Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לפני שנתיים וחצי התייעצתי איתכם והחלטתי לקנות סקודה פאביה 1.4 ידנית חדשה מהייבואן.

קצת פרטים על הרכב : מרוצה ממנו מאוד, היה קצת בעיה בקלאצ' שתוקנה במסגרת האחריות, צריכת דלק 14 ק"מ לליטר נסיעות בינעירוניות בעיקר.

עברתי איתו 55א' ק"מ עד היום.

1. אמרו לי שכדאי להחליף רכב כל 3 שנים.. זה נכון?

במידה וכן, הצרכים שלי לא השתנו: עדיין נסיעות בין עירונית, 40 ק"מ הלוך ו40 ק"מ חזור 5-6 פעמים בשבוע.

2. ע"פ יד2 המחירון של רכב כזה הוא 57200ש"ח.. כמה אפשר לקבל עליו ריאלית?

3. האם יש איזה טרייד אין שווה או שעדיף ללכת למגרש? מה מומלץ?

4. התעניינתי קצת באופציות, מה דעתכם על טויוטה אייגו, טויוטה יאריס, יאריס היברידית או אופל קורסה?

אפשרי מבחינתי להוסיף עוד 50א' שקל מקסימום מעל מה שאני אקבל על הפאביה, אבל כמובן שעדיף יותר בכיוון 15-25א.

תודה רבה :)

פורסם

אם אתה מרוצה מהרכב, כדאי להישאר איתו כמה שיותר - כך תחסוך הרבה כסף.

ריאלית, אני אישית חושב שסביב 50-52K, לפני שאני יודעה על מחירון לוי א', שהוא הקובע.

אין אף פעם טרייד אין שווה, אם כבר, עדיף חברה גדולה, על מגרש.

אייגו - עדיף פג'ו 108.

יאריס - לדעתי לא להיט.

יאריס הב' - יקרה מדי, חלשה, בזמן שסוללה מתפרקת(לפי אינטרנט\פורום).

קורסה - מיושנת מאוד, קיימות מציאות ביד 2, מזוכי מפעל הפיס.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

להחליף כול 3 שנים זה איבוד כסף רציני,אם אתה מרוצה תישאר איתו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם אתה מרוצה מהרכב, כדאי להישאר איתו כמה שיותר - כך תחסוך הרבה כסף.

ריאלית, אני אישית חושב שסביב 50-52K, לפני שאני יודעה על מחירון לוי א', שהוא הקובע.

אין אף פעם טרייד אין שווה, אם כבר, עדיף חברה גדולה, על מגרש.

אייגו - עדיף פג'ו 108.

יאריס - לדעתי לא להיט.

יאריס הב' - יקרה מדי, חלשה, בזמן שסוללה מתפרקת(לפי אינטרנט\פורום).

קורסה - מיושנת מאוד, קיימות מציאות ביד 2, מזוכי מפעל הפיס.

לא יודע מאיפה המידע על היאריס ההיברידית. כשנתיים אצל אבא שלי בלימוד נהיגה, הרכב עובדת מאוד קשה, מונע ימים שלמים, המון בתוך העיר ככה שהמערכת חשצל עובדת שעות נוספות. עשה כבר כ60 אלף קילומטר למיטב זכרוני (בשנתיים כן?).

0 תקלות מוחלט! צריכת דלק מדהימה, 1-18 בערך עם תלמידי נהיגה ומזגן עובד קבוע.

לא מתפרקת ולא כלום, רכב מצויין, אבל אישית חושב שהמחיר מאטד יקר לרכב כזה קטן, ופאר האיכות הוא לא. אבל אמין מאוד וחסכוני בצורה מדהימה.

פורסם

למה להחליף רכב כזה? תחשוב אם היית קונה אותו לעצמך אם זה היה התקציב שלך...?

תמשיך לשמור עליו, תהיה יד ראשונה כשתרצה למכור ועם הכסף העודף סע לחופש בחו"ל...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
לא יודע מאיפה המידע על היאריס ההיברידית. כשנתיים אצל אבא שלי בלימוד נהיגה, הרכב עובדת מאוד קשה, מונע ימים שלמים, המון בתוך העיר ככה שהמערכת חשצל עובדת שעות נוספות. עשה כבר כ60 אלף קילומטר למיטב זכרוני (בשנתיים כן?).

לפי משקראתי, בעליות סוללה נגמרת תוך זמן קצר, ואז מנוע בנזין עובד לבד ועובד די קשה. אישית לא נסעתי על רכב.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

מודה לכולם על התשובות

ממש אין לי "חשק" להחליף את הרכב, חשבתי לעשות את זה מסיבות כלכליות.

תוכלו אולי להמחיש במספרים למה זה לא כדאי?

היום הרכב שווה 50א', אפשר להוסיף למשל 20א' ולקנות סיאט 1.2 אוטומט.

יצא שב3 שנים שימוש ירידת הערך הייתה כ7א' בשנה, שזה לא נורא.

לעומת זאת אם אני אחכה ואמכור נגיד עוד 3 שנים, הרכב יהיה שווה 15א' גג, לא ?

ואז מדובר על ירידת ערך של 55א' ב6 שנים שזה כמעט 10א' בשנה, וזה כבר הפסד יותר גדול.

המספרים האלה זה לא סגור, זאת שאלה.

מישהו יכול להראות חישוב כלכלי מתי הכי כדאי להחליף את הרכב ?

תודה!

פורסם

ראשית אתה צריך להוסיף כקצת יותר מ30 אלף למחיר כולל על הכביש לאיביזה החדשה.

דבר שני,הפאביה כשתהיה בעוד 3 שנים בת 5/6 ממש לא תעלה 15 אלף אלא באזור ה 30+.

הדבר הכי משתלם לזה להחזיק רכב לתקופה ארוכה,כי לקחת הלוואה לרכב חדש כול 3 שנים+איבוד ערך זה יותר הרבה יותר מאשר להחזיק את הרכב 5-6 שנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בקצרה , אם תקנה רכב חדש עכשיו בנוסף להלוואה שתעלה לך בריבית מסויימת, גם ירידת הערך של הרכב החדש תהיה בערך פי 2 יותר גבוהה מירידת הערך של הרכב הנוכחי על פני 3 השנים הבאות. (רכבים מאותו סגמנט) מה שיוסיף לעלויות. הביטוח של רכב חדש יהיה יקר יותר וכנראה גם אגרת רישוי שנתית.

אם אין תקלות בפאביה אז כל מה שאתה "מוציא" עליו זו בעצם ירידת הערך שלו. טיפולים שוטפים יהיו בכל רכב. כנל טסט וביטוחים.

אני באותה דילמה כמוך עכשיו, רק שאצלי הרכב עבר את גיל 5 ועדיין מפגין אמינות, אבל בא לי להתחדש ובגלל שאני מודע לעלויות עוד לא החלטתי מה לעשות.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...