Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוק טוב,

אבל אם אנחנו מדברים על רכב שכבר 10 שנים ויותר על הכביש מה הסיכוי למצוא את כל ההיסטוריה שלו?

אני אתן דוגמא, שאני חושב שנתתי אותה בעבר.

כשמכרתי את האקסנט עשיתי לה יישור קו, כמובן עבדתי לפי הספר עם ידית מומנט ומה שנדרש.

על הקבלות רשמתי את הקילומטר והתאריך וככה היה תיעוד, גם על כל דבר קטן שנעשה ברכב שמרתי

על הקבלות.

במכירה המוכר אמר שזה הרכב הכי חלק שהוא נסע עליו בבדיקת רכבים שהוא עשה וקנה אותה במחיר מעל המחירון.

רועי

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עם בוקי: לפני שנה כשקניתי את הרנו, כל מי שלא ידע להגיד בטלפון את משפט המפתח "אני מטפל במוסך מורשה רנו" וגם ידע להגיד באיזה מוסך (תתפלאו, היו שני הזויים שאמרו שהם מטפלים אך ורק במורשה, אבל לא ידעו להגיד איך קוראים למוסך או איפה הוא נמצא) פשוט לא הטרחתי את עצמי לראות את הרכב, וכל ה"טיפלתי אצל חבר של חבר בלי קבלות" נשמע לי כמו "תברח מהר כי ניסיתי לחסוך על טיפולים". אם זה מחבר פורום מוכר עם רקורד ידוע, סביר להניח שלפחות הייתי הולך לראות את האוטו, אבל ממודעה ביד2? אם אין לרכב היסטוריית טיפולים מלאה ממוסך מורשה יבואן (או מורשה כללי טוב שאני מכיר אישית - שאפט, גבע, וכו') מבחינתי זה לא.

פורסם

יש כאן בפורום אנשים עם רכבים במשפחה שקרוב ל20 שנה מטופלים במוסך מורשה, מהרגע שיצאו מהסוכנות.

ככה ש10 שנים של טיפולים זה לא כזה נדיר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אם אנחנו מדברים על רכב שכבר 10 שנים ויותר על הכביש מה הסיכוי למצוא את כל ההיסטוריה שלו?

נמוך, אבל בהחלט קיים, בעיקר ברכבים שפונים לקהל יעד "מבוגר": ה 106 שהיתה לי לפני הרנו היתה בת 15 כשמכרתי, וטופלה רק במורשה, הסניק שלי (בת 8 כשנקנתה) טופלה רק במורשה, ויש לא מעט כאלו שקנו רכב חדש, התחילו לטפל בו במורשה שליד הסוכנות בה נקנה, ופשוט המשיכו שם.

פורסם

שבת שלום חברים,

אם בטיפול עצמאי עסקינן אני מבקש מכל הלב שאת השמנים והפילטר שמן בבקשה קחו למחזור במוסך,

גם בהיבט המחזור וגם מבחינת החוק.

אם מישהו בירושלים אין לו זמן, מתעצל או מכל סיבה אחרת לא יכול אני אשמח לפנות את הנ''ל למוסך

בעצמי.

אם מישהו יכול לכתוב על מנת שידע מה עוד לוקחים למיחזור אני אשמח.

את דיברי הברזל נניח צלחות ברקס אני נותן לחבר שהוא מוכר ברזל לפי משקל למיחזור, כנ''ל אני אשמח לקחת.

רועי

פורסם

ראשית, אם הרכב מטופל ברמה שאתה מספר אז אפשר לראות את זה בקלות וזה דווקא יתרון במכירה. הבעיה היא שרוב מכונאי המדרכה הם לא ברמה הזאת והחיסכון בכסף לא תמיד באמת משתלם. לא חסרים סיפורי זוועה בפורום על אנשים שנשארו עם האקס ביד אחרי שחשבו שמכונאי חצר הוא גם זול וגם טוב. אישית אני מכיר חבר טוב טוב שאכל אותה ביג טיים. גם הפסיד אלפי שקלים וגם הפסיד את החבר שניסה לתקן לו את הרכב ולחסוך לו כסף. רצון טוב זה לא תמיד מספיק במערכות כל כך מתוחכמות כמו שיש במכוניות החדשות של היום

פורסם

יש הבדל עצום בין "עשיתי את הטיפולים לבד" לבין "עשיתי את הטיפוים לבד , יחד עם הרכב תימסר ספרות טכנית מלאה , אקסל של הטיפולים שהרכב עבר אצלי + תיעוד מצולם של העבודות"

אישית מאז ומעולם טיפלתי ברכבים/אופנועים שלי לבד ( זה גם מה שאני עושה 8-17) אבל הכל מתועד ומצולם .

לא נתקלתי בבעיות במכירה מעולם .

בכל מכירה הרכב נמכר עם תיעוד מצולם של כל מה שנעשה בו , טבלת אקסל עם פירוט מלא , ספרות טכנית מלאה ובד"כ גם ארגז חלפים .

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

רוב העם רוצה לראות היסטוריית טיפולים מסודרת ממוסך מורשה יבואן.

+100 :mm_yeah:

הייתי קונה רכב "בלי קבלות" רק מבן אדם שאני מכיר טוב ואני יכול להיות בטוח שאותו בן אדם באמת טיפל ברכב כמו שצריך.

מבן אדם זר לא הייתי קונה רכב ללא הסטוריה מתועדת בקבלות ממוסך מסודר.

+200 :mm_yeah:

אני המלצתי לחברים לקנות רכבים של חברי פורום שאני מכיר אישית ויודע שהרכבים ללא רבב גם בלי היסטוריה מלאה.

כשאני או חברים חיפשנו רכב מבן אדם זר, ולא הייתה הסטוריה מתועדת ממורשה יבואן, אפילו לא הגענו לראות את הרכב.

יש יוצאים מהכלל. אם מדובר ברכב ישן שלא שווה הרבה אז כמובן שמתפשרים על ההסטוריה.

הכי טוב: מורשה יבואן, אחר כך: סתם מוסך מורשה משרד הרישוי, ואז: סמוך עלי, תראה הנה כל הקבלות!

לישראלים לא אכפת שאתה מלטף את האוטו לפני השינה. רוצים לראות היסטוריה מפורטת ובצדק.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

רכב "ללא קבלות" אתה לא יודע:

1. האם הרכב עבר את כל הטיפולים ?

2. באיזה חלקים השתמשת ?

3. איזה תיקונים הסתרת ממנו ? אולי הגיר מתקלקל פעם בשנה ואת הפרט הזה אתה מעדיף לא לספר.

4. האם שיחקו בקילומטראז' של האוטו ?

במידה והטיפולים תועדו בצורה אמינה (רמז:גיליון אקסל זה לא מספק), זה אולי עוזר קצת, העיניין הוא שלקונה הפוטנציאלי יש הרבה הצעות ביד 2 ויקשה עליך לגרום לו להגיע דווקא אליך, אם בשלב השיחה הטלפונית לא תוכל להתגאות בהיסטוריית טיפולים.

מניסיוני, קניתי רכבים ללא הסטוריה רק מחברים שטיפלו באוטו "באהבה" ואפילו אותם "חברים" שכחו פרטים פה ושם. בשלב המכירה ( גם אני טיפלתי ברכבים בלי קבלות) , היה לי קשה להביא קונים פוטנציאלים.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ברכבים שיצא לי לטפל בהם באופן עצמאי אלו רכבים עד 30K ש"ח , ובהם לפחות אני אוכל להגיד שזה לא הקשה יותר מידי על המכירה , הראתי לקונים קבלות של החלקים שנקנו ומתי נקנו ובנוסף דף שעליו רשום מתי הורכבו \ הוחלפו וזה דיי פתר את בעיית ה "קבלות רק ממוסך מסודר מורשה".

עדיין אין לי נסיון במכירת רכב חדש שעבר טיפולים שוטפים עצמאית.

לגבי הבחור מעליי , עכשיו כשרושמים קילומטראז' בטסט אז הבעיה פחות קריטית.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
בנוסף - סכום הכסף שנחסך בעבודה עצמית גדול משמעותית מההפרש של רכב עם קבלות לעומת אחד בלי קבלות ביום המכירה. ומי בכלל קונה רכב בשביל למכור? מה אני סוחר?

זו היתממות. ערך המכירה תמיד נמצא בתת-מודע ויש דברים שאתה לאו דווקא כי אתה רוצה, אלא כי הם יסייעו במכירה.

לומר שטיפלת ברכב זה אחלה אבל במציאות בה כל אחד חושד בשני והגענו למצב שאנשים לא יתנו את טופס הבדיקה כי ״הם יצאו פראיירים״, אף אחד לא יאמין שבכלל ביצעת טיפולים. אולי אם תראה קבלות זה זה יסייע, אבל אני בספק אם זה יספיק לקונה עתידי.

פורסם

ערב טוב,

אני הראיתי במשך שתי מכוניות את הקבלות וקילומטראז', ותאריך ואמרתי טיפלתי לבד.

נכון עשו פרצוף אבל אמרתי קחו לבדיקה ותעשו סיבב, שתי המכוניות נמכרו מיד אחרי זה.

רועי

פורסם

אישית לא הייתי פוסל רכב שטופל באופן פרטי, כל עוד:

1. קיים תיעוד מסודר על כל הטיפולים, כולל קבלות. יש צורך לברר מראש את מרווחי וסוגי הטיפולים הדרושים לרכב הספציפי כדי שנוכל להבין אם משהו לא כשורה.

כמובן, אם המוכר טוען שבוצעו טיפולים שלא ניתן לבצע באמצעים ביתיים, יש לדרוש קבלה ממוסך מורשה.

2. המוכר נראה כמי שמכיר את הרכב ואת אופן הטיפול בו. שיחה קצרה בדר"כ תספיק ע"מ להבין אם אכן המוכר טיפל ברכב בעצמו או מסר ל'חבר', שעלול להתגלות כמוסך מדרכה עלום שם.

3. מצב הרכב והבדיקה לא מעלים חשד להזנחה.

בהכללה, מי שמטפל ברכבו בעצמו יהיה ער יותר לדברים כמו מפלס מים ושמן, מצב צמיגים ומגבים וכן הלאה. אמנם לא מדובר באמת מידה מוחלטת, אבל מדובר באינדיקציה לגבי רמת תשומת הלב שמושקעת ברכב.

עם זאת, אני מבין שיש מי שלא יהיה מוכן לקחת את הסיכון ולסמוך אך ורק על מילתו של המוכר. זה בהחלט שיקול שיש לקחת לפני שמחליטים אם לטפל ברכב באופן פרטי.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אגב, אם המוכר אומר "עשיתי את כל הטיפולים והטיימינג וכו' אצל מוסך 'אבג' ודודיו אבל בשחור שיהיה זול יותר".

זה שווה משהו בעיניכם?

• תוכן חדש...