הביטחון שכנראה יושב אצלו ואם הוא כל כך בטוח בעצמו כמו שאתה טוען יש סיכוי גדול שהוא ישתמש בו.

פורסם

למה שלא תנסה להתייעץ עם עורך דין? אם אני לא טועה, בMAKO יש את "פרקליטי IL" שנותנים ייעוץ בחינם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אופציה אחרת שאני חושב עליה, בגלל ויכוח שהיה לי פעם עם בעל בית, היא שאני אבצע את הצביעה לבית.

קניתי פח צבע גדול הכי זול שמצאתי, וצבעתי, לקח לי 2 ימי שישי וסיימתי הכל. (לא רציתי להפסיד עבודה) קיבלתי את הצ'ק בטחון שלי ונפרדנו לשלום, בלי בתי משפט וכאבי ראש.

נקודה, ואופציה למחשבה

פורסם (נערך)

תודה חברים! יש דרך לבצע תהליך כלשהו לפני הגשת התביעה?

והבעיה פה שזה לא רק צביעה, מדובר על המון סדקים בגלל שהבניין מאוד ישן וזה בלתי אפשרי בלי בעל מקצוע

עריכה אחרונה על ידי TOMY7
פורסם

סדקים?! אין מצב שהוא יכול להאשים אותך בסדקים האלה. אני בספק גדול מאוד שאם וכאשר דבר כזה יגיע לבית משפט, ובעל הבית ידרוש שאתה תתקן גם את הסדקים, אז השופט יזרום איתו. להיפך, לדעתי השופט יצחק עליו.

איני עורך דין, אבל זה ההיגיון שלי.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הפרת חוזה?

אני ממליץ לפות"ש שיחבר בין עורכי הדין החתומים על ההסכם. הם יבהירו לשני הצדדים את המחלוקת. בהסכם סטנדרטי אמור להיות מצוין שבלאי סביר [כמו למשל סדקים בקיר ישן] מכוסה ע"י המשכיר.

בכל מקרה שום הודעה פה אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בסדקים המצב מעניין, קראתי לא מזמן שבעל דירה לא רצה לתקן סדקים (משמעותיים) שהופיעו בדירה.

הבחור ששכר את הדירה הזמין מהנדס, המהנדס בדק את הדירה, הכריז שהיא לא ראויה למגורים והעביר זאת לעיריה.

העיריה במילים פשוטות סגרה את הדירה והבעל בית שילם המון

פורסם

בעל הבית עוד לא הפר את החוזה, על מה הוא יתבע? על זה שבעל הבית רוצה? גם אני רוצה שתבוא לצבוע לי את הבית, אתה יכול לתבוע אותי על זה?

עילה לתביעה תהיה לו כשבעל הבית יפקיד את צ'ק הביטחון או לחילופין יסרב להחזיר אותו.

• תוכן חדש...