Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודעת שששאלה דומה הופיעה אבל חשוב לי לדעת את התשובה בהתאם לצרכים שלי.

אני ממש מתלבטת וחשוב לי מאוד לעשות החלטה כמה שיותר טובה.

הוצע לי פורד פוקוס 2007 מנוע 1600 עם 95,000 ק"מ 30,000-29,000 ש"ח

או יונדאי אקסנט 2009 מנוע 1400 עם 99,000 ק"מ 32,000 ש"ח

ואולי אולי גם תהייה אופציה למאזדה 3 2008 עם 72,000 ק"מ (רק שהיא קצת יקרה עבורי אבל אולי תהיה סביב ה- 32,000)

• חשוב לי שתהייה מכונית שטובה גם לנסיעות ארוכות פעם בכמה זמן (לא לעיתים קרובות ולא בשוטף) ויש לי הרבה נסיעות בתוך העיר
  • אני עם ילדים קטנים אז חשוב לי שיהיה גם מקום איחסון נוח (למרות שלא רק לפי זה אני אקנה מכונית)
  • חשוב לי מאוד שתהייה עם עלות אחזקה לא גבוהה מדי
  • ומאוד חשוב שתהייה אמינה (שאני אראה כמה שפחות מוסכים - מלבד כמובן הטיפולים הקבועים) ושהתיקונים שלה לא יקרים

אני יודעת שהם נחשבות לזללניות דלק אבל אני באה מסוזוקי יורוסויפט 1998 (אחרי 6 שנים) אז השאלה גם איך הם ביחס אליה

לא חשובה לי ירידת ערך כי אני מתכוונת לנסוע עם המכונית שוב לפחות ב- 6 שנים הקרובות.

פורסם

שלוש המכוניות עונות על הדרישות הבסיסיות שלך, צריכת הדלק של שלושתן די דומה.

שלושתך יהיו שדרוג משמעותי מהיורוסוויפט, הזולה ביותר לאחזקה תהיה כנראה היונדאי, הנוחה והמרווחת ביותר - הפוקוס, והמהנה ביותר לנהיגה - המאזדה.

עכשיו - תבחרי...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי תבחרי בפוקוס,לי אין ניסיון איתה אבל ל5 מתוך ה20 שכנים שלי יש פוקוסים 2006-2009.

כל אחד מבסוט יותר מהשני.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

בתור בעל בדיוק כזאת יונדאי אותה שנה ועם 100032,אני יכול להגיד שמצד 1 זה רכב טוב,אמין,די חסכוני בלי מזגן עושה לי בעיר 1:11,מחוץ 1:13 ,עם מזגן בערך אותו דבר,החסרון היחיד שלו שהוא לא הכי סוחב במיוחד בעליות ועם מזגן,צריך מאד לאמץ את הרכב שיסחב לך,אני אישית אוהב את הרכב למרות שהוא חלש אבל תבדוק שהוא לא היה פעם צבאי או השכרה,אגב העלויות שלה נחשבות לסבירות עד זולות אבל תלוי במוסך,לי אישית טיפול קטן הכולל החלפת שמנים,רצועות, ופילטרים עלה 390 ,טיפול גדול הכולל פלגים,שמנים,רצועות ועוד כמה דברים עלה 1200,אגב ממה שיצא לי לראות בפוקוס יש בעיות עם הברקסים הם מתקלקלים מהר מאד,וזה אוטו עם עלויות אחזקה יקרות,מזללת דלק,יקר לאחזקה

עריכה אחרונה על ידי lze22
פורסם
לדעתי תבחרי בפוקוס,לי אין ניסיון איתה אבל ל5 מתוך ה20 שכנים שלי יש פוקוסים 2006-2009.

כל אחד מבסוט יותר מהשני.

הם לא "מתלוננים" על עלות אחזקה?

פורסם

הם בוכים שהרכב מרגיש כבד אבל אף אחד מהם לא מדבר על אחזקה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

לחמי יש פוקוס 2009 כבר שנתיים.

0 תקלות,חוץ מטיפולים שגרתיים.החזקה זולה יחסית ושפע של חלקי חילוף בשוק.

אוטו מרווח ונוח לנסיעה,סוחב בעליות ויכול לתת תאוצה חזקה בפול גז למרות האמירות שאוטו כבד.

מנוע סך הכל 1.600 100 כ"ס וגיר חזק ואמין. בנסיעה רגוע חסכוני.בחודש הכי עמוס בנסיעות בין נהריה לחיפה\קריות כל יום חשבון לדלק עד 700 ש"ח!

מיונדאי לא התרשמתי כי אוטו מאוד קטן,לוח שעונים כמו באוטו של שנות ה90.מאחרי נהג בגובה של 1.80 לא ניתן לשבת כבר כי אין מקום לרגליים.

אוטו לא הכי בטיחותי (!) יתרון היחיד זה דלק ובגז' יחסית גדול.

בנסיעה בעליה יש תחושה חזקה לרדת ולעזור לאוטו בדחיפה מאחורה :)

מזדה 3 לא תמצאי ב32K בשנתון 2008 אלה אם כן עבר תאונה או אחרי השכרה.

לא נוחה לנסיעה,במעבר על הכביש עם בורות קטנים תחושה של עגלה ללא קפיצים,זוללת דלק בנסיעה לא נכונה,פלדה לא איכותית בדלתות ובבגז'-נוטה לקורוזיה.

לא נוכה בכלללללללל בכניסה למושב האחורי.רדיאטור של מזגן נוטה להתפוצץ ולמלאות סלון במים(מניסיון אישי)

המלצה שלי תקני הונדה סיוויק של שנת 2008 ב50K.

זהו האוטו לטווח ארוך ושומר הכי טוב על הערך שלו במחיר.

עריכה אחרונה על ידי Anton Belov

ford focus 2009 trend - מת בתאונה

סיאט לאון - נמכר

סקודה אוקטביה 1.2 שנת 2012

פורסם

אוטו מרווח ונוח לנסיעה,סוחב בעליות ויכול לתת תאוצה חזקה בפול גז למרות האמירות שאוטו כבד.

מנוע סך הכל 1.600 100 כ"ס וגיר חזק ואמין. בנסיעה רגוע חסכוני.בחודש הכי עמוס בנסיעות בין נהריה לחיפה\קריות כל יום חשבון לדלק עד 700 ש"ח!

מיונדאי לא התרשמתי כי אוטו מאוד קטן,לוח שעונים כמו באוטו של שנות ה90.מאחרי נהג בגובה של 1.80 לא ניתן לשבת כבר כי אין מקום לרגליים.

לא נוחה לנסיעה,במעבר על הכביש עם בורות קטנים תחושה של עגלה ללא קפיצים,זוללת דלק בנסיעה לא נכונה,פלדה לא איכותית בדלתות ובבגז'-נוטה לקורוזיה.

לא נוכה בכלללללללל בכניסה למושב האחורי.רדיאטור של מזגן נוטה להתפוצץ ולמלאות סלון במים(מניסיון אישי)

בקשר לעלייה נכון באמת ה1400 חלש מאד אבל בסופו של דבר האוטו עולה אפילו לירושלים,אני 1.87 וישבתי כמה פעמים מאחורה באוטו שלי והצלחתי כולל באמצע אוטו מלא, קיצר אני מרוצה מאד מהאוטו אבל שטב כל אחד והצרכים שלו

פורסם

הייתי שמחה אם היה לי 50,000 "שח :-D אבל לצערי יש לי מגבלת תקציב.

700 ש"ח לדלק, הכוונה סה"כ לחודש?

מה שהוצע לי זה 2007-איך הוא בתור רכב ישן? כמה שנים אני עוד אוכל לנסוע מבלי שיהיו יותר מדי "צרות" לעומת היונדאי והמאזדה?

איך הבאגז' של הפורד?

ומה לגבי עניין הברקסים? גם אמרו לי משהו לגבי הצמיגים שלו.

הערך לא כל כך משנה לי, גם ככה אני נוסעת על המכונית הרבה מאוד שנים.

פורסם

קניתי בסוף פורד פוקוס 2007 1600 100 כ"ס.אין אדם יותר מאושר ממני :)

תא מטען ענק!! אוטו נוסע כמו נמר גם עם מזגן.חשוב לשים דגש על בדיקת כיווני פרונט לגלגלים אחרת תצטרכי להחליף צמיגים כל שנה.

אוטו עלה לי 25K עם 134K ק"מ.

וכן 700 ש"ח מדובר על הוצאה חודשית על האוטו בבחינת דלק.

ואני לא חושב ש2007 זה אוטו ישן :)

בגדול כל עוד אוטו מטופל בזמן לא תראי שום צרה.

פוקוס זהו אוטו פשוט בלי יותר מידי דברים אלקטרוניים אז כך שגם אין תקלות שקשורות לזה.

בבחינתי אוטו לטווח של שנתיים לפחות.

גם בבחינת ביטוח מקיף לא יקר כי אוטו לא נחשב לגניב ממש.

ford focus 2009 trend - מת בתאונה

סיאט לאון - נמכר

סקודה אוקטביה 1.2 שנת 2012

• תוכן חדש...