Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה רבה על התגובות,

אני מאזור חדרה.

לגבי פילטר אוויר ייבדק בעת הטיפול במוסך.

בסוף הוחלט שאני אקח איתי לטיפול את הקסטרול אידג', אין לי בעיה לשלם קצת יותר בשבילו... בסה"כ הטיפול מבוצע אצלי פעם בשנה והרכב אמור להיות באחזקתי לעוד כמה שנים טובות.

פעם ראשונה שמתעסק בזה לבד.. לכן יש לי קצת סלט ושאלות מטומטמות אולי, אבל משיטוט קל נמצא גם השמן הזה:

http://www.justmotor.co.il/products/667418/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Shell-Helix-ULTRA-EXTRA-5W30

יש לו יתרון על הקסטרול אידג'? או שמא הכל שיווק והטויוטה המסכנה לא באמת צריכה את זה?

היי,

אל דאגה, בשמנים לא עדיף ''מקורי'', כי בסך הכל היצרן נותן מינימום של סטנדרטיים של תקנים שהשמן צריך לעמוד בהם,

לכן לפעמים שמנים שהם לא ''מקוריים'' יותר טובים ואיכותיים ''מהמקוריים''.

אין שום בעיה לשים קסטרול אדג', SHELL, יורול, העיקר שיעמדו בתקנים.

השמן שנתת בקישור הוא מצויין, הייתי שם אותו.

כמו שידידי אסף רשם אין לזה סוף, תמיד יהיו יותר איכותיים, אבל שוב, השמנים שנתנו לך פה הם שמנים איכותיים

ומתאימים לרכב שלך.

רועי

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

רק לידע כללי. שמן בצמיגות לדוגמה 5W-30 העונה לתקן C3 יקר יותר משמן בעל אותה צמיגות שלא עונה לתקן.

לא ייגרם שום נזק כאשר משתמשים בשמן העונה לתקן C3 במנוע אשר היצרן לא מבקש.

לכל בעלי ההונדה סיוויק מהשנים האחרונות. היצרן מבקש שמן בעל תקן C3 ולצערי ידוע לי על כמה מוסכים שפשוט משתמשים בשמן שלא עונה לתקן. יש כאלה שמוסיפים וחוטאים וממלאים שמנים בצמיגות 10W-40.

ידוע לי על מוסך מורשה טיוטה שממלא לכל הרכבים שמן בצמיגות 10W-30 כאשר טיוטה העולמית מבקשת בפירוש שמן בצמיגות 5W-30 למנועים משנת 2006 ומעלה. לחלק מהמנועים משנת 2012 טיוטה אף ממליצה על שמן 0W-20, 0W-30 ואם אין בנמצא אז 5W-20, 5W-30

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
רק לידע כללי. שמן בצמיגות לדוגמה 5W-30 העונה לתקן C3 יקר יותר משמן בעל אותה צמיגות שלא עונה לתקן.

לא ייגרם שום נזק כאשר משתמשים בשמן העונה לתקן C3 במנוע אשר היצרן לא מבקש.

לכל בעלי ההונדה סיוויק מהשנים האחרונות. היצרן מבקש שמן בעל תקן C3 ולצערי ידוע לי על כמה מוסכים שפשוט משתמשים בשמן שלא עונה לתקן. יש כאלה שמוסיפים וחוטאים וממלאים שמנים בצמיגות 10W-40.

ידוע לי על מוסך מורשה טיוטה שממלא לכל הרכבים שמן בצמיגות 10W-30 כאשר טיוטה העולמית מבקשת בפירוש שמן בצמיגות 5W-30 למנועים משנת 2006 ומעלה. לחלק מהמנועים משנת 2012 טיוטה אף ממליצה על שמן 0W-20, 0W-30 ואם אין בנמצא אז 5W-20, 5W-30

היי, תרשה לי לחלוק עליך.

אם היצרן מבקש נניח 5-30 SM A3, ושמת שמן 5-30 SM C3 כן יש הבדל בינהם.

תקני C לעומת תקני A הם LOW SAPS, בקיצור למערכות פליטה מתקדמות כמו DPF, TWC.

אני מכיר מישהו ששם בדיוק מה שרשמת במקום תקן A3 שם C3 והתחילו לו גרדים\חלקיקי ברזל בשמן,

ושהוא חזר לשמן A3 הגרדים\חלקיקי ברזל פסקו לו.

ה- SAPS הם בעצם אבץ וזרחן (99% שאני צודק) שהם מפחיתי חיכוך אבל הם

לא מטיבים עם ה DPF ו- TWC.

C3 ו- C4 ה- HTHS שלהם יותר גבוה מ ה- C1 ו- C2 שבעצם C4, C3 הוא MIN 3.5.

HTHS זה בעצם המדד לגזירה של השמן, ככל שהוא יותר גבוה ככה השמן יותר עמיד מפני חום,

גזירה, לחצים וכו', המינימום הוא 2.6-2.7.

אבל התקני C3,C4 ככל הנראה מחוזקים עם חומרים אחרים ולא חומרי ה- SAPS.

בסיכום לחפירה שלי, אם היצרן אומר תקן A3 לשים A3 וכן הלאה,

התקנים האלה של ה- ACEA לדעתי ולפי מה שקראתי הם לא כמו התקנים של API,

שככל שבאות יותר גבוה אפשר להשתמש והוא יותר איכותי.

(מתנצל אם לא מנוסח טוב, מקווה שהפסקה הזאת ברורה).

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם

בואו נעשה סדר, ולמען האמת זה סדר פשוט מאוד:

קודם כל להפריד בין ה API ל ACEA. אומנם מטרת העל של שני הגופים האלה זהה, אך דרך הפעולה שלהם שונה.

ברכב הדורש תקן ACEA יש להקפיד על התקן הספציפי הנדרש. C3 לא "יותר טוב" מ B4 או A3, לכל אחד ייעוד אחר.

ברכב הדורש תקן API מסויים אין בעייה לשים תקן מתקדם יותר, כל תקן API חופף אחורה.

ברכב הדורש A3/B4 / SL אין בעייה להשתמש בשמן API SN שעומד לצורך הדוגמה גם בתקן C3, זה לא סותר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
היי, תרשה לי לחלוק עליך.

אם היצרן מבקש נניח 5-30 SM A3, ושמת שמן 5-30 SM C3 כן יש הבדל בינהם.

תקני C לעומת תקני A הם LOW SAPS, בקיצור למערכות פליטה מתקדמות כמו DPF, TWC.

אני מכיר מישהו ששם בדיוק מה שרשמת במקום תקן A3 שם C3 והתחילו לו גרדים\חלקיקי ברזל בשמן,

ושהוא חזר לשמן A3 הגרדים\חלקיקי ברזל פסקו לו.

ה- SAPS הם בעצם אבץ וזרחן (99% שאני צודק) שהם מפחיתי חיכוך אבל הם

לא מטיבים עם ה DPF ו- TWC.

C3 ו- C4 ה- HTHS שלהם יותר גבוה מ ה- C1 ו- C2 שבעצם C4, C3 הוא MIN 3.5.

HTHS זה בעצם המדד לגזירה של השמן, ככל שהוא יותר גבוה ככה השמן יותר עמיד מפני חום,

גזירה, לחצים וכו', המינימום הוא 2.6-2.7.

אבל התקני C3,C4 ככל הנראה מחוזקים עם חומרים אחרים ולא חומרי ה- SAPS.

בסיכום לחפירה שלי, אם היצרן אומר תקן A3 לשים A3 וכן הלאה,

התקנים האלה של ה- ACEA לדעתי ולפי מה שקראתי הם לא כמו התקנים של API,

שככל שבאות יותר גבוה אפשר להשתמש והוא יותר איכותי.

(מתנצל אם לא מנוסח טוב, מקווה שהפסקה הזאת ברורה).

כאשר יצרן כמו טיוטה מבקש בפשטות שמן בצמיגות 5W-30 בתקן API SM או SL לא יקרה שום דבר באם תשים גם שמן דומה העונה גם לתקן C3. זה יעבוד טוב אבל מיותר כי השמן יותר יקר.

לעומת זאת, במידה ותשים שמן שלא עונה לתקן C3 במנוע שכן דורש זאת אתה תגרום לשחיקה ובלאי שהרי השמן לא מקנה את מלוא ההגנה הפוטנציאלית לה זקוק המנוע.

זה כל מה שאמרתי לעי"ל בצורה מתומצתת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

^^ רועי קצת צודק , C3 לא מכסה דרישות של A3 - אלה דרישות שונות.

אם אנו צריכים שמן בתקן A3 , והשמן כולל בתוכו גם C3 , אזי זה מתאים.

אבל - אם לא רשום כי הוא כולל A3 והוא רק C3 - הוא לא מתאים.

ראה גם את שכתב איתמר.

קבל כאן מאמר המסביר כי יש הבדלים בדרישות היצרנים למנועים שונים ולאזורים שונים.

http://www.diagnosticnews.com/vehicle-lubrication-basics/

בגדול - רכבים של יצרנים אירופאים, להיתייחס לדרישות לפי ACEA

יצרנים אמריקאיים ויפנים להיתייחס ל דרישות API .

ולפעמים דרישות של אותו יצרן שונות באמריקה מאירופה .

פורד אירופה לפעמים הדרישות שונות מפורד אמריקה, וכנ"ל GM / אופל

החשוב ביותר לקרוא היטב את דרישת תקן השמן הפנימי של היצרן.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בתווית מאחורי המיכל אין זכר לתקן API - האם השמן הספיציפי הזה קסטרול אידג' אינו "תומך" לאחור והוא לא מתאים לטויוטה אוריס 2010 מנוע Z1R ?

לפי התגובות לעיל הצלחתי להתבלבל למרות שבהתחלת השרשור נאמר לי שמתאים.

פורסם

נעשה את זה יותר פשוט בשבילך מבלי לסבך אותך בהרצאות על תקני שמנים והודעות פרטיות לשדל אותך לטיפול חינם.

השמן שאתה רוכש חייב להיות בעל התקן המתאים קרי SL ומעלה (SM או SN) ולא שום תקן אחר מקביל או תואם של איגוד כזה או אחר.

אם בקסטרול אדג' שרכשת לא רשום SL SM או SN תחזיר אותו ורכוש מותג אחר מתאים ולא חסרים כאלו.

• תוכן חדש...