Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה החלטתי להכנס חזק לקטע של הדיטיילינג ורכשתי כמה דברים זולים(מאוד) ועכשיו אני רוצה להתחיל להשתפר.

אני קורא פה כל נושא שנפתח ועובר על כל התגובות וכל יום רק לומד יותר ויותר

זה הציוד שיש לי לבינתיים

IMG_0651.jpg

כל ג'ילדה עלתה לי 10 שקל מאייס.

הכפפה מאיבי ב 4 שקל

הסבון מאייס בעשרים שקל

והמטלית מהסופר 3 בעשרים

אני יודע שהציוד הזה אפילו לא מתקרב ללהיות סביר מינוס אבל זה מה שיש לי לבינתיים ואני רוצה לשפר את זה.

מחר בעזרת השם אני הולך לקנות מכונת שטיפה של קארצ'ר k2.120 שזאת מכונה שמספקת 100 BAR ולפי מה שהבנתי כאן זה מספיק לשטיפת הרכב.

וגם רציתי לשאול מאיפה אני יכול לקנות אקדח קצף שמתחבר למכונה על מנת לעשות כיסוי קצף לרכב?

תודה לכל מי שיענה וסליחה על החפירה :-D

פורסם

ברוך הבא לעולם :)

אני אתן לך תשובה מתומצתת לבינתיים, עדיף שתחכה לחכמי הפורום לפני הקניה (אני לא אחד מהם).

להבא רצוי לצרף את שנת הרכב ומצבו (נזקי שמש, כתמים וכו') על מנת שנוכל לתת לך תשובה מנומקת יותר (לדוגמא לרכב חדש תעדיף פלסטלינה רכה יותר)

מהניסיון הדל שלי השמפו + וקס זה גימיק מכירות בלבד, ונועד אם בכלל לשמור על שכבת וקס שכבר קיימת על הרכב, ובשום צורה לא באה להחליף וקס ייעודי. (בטח לא של אמריקן איגל)

לגבי מכונת שטיפה, מצטער לבאס אבל לדעתי חבל על הכסף שלך. אני מניח שהיא עולה לך 600 וצפונה, את הכסף הזה תוכל לשים לשימוש הרבה יותר טוב!

אפשר לקנות צינור גינה מאייס ב120 שקלים חדשים שנותן לך 10 מצבים, מתחבר לכל ברז חניה (מגיע עם שני מתאמים) והאמת שאני מפחד להשתמש במצב הכי חזק שלו על הרכב שלי.

קנה פלסטלינה טובה, לדעתי הפלסטלינות ובכלל המוצרים של מגוויר נותנים תמורה הכי טובה למחיר, אבל שלא תחשוב שזה זול. הפלסטלינה שלהם לבד עולה 260 ש"ח ללא חומר סיכוך (יש זולות יותר, אני מדבר על הנורמה).

לגבי המיקרופייבר, כל עוד המטליות שיש לך עכשיו מחזיקות ולא איבדו יותר מידי מכושר הספיגה שלהן תישאר איתן, לדיטיילרים מתחילים כמוני וכמוך אין הבדל בין המיקרו פייבר ב 100 שקל ו10 שקל מאיביי.

לפנים הרכב הייתי ממליץ לך גם על מיקרו פייבר ייעודית ולא ג'ילדה (איך מנקים פנים רכב עם ג'ילדה?)

לסיכום תתחיל מההתחלה ואל תקפוץ ישר למכונות שטיפה ואקדחי קצף. תעשה פלסטלינה נורמלית , שמפו , וקס במידת הצורך והלאה . אני מניח שנתקלת במדריכים הרבים בפורום אם לא אני אשמח להפנות אותך. לעולם הזה אין סוף.

בהצלחה !

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה.

הרכב שלי הוא פיג'ו 206+ שנת 2011 אין עליו ממש נזקים של שמש או דברים כאלה, ואני גר בבית פרטי עם גינה ככה שצינור וחשמל זה לא בעיה בשבילי.

אני כן חושב שאני יקנה את המכונת שטיפה כי אני כבר שנים שוטף את האוטו של אמא של עם הצינור שיש לו בסוף אקדח לחץ כזה ולפי מה שראיתי במכוני שטיפה זה הרבה יותר קל יעיל וחסכוני לשטוף עם מכונה כזאת.

אני עדיין לא הבנתי מתי עושים ווקס, מתי עושים אוטם צבע, מתי עושים פלסטלינה, מתי עושים פוליש ומזה הדברים האלה ומה המטרה של כל אחד מהם..

האם תוכל להסביר לי קצת על זה?

פורסם

זה שאתה רוצה להיכנס לעולם הדייטלינג זה נחמד מאוד ואפילו משמח!

אם אתה רוצה שיעזרו לך תצטרך לפרט קצת יותר....

כמה כסף אתה מעוניין להשקיע?

במה אתה רוצה להתמקד פוליש,ווקס.

דייטלניג פנימי.

ניקוי כללי וכו...

אם תפרט קצת יותר אוכל לעזור ולהמליץ לך אבל התקציב ורמת הרצון שלך זה מה שקובע .

גם תמונות יעזרו יותר שנבין באיזה מצב מדובר, בתור התחלה חובה בכל בית apc של שופרסל ב 16 שקל ל4 ליטר ,ודילול בשמים מתאים להכל כמעט.

פורסם
זה שאתה רוצה להיכנס לעולם הדייטלינג זה נחמד מאוד ואפילו משמח!

אם אתה רוצה שיעזרו לך תצטרך לפרט קצת יותר....

כמה כסף אתה מעוניין להשקיע?

במה אתה רוצה להתמקד פוליש,ווקס.

דייטלניג פנימי.

ניקוי כללי וכו...

אם תפרט קצת יותר אוכל לעזור ולהמליץ לך אבל התקציב ורמת הרצון שלך זה מה שקובע .

גם תמונות יעזרו יותר שנבין באיזה מצב מדובר, בתור התחלה חובה בכל בית apc של שופרסל ב 16 שקל ל4 ליטר ,ודילול בשמים מתאים להכל כמעט.

אני מוכן להשקיע בערך 500\400 שקל בחודש.

אני רוצה שכל האוטו שלי יהיה מבריק!! פנימי חיצוני למטה למעלה הכלל!

את ה APC כבר יש לי ורצון גבוה מאוד לניקיון הרכב.

פורסם
תודה רבה על התגובה המהירה.

הרכב שלי הוא פיג'ו 206+ שנת 2011 אין עליו ממש נזקים של שמש או דברים כאלה, ואני גר בבית פרטי עם גינה ככה שצינור וחשמל זה לא בעיה בשבילי.

אני כן חושב שאני יקנה את המכונת שטיפה כי אני כבר שנים שוטף את האוטו של אמא של עם הצינור שיש לו בסוף אקדח לחץ כזה ולפי מה שראיתי במכוני שטיפה זה הרבה יותר קל יעיל וחסכוני לשטוף עם מכונה כזאת.

אני עדיין לא הבנתי מתי עושים ווקס, מתי עושים אוטם צבע, מתי עושים פלסטלינה, מתי עושים פוליש ומזה הדברים האלה ומה המטרה של כל אחד מהם..

האם תוכל להסביר לי קצת על זה?

אני אעשה לך סדר כמה שאני יכול .

הפלסטלינה היא השלב השני בניקוי הרכב לאחר השטיפה הרגילה .

על הרכב יש לכלוך רב שנדבק אליו סתם מעצם היותו קיים, חלק מהלכלוך דביק יותר ומתמזג ממש עם שכבת הלקה של הרכב. מטרת הפלסטלינה היא להוציא את הלכלוך העיקש הזה.

אם ננסה לעשות שכבת ווקס או איטום צבע לפני הפלסטלינה כל מה שנעשה זה להצמיד את הלכלוך הקיים לרכב.

לכן את כל תוספות השכבות למניהן שתבחר, יש לבצע לאחר שניקית בצורה יסודית את הרכב עם שמפו ופלסטלינה.

פוליש מטרתו "לגרד" שכבת לקה מהרכב שלך . על צבע הבסיס של הרכב שנמצא על הפח יש שכבת לקה עבה שמגנה עליו שאחרי זמן מה מקבלת עכירות ולכלוך ולאחר שנסיר שכבה דקה ממנה נוכל להעלים שריטות ונזקים נוספים וכך לחשוף שכבה חדשה ומבריקה יותר.

ווקס, טפלון ואיטום הם כולם שמות שונים לאותה פעולה - שכבה שקופה ומבריקה שיושבת על הצבע ומגינה עליו מפני מזיקים. ההבדל בינהם הוא במחיר, במשך הזמן שהם מחזיקים על הרכב וכמובן בברק שהוא מוסיפים לצבע הרכב.

פורסם

כול הקטע של מטליות מיקרו פייבר זה שהם עדינות,אל תשים אותם על מדרכה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז ככה קודם כל לדעתי כדי לך לקנות בתור התחלה לחוץ

מגבות יבוש uber או מגבת איכותית באזור 40,50 שקל ליבוש מהיר של הרכב, אני לא יודע איזה אזור אתה אז קשה לי להמליץ על מקומות.

סבון אני משתמש לפעמים בmr pink של cg או בסבון צהוב של מגס שחכתי את השם . (יש עוד הרבה סוגי סבונים מומלצים תחפש בפורום , תמצא ותחליט)

Onr ירוק/ כחול עדיפות לירוק, שימושי מאוד להרבה דברים ( תעיף גם מבט בפורום ותראה)

פלסטלינה בגלל התקציב ובשל גיל הרכב , הייתי ממליץ על פלסטלינה כחולה מאיבי ( מחיר קרוב לעשר שקל ) תזמין חתיכה או 2 אין צורך ביותר. (וחומר חיכוך בעזרת הonr שתקנה)

חומר ניקוי למגנזיום אני אישית משתמש בפריום בלו של cg (דילול 1/4 ככה שזה חסכוני מאוד), אני מרוצה ממנו מאוד.

הרבה גם ממליצים על sonax אומרים שהוא איכותו ועושה את העבודה.

מברשת למגנזיום סטנדרטית תעלה לך בערך 30 שקל בכל מקום .( הכרחי עם חשוב לך מגזניום מבריק )

ובמידה ואין לך מגנזיום אז אני מסיק שהטסות משופשפות .... או שתקנה צבע שתבחר, ניירות שיוף ולכה ותצבע עצמאית .

לגבי פוליש , ווקס זה קצת מחוץ לתקציב שלך אם אתה באמת רוצה משהו טוב .

אבל עם אתה מתעקש ורוצה קצת מראה יותר חלק, נעים, מבריק ויפה , אתה יכול לפנק את עצמך באיזה ווקס או אוטם או גלייז במחיר סביר וידידותי.

חומר להברקת הצמיגים טייר גל של מגס (הסמיך יותר) כולם ממליצים פה אחד.

חומר לחידוש פלסטיקה cg slik shine יש לו שימוש גם חוץ וגם פנים ועוד שימושים רבים.(תסתכל באתר)

לגבי הפנים בתור התחלה -

שואב אבק ביתי שיש בבית , אחר כך תשדרג עם הזמן.

Apc

פלסטלינה פנימית (לא חובה כל כך)

מברשות ניקוי לשטיחים ולמושבים.

12 פדים סינים מאיבי ב5 שקל שימושי מאוד . (גם לפנים גם לחוץ)

Slik shine לפלסטיקה מתאים גם לפנים.

מגבות יש לך אופציה לחפש בארץ או להזמין מאיבי משהו סביר וברמה סבבה אני ממליץ על איבי יותר זול וכדאי למצב שלך ( תסתכל פתחתי שרשור קודם עם קישור בפורום)

נוזל שמשות - אני אישית משתמש בבית חלק יחלקו בדעתי ומנגב עם מטלית מיוחדת / עיתון)

מגבות לכל שימוש שתרצה .... יש בשופרסל / מגה 3 בחמש שקל אפשר לנקות איתם את הגנטים /ליבש שטיחים וכו את השימוש שלהם אתה תבחר .

ריחנים לרכב תקנה 2,3 פחיות דובדבן של קליפוניה יפסיקו לכמה חודשים טובים בשקט וריח פצצה ( המלצה שלי דובדבן או מסטיק)

זהו כעקרון עם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לעזור .

מצטער על ניקוד לא תקין / שגיאות כתיב.

פורסם
אני אעשה לך סדר כמה שאני יכול .

הפלסטלינה היא השלב השני בניקוי הרכב לאחר השטיפה הרגילה .

על הרכב יש לכלוך רב שנדבק אליו סתם מעצם היותו קיים, חלק מהלכלוך דביק יותר ומתמזג ממש עם שכבת הלקה של הרכב. מטרת הפלסטלינה היא להוציא את הלכלוך העיקש הזה.

אם ננסה לעשות שכבת ווקס או איטום צבע לפני הפלסטלינה כל מה שנעשה זה להצמיד את הלכלוך הקיים לרכב.

לכן את כל תוספות השכבות למניהן שתבחר, יש לבצע לאחר שניקית בצורה יסודית את הרכב עם שמפו ופלסטלינה.

פוליש מטרתו "לגרד" שכבת לקה מהרכב שלך . על צבע הבסיס של הרכב שנמצא על הפח יש שכבת לקה עבה שמגנה עליו שאחרי זמן מה מקבלת עכירות ולכלוך ולאחר שנסיר שכבה דקה ממנה נוכל להעלים שריטות ונזקים נוספים וכך לחשוף שכבה חדשה ומבריקה יותר.

ווקס, טפלון ואיטום הם כולם שמות שונים לאותה פעולה - שכבה שקופה ומבריקה שיושבת על הצבע ומגינה עליו מפני מזיקים. ההבדל בינהם הוא במחיר, במשך הזמן שהם מחזיקים על הרכב וכמובן בברק שהוא מוסיפים לצבע הרכב.

תודה אחי, הדברים מתחילים להסתדר לי בראש.

כול הקטע של מטליות מיקרו פייבר זה שהם עדינות,אל תשים אותם על מדרכה.

תודה עם הערה, לא ידעתי את זה

אז ככה קודם כל לדעתי כדי לך לקנות בתור התחלה לחוץ

מגבות יבוש uber או מגבת איכותית באזור 40,50 שקל ליבוש מהיר של הרכב, אני לא יודע איזה אזור אתה אז קשה לי להמליץ על מקומות.

סבון אני משתמש לפעמים בmr pink של cg או בסבון צהוב של מגס שחכתי את השם . (יש עוד הרבה סוגי סבונים מומלצים תחפש בפורום , תמצא ותחליט)

Onr ירוק/ כחול עדיפות לירוק, שימושי מאוד להרבה דברים ( תעיף גם מבט בפורום ותראה)

פלסטלינה בגלל התקציב ובשל גיל הרכב , הייתי ממליץ על פלסטלינה כחולה מאיבי ( מחיר קרוב לעשר שקל ) תזמין חתיכה או 2 אין צורך ביותר. (וחומר חיכוך בעזרת הonr שתקנה)

חומר ניקוי למגנזיום אני אישית משתמש בפריום בלו של cg (דילול 1/4 ככה שזה חסכוני מאוד), אני מרוצה ממנו מאוד.

הרבה גם ממליצים על sonax אומרים שהוא איכותו ועושה את העבודה.

מברשת למגנזיום סטנדרטית תעלה לך בערך 30 שקל בכל מקום .( הכרחי עם חשוב לך מגזניום מבריק )

ובמידה ואין לך מגנזיום אז אני מסיק שהטסות משופשפות .... או שתקנה צבע שתבחר, ניירות שיוף ולכה ותצבע עצמאית .

לגבי פוליש , ווקס זה קצת מחוץ לתקציב שלך אם אתה באמת רוצה משהו טוב .

אבל עם אתה מתעקש ורוצה קצת מראה יותר חלק, נעים, מבריק ויפה , אתה יכול לפנק את עצמך באיזה ווקס או אוטם או גלייז במחיר סביר וידידותי.

חומר להברקת הצמיגים טייר גל של מגס (הסמיך יותר) כולם ממליצים פה אחד.

חומר לחידוש פלסטיקה cg slik shine יש לו שימוש גם חוץ וגם פנים ועוד שימושים רבים.(תסתכל באתר)

לגבי הפנים בתור התחלה -

שואב אבק ביתי שיש בבית , אחר כך תשדרג עם הזמן.

Apc

פלסטלינה פנימית (לא חובה כל כך)

מברשות ניקוי לשטיחים ולמושבים.

12 פדים סינים מאיבי ב5 שקל שימושי מאוד . (גם לפנים גם לחוץ)

Slik shine לפלסטיקה מתאים גם לפנים.

מגבות יש לך אופציה לחפש בארץ או להזמין מאיבי משהו סביר וברמה סבבה אני ממליץ על איבי יותר זול וכדאי למצב שלך ( תסתכל פתחתי שרשור קודם עם קישור בפורום)

נוזל שמשות - אני אישית משתמש בבית חלק יחלקו בדעתי ומנגב עם מטלית מיוחדת / עיתון)

מגבות לכל שימוש שתרצה .... יש בשופרסל / מגה 3 בחמש שקל אפשר לנקות איתם את הגנטים /ליבש שטיחים וכו את השימוש שלהם אתה תבחר .

ריחנים לרכב תקנה 2,3 פחיות דובדבן של קליפוניה יפסיקו לכמה חודשים טובים בשקט וריח פצצה ( המלצה שלי דובדבן או מסטיק)

זהו כעקרון עם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לעזור .

מצטער על ניקוד לא תקין / שגיאות כתיב.

דבר ראשון תודה רבה על ההשקעה בתגובה.

אז אני מאזור ירושלים כך שאם אתה מכיר חנויות טובות מפה אז אני אשמח לשמוע.

הסבון של MR PINK טוב גם להקצפה?

למרות שקראתי הרבה וניסיתי להבין מזה ORN ואיך הוא יכול לעזור לי עדייו לא הבנתי :(

בקשר מטליות אני חושב שאני אזמין את אלה

אפשר קישור לפלסטלינה טובה?

ישלי ג'נטים שהם לא נראים הכי חדשים עקב ניקוי לקוי... אפשר לראות אותם פה, האם יש אפשרות לתקן/לסדר אותם?

ואני ראיתי הרבה המלצות על Meguiar's Hot Rims לניקוי הג'נטים, איך החומר הזה?

אפשר לקבל קישור או המלצה על איזה אוטם טוב במחיר סביר?

את החומר להברקת צמיגים ולניקוי הפלסטיקה אני לא מוצא בכלל...:?

מברשת לניקוי שטיחים ישלי בבית אבל גם את הפדים לא מצאתי..

בנוזל שמשות אני משתמש בנוזל ניקוי חלונות רגיל וזה עושה עבודה יפה, אחי אני מעריץ מושבע של קליפורניה(2 פחיות דובדבן פתוחות קבוע ברכב)

פורסם

עד עכשיו דיברו על השטיפה ומגבות פלסטלינות ג'אנטים וכו'...

יש גם את הווקס והאוטם.

לאיזה רמה אתה רוצה להגיע וכמה אתה מוכן להשקיע מבחינת עבודה זאת אומרת יש את הווקס הספריי כמו פה http://www.autostore.co.il/%D7%AA%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%A1%2D%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%A1%2D%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%2DMeguiars%2DUltimate%2D0450L.html

שיותר קל ליישם אותו עובד בשיטת רסס נגב זה הווקס שאני התחלתי איתוונשאר לי עוד איזה רבע בקבוק אני מוכן לתת לך אותו שתתנסה איתו בתור התחלה כמו העלות שלו ככה גם האיכות..

יש לך את הווקס הנוזלי כמו זה למשל

http://www.autostore.co.il/%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%A1%2D%D7%A7%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%94%2D%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%99%2DMenzerna%2DCL.html

שמגיע לתוצאות יותר איכותיות ולזמן יותר ארוך ועבודה פיזית קצת יותר קשה מיישמים אותו בעזרת אפליקטור יעודי בתנועות מעגליות.זה ווקס שאני משתמש שאני משתמש בו כיום מאוד מרוצה ממנו ומה שטוב אפשר ליישם או בעזרת מכונה שתירכש בהמשך.

ויש את הווקסים ברמה יותר גבוהה משחה כמו פה

http://www.autostore.co.il/%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%A1%2D%D7%A7%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%94%2D%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%99%2DMenzerna%2DCL.html

עדיין לא נסיתי אבל הם ברמה הרבה יותר גבוהה ותקציב יותר גבוהה בהתאם

פורסם

אני לא יודעת למה אורן קורולה החליט שאוטו שנת 2011 ישן ותקציב של 400 ש"ח בחודש (4800 ש"ח בשנה :shock2:) לא יספיק להכל כולל הכל, אבל אנסה להתייחס לפי הסדר.

קודם כל, כמו שיוליאן כבר אמר, כל מה שנוגע בפח-לא צריך לגעת ברצפה. זה כולל כפפות, מטליות, פדים, פלסטלינה וכו'.

שלבים: שטיפה, פלסטלינה, פוליש, אוטם ואז אפשר גם וקס.

ממליצה לך בחום להריץ חיפוש על כל אחד מהשלבים בפורום, יש המון מידע, מדריכים ופרוייקטים מצויינים, רק ככה לומדים באמת ולומדים המון. יש לא מעט חברי פורום ותיקים שביצעו המון עבודות והגיעו לרמות מאוד גבוהות שכבר לא מגיבים בפורום, ככה שיש דברים שאתה יכול ללמוד רק מקריאה של שרשורים ישנים יחסית.

אם נלך לפי הסדר:

שטיפה-אני מבינה שיש לך גישה לצינור גינה ככה שאתה יכול לבצע את כל השלבים:

מים, prewash, מים, שטיפה בשיטת השני דליים, מים, ייבוש עם מגבת ייבוש.

prewash-שלב קדם שטיפה, בשלב הזה אתה מרסס על הרכב סבון\ONR מדולל ונותן לו לשבת כמה דקות. בשלב הזה אתה גורם ללכלוך להתחיל להתנתק מהפח.

אחרי שאתה שוטף את הרכב עם מים, אתה עובר ל"שיטת שני דליים" חיפוש בפורום יסביר לך ה-כ-ל ואז ייבוש. בשביל הייבוש תשקיע במגבת איכותית, הן לא זולות אבל שוות את ההשקעה (uber הבריטית water magnet של מגווירס, מגבות 1100 GSM של הקוריאני וכו') זאת השקעה של כ70 ש"ח אבל אם תשמור על המגבת כמו שצריך זה ישתלם בטווח הארוך.

פלסטלינה- בשלב הזה אתה מנתק מהפח לכלוכים קטנים ומציקים. חיפוש בפורום יעשיר את הידע שלך בנושא כי כל שבוע נפתח שרשור פלסטלינה חדש.

לגבי סוג הפלסטלינה, אני חושבת שזה כבר אישי. אני אישית אוהבת מאוד את הספוג פלסטלינה. (לא משהו שאתה מבצע על בסיס קבוע, אלא אחת לכמה חודשים, יחד עם חידוש שכבת ההגנה)

פוליש: זה כבר נושא קצת יותר מורכב. אתה יכול לבצע פוליש ידני\מכונה אתה יכול לבצע לבד בבית או לקחת לבעל מקצוע. אני אצרף לך שרשור התלבטות אישי שכנראה יעזור לך: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?518134-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A9-%D7%9C%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%9F

האופציה האופטימלית זה השכרת מכונה לסופ"ש וביצוע העבודה לבד, אבל לא לפני שאתה חוקר את הנושא ורואה את כל הסרטונים.

אם אתה לא רוצה להכנס לזה לבד, אתה יכול לקחת את הרכב לבעל מקצוע, הצעת מחיר תצטרך לקבל בכמה מקומות באופן עצמאי כי הרוב תלוי במצב הרכב שלך (גם אם לך הוא נראה במצב מצויין, זה לא תמיד ככה).

אוטם: שכבת ההגנה על הצבע. אתה מיישם אחרי פוליש או אחרי פלסטלינה (תחזוקה שגרתית) אחת לכמה חודשים, תלוי בעמידות האוטם שבחרת.

אני אישית מאוד אוהבת את PL של מנזרנה. מחיר ממוצע, קל מאוד לעבודה, אומרים שעמיד ל6 חודשים בערך.

וקס: מדובר בשכבת הגנה וברק נוספים. וקסים בדר"כ פחות עמידים מאוטמים, לכן מיישמים אותם בערך כל חודש כדי להוסיף עוד קצת ברק לרכב (כמובן שאתה יכול ליישם וקס מעל אוטם).

איפה אתה קונה?

יש את חנות אוטוסטור http://www.autostore.co.il, ויש את ויקס http://www.vixdetailing.co.il// שניהם נמצאים במרכז אבל תמורת 30-35 ש"ח משלוח כל המוצרים מגיעים אליך הביתה.

כמובן שיש את חברינו הנאמן EBAY.

כדאי מאוד להצטייד במטליות מיקרופייבר נוספות, בשביל הסרה של אוטם\ווקס\פוליש, ניקיון כללי. לא חסר מטליות טובות ברשת, לקוראינים יש סטים מוכנים של 4-5 יחידות. אם אתה רוצה מוצרים איכותיים, הם עולים כסף.

לגבי הג'אנטים, אתה יכול לצבוע אותם אפילו לבד, חיפוש בפורום ימצא לך מספר פרוייקטים של אנשים שעשו את זה בבית, אחד יחסית טרי של LeonG.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אני לא יודעת למה אורן קורולה החליט שאוטו שנת 2011 ישן ותקציב של 400 ש"ח בחודש (4800 ש"ח בשנה :shock2:) לא יספיק להכל כולל הכל, אבל אנסה להתייחס לפי הסדר.

קודם כל, כמו שיוליאן כבר אמר, כל מה שנוגע בפח-לא צריך לגעת ברצפה. זה כולל כפפות, מטליות, פדים, פלסטלינה וכו'.

שלבים: שטיפה, פלסטלינה, פוליש, אוטם ואז אפשר גם וקס.

ממליצה לך בחום להריץ חיפוש על כל אחד מהשלבים בפורום, יש המון מידע, מדריכים ופרוייקטים מצויינים, רק ככה לומדים באמת ולומדים המון. יש לא מעט חברי פורום ותיקים שביצעו המון עבודות והגיעו לרמות מאוד גבוהות שכבר לא מגיבים בפורום, ככה שיש דברים שאתה יכול ללמוד רק מקריאה של שרשורים ישנים יחסית.

אם נלך לפי הסדר:

שטיפה-אני מבינה שיש לך גישה לצינור גינה ככה שאתה יכול לבצע את כל השלבים:

מים, prewash, מים, שטיפה בשיטת השני דליים, מים, ייבוש עם מגבת ייבוש.

prewash-שלב קדם שטיפה, בשלב הזה אתה מרסס על הרכב סבון\ONR מדולל ונותן לו לשבת כמה דקות. בשלב הזה אתה גורם ללכלוך להתחיל להתנתק מהפח.

אחרי שאתה שוטף את הרכב עם מים, אתה עובר ל"שיטת שני דליים" חיפוש בפורום יסביר לך ה-כ-ל ואז ייבוש. בשביל הייבוש תשקיע במגבת איכותית, הן לא זולות אבל שוות את ההשקעה (uber הבריטית water magnet של מגווירס, מגבות 1100 GSM של הקוריאני וכו') זאת השקעה של כ70 ש"ח אבל אם תשמור על המגבת כמו שצריך זה ישתלם בטווח הארוך.

פלסטלינה- בשלב הזה אתה מנתק מהפח לכלוכים קטנים ומציקים. חיפוש בפורום יעשיר את הידע שלך בנושא כי כל שבוע נפתח שרשור פלסטלינה חדש.

לגבי סוג הפלסטלינה, אני חושבת שזה כבר אישי. אני אישית אוהבת מאוד את הספוג פלסטלינה. (לא משהו שאתה מבצע על בסיס קבוע, אלא אחת לכמה חודשים, יחד עם חידוש שכבת ההגנה)

פוליש: זה כבר נושא קצת יותר מורכב. אתה יכול לבצע פוליש ידני\מכונה אתה יכול לבצע לבד בבית או לקחת לבעל מקצוע. אני אצרף לך שרשור התלבטות אישי שכנראה יעזור לך: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?518134-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A9-%D7%9C%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%9F

האופציה האופטימלית זה השכרת מכונה לסופ"ש וביצוע העבודה לבד, אבל לא לפני שאתה חוקר את הנושא ורואה את כל הסרטונים.

אם אתה לא רוצה להכנס לזה לבד, אתה יכול לקחת את הרכב לבעל מקצוע, הצעת מחיר תצטרך לקבל בכמה מקומות באופן עצמאי כי הרוב תלוי במצב הרכב שלך (גם אם לך הוא נראה במצב מצויין, זה לא תמיד ככה).

אוטם: שכבת ההגנה על הצבע. אתה מיישם אחרי פוליש או אחרי פלסטלינה (תחזוקה שגרתית) אחת לכמה חודשים, תלוי בעמידות האוטם שבחרת.

אני אישית מאוד אוהבת את PL של מנזרנה. מחיר ממוצע, קל מאוד לעבודה, אומרים שעמיד ל6 חודשים בערך.

וקס: מדובר בשכבת הגנה וברק נוספים. וקסים בדר"כ פחות עמידים מאוטמים, לכן מיישמים אותם בערך כל חודש כדי להוסיף עוד קצת ברק לרכב (כמובן שאתה יכול ליישם וקס מעל אוטם).

איפה אתה קונה?

יש את חנות אוטוסטור http://www.autostore.co.il, ויש את ויקס http://www.vixdetailing.co.il// שניהם נמצאים במרכז אבל תמורת 30-35 ש"ח משלוח כל המוצרים מגיעים אליך הביתה.

כמובן שיש את חברינו הנאמן EBAY.

כדאי מאוד להצטייד במטליות מיקרופייבר נוספות, בשביל הסרה של אוטם\ווקס\פוליש, ניקיון כללי. לא חסר מטליות טובות ברשת, לקוראינים יש סטים מוכנים של 4-5 יחידות. אם אתה רוצה מוצרים איכותיים, הם עולים כסף.

לגבי הג'אנטים, אתה יכול לצבוע אותם אפילו לבד, חיפוש בפורום ימצא לך מספר פרוייקטים של אנשים שעשו את זה בבית, אחד יחסית טרי של LeonG.

טעות שלי ,מצטער קראתי 400,500 שקל סכ"ה .

אבל בכל זאת החודש אין לו טעם להשקיע בפוליש,ווקס וכו...

אלה קודם לרכז קניה של המוצרים שהיינו לו בהם שימוש קבוע.

לגבי החומר לצמיגים זה החומר-

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-Meguiar-s-Endurance.html

ולגבי המגבות מאיבי אני הזמנתי כאלה גם כמו שפירסמת, וממש מרוצה ביחס למחיר, אבל הם נועדו לשימוש פנים וממש קשה לנגב איתם שאריות פוליש ווקס וכו..

ככה שאם בהמשך תרצה לעשות פוליש תצטרך מגבות קצת יותר איכותיות וטובות לדוגמא-

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%91%D7%A8-%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A6%D7%94%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-Meguiar-s.html

פורסם

היה נחמד לראות כמה תמונות של מצב הרכב הנוכחי, כדי לתת לך עוד עצות רלוונטיות.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

חברים קניתי היום מכונת שטיפה בלחץ של קרצר K2.120, מישו יודע מאיפה אני משיג לה אקדח סבון לעשות snow foam?

הנה תמונה של הרכב לאחר שטיפה עם הכלים הכלים הפשוטים שיש לי(עדיין)

IMG_0650.jpg

מחר אני יצלם אותו מכל הכיוונים ויעלה...

לפי מה שהבנתי הציוד שאני צריך לקנות הוא כזה:

שמפו: mr pink

ORN ירוק: לא מוצא קישור(אשמח אם תביאו לי)

פלסטלינה: מאיביי

לג'נטים: Meguiar's Hot Rims

מברשת לניקוי הג'נטים: EZ MINI

12 פדים: מאיביי

5 מגבות: מאיביי - הם טובים גם לניקוי חיצוני?

אוטם צבע: PL של מנזרה

אקדח קצף שמתחבר לגרניק: לאדע מאיפה :( מחפש המלצות

ווקס: גם לאדע איזה, מחפש המלצות.

אם ישלכם הערות, טענות, מענות, המלצות, יותר מאשמח לשמוע :)

ושוב תודה לכל העוזרים

• תוכן חדש...