Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבל? מתי צריך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האור הפנימי של הרכב

כשאני מדליק אותו

(האור שנדלק כשפותחים את הדלת...)

וגם האור של הבגאז'!

האורות הקדמיים משום מה לא מושפעים..

מוזר..

אולי צורכים פחות עוצמה

אבל מצד שני אם יש מפל מתח

אז הכל צריך לרדת לא?

פורסם

אם אני לא טועה, יש גם השלכה לא קטנה על המיקום של הצרכנים.

אני יכול לנחש שהמיקום של האור בבאגז יושפע ראשון, וכן הלאה...

בכל אופן אם אני לא טועה גם אצלי ברכב, כשהאור מעבר לא מושפע, אז האור הפנימי מושפע "לפניו"..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

גם אם שיפור עובי הכבלים יביא לייצוב המתח... האורות יהבהבו אף יותר.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

תאמת תמיר, לי זה דיי מסתדר.

אם המגבר שלך לדוגמא, צורך X הספק, וגורם למפל מתח של 2 וולט בחיווט.

והאורות שלך, בכל זאת, מקבלות "זעזוע" מהדרישות ..

אז כשתבטל לו את המפל מתח, אתה בעצם תגזול מאספקת החשמל, קצת יותר, והזעזוע יהיה "מורגש" יותר. ..

זה פחות או יותר הסיבה שזה מסתדר לי בראש..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
תאמת תמיר, לי זה דיי מסתדר.

אם המגבר שלך לדוגמא, צורך X הספק, וגורם למפל מתח של 2 וולט בחיווט.

והאורות שלך, בכל זאת, מקבלות "זעזוע" מהדרישות ..

אז כשתבטל לו את המפל מתח, אתה בעצם תגזול מאספקת החשמל, קצת יותר, והזעזוע יהיה "מורגש" יותר. ..

זה פחות או יותר הסיבה שזה מסתדר לי בראש..

זה נכון במקרה שמחליפים את הקבל בין המצבר למגבר ! זה נכון.

אבל במקרה שחליפים את הקבל בין האלטרנטור למצבר.....הוא צריך לתת תגובה יותר טובה ופחות הבהובים, זה הייתה הכוונה שלי מההתחלה.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

אני לא בטוח שהוא התייחס לכך, בכל אופן אינני סגור על כוונתו נצטרך לחכות שהוא אהיה נוכח כדי להסביר למה התכוון..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

כבל עבה יותר למערכת שלנו לא יעזור לייצב את המתח באורות...לגמרה להפך!!! ככל שהכבל של המערכת שלנו יהיה עבה יותר כך היא תוכל למשוך יותר זרם מהמצבר/אלטרנטור.

ננסה לתת דוגמה שתסביר את העניין... נפילת מתח מ-14.5 ל-12.5 תיהיה יותר מורגשת מבחינת הבהוב האורות לעומת ירידית מתח מ-13.8 ל-12.5.

להבהוב אורות יש קשר ישיר למצב המתח.

ככל שמתח יהיה גבוה יותר ויציב יותר לפני שצרכן מסוים יתחיל למשוך זרם, "טילטול" המתח

יהיה משמעותי יותר.

בקשר להחלפת הכבל שמחבר בין האלטרנטור למצבר לכבל ענק, זה טיפשי, עשירית הוולט שתושג משיפור זה לא תעזור לא למצבר ולא למגברים.

מרחקי הכבלים נורא קצרים ובגלל זה, זה לא משמעותי. (שים לב לאלמנטים הקצרים בפיוזיום שעוברים דרכם עשרות אמפרים).

רוצים למדוד את מפל המתח בין האלטרנטור למצבר? קחו רב מודד שימו אותו על מדידת וולטאז, פעם תמדדו את המתח במצבר ופעם שנייה באלטרנטור.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

למה מגברים בעלי הספק נמוך?

אלטרנטור בריא וקבלים שעובדים כמו שצריך ואין הבהובי אורות.. מה הבעיה.

פורסם
לא שאלתי ברצינות, זו הייתה שאלה צינית.

הוא ניסה להבהיר נקודה מסויימת, לי זה נראה כמו משהו שהייתי אומר עליו "כאילו דההההה" :)

כן :) קצת היגיון פשוט ונושאים "מורכבים" נהפכים לפשוטים, דבר שחסר להרבה אנשים שמתעסקים באודיו.

פורסם

בקשר להחלפת הכבל שמחבר בין האלטרנטור למצבר לכבל ענק, זה טיפשי, עשירית הוולט שתושג משיפור זה לא תעזור לא למצבר ולא למגברים.

מרחקי הכבלים נורא קצרים ובגלל זה, זה לא משמעותי. (שים לב לאלמנטים הקצרים בפיוזיום שעוברים דרכם עשרות אמפרים).

רוצים למדוד את מפל המתח בין האלטרנטור למצבר? קחו רב מודד שימו אותו על מדידת וולטאז, פעם תמדדו את המתח במצבר ופעם שנייה באלטרנטור.

תאמין לי אתה מצחיק.....

הייתה נפילה עם מזגן דולק ומערכת בעוצמה מלאה....של 0.8V. מה אתה אומר על זה?!

והאורות של הרכב ההבו באופן מחריד......יש לי מגבר שמושך הרבה מאוד זרם.

החלפתי את הקבל הזה. והמתח שנפל הוא היה כ0.1V.

זה שיטה מאוד מוכרת בחול ! שגל סיפר לי עלייה והתעניינתי...ובדקתי שזה הגיוני מאוד וזה נכון אז ביצעתי את זה.

אז כשאמרת " בקשר להחלפת הכבל שמחבר בין האלטרנטור למצבר לכבל ענק, זה טיפשי, עשירית הוולט שתושג משיפור זה לא תעזור לא למצבר ולא למגברים." זה מראה על בורות לשמה !.

זה מוכר בשם BIG 3.

http://forum.sounddomain.com/forum/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=5;t=007801

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

• תוכן חדש...