Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רנו קליאו 2011 , עם רמקולים מובנים של הרכב .

הביאו לי מגבר (dsl x-a40) השאלה אם יהיה שינוי משמעותי לאחר התקנת המגבר באיכות ובעוצמה כל עוד אני נשאר עם הרמקולים של המובנים של הרכב ...

אני לא בדיוק יודע לחשב משהו כי אין לי נתונים מדוייקים לא של הרמקולים ולא של המגבר , ככה שאשמח לחוות דעת . תודה .

פורסם

הרמקולים המובנים גרועים גם בלי מגבר, אני לא רוצה לדעת איך ישמעו עם המגבר (כנראה ממש גרוע). החלפתי מלפנים את הרמקולים לקומפוננט בסיסי של JBL, הבדלים של שמיים וארץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יהיה שיפור.

האם הוא יהיה גדול? תלוי את מי תשאל, זה דיי סובייקטיבי.

אם אני לא טועה, מסופר על אדם שבקיא בסאונד, והוכיח כי ניתן להוציא סאונד טוב מרמקולים מקוריים, בתוספת של טוויטרים בלבד וקרוס פשוט, כך שלא הייתי שולל שיהיה שיפור משמעותי.

לבחור שהגיב, אל תשכח שר"ד מוציא כ17 וואט RMS עם אחוזי עיוות דיי גבוהים, בעוד שמגבר מוציא כפליים ויותר, ועם פחות אחוזי עיוות, כך שקביעתך לגבי כך שהרמקולים ישמעו ממש גרוע עם מגבר, לא נכונה בהכרח.

פורסם (נערך)

"האדם הבקיא" אם זכור לי נכון הוציא את התוצאה עם ר"ד אפטרמרקט ששולט גם על תיקוני זמנים (TA/TC).

מאחר ולרדיו מקורי אין לרוב יציאות RCA ייעודיות ונטולות הגברה, אתה למעשה מגביר את האות שיוצא לרמקולים יחד עם כל העיוותים והרעשים שקיימים בו.

מה שכן, היכולת של מגבר חיצוני לשלוט באלמנטים ברמה הדינמית כנראה תהיה גבוהה יותר מאשר המגבר הפנימי של הר"ד וזה בפני עצמו עשוי לתרום.

באופן תאורטי, הכפלת ההספק תורמת לעליה של 3dB בעוצמה שמתפרשת בעליה קלה בלבד בעוצמה הנשמעת.

וזה מבלי לדבר בכלל על יכולת הרמקולים לעמוד בהספק הגבוה יותר.

אגב מדובר בחברת DLS לדעתי, וזו חוברת ההפעלה שלו עם הנתונים:

http://130.com.ua/manuals/en/Manual-Car-amplifier-DLS-X-program-X-A40.pdf

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
"האדם הבקיא" אם זכור לי נכון הוציא את התוצאה עם ר"ד אפטרמרקט ששולט גם על תיקוני זמנים (TA/TC).

מאחר ולרדיו מקורי אין לרוב יציאות RCA ייעודיות ונטולות הגברה, אתה למעשה מגביר את האות שיוצא לרמקולים יחד עם כל העיוותים והרעשים שקיימים בו.

מה שכן, היכולת של מגבר חיצוני לשלוט באלמנטים ברמה הדינמית כנראה תהיה גבוהה יותר מאשר המגבר הפנימי של הר"ד וזה בפני עצמו עשוי לתרום.

באופן תאורטי, הכפלת ההספק תורמת לעליה של 3dB בעוצמה שמתפרשת בעליה קלה בלבד בעוצמה הנשמעת.

וזה מבלי לדבר בכלל על יכולת הרמקולים לעמוד בהספק הגבוה יותר.

אגב מדובר בחברת DLS לדעתי, וזו חוברת ההפעלה שלו עם הנתונים:

http://130.com.ua/manuals/en/Manual-Car-amplifier-DLS-X-program-X-A40.pdf

אז אתה אומר שאין טעם ? שזה סתם לזרוק כסף לפח אם אני לא קונה עם זה רמקולים ?

פורסם

אתה יכול לקנות סט קומפוננט קדמי בסיסי ולהגביר אותו, אפילו תקנה משהו משומש. זה כבר ישמע הרבה יותר טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
אתה יכול לקנות סט קומפוננט קדמי בסיסי ולהגביר אותו, אפילו תקנה משהו משומש. זה כבר ישמע הרבה יותר טוב.

הבעיה שאין לי שמץ מה טוב ומה לא טוב , חשבתי שאני יכול לסיים את זה רק בחיבור מגבר .

איך אני בכלל יודע מה יהיה לי טוב עם המגבר הזה?

פורסם

גם החלפה של יחידת הראש כנראה תתרום יפה לשיפור.

מאחר וכבר יש ברשותך מגבר, ניתן לפתור את הענין בעלות לא גבוהה במיוחד.

מחיר ר"ד בסיסי ינוע בין כ-350 לכ-600 ש"ח. ניתן לרכוש סט קומפוננט בסיסי עד 700 ש"ח. וזאת מבלי להתייחס לאפשרות של ציוד יד שניה כפי שדור הציע.

עלות התקנה ואביזרים גם תנוע אני מניח בין 300 ל-500 ש"ח (אולי קצת יותר בגלל מתאם שליטה מהגה).

פורסם

אפשר קצת הסבר , מה זה יחידת ראש ? ומה זה ר"ד ?

אחרי הכל אם אפשר לסגור הכל ב1000 שקל או שלא ?

פורסם

יחידת ראש זה מה שקרוי בעצם בעגה העממית רדיו דיסק/מערכת.

תראה, מערכת נחמדה של פיונייר עולה 400₪ בערך, סט קומפוננט מתחיל ב300-350₪ לאחד סביר (JBL כלשהו), על זה אתה צריך להוסיף מתאם פלסטיקה ומתאם חשמל אם אתה לא רוצה לחתוך את הצמה של הרדיו המקורי, זה עולה משהו כמו 200-250₪. בקיצור בלי עבודה אפשר להגיע ל1000₪.

פורסם
יחידת ראש זה מה שקרוי בעצם בעגה העממית רדיו דיסק/מערכת.

תראה, מערכת נחמדה של פיונייר עולה 400₪ בערך, סט קומפוננט מתחיל ב300-350₪ לאחד סביר (JBL כלשהו), על זה אתה צריך להוסיף מתאם פלסטיקה ומתאם חשמל אם אתה לא רוצה לחתוך את הצמה של הרדיו המקורי, זה עולה משהו כמו 200-250₪. בקיצור בלי עבודה אפשר להגיע ל1000₪.

חח כל זה ובכלל לא דברנו על עבודה של כל זה , + עבודה על חיבור המגבר .. קיצר 2000 שח ..

פורסם

הוא לא צריך מתאם פלסטיקה לדעתי.

קומפוננט מומלץ לשמוע מראש אם יש אפשרות לפני שבוחרים.

מציע לעבור על השרשור שדור פתח בעצמו בנושא.

פורסם

אוקי תודה לכל מי שהגיב ...

הבנתי את הכיוון , כרגע לא אתקין את המגבר הקיים וכשיהיה תקציב יותר מנופח אתייעץ על סוג המערכת וכו ...

• תוכן חדש...