Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון הבלימה של הרכב חלשה מבעבר.

כלומר, מאז ומעולם הבלמים באיביזה שלי לא היו "חזקים" במיוחד, ותמיד הייתה איזו הרגשה שהם חלשים, אבל...

השבוע, גם בעקבות הערה שנתן לי צביקה (מהקרבורטורים, לא פיק), וגם בעקבות הרגשה אישית שלי בנסיעה, ההרגשה שלי היא של חולשה יחסית בבלימה. בנוסף, אולי אני מדמיין, אבל אני מרגיש כאילו כל עוצמת הבלימה מתבצעת על הגלגלים הקדמיים, ולא על האחוריים.

תחילה, חשבתי לבדוק את נוזל הבלמים. בספר הרכב לא כתוב שיש להחליף את נוזל הבלמים, ולדעתי הוא לא הוחלף או נבדק בשלוש השנים האחרונות. איך בודקים את המפלס שלו ואת צבעו? ניסיתי להסתכל היום על המיכל מבחוץ, אבל המיכל אטום יחסית, וקשה לראות את רמת הנוזל בפנים, או את צבעו. האם יש לבצע את הבדיקה כשהרכב קר? כמה זמן מומלץ לחכות לפני הבדיקה? למיכל יש פקק שחור, ממנו יוצא חוט שכזה. האם ניתן לפרק את הפקק ללא חשש?

בנוסף, איך אפשר לוודא כי גם הבלמים האחוריים פועלים כראוי? הרמת בלם היד נועלת את הגלגלים האחורים, אבל..

האם יש עוד בדיקה שניתן לעשות?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בזמן האחרון הבלימה של הרכב חלשה מבעבר.

כלומר, מאז ומעולם הבלמים באיביזה שלי לא היו "חזקים" במיוחד, ותמיד הייתה איזו הרגשה שהם חלשים, אבל...

השבוע, גם בעקבות הערה שנתן לי צביקה (מהקרבורטורים, לא פיק), וגם בעקבות הרגשה אישית שלי בנסיעה, ההרגשה שלי היא של חולשה יחסית בבלימה. בנוסף, אולי אני מדמיין, אבל אני מרגיש כאילו כל עוצמת הבלימה מתבצעת על הגלגלים הקדמיים, ולא על האחוריים.

תחילה, חשבתי לבדוק את נוזל הבלמים. בספר הרכב לא כתוב שיש להחליף את נוזל הבלמים, ולדעתי הוא לא הוחלף או נבדק בשלוש השנים האחרונות. איך בודקים את המפלס שלו ואת צבעו? ניסיתי להסתכל היום על המיכל מבחוץ, אבל המיכל אטום יחסית, וקשה לראות את רמת הנוזל בפנים, או את צבעו. האם יש לבצע את הבדיקה כשהרכב קר? כמה זמן מומלץ לחכות לפני הבדיקה? למיכל יש פקק שחור, ממנו יוצא חוט שכזה. האם ניתן לפרק את הפקק ללא חשש?

בנוסף, איך אפשר לוודא כי גם הבלמים האחוריים פועלים כראוי? הרמת בלם היד נועלת את הגלגלים האחורים, אבל..

האם יש עוד בדיקה שניתן לעשות?

לצביקה פיק שלום רב!

למרות שלדעתי אין קשר לנוזל הבלמים, לבין חולשה יחסית בבלימה,נשאלה

שאלה בעניין החלפת שמן בלמים , היום על ידי מר דאביל, ותשובתו של איציק,

ניתה כל שנתים ו/או 50000 ק"מ, בשהשמן נראה בצבע שחור, ולא בצבע זהב וצלול!

אצלך הבעייה קשורה למגבר בלם, אשר אינו מבצע את תפקידו העיקרי,להגביר בלימה!

הפקק השחור המורכב, על מכסה משאבת הבלם,מתפרק בסיבוב,

וניתן לפרקו בכל עת בלי קשר , לחום המנוע!

חוטי החשמל המחוברים למכסה הם חוטים המחוברים ,למצוף אשר בעת ירידת מפלס נוזל הבלמים,

מדליק מנורת אזהרה אדומה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

.First thing to do - replace the brake fluid, it's a good idea anyways if it hasn't been done for a few years

.That will also take care of number 2, which is bleeding the air out of the hydraulic system which must be done from time to time as well

.Use good brake fluid as per manufacturer's recommendation, DOT 3 probably

.Regardless, it is normal that the front wheels carry most of the braking effort

.Moti

פורסם

תודה על התגובות.

בדקתי בחשבוניות הישנות שלי, ומסתבר שנוזל הבלמים כנראה כן הוחלף לפני כשנה, כשהייתה לי תקלה בבלמים הקדמיים, והוחלפו גם הרפידות והצלחות.

בכל מקרה, אני אפתח היום את המכל, ואבדוק מה קורה בפנים.

ולמוטי - אני יודע שהגלגלים הקדמיים הם אלו שנותנים את רוב עוצמת הבלימה, אבל אני מרגיש כאילו רק הם בולמים את הרכב.

פורסם

הייתה לי איביזה לפני מספר שנים. גם לי הייתה בעיה בבלמים, כאילו שלפעמים הם לא בלמו בכלל. וגם כתוצאה בתנגשתי ב BMW, לא נעים, אבל למזלי לא היה נזק :).

הלכתי לאינספור מוסכים, וכל אחד אמר משהו אחר. אחד אמר שצריך להחליף את המשאבה...

למזלי (לפני שניגרם נזק למישהו) הגעתי למוסך שהבין עניין! הבעיה הייתה שצינור מהמשאבה היה עד כדי כך סגור (אולי כתוצאה מהחום) שהוא לא פעל כנידרש. לאחר החלפת הצינור בעית הבלימה נעלמה קליל (עלה 40 שח).

אז תבדוק שאין לך את אותה הבעיה. תבדוק כאשר אתה לוחץ ועוזב את הברקס הרבה פעמים רצוף, האם הוא נהיה קשיח! ותבדוק אם אתה רואה צינורות שאולי ניראים שלא בהתאם (לחוצים).

מקווה שעזרתי.

פורסם

TP, that may sound to you like a weird question, but what is the condition of your shock absorbers? sometimes dead shocks will make your car dive during braking and make it feel like what you describe

מצב הבולמים סביר. אמנם מדובר בבולמים המקוריים של הרכב, אבל הם עברו קילומטראז' נמוך יחסית, והם עוברים את מבחן הנדנוד ללא שום בעיה. אני מתכנן להחליף אותם בקרוב, בלי קשר לכלום.

אז תבדוק שאין לך את אותה הבעיה. תבדוק כאשר אתה לוחץ ועוזב את הברקס הרבה פעמים רצוף, האם הוא נהיה קשיח! ותבדוק אם אתה רואה צינורות שאולי ניראים שלא בהתאם (לחוצים).

יבדק בהקדם. האם האלו הסממנים לצינור סתום?

פורסם
מצב הבולמים סביר. אמנם מדובר בבולמים המקוריים של הרכב, אבל הם עברו קילומטראז' נמוך יחסית, והם עוברים את מבחן הנדנוד ללא שום בעיה. אני מתכנן להחליף אותם בקרוב, בלי קשר לכלום.

TP, the "shaking test" doesn't tell you much... if you have a 1st generation Ibiza most chances are that your shocks are long time gone... I'll be interested knowing how many Kms you have on the car

.Moti

פורסם

TP, the "shaking test" doesn't tell you much... if you have a 1st generation Ibiza most chances are that your shocks are long time gone... I'll be interested knowing how many Kms you have on the car

כרגע, 109 אלף קילומטרים.

אתה חושב שהבלימה הלקויה נגרמת בגלל הבולמים החלשים?

פורסם

The shocks (which are definitely gone at 109k already) don't cause the brakes not to work obviously, because there's no relationship between the components, but in some cars, when the front shocks are dead, the amount of dive that the vehicle during braking makes the driver feel as if the front does all the braking, and I'm sure you'll notice it once you replace the shocks

.Moti

פורסם

The shocks (which are definitely gone at 109k already) don't cause the brakes not to work obviously, because there's no relationship between the components, but in some cars, when the front shocks are dead, the amount of dive that the vehicle during braking makes the driver feel as if the front does all the braking, and I'm sure you'll notice it once you replace the shocks

הבנתי. הבולמים אכן יוחלפו בקרוב, יחד עם תושבות הבולמים.

שוב, עד לפני שבוע לא הרגשתי שום בעיה בבלימה, וגם עכשיו, הרכב עוצר. פשוט שההרגשה היא שהבלימה לא חזקה מספיק.

אני מאוד מקווה שמזג האוויר מחר יאפשר לי לבדוק את הרכב, ואת מצב נוזל הבלמים שבו.

פורסם

בדקתי בחשבוניות הישנות שלי, ומסתבר שנוזל הבלמים כנראה כן הוחלף לפני כשנה, כשהייתה לי תקלה בבלמים הקדמיים, והוחלפו גם הרפידות והצלחות.

בכל מקרה, אני אפתח היום את המכל, ואבדוק מה קורה בפנים.

בדקתי היום את מיכל נוזל הבלם - המיכל מלא עד הסוף, הנוזל בצבע שחור.

בנוסף, חבר שמבין דבר או שניים במכונאות העיף מבט, וחושב שכנראה יש נזילה כלשהיא ממשאבת הבלם האחורי ימני, מה שיכול להסביר את התחושה שלי בזמן בלימה.

לגבי נוזל הבלמים - אני מבין שצבע שחור זה לא הצבע הנכון לנוזל כזה. מה המשמעות של נוזל בצבע שחור? כדאי להחליף?

לגבי הנזילה ממשאבת הבלם - אם יש נזילה מהמשמאבה, לא הגיוני שתיהיה ירידה בכמות נוזל הבלמים?

פורסם
בדקתי היום את מיכל נוזל הבלם - המיכל מלא עד הסוף, הנוזל בצבע שחור.

בנוסף, חבר שמבין דבר או שניים במכונאות העיף מבט, וחושב שכנראה יש נזילה כלשהיא ממשאבת הבלם האחורי ימני, מה שיכול להסביר את התחושה שלי בזמן בלימה.

לגבי נוזל הבלמים - אני מבין שצבע שחור זה לא הצבע הנכון לנוזל כזה. מה המשמעות של נוזל בצבע שחור? כדאי להחליף?

לגבי הנזילה ממשאבת הבלם - אם יש נזילה מהמשמאבה, לא הגיוני שתיהיה ירידה בכמות נוזל הבלמים?

מקפיץ שוב את השאלה... אודה לכל מי שיוכל לעזור לי לפתור את הבעיה. אינני רוצה להכניס את הרכב למוסך, כדי שיתחילו להחליף לי חלקים על גבי חלקים במחירים אסטרונומיים!

האם יש טעם בהחלפת נוזל הבלמים כעת? האם צפוי שיפור בעוצמת הבלימה לאחר ההחלפה? לכמה ליטרים של נוזל בלמים אזדקק?

כיצד ניתן לבדוק את תקינות מגבר הבלם? האם החלפתו דורשת ניקוז והחלפה של נוזל הבלמים?

פורסם

צביקה, כדאי לך קודם כו להחליף נוזל בלמים ולבצע ניקוז כיאות. זהו החלק הכי זול בכול טיפול הבלמים, לכן קודם כול כדאי להחליף ולדעת שהבעיה לא משם. לאחר מכן הרם האוטו על ליפט במוסך (כמובן), ובדוק שאין צינור שנצבט או הוצר בגלל סיבה כלשהי (כפי שכבר אמרו קודמי), ולאחר מכן, והכי חשוב, בדוק תקינות של וסת עומס בלימה אחורי. את זה יכול לעשות אך ורק מוסך רציני שמבין ענין. כוווווול שאר הדברים כמובן גם רלוונטים ומאד חשובים וגם אותם כדאי לבדוק. ומה עם חריטה בתופים האחוריים? והאם לאחר החריטה (או החארטה, תלוי מי ביצע את העבודה) השתמשו עם חומר נכון ומתאים של רפידה? גם כאן יש תורה שלמה של התאמת החומר הנכון לתוף שברכב שלך.

בהצלחה ונשמח אם תעדכן התוצאות!

• תוכן חדש...