Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבל? מתי צריך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה מוכר בשם The Big 3.. הרבה אנשים מכירים ומדברים על זה.. אבל הרבה מהם לא יודעים את העובדות לגבי הנושא.

עם אלטרנטורים מקוריים של 70-100 אמפר ואף יותר השיפור לא יביא לשום תועלת...

אולי אולי במקרים קיצוניים של אלטרנטורים של 200+ אמפר..

המרחקים של הכבלים האלה נורא קצרים 30-40 ס"מ ולכן מפל המתח שבהם זניח.

שום מדידות שגויות, מסקנות סתומות ובורות של אנשים לא תשנה את העובדה הזאת.

הדבר החשוב אם כבר, זה איכות החיבורים.. כל עוד יהיו לך חיבורים נקיים ובריאים אתה תיהיה מסודר...

ואולי השינוי הזה גרם לשיפור במפל המתח, בזה שחיזקת והחלפת את החיבורים הישנים שלך.

הכבלים החדשים והעבים יותר לא עזרו לך. תשכח מזה.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יודע על שני רכבים.

שברולט אסטרו 94. הכבל המקורי הוא כ 2 וחצי מטר 10AWG. והאלטרנטור הוא 105A.

גולף סווגן גולף 92 הכבל המקורי הוא כ 2 מטר גם 10AWG והאלטרנטור הוא 90A.

החלפתי רק בגולף......ומה אני יכול להגיד לך? זה רק עזר. זה נתן לאלטרנטור להעביר את השיא.

בלי נפילה של מתח. וזה התבטא בזה שהאורות הבהבו הרבה פחות.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

אם אתה מדבר על אורכים של 2 מטר, אני מסכים איתך בקשר לשיפור נפילות המתח...

באורכים של חצי מטר... שהם סבירים למכוניות רגילות (לא יודע איך הגעת ל 2 מטר חוט בין אלטרנטור למצבר).. לא יהיה שיפור וגם אין לי בעייה להוכיח לך את זה עם חוק האוהם חברך הטוב מהמכללה שאתה לומד בה..

בקשר להבהובי האורות שזה שיפר אותם.. עדיין אני לא מסכים.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם
אם אתה מדבר על אורכים של 2 מטר, אני מסכים איתך בקשר לשיפור נפילות המתח...

באורכים של חצי מטר... שהם סבירים למכוניות רגילות (לא יודע איך הגעת ל 2 מטר חוט בין אלטרנטור למצבר).. לא יהיה שיפור וגם אין לי בעייה להוכיח לך את זה עם חוק האוהם חברך הטוב מהמכללה שאתה לומד בה..

בקשר להבהובי האורות שזה שיפר אותם.. עדיין אני לא מסכים.

אתה סותר את עצמך. אתה מסכים איתי בקשר לשיפור נפילות המתח אבל לא מסכים איתי בקשר להבהובי אורות.

שמע. אני לא יודע אם ידעת את זה. הנפילות מתח מתבטאות על ידי הבהוב של אורות.

כשיש לך קבל דק מהאלטרנור למצבר.......יהיה יותר קל להוריד את המתח מ14V ל 12V

מפני שהוא לא מסוגל להעביר את כול הזרם.

(אלטרנטור 14V) (מצבר 12V)

כשיש לך קבל עבה מהאלטרנטור למצב..... יהיה דרוש יותר כוח כדי לגרום למתח לרדת מ14V ל12V וזה הנפילות מתח. ושוב זה מתבטא בהבהוב המנורות.

עכשיו אם יש לך אלטרנטור חלש...זה לא יעזור הרבה עדיין יהיה הבהוב.....וקבל יעזור כדי לרסן את המתח.

בקשר לאורך 2 מטר של הגולף...... הכבל מתפתל לו שמה במונע.... חבל להתוכח כי הוצאתי את הקבל ואני יודע מה זה 2 מטר. כנל בקשר לשברולט. בקשר למכוניות אחרות צייני שאין לא יודע מה האורך של הקבל. במקרה שהקבל כ1 מטר לא צריך להחליף לאחד אחד.....רק לחדש את החיבורים, ששטח המגע יהיה יותר טוב.

תמיר

פורסם

את ההסבר ללמה האורות יהבהבו על אף השיפור ביציבות המתח כבר רשמתי....

"ננסה לתת דוגמה שתסביר את העניין... נפילת מתח מ-14.5 ל-12.5 תיהיה יותר מורגשת מבחינת הבהוב האורות לעומת ירידית מתח מ-13.8 ל-12.5.

להבהוב אורות יש קשר ישיר למצב המתח.

ככל שמתח יהיה גבוה יותר ויציב יותר לפני שצרכן מסוים יתחיל למשוך זרם, "טילטול" המתח

יהיה משמעותי יותר.

"

פורסם
את ההסבר ללמה האורות יהבהבו על אף השיפור ביציבות המתח כבר רשמתי....

"ננסה לתת דוגמה שתסביר את העניין... נפילת מתח מ-14.5 ל-12.5 תיהיה יותר מורגשת מבחינת הבהוב האורות לעומת ירידית מתח מ-13.8 ל-12.5.

להבהוב אורות יש קשר ישיר למצב המתח.

ככל שמתח יהיה גבוה יותר ויציב יותר לפני שצרכן מסוים יתחיל למשוך זרם, "טילטול" המתח

יהיה משמעותי יותר.

"

אתה מוכיח דברים לא נכונים... אתה מעוות דברים.

האלטרנטור יתן גם עם הכבל דק וגם עם העבה 14V פשוט בכבל הדק הנפילה תהייה יותר גבוהה.

אתה טועה. לא יעזור לך כלום הרבה ניסויים יוכיחו את דבריי.

אתה טועה. מה שאני מוכיח זה דבר נכון. אתה מעוות דברים כדי שהדברים שלך יהיו נכונים.

אתה טועה. אתה לא יכול לקבל את מה שאני אומר וזה בעיה.

אתה טועה. ואם אתה לא רוצה לקבל את הדברים הנכונים. תחיה עם זה.

** בתרד הזה אני לא יסכים לך שאנשים בעתיד יעיפו בו מבט ויראו טעות כול כך איומה ועוד אתה מתווכח על הטעות האיומה הזאת, ואני לא רוצה שיחשבו שאפילו טיפה מדבריך נכונים בדבר, אתה טועה.

זה חשמל בסיסי ביותר. ואתה טועה בה. בושה ! **

תמיר

פורסם

עופר,

הרי שככל שהכבל יהיה צר/דק יותר - כך ההתנגדות תהיה גדולה יותר, נכון?

האין זה הגיוני אם כך, שככל שנגדיל את קוטר הכבל - כך גם ההתנגדות תרד?

אין לזה קשר בין גדלים של אלטרנטורים - אלא יותר להנדסת האנוש מתחת למכסה המנוע...

לדוגמא אלטרנטור של כ-70 אמפר מחווט במקור עם כבל של 10 guage - האם לא תהיה סיבה

לשנות את עובי הכבל? הרי 10G יכול להעביר דרכו כ-33 אמפר זרם.

אין בעיה שתסתור את הנושא - אבל תן הסברים טובים לכך, שאבין מדוע.

פורסם

התנגדות תמיד יש, היא 0.00100000 לפיט (מעוגל כלפי מעלה) לכבל של 10G. בדוגמא שנתת אם מדובר בכבל של שני מטר אז תהיה נפילת מתח של בערך 0.4V כאשר המומלץ הוא מתחת ל0.5V. אם מדובר במטר אז תהיה נפילה של 0.2V.

אם תשדרג לשני מטר של 4G תהיה נפילת מתח של 0.1V ואם למטר של 4G אז 0.5V. תאורטית כמובן שיש שינוי, השאלה היא אם בפועל נרגיש בשינוי קטן שכזה.

אם השדרוג הוא קל למשתמש ולא עולה לו הרבה כסף אז אין מניעה שיעשה אותו ולו בשל השקט הנפשי.

פורסם

הבנתי - בסדר.

בכל הנוסחאות, אינני מתמצא.

באשר לאפקטיביות - עדיין לא עשיתי בדיקה.

המצבר שלי גוסס זה זמן רב - וגם כך אין לי כרגע את ה"מכונה" ברכב...

ברגע שאשדרג את הרכב ואעשה לו את ה BIG 3 אני אבדוק את האפקטיביות באם תהיה...

אני כבר זמן רב מעוניין לבדוק את זה - פשוט לא יצא לי.

גל

פורסם

אני באמת לא מבין למה צריכים לריב על התיאוריה כאן, אני לא חושב שהתיאוריה פה צריכה להווה נושא כלל.

משום הסיבה הפשוטה, שזה נושא שכל אחד מאיתנו יכול לבדוק בעצמו.

למדוד פעם אחת את תחילתו של הכבל שלך, פעם אחת את סופו.

אם גילית נפילת מתח, שיפור הכבל|או| המחברים שלו, עלול לעזור..

לגבי התיאוריה אני לא מוצא פה היכן ניתן להוכיח שהיא לא נכונה, אבל ניתן להוכיח שהמצב שיש ברכבנו, אינו תואם לחוקיות התיאוריה ..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...